CZSK verze 1.5

Jo jo, zkoušel.... Nic to nedělá, žádná hláška o změně systému, nic... Pokud zvednu smeták ( p ), tak mašina akorát začne "funět", pokud zvednu druhý smeták (shift + p) tak se neděje nic...
V tom případě už ten Vectron v sobě něco "kouzelného" mít bude. Jak píšu furt dokola, kluci vydržte. Vymazlenej Vectron soon.
Pro příznivce oleje a mazutu oznamuju, že 754 má funkční ARR, které umí brzdit vzduchem a měla by asi taky nějak cca vyjít, záleží jak Dodo pohne s kabinou a Igor s testováním a dalšíma připomínkama.
Co se týče chybných markerů (stahovaček), pokud nějakou najdete (krom těch, co už jsou zde nahlášené), prosím o SZ, dám to pryč. Schválně jsem jich tam dal "trošku víc", abyste měli hezčí pocit z toho, že ta mašina občas fakt spadne :D
O problému s desetinnou čárkou vím, ale čas nepřeje >> je 2:48 a musim jít spát. Programovat budu zase přes víkend.
Hezký den.

Ja som si všimol ďalšiu vec, v ladeniach z balíčka k verzii sú opäť zle nastavené jazdné odpory. 362ka pri 100km/h určite nemá jazdný odpor 10 kN. 350tka má rovnaký problém. Už to v určitej verzii bolo dobre a znova to dobré nie je.

Dole od Vydrníka do Spišskej Novej Vsi sa dalo niekedy vo verzii 1.2 zíjsť s 350tkou + 9 vozňov bez výkonu a udržiavalo to rýchlosť, teraz musím byť na sérií, aby to rýchlosť udržalo. V reále je pritom v úseku potrebné pribrzďovať. (uznávam, že 321 nemá reálne sklony na mnohych miestach, ale nič to nemení na tom, že predtým to fungovalo) Keď porovnávam screenshoty diagnostiky, u vozňov k zmene odporov nedošlo. U lokomotív však áno.

Pro zajímavost jsem zkusil náročnost našeho kódu proti kódu NewYear MG verze. Použil jsem Danovu velice náročnou aktivitu SC506 Pendolino z této stránky. Nastavení stínů přes registry, vyhlazování a vůbec grafiky je stejné. 42 vs 37fps je pěkný rozdíl. A to si troufám říci, že tam máme spoustu věcí navíc. Ještě někdo má pochybnosti o optimalizaci kódu?

CZSK.jpgMG.jpg

Ahoj, zdravím tvurce CZSK verze!
Co se týče toho Vectrona, tak už jsem o tom mluvil s Dodem a těším se na vyladěnou verzi.
A dále bych měl takové dva zlepšováčky (postřehy z provozu)... ;-)
Dělám si aktivitu (možná i veřejnou, když se to povede) a všiml jsem si 2 věcí, co mi trochu vadí:

1. Je to celkem pomalej nástup cestujicích. 40 lidí leze do 6ti vozového rychlíku 2 minuty, což je prostě dlouhá doba.
Nevím zda už to tak funguje, nebo ne, ale bylo by fajn kdyby se zohledňoval počet vozů. 40 lidí poleze jinak dlouho dobu do 810ky a jinak do 6ti vozového rychlíku...

2. Stahování sběrače u AI traficu. Je to super věc, která zas přidá na realitě a smekám klobouk před tím, kdo tohle vymyslel a zrealizoval. Ale je škoda, že křižuji protijedoucí rychlík a jeho mašina má smeták dole. Chtělo by to nějak definovat u WP, třeba časem vyčkávání.
Např.: při <600s nechá sběrač nahoře a při >600s smeták (třeba po 30s) stáhne...
A dále by bylo pěkné, kdyby trafic po zastavení na WP a při čase <600s naopak zvedl i druhej smeták a stáhl ho až při opětovném rozjezdu.
Ale nevim, zda by i toto šlo naprogramovat.

Prosím neberte mé připomínky jako kritiku, ale jako námět na zlepšení. Velice si cením Vašeho úsilí při tvorbě CZSK verze.
Lukyn-CZ

2. Stahování sběrače u AI traficu. Je to super věc, která zas přidá na realitě a smekám klobouk před tím, kdo tohle vymyslel a zrealizoval. Ale je škoda, že křižuji protijedoucí rychlík a jeho mašina má smeták dole. Chtělo by to nějak definovat u WP, třeba časem vyčkávání.
Např.: při <600s nechá sběrač nahoře a při >600s smeták (třeba po 30s) stáhne...
AI má nadefinováno, že pokud má čekačku více jak 2 min, tak stáhne smeták. Nahodí ho opět až 2 min před odjezdem. Ten čas se zdál optimální. Možná to tak není ideální pro časy tvůrců aktivit.:rolleyes:

AI má nadefinováno, že pokud má čekačku více jak 2 min, tak stáhne smeták. Nahodí ho opět až 2 min před odjezdem. Ten čas se zdál optimální. Možná to tak není ideální pro časy tvůrců aktivit.:rolleyes:
U Al vlaků jsi měl možnost jako aktivitář zařadit mašinu ms ( mimo službu )aby měla stažený smeták. Tohle mi nepřijde příliš vhodné pro skutečný provoz. Míjíš soupravy kde mašiny mají stažený sběrač ať už je to osobní nebo nákladní doprava? V aktivitě Al soupravy nechávám stát klidně 10-20 minut.

