Aktivita Den blbec

Jenik21

Začátečník
Ahoj, při aktivitě "den blbec" se mi vždycky po pro jetí Ústí nad Orlicí-město směrem na Českou Třebovou, a míjení protijedoucího vlaku simulátor kousne a spadne, zkoušel jsem to snad už 20x a stále to samé... :-( neumíte někdo poradit, jak se přes tento problém dostat dál? Díky, Honza.

Já bych spíš navrhoval zveřejnit základní nastavení Simulátoru, aby se nevyskytovaly tyto další opakované dotazy.
Já k DVD dávám tohle:
10. Doporučené nastavení simulátoru:
Zvuky - vše na maximum.
Rozlišení - pro kvalitní zobrazení textur nutné 32 bitů, doporučeno 1024x768
Další nastavení: Doporučeno vše na maximum (jinak mohou být nedokreslené objekty), při slabším PC snížit viditelnost např. na 1500m
Počet objektů pokud možno 10.
Trolejové vedení můžete vypnout, aby se dráty nezobrazovaly i na kolejích bez TV
Všechny stíny doporučuji povypínat, docílíte víc než dvojnásobné FPS a omezíte zamrznutí hry během aktivit na minimum.
Vypnutí stínů je i nutnost kvůli některým lokomotivám (Skůrova Poštovní spořitelna, ČEZ, atd), jinak MSTS zamrzne.
V instalaci MSTS BIN doporučuji úplnou instalaci.
Důležité je i nastavení Vašeho PC. Pokud máte málo paměti, například 512MB, tak zkontrolujte i nastavení virtuální paměti. Doporučeno 2048MB.
Také je nutné defragmentovat disk. To vše má vliv na stabilitu této hry.

Když tak tohle někdo doplňte nebo upravte.

Ja si len "pichnem" ... 500MB som ti prepisal na 512 a 2000MB na 2048MB aby to bolo v "pocitacovom rade" mocnin 2 ... 500MB RAM nebude mat nikto a 2000MB swap ti pomoze akurat k problemom ... treba opat mocninu 2, tj. 2048 ... JOHNZ

Dobrý den, při hraní aktivity Den blbec mi hra při příjezdu do Hradce Králové spadne a ukáže se hláška "nelze přidat vozidlo CD Es 998-8 do světa. Můžete mi prosím poradit co s tím? Díky.

Detaily jsem snížil. Dostal jsem se až k perónu a zase to spadlo. Kousek před místem spadnutí jsem hru uložil. Při spouštění uložené hry spadne a ukáže hlášky "chyba při nahrávání databáze tratě" a "načtení databáze kolejí selhalo". Tak nevím, kde je chyba.

To je tím, že to tvůj počítač nestíhá načítat. A ta hláška "chyba při nahrávání databáze tratě" to se občas děje. Já to řeším tím, že hru uložim dvakrát za sebou a načítám vždy ne poslední, ale předposlední uložení a od té doby se mi to zatím nestalo.

KarlicekM napsal:
Dobrý den, při hraní aktivity Den blbec mi hra při příjezdu do Hradce Králové spadne a ukáže se hláška "nelze přidat vozidlo CD Es 998-8 do světa. Můžete mi prosím poradit co s tím? Díky.
Stačí správně zapsat parametr do zástupce pro spuštění MSTS, aby si vzal ze systému víc paměti. Pak to udrží i větší zátěž. Viz návody. Detaily nesnižovat. Jinak budou děravé domy. A po hrábnutí do nastavení je nutné reinstalovat MSTS BIN, jinak hra bude také nestabilní.

Dobrý den, chtěl se zeptat zkušenějších kolegů, jak zvládají aktivitu Den blbec. Já se zaseknu na Masaričce, tam dostanu úkol vyměnit 151 za 380 a jsem v koncích.

Bez problémů, zkušenější kolegové dodržují jízdní řád a jezdí až na hlášky v obratových bodech..... Jo a nezapomenou si vždy přečíst pokyny, a hru si ukládat aby se měli při problému kam vrátit.

