Elektrické lokomotivy ŠKODA pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive Works Inc.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
Pozůstatek po původních světlech s animací. Pikku tuto metodu později vzdal (viz. debata na začátku tohoto vlákna). A já tam místo animací našteloval ledky aniž bych si vůbec ověřil, zda je tato loko měla. Jeden tedy zkoušel animace, druhý zase body ledek. A tohle je výsledek.

Eng se dá rychle opravit. Spíše by mě zajímalo, jak jsou ta světla opravdu řešená. Návěstní svítidla s dvoubarevnými LED to evidentně teda nejsou. Na vnitřní straně (směrem k ex. zásuvkám) jsou halogenové reflektory, o tom není pochyb. Ale co svítí červeně i bíle vedle? A co nahoře? Nějaký mezityp návěstních lamp, než se prosadily LEDkové z MSV a spol. Měl by někdo opravdu detailní pohled? Nebo ví typ těch lamp?

Eng se dá rychle opravit. Spíše by mě zajímalo, jak jsou ta světla opravdu řešená. Návěstní svítidla s dvoubarevnými LED to evidentně teda nejsou. Na vnitřní straně (směrem k ex. zásuvkám) jsou halogenové reflektory, o tom není pochyb. Ale co svítí červeně i bíle vedle? A co nahoře? Nějaký mezityp návěstních lamp, než se prosadily LEDkové z MSV a spol. Měl by někdo opravdu detailní pohled? Nebo ví typ těch lamp?
Neřeš to Josefe. Podle mě to je stejná lampa co má peršing nebo eso.

OK. Našel jsem jedno video na YT, kde jsou na světla vidět hodně z blízka. Vypadá to dvoužárovkovou lampu (nahoře a dole), přičemž sklo je čočka a zevnitř něco jako červený filtr do poloviny:
lampy242.jpg
Ze všeho nejvíc mě to připadá jako návěstní světla inzerovaná AŽD, ale ta jsou jednožárovková:
stahování.jpg
Je to celkem jedno, dřív nebo později to stejně zamění za ledková z MSV kvůli sjednocování náhradních dílů.

Ahoj,už jste někdo zkoušel nové 242.213,242.217 a 242.281?Při spuštění ve hře mi to vyhazuje chybovou hlášku.Lokomotiva PSZ 242.262 funguje skvěle.

Ahoj,už jste někdo zkoušel nové 242.213,242.217 a 242.281?Při spuštění ve hře mi to vyhazuje chybovou hlášku.Lokomotiva PSZ 242.262 funguje skvěle.
Někdo to řešil na Facebooku, prý pomohla nějaká jiná kabina.

Ci mu skor nebude nieco chybat z povodnej 242 217 co ma Pikku na stranke pod PSZ plechacom.
Lebo tiez mi neukazuje celu loko ked sam vyhodil samostatnu 242 217 ešte s povodnymi svetlami v pevnej forme textury co bolo.
Inak Jozef sa mi zda ze zmena prebahla asi aj v ladeni lebo trakcna je tusim blizsia k realite ako ta povodna 217ka. Ci mylim sa??

Dost možná jsem nahradil původní počítanou trakční charakteristiku od Matěje Páchy za odměřenou z grafu t.ch. Jistotu nemám, jsem v práci a mám omezené možnosti. Ale nemyslím si, že by mezi počítanou a odečtenou byl znatelný rozdíl. Pro chystaný model 380 jsem před chvílí studoval protokoly měření z okruhu v Cerhenicích. Výsledky naměřených tažných a brzdných sil se od počítaných liší minimálně. Naší projektanti tedy mají k dispozici kvalitní výpočetní metody.

Back
Nahoře