Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Vábec nechápu odkud jede te Sv, km113.760?
Ano, jede z km113,760, tam začíná ovládací úsek přejezdu na zastávce Bohutice.
Ovšem z km113.760 jede pouze ČD 842, on ten řídící vůz někde nechává při cestě z Brna a zpět jej dobírá?
Kde to vidíš? Já tam vidím normativ R 100 tun.
ale zdá se mi divné, že by tam stála od 10:24 do 17:45?
Nic tam celou dobu nekřižuje, takže klidně ano.

Dííík moc, už jsem dostal podrobné vysvětlení od Deteria po telefónu. Já tuhle trať vůbec neznám, jen když jsem tam byl před mnoha lety na čundru. :)

Ahoj, tak dneska jsem narazil na zajímavou věc, Jak se vlastně jede na blok z Hrušovan směr Znojmo, když v Božicích a Hodonicích nejsou odjezová návěstidla? Aspoň já je tam v ORCZ nemám, samozřejmě jsou tam skrytá, aby sa dalo vyřižovat, ale vůbec netuším tu jízdu na blok, Sp 1827 by měl jet za Pn 62218 a píše se rok 2011.

... Druhá věc, nevíte proč má můj Sp1827 zapsáno křižování v Božicích u Znojma? Bohužel nemám "plachtu", jen jízdní řád a vůbec jsem nenašel vlak, se kterým by se tam měl míjet? V mém jízdním řádu je:
Božice u Znojma +9:52:30 - 9:52:30 ...
A jak jsi přišel na to, že se jedná o křižování? :-)
Neznám místní poměry, ale na 99,9% je tam ten pobyt proto, že stanice neměla odjezdová návěstidla. Tudíž zde dle předpisu nesměly vlaky mít nakreslený "průjezd" - resp. všechny vlaky musely být pravidelně zastavující. A aby tedy bylo učiněno liteře předpisu za dost, byl tam ten pobyt z dopravních důvodů. V reálu to fungovalo tak, že když vlak vjížděl, výpravčí mu dal výpravkou návěst "Odjezd", a vlak bez zastavení stanicí projel.
Pokud by fíra ten odjezd nedostal, musel zastavit. De facto se jednalo o nahrazení odjezdového návěstidla člověkem (lze-li tak výpravčího nazvat). ;-)

Ahoj, tak dneska jsem narazil na zajímavou věc, Jak se vlastně jede na blok z Hrušovan směr Znojmo, když v Božicích a Hodonicích nejsou odjezová návěstidla? Aspoň já je tam v ORCZ nemám, samozřejmě jsou tam skrytá, aby sa dalo vyřižovat, ale vůbec netuším tu jízdu na blok, Sp 1827 by měl jet za Pn 62218 a píše se rok 2011.
Dane, ještě doplnění v Božicích jsou jen vjezdová návěstidla. Vlak vypravuje personál. V Hodonicích jsou jak vjezdy tak minimálně ve směru na Znojmo skupinový odjezd. Předpokládám že bude i ve směru na Božice. Navíc jsou tam i stavědla.

Os24505_001.jpg
Ranní pracovní den roku 2004. Čekáte na odjezd ze stanice Hevlín, do Hrušovan nad Jevišovkou, kde jedete jako Os 24505. Z Hrušovan se budete vracet, jako Os 24506 zpět a zde v Hevlíně svou jízdu zakončíte.

Os24570_001.jpg
Sobotní letní den roku 2004. Nastoupili jste do práce a přišli ke stroji ČD 809, který stojí v depu a čeká na doplnění nafty, pak jej musíte připravit k jízdě a po svolení k posunu pojedete pro přívěsáky BDtax. Dnes výjimečně povezete do Lednice dva vozy. V Lednici je velká cyklo akce: "Na kole po Lednicko Valtickém areálu" a tudíž velká účast milovníků cykloturistiky. Tam, jeden vůz necháte, pojede zpět až v podvečer. Zpět do Břeclavi se vrátíte s jedním vozem. Díky složitějšímu posunu v Lednici holt naberete "sekyru", kterou se samozřejmě budete snažit (ač marně) dohnat.

