CZSK verze 1.5

Tak počkejte, necjápu, takže budu dávat statické vozy do aktivit? To je celkem nanic, vemte si, že třeba stanici projíždím vícekrát. Jinak když stojím v Ostravě na hlavním, tak ano 2 mašiny ČDC ve šturcu mají smeták dole, ale ty co stojí v nádraží na průjezdných, třeba i s nákladním vlakem mají smeták z 90% nahoře a čekám tam na vlak třeba 20 minut. Tohle bych dal do kódu WP jako příkaz stáhni smeták.

Já to nechci komplikovat nějakým dalším WP. Nechci přijít o tu možnost, kdy AI najede třeba do šturcu a shodí smeták a taky kompletně vypíná i zvuk!!! Všimli jste si? AI se deaktivuje - není to jen kosmetická záležitost.

Dám tam čekačku na více jak 15min. Pokud aktivitář nechá AI čekat někde více jak 15 minut, AI vypne napájení a smeták shodí dolu.

Dám tam čekačku na více jak 15min. Pokud aktivitář nechá AI čekat někde více jak 15 minut, AI vypne napájení a smeták shodí dolu.
Jenže někde máš pobyty delší a všechny mašiny budou mít smetáky dole. Navíc když dávám traffic v aktivitách ve stanicích dávam jej 5 minut před a mizí 5 minut po odjezdu hráče. Smetáky bych fakt přes ten WP.

Tak počkejte, necjápu, takže budu dávat statické vozy do aktivit? To je celkem nanic, vemte si, že třeba stanici projíždím vícekrát.
Dane ty jsi mi nepochopil, ptal jsem se na to, jestli když budu po stanicích nasazovat static vozy místo al vlaků osazených servisem1, jestli to v OR bude pro PC a paměť nějaká zátěž navíc. Jestli bude OR padat, jako padalo msts.

Jenže někde máš pobyty delší a všechny mašiny budou mít smetáky dole. Navíc když dávám traffic v aktivitách ve stanicích dávam jej 5 minut před a mizí 5 minut po odjezdu hráče. Smetáky bych fakt přes ten WP.
A to se nevejdeš do času 15min? WP opravdu dělat nebudu, ale jsem svolný k diskuzi toho času čekačky.

Jakmile bude zbývat AI více jak 15min do odjezdu, bude smeták dole.
Jakmile bude AI zbývat méně než 15min, bude smeták nahoře.

A nepomohlo by v tomto případě dát 2 WP těsně za sebou na 14 minut? Je to trochu "rovnák na vohejbák", ale výsledná doba čekání bude 28 minut a sběrače zustanou nahoře...

A to se nevejdeš do času 15min? WP opravdu dělat nebudu, ale jsem svolný k diskuzi toho času čekačky.
Ten čas bych dal klidně mnohem delší. Ve výsledku, pokud budu chtít poslat AI mašinu někam odstavit, tak ji mohu dát čas klidně >30 minut, protože už stejně v aktivitě dál jezdit nebude. A naopak pokud třeba budu chtít udělat to, že se někde akorát začne chystat nějaká mašinka do provozu, tak ji do hry přidám klidně 25 minut před tím, než na místo přijedu já....

Každý aktivitář má o své aktivitě své představy, když budu chtít živej Al vlak, tak ho nasadím jako doposud i kdyby tam měl stát třeba hodinu. Když budu chtít Al vlak mrtvej, pomůžu si buď nasazením mašiny ms, nebo jak jsem se ptal nasadit mašinu jako statický objekt.

Každý aktivitář má o své aktivitě své představy, když budu chtít živej Al vlak, tak ho nasadím jako doposud i kdyby tam měl stát třeba hodinu. Když budu chtít Al vlak mrtvej, pomůžu si buď nasazením mašiny ms, nebo jak jsem se ptal nasadit mašinu jako statický objekt.
To sice ano, ale tady nám Icik a tvurci dávají možnost udělat z živého mrtvej a z mrtvého živej! ;-) A to je podle mě super věc!

