CZSK verze 1.2

To že občas vypadne kód je normální. Proč buchla NZ2 nevím, jel jsi 140 v tu chvíli?
Vybavit bdělost jde buď tlačidlem bdělost, rajčákem (tím si ale změníš rychlost ARR), houkačkou (ne píšťalou) anebo pohybem OBE. Stejně jako v reálu.

Jinak k tej obsluze Mirelu myšítkem, nevím esli mám něco blbě nastavené já, ale obsluha jde o několik cm níž než jsou tlačítka mirelu v cabu..

o několik cm níž než jsou tlačítka mirelu v cabu
V tom prípade áno máš ty niečo blbo :) Pri mojích kabínach treba mať rozlíšenie monitora 1920x1080 a v nastaveniach OR Roztiahnutie kabíny 2D : 0%. Píšem to snáď vždy a všade :D

Pri mojích kabínach treba mať rozlíšenie monitora 1920x1080
funguje i nastavení 2k. Jezdím tak už půl roku, co mám tento monitor a nikde žádný problém. I volba myší je synchro s tlačítky.
Bude i tak vychytaná kabina i pro 362/3 ? Byla by to paráda. Abychom mohli jezdit i na 25kV :) Tam by bylo jen několik kosmetických úprav, ne?
jel jsi 140 v tu chvíli
Ano, bylo to v plné rychlosti 140 a vypadl kód. Ale 140 tam stále svítilo.
Rozlišuje Mirel, jestli je před ním návěstidlo pro posun?
Protože když jsem vyjížděl z odstavných kolejí, tak nešlo na Mirelu navolit nic jiného než posun. Až když jsem přijel k peronu do stanice, tak teprve naskočilo mezikruží, ale jen 40 i když návěstidlo ukazovalo 60. Zkoušel jsem to zvýšit tlačítky podle návodu, ale nějak to nešlo, vždy to nakonec spadlo na 40. Ale projetí návěstidla už vše OK. Chytlo to zelenou a pod opakovačem 140.

Včera jsem to ještě jednou prověřil z Hustopečí do Brna, ale ten peršing mi připomínal v poruchovosti jeho začátky v reálu. V Šakvicích při zrychlování na 100 mi práskla NZ2. Pak mi práskla podruhé někde u Hrušovan. A tam netuším jak, ale povolilo mi to poté jen rychlost 10km/h. Asi jsem hrábl, kam jsem neměl. Na Mirelu jsem měl jen dvě volby ZAP nebo VYP. Když jsem dal VYP, mohl jsem jet až 15 km/h. Tak jsem zastavil, zatáhl přídavnou a zkusil trochu šachovat, ale když se mi rozkmitalo číslo rychlosti a já začal přidávat, tak nějak v 50 mi to přebliklo na MAX a znovu to skončilo na 10. A několik dalších pokusů to samé. Tak jsem se loudal dál 15 a přemýšlel co s tím. Zkoušel jsem to dál a někde před Modřicemi se mi podařilo ta čísla nakrokovat až na 140 a konečně jsem mohl normálně jet. Ale na 140 jsem se nerozjel. Asi ve 110 práskla opět NZ2. Jednou jsem měl i NZ5. Ale stačil jsem odbrzdit, než vlak úplně zastavil. A do Brna jsem nakonec dojel. Sice zpoždění hodinu a půl, ale dojel jsem. :)

Ale tak jsem si vzpomněl, kolik za celou dobu MSTS bylo hádek kvůli rychlobrzdě, když překročím rychlost o 5 km/h. Že to je nesmysl a pryč s tím. Tentokrát jsem ale nic nepřekročil a rychlobrzda Mirelu zasáhla svévolně čtyřikrát na 30 kilometrech jízdy. Tak snad to ještě vychytáte. Takhle by se asi aktivita jet nedala. Ale zase volná jízda byla dobrodružství. Normálně jsem si říkal: "Nebudu hru vypínat, musím to nahodit a dojet" a to se nakonec podařilo. :)

Taky bych chtěl oznámit, že se mi na trati z Pardubic směrem na Prahu po pár kilometrech, kde je Vmax 160km/h, tak jedu cca. 130km/h a opakovaně mi to dávalo NZ2.. Možná to nějak ovládám špatně, nebo já nevím.

Tentokrát jsem ale nic nepřekročil a rychlobrzda Mirelu zasáhla svévolně čtyřikrát na 30 kilometrech jízdy. Tak snad to ještě vychytáte. Takhle by se asi aktivita jet nedala. Ale zase volná jízda byla dobrodružství. Normálně jsem si říkal: "Nebudu hru vypínat, musím to nahodit a dojet" a to se nakonec podařilo. :)
To je nějaký nesmysl.. Můžeš jet tolik, kolik svítí na displayi mirelu. NZ2 bouchá pokud jedeš o 7kmh rychleji. Předtím začne blikat, pak pípat.

Jo a pokud za jízdy zmačkneš tlačítko minus, aktivuje se maximální povolená rychlost. Na display svítí rychlost, při které jsi tlačítko zmáčknul zaokrouhlené na 5kmh a vlevo nahoře na displayi červená tečka, viz obrázek. Když znovu zmačkneš minus, max rychlost se deaktivuje a můžeš svištět dál.

Přílohy

• ZAP.jpg
    ZAP.jpg
    72.4 KB · Zobrazeno: 19
až do Prahy. Nic
Pak jedině jiná verze lokomotivy, protože OR se aktualizuje automaticky. Ale jelikož se tak neděje v určité rychlosti ale náhodně, jako by se přehřála nějaká elektronka :) , tak to musí být nějaká anomálie někde mimo nastavení. Anebo něco v nastavení hry.