Jirko, souhlasím s Lukynem, ta doba nástupu je fakt dlouhá. Za další, to se má fíra vařit nebo mrznout, když mu schodíš smeták, te dle mě nesmysl, na tuhle věc máme eng "ms" nebo popřípadě dát schození či nahození smetáku do kódu.

Jirko, souhlasím s Lukynem, ta doba nástupu je fakt dlouhá. Za další, to se má fíra vařit nebo mrznout, když mu schodíš smeták, te dle mě nesmysl, na tuhle věc máme eng "ms" nebo popřípadě dát schození či nahození smetáku do kódu.
Podľa mňa je zase pri AI trafiku výborná vec so zhazovanim zberacov. Za tu dobu ty cestujúci nezamrznu.....

Co tedy navrhujete? Mám zvýšit čas pro shození smetáku na více minut? Popřípadě kolik? Nemusíte pak používat v aktivitě ms engy.

že pokud má čekačku více jak 2 min, tak stáhne smeták
Co je tohle za hloupost? Jezdil jsem 19 let na elektrikách. Víš kdy jsme ve stanici stahovali sběrač? Když se mašina odstavila a šlo se někam na svačinku. Přesněji řečeno, vždy pokud mašinfíra odchází z lokomotivy. Pokud tam je, tak má mašinu nahozenou i když stojí třeba 6 hodin na odstavné koleji. Proč by sběrač stahoval? Za chladných dnů a nocí si topíme. Je nutné předtápět i soupravy. Běží na to klimatizace ve vozech. A za poslední ti brzy uteče vzduch. My když jsme potkali vlak, který měl dole smetáky, tak první reakce byla "hele, kluci mají s mašinou nějaké problémy". Kluci, už opravdu vymýšlíte ptákoviny mimo reál. Já vím, pro hráče ve hře je to takové zpestření, ale jen pro toho, kdo nejezdil v provozu. Pokud chcete tyto hračky aplikovat, tak za mých časů ve škole nám říkali, že přišlo nařízení, kde ve stanicích se znečištěným ovzduším, jako je Kolín, Pardubice atd je nutné se ze stanice rozjíždět na oba sběrače. A tak nějak se to zažilo jako pravidlo. Takhle se smí jet do rychlosti 50km/h, pak se přední musí stáhnout. Kvůli rozkmitání troleje. Proto na přípřeži se u přípřežní lokomotivy zvedá přední a u vlakové lokomotivy zadní sběrač. Ale jezdil jsem do roku 1994, tak se cokoli mohlo změnit, ale určitě ne, že by fíra musel ve stanici s delším pobytem stáhnout sběrač.

Já bych to stahování sběračů ve stanicích úplně vynechal. S reálem to nemá nic společného.
Dnešní moderní klimatizované soupravy musí být napájeny téměř nepřetržitě a je nereálné, že by fíra přijel viz do Prahy hl.n. a z 15minutového pobytu měl 11 minut smeták dole. To by mu lidi v létě nebo v zimě dali jmen.
Co se týče aktivit, by mě zajímalo, jestli bude mít ORCZ problém se statickými soupravami. Jestliže nebudu chtít mít soupravu živou, lze to nahradit ve stanicích soupravami statickými? Tam by potom odpadl problém se stažených smetákem a tím pádem by se nemusela používat verze ms.
V původním msts se od toho upustilo z důvodu zátěže PC a paměti a msts padal.