Os4516_001.jpg
Letní páteční den roku 2004. Vy čekáte v Břeclavi na odjezd na osobním vlaku 4516 do cílové stanice Znojmo. Nachystejte si soupravu k jízdě a po píšťalce můžete vyrazit na trať směr Znojmo.

Os4811_001.jpg
Letní páteční den roku 2004. Vy povezete osobní vlak z Jihlavy do Brna. V závěsu máte soupravu, 850 + 2 vozy Bmx, které odvěšujete v Třebíči pro osobní vlak 4864, který se vrací zpět do Jihlavy ve 12:17.

sp1812_001.jpg
Podzimní páteční den, vy čekáte na vypravení spěšného vlaku do stanice Havlíčkův Brod. Nachystejte si soupravu k jízdě a na píšťalku vyrazit na trať do cílové stanice vlaku Havlíčkův Brod.

Odkaz ke stažení aktivit naleznete ve vlákně aktivit k trati BP.
Přeji příjemnou a ničím nerušenou jízdu. Dan J.​

Děkuji všem - staviteli tratě Zbyňkovi, všem programátorům ORCZ/SK a Danovi za jeho čerstvě vydané aktivity. Právě jsem si užil ten spěšňák Sp1812 a je to parádní svezení. :)

Tyjo Dane, to se nás chystáš opustit, žes to takhle najednou vysypal? :)
Už se mi to válelo dlouho na HOD. Ale teđ vážnĕ. Našel by se nĕkdo, kdo upraví ČD 714 od Pikka pro ORCZ, i s kabinou? Já jsem si cab jakž takž upravil, ale není to ono, pak se sekají zvuky. Potřebuju ji pro aktivitu Brno - Šatov

Zkus, narovinu, za toho silného deštĕ se mi ty rozjezdy zdají už moc přitažené, obvzlášť na osobák. Ale hádat se nebudu, ať to posoudí nĕjaký fíra. :) Jo a schválnĕ posuđ sám, tan jeden vůz co jde furt do smyku. To už je hovadina 100%. :) :)

Tak toho Brejlovce 754 jsem si parádně užil. Zvláště v kopcích, kdy se mi ARR nechtělo moc rozjíždět. A pak jsem musel i vypínat cestujícím topení, aby nešel při nečekaném nízkém odběru topení hned do prokluzu. Paráda. :)

Je to trochu vyšší dívčí než jen zařadit směr a ono to nějak jede. Až ho vydáme, máte se na co těšit. ;)

PS: Do skluzu mi šel hlavně osobák za motorákem. Ale hned jsem mu povolil, abych nevybrousil plošky na kolech. Nekontroloval jsem ho, ale je možné, že má zapsanou nebo spočítanou špatnou brzdnou váhu nebo hmotnost.

ak toho Brejlovce 754 jsem si parádně užil. Zvláště v kopcích, kdy se mi ARR nechtělo moc rozjíždět.
Jsem moc rád, že se líbilo. Ale bacha, trať Jíhlava - Brno, v roce 2003/4, nekódovaná a jezdilo se asi na ruku, tak jsem to jel i já a i tak je to vysoká dívčí. :) Jo kopce a hustý dešť dělají svoje,

Zdravím chtěl sem si ze stranky mojevlacky.cz sp 1812 stahnout aktivitu a píše mě to

Došlo k chybě.
Stránka nenalezena.​

Možná budete chtít prohledat tento web či navštívit domovskou stránku.
Domovská stránka
404Nebyl nenalezen soubor:
Pokud problémy přetrvávají, obraťte se na správce tohoto webu a nahlaste mu níže uvedenou chybu..

Jsem moc rád, že se líbilo. Ale bacha, trať Jíhlava - Brno, v roce 2003/4, nekódovaná a jezdilo se asi na ruku, tak jsem to jel i já a i tak je to vysoká dívčí. :) Jo kopce a hustý dešť dělají svoje,
ARR funguje nezávisle na tom jestli trať kóduje nebo ne. Co říkali borci, co na 754 jezdí, tak ARR brzdí dost pozdě, takže je lepší si brzdit sám...

Back
Nahoře