Miran odpověděl stejným obecným způsobem, jak byl dotaz zadán.
Lidi, prosím. Pokud máte problém, popisujte konkrétní věc, co se nedaří. Jinak nelze pomoci.
Ale tohle místo jsem schválně udělal tak, aby se uživatel trochu potrápil, aby to bylo 1 : 1 jak jsem se s vytvořením aktivity trápil já. :D
Ale nejhorší zážitek při testech této aktivity jsem měl hned na začátku, kdy jsem zadal nesprávný čas jednomu rychlíku proti a někde u Červenky když jsem si to mydlil V max, tak před mými zraky rychlík najel do odjíždějícího osobáku, vozy se vymrštily i do mé koleje a já do toho najel. Odehrálo se to asi ve 20 vteřinách, tak jsem ani nestihl utéct do strojovny. Člověk v takové situaci nejprve strne a pak už je pozdě. Možná jsem tuto pracovní verzi měl nechat, že i tohle se v reále bohužel stává.
A při update pro novou verzi trati, kdy jsem už vítězně projížděl Devínskou Novou Vsí a těšil se domů, tak ve stanici koukám na dva posunující čmeláky jak si to mydlí proti sobě a bum. Den blbec se to asi nenazývá jen tak :D

Jinak tato aktivita je mnoho let stará, někdy v dobách bin 1.6, kdy po verzi 1.7 bylo nutné vše přepracovat, protože hlavně servisy se chovaly úplně jinak i celkem volná jízda z Olomouce do HK se poté změnila v honičku. Asi si to po letech znovu projedu, zaznamenám na kameru a sestříhám veškeré posuny ve stanicích, aby všem bylo jasno. Hlavně tu Masaryčku. Stejně mě zajímá, jak se nyní stíhá ČT - Brno, když jsem srovnal chybějící kilomertry u Skalice nad Svitavou. I proto jsem zvýšil traťovou rychlost na aktuální a tím by se mohlo do Brna stíhat včas nebo i krátit zpoždění. Jinak ještě jedna zajímavost. V dobách vzniku této aktivity jsem přemluvil skupinu ladičů, aby neveřejné kvedlání stupňů na 350 se zlegalizovalo pro veřejnost. Do té doby se 350/150 ovládaly podobně jako peršingy. žádný digitron, žádné kvedlání. Mě tohle ovládání tolik nadchlo, že jsem i kvůli tomu vymyslel tuto aktivitu. A souběžně mne nadchla studie 380 od Jardy Skůry. Tehdy byla v reálu jen na papíře možná tajně ve Škodovce a namalovaná v MSTS.

Tak na ty videa posunů se moc těším. S tou masaričkou si opraddu nevím rady (možná jen nechápu znění příkazu v okně). Aktivitu jedu podruhé, tak uvidím, kam dojedu.

den blbec je v pohode aktivita. Akurat jsem si vymenil 380 za 350, protoze s 380 me nebavilo jezdit. Breclav jsem v pohode stihnul i kdyz jsem jel jen 160. (Hohenau je trosku ulet, priznavam, ale jinak mi ta cesta prisla podle meho oka "realnejsi" :)

Tak tomu nevěřím, že se to dá stihnout z Brna do Břeclavi, když nepojedu 200. Bohužel jak se měnil bin, tak byly jízdní doby čím dál ostřejší, až jsem měl obavy, jestli to bude ještě hratelné. Ale aktuální 380 je živější a tím je jízda víc pohodová.

tak ono tam trosku zbrzdi to predjeti pantaku, tak to tak nejak asi vyslo o fous. Jel jsem to cele 3x a vzdycky jsem to stihnul, ale pod kterym binem, to uz nevim.

Tak jsem dojel po Masaričku. Napojil jsem 380, přesedl do ní a potáhl k zarážedlu. Dál jsem v koncích, nevím, jak dál. Může mi někdo "po lopatě" poradit postup dál? Prosím, mějte se mnou trpělivost.

A při příjezdu do depa jsi zastavil před boudou? Pokud ne, tak se dál nehneš, pokud ano, tak přelezeš na 380, dojedeš těsně k zarážedlu až zmizí otočný bod, odsuneš 350 na přesuvnu ( skoro k vratům), tam jí odpojíš, vrátíš se k zarážedlu, tam změníš směr jízdy a vydáš se k hranicím depa, naproti boudě zastavíš a dál se budeš řídit povely ve zprávách....stačí tak? :)

Tohle jsem si právě tenkrát vychutnal a kdo tam při příjezdu do depa u topírenského nezastaví, tak se po přečtení zprávy po předčasném ukončení úkolu dozví na sebe něco nelichotivého. Už si to nepamatuji, ale něco o namyšlených frajírcích, které v depu nemají rádi. :D

truskawiec napsal:
... Akurat jsem si vymenil 380 za 350, protoze s 380 me nebavilo jezdit. ...
A co se stalo na hranicích do Rakouska za vypínačkou ? Udělalo to velký ohňostroj, až zhasla i Vídeň ? 380 se dá vyměnit jen za Taurus, ale jen ten, který je na tři systémy.

Back
Nahoře