Aktivity pro OR Alcapone_Josef

Ahoj, tak jsem zatím s Ostravanem v Pečkách, před vjezdem do tunelu za prahou mi OR padnul s hláškou k Billovi, pak zatím všechno v pohodě, ale proč píšu, taky ti u Kyklopa vypadávají zvuky? Mimochodem mně i u 750.7. :-)
Dan

Dane, asi bude třeba počkat na nové zvuky, řešit staré nemá cenu :) .
Zeptám se ale na počasí, co mám udělat, aby se v misích měnilo? V jedné misi od Josky je to použito, jsou tam během cesty i hlášky o změně, ale obloha je celou dobu zatažená.

Lze to měnit klasikýma a nebo časovýma událostma, ale dopisovat to musíš ručně a zálohovat bokem, já mám dynamické počasí taky ve všech aktivitách, zrovna teď na chystané z Olomouce do Šumperka a Zábřehu, zanedlouho bude u Josky. Ale bacha, když otevřeš editor a uložíš, musíš to znovu do souboru act. doplnit. Vše je zde:
https://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/5156/
Dan

To nemyslím, v misi to je, ale ve hře je obloha celou misi beze změny. Myslel jsem, jestli to funguje po čisté instalaci OR nebo se má něco někde doplnit, nastavit.

OR je jak je, tam nic neděláš. To se týká pouze souboru act a doplňování odstavců s počasím. Jaké aktivity se to tykalo.
Je tam jeden stupeň, mam dojem při 46%, kdy spadne zvuk motoru, ale te mam dojem problém všech dieslů, tedy i řady 749/751.

Alcapone, porovnej si eng a jeho NOTCH pro definici jízdních stupňů EngineControllers. Nebo to nech raději na Jackovi. On je odborník přes zvuky. To můžu jen potvrdit na čerstvě zakoupené T466.2 pro H0 s jeho zvukem. ;)

Ahoj.
Tak Josko, Ostravan dojetý. Super aktivita, jen tak pro zajímavost, jeljsem podle sjř. co jsi poslal, takže 120 km/h. a stíhal jsem úplně vše. Až tedy na to, jak jsem musel zastavit v Třebové, tak jsem pak jel 120 - 130 a v Krasíkově jsem byl načas a v Zábřehu (jízda 120) o minutu dřív. (ještě brzdily vozy)
Dan

Dobré odpoledne, nemáte prosím někdo kabinu do Kyklopa? Odkaz na Skůrových stránkách již není funkční a pokud vjedu do tunelu, vidím to jako na obrázku. Googloval jsem, ale bez úspěchut499 light.JPG

Ahoj, prešiel som prvú OR časť aktivity EN476 až po Prahu. Je to parádna aktivita, ale chcem tu spomenúť pár nepríjemností. V zipe je pribalený starý sigscr.dat z roku 2011 a preto mi vo Viedni niektoré návestidlá vôbec nesvietili. Už ani neviem, od koho mám ten novší z 2016, ale v ňom tie návestidlá svietia, aj keď sa chovajú stále divne. Dokonca s tým novším sigscr.dat nedostane traffic na opačnej strane stanice vo Viedni voľno a ostane stáť, čo je zaujmavé.

Keď som v Břeclavi vyposunoval do šturcu (či ako sa to nazýva) a obdržal hlášku, že už mám zastaviť, po zastavení som nedostal ďalšiu hlášku k posunu na súpravu. Skúsil som sa aj posunúť dopredu a dozadu, hláška ale nenabehla. Je tam vôbec nejaká?

V Č.T. na mňa krásne naposunovala mašinka s vozmi a následne sa odpojila. Paráda, to sa často v OR nevidí. Horšie to už bolo v Pardubiciach, kde nastalo niekoľko problémov. Čiselný popis vozov v hláške o odpojení nesedel, obe časti súpravy mali posunuté čislo o 1. Už si presne nepamätám, ale napríklad AL156 bolo AL155 alebo tak nejak. Ďalej sa na odpojené vozy odzadu napojila mašinka, avšak tým že do nich drcla, nechtiac ich aj so sebou pripojila opäť na hráčovu súpravu. Musel som ich teda znovu odpojiť. Tiež som nedostal hlášku o odchode, zrazu okolo mňa začal v stanici miznúť traffic. Vrátil som v OR čas o pár minút dozadu a vyrazil.

