Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Ta kabina je na webu i s Hurvajzy je, myslím, že kdyby se rozanimoval ten měřák, autor by proti nebyl. Já ale kabinám vůbec nerozumím a navíc nestíhám, už tak mám testů a rozpracovaných aktivit docypa... :)

Pro svoje potřeby si může podle autorského zákona dělat se svou kopií každý kdo chce co chce. Horší je to s šířením té upravené verze veřejnosti. Řešením by mohlo být dát k dispozici návod, jak si to u sebe upravit a mělo by to být čisté.
Nejdříve si zkopírujte soubor M131.cvf někam bokem, kdyby se náhodou něco nepovedlo
1. Otevřete tento soubor v NOTEPAD.
2.V řádku CabViewControls nahradíme číslo 12 číslem 13 (budeme přidávat 1 položku)
3.Budeme kopírovat 4.položku ( EQ_RES DIAL ). Označíme celý odstavec - začneme před závorkou nad DIAL a končíme až za závorkou nad LEVER
4. Závorku nad LEVER nahradíme celým nahraným odstavcem. Teď by měly být pod sebou dva naprosto stejné odstavce
5.V tom novém nahradíme v řádku Type původní EQ_RES DIAL názvem BRAKE_CYL DIAL
6.V řádku Position nahradíme údaj 399 číslem 349. Protože musíme posunout rafičku doleva museli jsme ubrat, pokud by bylo potřeba posunout vpravo číslo zvyšujeme. K 349 jsem dospěl po řadě zkoušení.
7.V tomto případě jsem ještě upravil v řádku ScalePos z 210 na227
8.Stejně upravíme i soubor M131_rv.cvf, aby nám manometr brzd. válce nechyběl na zadním stanovišti.

Pokud by vám překážela původní ručička musíte jí přemalovat v denním i nočním souboru "cabM131frnt.ACE"

Kabinu už mám. Upravil Howky, za což velký dík. Odesláno Josefovi. Tak odpadne problém s jiným laděním u aktivit. Funguje perfektně.

Ať funguje, nebo ne, nejde o budík brzdy, ale tlaku ve spojce, která se v simulátoru stejně nepoužívá. Na M131 žádný budík tlak v brzdovém válci neukazuje.
Aj! Tak tohle jsem nevěděl, měl jsem zato, že jde o ukazatel tlaku při zabrždění. Děkuji za vyvedení z omylu. Jen si říkám, jak fíra věděl, že souprava povolila.

Ahoj, zaboha nemohu přijít, proč mi MSTS editor řve chybu v řádku 2 u motoráků ČSD M284.0 a M284.1? Zatím jsem engy píchnul do podsložky.

Hezký večer, uvedené 'engy' je nutno uložit jako soubory typu UTF-16 LE (jsou totiž ANSI a to MSTS nemá rád...). Totéž provést i s 'wagy'.

Jozef, chcem sa spýtať: u mašiny 184.5 SD-KD čo znamená index "G" u druhého engu ? Vďaka.

S malým vánočním zpožděním je na Virtuálních železničních dílnách k dispozici celý soubor vozového parku soukromého dopravce SD Kolejová doprava. Najdete tu dva zástupce el. trakce - patrně dnes již neexistující řadu 114.5 a 3-podvozkovou lokomotivu řady 184. Motorová trakce je zastoupena lokomotivami řady 721, 741.7 a 753.6. Lokomotivu řady 130 vydal nedávno Pikku na svých stránkách v balíku a jinými stroji stejné řady.

uhelná parta.jpgvánoční.jpg

Pěkný zbytek svátků, Josefe.
Dnes dopoledne t.č. nějak nemohu najít odkaz na SD 130. Mám tady jen nějaký starší model z r. 2009/10.
Díky za upřesnění

Back
Nahoře