Skiny Jakub H.

Pánové, kdybyste chtěli udělat recept jak smíchat všechno dohromady tak si vás asi najmu. :-) Řada 125 je v provozu k vidění pouze a toliko na ŠRT a jezdí mezi Haniskou a hranicí. V Polsku existoval (-je) stejný typ lokomotivy dodaný firmou Škoda, ale nemá ty stoličky pod sběrači (nepotřebuje je). To co myslí @Dan J. je spíš polský licenční Vickers, společné s řadou 125 mají to, že jsou to dvě spřažené lokomotivy. To co myslel @Venny je zřejmě modernější řada 131 (a asi myslel, že toto je předchůdce.)
Řada 125 je zajímavá v mnoha ohledech, s nadsázkou se dá říci že to je vlastně 130, ale se starými podvozky. A je s ní kde jezdit, dokonce ve dvou funkčních tratích. ;-) A @C3rv to popsal správně - dokonce tahle dvojice byla ke stažení pro MsTS. Mají nějaký divný brzdič v kabině.
P.S. ještě mi napadlo - svého času byly tyhle lokomotivy odesílány někam do Česka do dílen, takže bez sběračů, stoliček pod ně a na normálně rozchodném přepravním podvozku jste je mohli vidět při přepravě jako nečinné v soupravě.

Jak jsem psal, tohle šlo úplně mimo mne. Já měl zato, že šlo vlastně o lokomotivu 130, jen typ pro dvojičku, pro ŠRT a vývoz do tehdejší PLR. Ano ty stoličky PKP neměly, ale myslel jsem, že tohle a rozchod byl jediný eozdíl. Dík za vysvětlení a vůbec jsem neměl šajn, že tuhle mašinu Poláci vyráběli licenčně. I když oni vyrábéli licenčně kde co... Fiat, Jelcz coby RTO atd... :-)

Ale kdyby přecijen někdo chtěl 125 s nárazníky a šroubovkou vidět... :) Občas se při přetahu z dílen zadaří.
Jednou jsme přemýšleli (ještě s Taxem) nad takovou bejkárnou, že by se sundaly ty stoličky, přidaly nárazníky a byla by dvojička na normální rozchod. Skončilo to na mé lenosti a jeho odchodu. Už mě nemotivoval.

Back
Nahoře