Pak jedině jiná verze lokomotivy, protože OR se aktualizuje automaticky. Ale jelikož se tak neděje v určité rychlosti ale náhodně, jako by se přehřála nějaká elektronka :) , tak to musí být nějaká anomálie někde mimo nastavení. Anebo něco v nastavení hry.
Tak to už je ale Tvůj problém :D

Čau Jindro. Je třeba to taky vyzkoušet na trati BP, ne jen na 321. Teď mi Joska volal, že se v trati musí něco dpolnit, jinak Mirel blbne, nevidí rychlosti. Ale co netuším, jako aktivitář převážně dob ČSD jsem zatím mimo, na školení půjdu, až začnu opravovat aktivitu RJ 1002. :)

Tak to už je ale Tvůj problém
Není, protože to blbne více lidem. A jak píše Dan, je nutné nezkoušet jen na jedné preferované trati. BP přece není tak malý projekt, aby se ignorovala. Navíc tam mám všude přesné sklony, na rozdíl od 321. Tedy na testování pohybu vlaku ideál. Já jsem dávno psal, že by bylo dobré víc spolupracovat. Já jsem to ještě nevzdal a i když mám nyní stavební prázdniny, tak na novinky slyším a pokud je nutné něco doplnit v trati, tak je dobré oznamovat. A já bych to pak doplňoval a dával do aktualizací trati. Aby si někdo stahoval aktualizace něčeho do mé trati jinde a pak já vydal svou aktualizaci a dotyčnému se to přepsalo zpět je přece hloupost, ne? Děkuji.

Mně to vysvětloval Alcapone, ale nějak to nechápu, musí být v trati složka pro OR z niž si bere Mirel rychlosti, na BP je prý nevidí, nevím, na tohle musí odpovědět Joska.

Žádná složka. Nic se nemusí doplňovat. Rozdíl akorát je, že pokud je v databázi zapsané něvěstidlo, které nekóduje, tak kód prostě na Mirel nepřijde. Třeba ve stanicích bývá běžné, že návěstidla nekódují. Pokud je databáze prázdná, tak budou kódovat všechny návěstidla jako to bylo ve verzi TCS. Takže naprosto ok.

Problém je jen mezi židlí a klávesnicí. Tento Mirel opravdu potřebuje znalost ovládání. U mě to teď bylo třeba tím, že jsem měl zaplou funkci hlídání max konstrukční rychlosti hnacího vozidla ZAP a tu jsem měl příliš nízkou. No protože jsem nevěděl, že se nastavuje jen za jízdy a je rovná okamžité rychlosti hnacího vozidla v době aktivace funkce.

Problém je jen mezi židlí a klávesnicí
To si nemyslím, tedy ze strany uživatelů. Nikdo nemůže po nikom chtít, aby si zaplatil kurz pro strojvedoucího :) Přitom by opravdu stačilo napsat stručný heslovitý postup, jak nahodit mašinu s mirelem. Nějaké příručky o mirelu skutečné lokomotivy jsou k ničemu, když nemáme tušení, co je v této hře funkční a aktivní.

Já si tedy nemyslím, že by v trati byla osazená návěstidla, které rozlišují jestli kódují nebo nekódují. Ano. návěstidla autobloku by šla oindexovat. Ta kódují vždy. Ale vjezdy a odjezdy rozlišené nejsou, jestli mají kódovat nebo ne. Je stejné návěstidlo na trati s autoblokem a stejné na trati bez autobloku. Ale je pravda, že dříve návěstidla ve stanicích na trati s autoblokem nekódovala a musel se mačkat živák.

Jindřich má na to vlastní systém jak ty návěstidla rozlišit aniž by se hrabalo do tratě.
Zbyňku, já žádný návod také nemám. Jsem úplný lajk, vlakem jedu tak jednou za rok, nikdy jsem v kabině strojvedoucího nebyl a třeba o tom VYP a ZAP s omezením rychlosti jsem se dočetl v oficiálním návodu na obsluhu Mirelu. Prostě je to stejné jako v reálu.

Hoši, uvědomte si jednu věc, na fíru se dělá škola a to ne střední odborné učiliště, jestli fakt chcete do puntíku dělat vše jako ve skutečnosti, bude hrát OR CZ jen hrstka lidí. Chápu nadšení pro realitu, ale proč myslíte, že je komunita RW o tolik nižší, než komunita MSTS, která přechází k OR? Jetli bude jízda vlaku vyžadovat mrtě úkomů, aby se dalo jezdit a k tomu dle skutečnosti, tak nevím, nevím...

Nikdo nemůže po nikom chtít, aby si zaplatil kurz pro strojvedoucího
A tímhle naprosto souhlasím, che to trochu soudnosti. Já se taky nemám čas biflovat a projíždět několikastránkové příručky, kterým absolutně nerozumím. Pkud, tak by měla být volba zjednodušeného ovládání, jako tomu bylo a ten superreál by měl být volitelný, jako těžká úroveň.

Simulace reality je zcela na místě, nikdo nikoho nenutí hrát Icikovo OR, ti co chtějí pikovláček, ať jezdí na klasickém OR, nebo co já vím na jakým jiným. I ty příručky, znalosti a nespočet zkušeností k dráze a její reálnosti patří. Iciku a všichni z realizačního teamu, jen tak dál, máte moji nevadnoucí podporu!

Back
Nahoře