Inak aspoň nejaká zmienka o PJ v Hoštejne by tiež potešila. :)

V Pardubicích máš být už na rozjezdu, kdy se přibližuje postrk. Tam je snad jízdní řád vyplněn. Asi jsem zapoměl dát novější sigscr.dat do aktivity, omlouvám se. Je možný, že jsem zapoměl na posunovácí hlášku v Břeclavi, ale to si fakt nejsem jist, páč něco s Tabem jsem psal. Ještě jsem srovnával soupravu. Neměnil si nějaký vagón, páč pak to přestane sedět. Všichni maj plné starosti s uklidem a ty chceš zprávu. Návěstidlo ti úkaže, že máš jet, na to se hláška nedává a pomalou OR ukazuje od jisté doby.
Teď jsem stáhnul aktivitu, abych se kouknul na složku a vše je v pořádku, změny probíhaj v sigcfg.dat v druhé složce žádné, jen musí být u toho. Pokud se tam něco mění, tak o tom nevím. To, že některá návěstidla jsou po tmě jsem si všiml, ale v TM ukazujou správně, což je důležité. Prostě DB a OBB se musí jezdit na TM, Časko-Slovesnko bez TM. Tohle je na vyřešení vývojářů, který na nás bohužel píp.

alcapone ber to tak, že ako nováčik občas potrebujem viezť za ručičku a aj preto tie hlášky. V Č.T. bola skúška brzdy, v Pardubiciach ju už po odpojení vozňov skúšať netrebalo? Neviem ako je to v reále. Tiež som nevedel, či sa mám s tým odpájaním v Pardubiciach ponáhľať, alebo nie, kedže neviem, ako bola aktivita celkovo zamýšlaná. Neviem, či mám urobiť rýchlo klik klik a kedže je voľno, rovno vyštartovať ako formula... Stál som a už po minúte sa na mňa hrnula tá posunovacia mašina, ak by som si ju nevšimol, tak odídem z Pardubíc aj s ňou v závese. Ak som meškal na príchod (niesom si istý, z Chocňe som odišiel načas), tak preto, že sa dosť smýkalo a musel som aj dosť pieskovať.

Pomalú jazdu OR ukáže, v tom nieje problém. Poukazujem len na to, že informácia o PJ by potešila a hráč by vedel, čo má na trati očakávať. Trebars že by sa v Olomouci alebo niekde podpisoval papier o PJ vo forme hlášky... :)

Niesom si istý, či som v hráčovej súprave menil dáky vagón, ale je to možné. Ten programík Activity Converter neukazuje, ktorý chýbajúci vagón patrí ku ktorej súprave. Čiže ak tú zmenu čísla spôsobuje toto, tak potom som nič nepovedal. ;)

V tom sigcfg.dat čo je v zipe ku aktivite ti chýba tento opravený riadok, čo zrejme spôsobí, že bude traffic šialene brzdiť na výstrahu, ale niesom si istý:

SignalAspect ( RESTRICTING "Off" SpeedKPH ( 120 ) signalflags (OR_NOSPEEDREDUCTION) )

Ten sigscr.dat a sigcfg.dat používam z Elvas Tower fóra, kde ho umiestnil člen m61. V danom príspevku je to ten pribalený Train simulator.zip. Neviem, či je to najnovšia úprava, ale určite je novšia, ako si ty pribalil k danej aktivite. Skús si to odtiaľ stiahnuť a vyskúšaj si návestidlá vo Viedni. Mne v tejto úprave (aspoň si myslím) svietia všetky. Ak ti to nepôjde z odkazu stiahnuť, môžem ti to zaslať súkromne.

http://www.elvastower.com/forums/in...correctly/page__st__10__p__212067#entry212067

V tom sigcfg.dat čo je v zipe ku aktivite ti chýba tento opravený riadok, čo zrejme spôsobí, že bude traffic šialene brzdiť na výstrahu, ale niesom si istý:
SignalAspect ( RESTRICTING "Off" SpeedKPH ( 120 ) signalflags (OR_NOSPEEDREDUCTION) ) - Co si kde stahoval, páč ja to tam mám, stáhnul jsem aktivitu teď znova.

Pokud se jen odpojují vagony, brzdy se nedělaj, odpojíš a jedeš, proto stačí jen 2 minuty.

Mám rád překvapení, byl to nápad na poslední chvili.
Soubor mě nejde stáhnout.

@alcapone SignalAspect ( RESTRICTING "Off" SpeedKPH ( 120 ) signalflags (OR_NOSPEEDREDUCTION) ) - Co si kde stahoval, páč ja to tam mám, stáhnul jsem aktivitu teď znova.

Pardón, nakoľko som to pozeral porovnávaním súborov, tak som došiel k nesprávnemu záveru. Ono v tom tvojom je tento riadok 3x a v tom mojom, resp. od m61 je až 4x.

@m61 Ako si sem pridal súbor zip? Keď som to skúšal ja, vyskočila mi hláška, že nepodporovaný typ súboru či čo.
edit: Aha, to je iba odkaz na google. Už je mi to jasné. ;)

Back
Nahoře