AI má nadefinováno, že pokud má čekačku více jak 2 min, tak stáhne smeták. Nahodí ho opět až 2 min před odjezdem. Ten čas se zdál optimální. Možná to tak není ideální pro časy tvůrců aktivit.
Tohle je špatně, AI stojí ve stanicích i déle a bude to vypadat otřesně, pro mašiny se staženým smetákem máme varianty Mimo Službu, Tady bych nic nového nevymýšlel. Tuhle funkci zrušit. Ohledně vozidel Mimo službu jsem psal na FB i Igorovi, který právě zase nepočítal s traffic a měl za to, že si mašinu můžem startnout sami. Jenže to platí pouze pro trasu s stroj hráče, takže tak ve volné jízdě, nebo síťovce. Právě že by všechny skiny a modely měly mít variantu mimo službu, už se to tady kdysi psalo od tvůrců aktivit několikrát. My si ji pak dotváříme a lepíme ji k aktivitám, toho by jsme byli ušetřeni. :)
Jak říká Alcapone, dal bych to na kód ve WP... Za mě je to super věc!
Myslíš doba čekání na nástup? Kolik WP budu muset dávat do trasy hráče? Ten nástup a výstup je super, v dobách ČSD a manuálními dveřmi to vypadá úplně luxusně, Navíc si mužete třeba u vozů Bpjo natvrdo otevřít některé dveře. Tady je problém samotného OR oproti MSTS. Ti cestující se volí procenty ve stanicích, kde v Activity Editoru MSTS dáš na modrou čáru parametry a ubereš nebo přidáš lidi. Vemte si italský OR MG a zadejte si ve stanici 30% a uvidíte jak strašně dlouho budete čekat, než nalezou lidi. Tohle by se mělo opravit. Ne dodávat další vyčkávací body. Úplně bombastické by bylo, kdyby šel ten počet cestujících ve stanici vychytat v závislosti na délce soupravy, Pak by se to chovalo korektněji.

Jsem stejného názoru, že obsazené HV má bez pádného důvodu sběrače dole minimálně. Mezi případné případy lze jmenovat potřeba na peršanovi a starších loks přejít na druhé stanoviště. Naopak časté stahování napájení dnes škodí soupravám. Výkonné systémy (obzvláště ex-německých) vozů osobky to nemaj rády. A´t už pro hardware :), tak i fyziku. A dále naopak bych zvedal druhý sběrač, ale asi raději vše na kód WP, ať to není plošné, protože to pak vypadá nemodelově/nepřirozeně, když se vše chová stejně. Dokonce jsem jednou za velkého mrazu při obratu ve stanici a čekání na odjezd koukal, jak si Vectron sám zvedl druhý sběrač se souběžnou hláškou na displeji. Odběr topení vlaku + vlastní spotřeba HV byl proudově k nulové rychlosti přepočítán na jeden sběrač přes normu.
A nevšiml jsem si, jestli umí Al stahovat na stahovačkách. To by byla šupka, když bych míjel Al, který by to za jízdy shodil.

Já bych to stahování sběračů ve stanicích úplně vynechal. S reálem to nemá nic společného.
Dnešní moderní klimatizované soupravy musí být napájeny téměř nepřetržitě a je nereálné, že by fíra přijel viz do Prahy hl.n. a z 15minutového pobytu měl 11 minut smeták dole. To by mu lidi v létě nebo v zimě dali jmen.
Co se týče aktivit, by mě zajímalo, jestli bude mít ORCZ problém se statickými soupravami. Jestliže nebudu chtít mít soupravu živou, lze to nahradit ve stanicích soupravami statickými? Tam by potom odpadl problém se stažených smetákem a tím pádem by se nemusela používat verze ms.
V původním msts se od toho upustilo z důvodu zátěže PC a paměti a msts padal.
Chlapi to přece můžete vyzkoušet hned. CPU a GPU poslední dobou jsou výkonem úplně jinde. OR umí využít až 4 jádra/vlákna CPU. Fps se zvyšují až do 4 jader/vláken CPU. Pro static se využívá zjednodušená fyzika a myslím, že problém by neměl nastat. Ale čert nikdy nespí.

Dane nesouhlasím s tebou!
- U verze MS verze máš sběrač furt dole, ale tady si můžeš poslat AI mašinku třeba do sturcu a nechat jí ten sběrač shodit. Jak říkám, za mě je to super věc, co zas přidává na realnosti, jen to chce ještě doladit.

- A ta věc co se týče nástupu, tak jsi nepochopil kontext! Nikdo nechce dávat čas nástupu do WP!!! Tam byla řeč o smetácích. Jinak v MSTS AE zadáváš počet lidí na nástupišti, ne?

Jsem stejného názoru, že obsazené HV má bez pádného důvodu sběrače dole minimálně. Mezi případné případy lze jmenovat potřeba na peršanovi a starších loks přejít na druhé stanoviště. Naopak časté stahování napájení dnes škodí soupravám. Výkonné systémy ve vozech osobky to nemaj rády. A´t už pro hardware :), tak i fyziku. A dále naopak bych zvedal druhý sběrač, ale asi raději vše na kód WP, ať to není plošné, protože to pak vypadá nemodelově/nepřirozeně, když se vše chová stejně. Dokonce jsem jednou za velkého mrazu při obratu ve stanici a čekání na odjezd koukal, jak si Vectron sám zvedl druhý sběrač se souběžnou hláškou na displeji. Odběr topení vlaku byl proudově k nulové rychlosti přepočítán na jeden sběrač přes normu.
A nevšiml jsem si, jestli umí Al stahovat na stahovačkách. To by byla šupka, když bych míjel Al, který by to za jízdy shodil.
Jak nevšiml? Běž se projít ke stahovačce... :)

Back
Nahoře