Osobně ve stanici málokdy nechám hráče hnít déle jako 10 minut. Jiná situace je u obratových stanic, ale dovedu si představit, že postavím misi, kde přijedu s vlakem např. do Ostravy hl.n., kde se na 3. kusé odstavují na střídání loks ČDCarga a napasuji Al mašinu do šturcu časově tak, aby v době, kdy zastavím s hráčem u perónu, Al postoupil do 15. minuty a shodil to.
Jen teď přemýšlím, jak se tato vymoženost bude chovat, když budu chtít na tuto Al trafficem shozenou loko přeskočit a odjet s ní?

Jen teď přemýšlím, jak se tato vymoženost bude chovat, když budu chtít na tuto shozenou Al trafficem loko přeskočit a odjet s ní?
Tome, to by neměl být problém. Normálně ji nahodíš jak si zvyklý.

To sice ano, ale tady nám Icik a tvurci dávají možnost udělat z živého mrtvej a z mrtvého živej! ;) A to je podle mě super věc!
To je i původní myšlenka nemít stovky ms engů.

napasuji Al mašinu do šturcu časově tak, aby v době, kdy zastavím s hráčem u perónu najel do 15. minuty a shodil to.
Čas příjezdu hráče cca znáš jako doposud. AI bude čekat na WP menším než 15min, takže v pohotovosti, a poté mu dáš WP do šturcu WP s časem větším neš 15min třeba 25min. Mezitím hráč odjede a AI bude mít shozeno.

Dane ty jsi mi nepochopil, ptal jsem se na to, jestli když budu po stanicích nasazovat static vozy místo al vlaků osazených servisem1, jestli to v OR bude pro PC a paměť nějaká zátěž navíc. Jestli bude OR padat, jako padalo msts.
Mně bylo kdysi řešeno, že zatěžuje úplně stejně jak v MSTS a navíc, když pak jedeš stanicemi vícekrát je to naníc, takhle patlali aktivity "kindroši". Navíc to zatěžuje i AE MSTS.
To je i původní myšlenka nemít stovky ms engů.
MS engy nejsou jen na traffic ve stanicích, do toho bych nevrtal, není potřeba. Ale ano, myšlenka s tím "umrtvením" je super. Samozřejmě každé klady nesou i protiklady. :)
Osobně ve stanici málokdy nechám hráče hnít déle jako 10 minut.
Jo, ale neděláš posuny ve stanicích, to tam trávíš i hodinu a déle. :)

Nic, jdu chystat něco k vydání, pokud je Alcapone v ČR... :)

Ještě teď za pochodu přemýšlím nad provozní situací na snímku, kdy u aktivit s modely, kdy nejsou vždy k dispozici ms verze, ti v jednom al trafficu stáhnou sběrače všechny loko na koleji ve stejný čas, což by bylo unreal. V jiném případě strčím ty loks do depa vhodně s poč. časem samozřejmě tak, abych jel kolem nich mimo 15. minutu, ale zde mise začíná a ta Vysočina projede kolem depa zhruba asi tak kolem té 15. minuty. Tede ne, že bych chtěl měnit čas 15 min. Jen se s tím bude muset počítat a možná řešit přes ten WP, jestli ten bude umět shození oddálit. Zatím nevím.

571.jpg

Čas příjezdu hráče cca znáš jako doposud. AI bude čekat na WP menším než 15min, takže v pohotovosti, a poté mu dáš WP do šturcu WP s časem větším neš 15min třeba 25min. Mezitím hráč odjede a AI bude mít shozeno.
Já to myslel, jako že dobrý efekt, kdy Ostravou jen projíždím a při jízě kolem šturcu mi Al traffic žije - shodí si smeták. Takže naopak nadšení, protože 15 minut si dovedu představit, že se bude dát nastavit - trefit. A návod, jak píšeš, jak prodlužovat musím odzkoušet, stejně jako Al u stahovaček. Jasný, že v OR:) a ne u domoviny na lokálce. To byl jen fór.

Back
Nahoře