CZSK verze 1.5

A jedeš s nalazenou mašinou pro 1.5? Já projel na BP Brno - Nezamyslice - Přerov - Bohumín a vše bylo ok...

Právě že ano, je to CD 362 052-3 HK ORCZ v1.5. Ještě jsem aktualizoval na poslední verzi BP94.20 a taky to nepomohlo.

Tak si v nastaveniach odškrtni v záložke Obecné - Odstavená lokomotíva ( lokomotívu je nutné oživiť ).
Ty to len proste nevieš nahodiť zo surového stavu. Nič viac.

Tak si v nastaveniach odškrtni v záložke Obecné - Odstavená lokomotíva ( lokomotívu je nutné oživiť ).
Ty to len proste nevieš nahodiť zo surového stavu. Nič viac.
V tomto případě se mi lokomotiva načte s napětím 25kV na voltmetru v kabině. Zkoušel jsem St. Město a Prahu. No vzhledem k tomu že Lukynovi to funguje, tak si jdu lámat hlavu co mám špatně.

No ono jde o to, že každý úkon (zdvihnutí sběrače, zapnutí HV) sežere něco vzduchu z jímky pomocného kompresoru a ještě to hlídá ochrana na minimální tlak v této jímce. Nikdy se nedělají tyto úkony hned najednou nebo v krátce za sebou, tedy pokud není naplněná hlavní jímka na dostatečný tlak. Stačí sledovat tlak pomocné jímky pomocného kompresoru pod diagnostikou vzduchu.
Což je, aspoň u některých loko, naprosto normální chování.

Tak jsem našel příčinu proč mám všude 25kV. Jedná se o obligátní problém s regionálním nastavením oddělovače desetinných míst. Tedy aby to správně fungovalo je nutné mít ve widnows nastaven oddělovač čárku, nikoliv tečku. Hádám že se jinak po startu simulace nenačtou marky, protože nejdou parsovat.

Ešte by som mal otázku ohľadom 671 a 971 tie sú asi nie naladené na túto verziu, alebo sa mýlim za odpoveď ďakujem :)

Když už tak krásně řešíte elektrickou trakci, nešlo by nějak udělat, aby hlavně v obloucích se přichytávala trolej k výložníkům TV? Tohle by měla být další priorita. Přece jen na trolej před sebou koukáme celou hru a je to dost velká vada na kráse. Kdyby trolej byla vidět v editorech, tak by šlo alespoň sloupy přeskládat dle lámání troleje, ale nebylo by to šťastné řešení. Spíš nějaký "magnet" ve výložnících, který by ten drát na sebe přitáhl. A měli bychom i klikatost troleje na rovinách. Když to nějak jde v TS, proč by to nemohlo jít tady.

Bylo by dobré zlepšit kompatibilitu různých regionálních nastavení windows. Protože Trackviewer, kde vytvářím trasy mi zas naopak nebere čárku.

např.

C#:
MSTSLocomotive.cs

...
foreach (XmlNode nodeId in nodeSupply.ChildNodes)
                            {
                                if (nodeId.Name == "Longitude")
                                {
                                    try
                                    {
                                        nextNodeLon = double.Parse(nodeId.InnerText.Replace(",", System.Globalization.CultureInfo.CurrentCulture.NumberFormat.NumberDecimalSeparator));
                                    }
...

Všechny programy na tvoření tras mimo AE MsTs bohužel nesou dětské chyby, Chtělo by to naopak editor právě typu Activity Editoru MsTs pro OR, který by se choval shodně jako ten pro MsTs, který šlape se 100% spolehlivostí a byl by klid.

Ahoj, tak mne nechce ORCZ opět vypravit, pokud jedu s automatic dveřma, píšťalky k odjezdu se nedočkám:

EDIT:
Patch 1.5.22, problém stále trvá...

Ahoj, dnes jsem si projel Trať BP Praha - Svitavy a u nesvítících podmíněných stahovaček, když jsem nechal zvednutý pantogtaf, se mi napsalo varování, že jsem urval trolej...

Dobrý večer všem. Na webu msts-rw.cz jsem našel na hlavní stránce pod sekcí nove vydáno 7.11.2021 i or Mg 1.5 ale když jdu do stažení tak tam je všude datum 30.10.2021. Je tedy třeba zase balíčky instalovat znovu nebo je to jen nějaká chyba? Předem díky za odpověď

Zdravím. Hlásím že na trati BP v úseku: zastávka Praha - Strašnice -> Odbočka Záběhlice je stržený vedení. Dávejte pozor.
*Přikládám mapku a foto*
Open Rails 2021-11-07 12-32-59.jpgmapka.jpg

Ahoj, tak mne nechce ORCZ opět vypravit, pokud jedu s automatic dveřma, píšťalky k odjezdu se nedočkám:

EDIT:
Patch 1.5.22, problém stále trvá...

Proč ty dveře nezavřeš? Jestli jsou to automatické dveře, musíš je z kabiny otevřít a pak zavřít.

Dobrý večer všem. Na webu msts-rw.cz jsem našel na hlavní stránce pod sekcí nove vydáno 7.11.2021 i or Mg 1.5 ale když jdu do stažení tak tam je všude datum 30.10.2021. Je tedy třeba zase balíčky instalovat znovu nebo je to jen nějaká chyba? Předem díky za odpověď
Nie Balíčky nemusíš sťahovať. Iba pribudli nové skiny mimo balíček. Pri balíčkoch máš predsa dátum posledného updatu takže ak je pri balíčku 30.10.2021 tak to už hádam máš.

Proč ty dveře nezavřeš? Jestli jsou to automatické dveře, musíš je z kabiny otevřít a pak zavřít.
Protože má prvně zaznít signál k odjezu a až pak fíra zavírá dveře, Takže píšťalka a pak má zavřít. To bylo předtím správně. V tom je rozdíl mezi manuálně a automaticky zavíranými dveřmi.

JJ, takže jsem na to koukal a u těch automatických vrat je to špatně.
- Zavřu dveře
- Pak píšťalka

Spravně to má být:
- Fíra odjistí dveře.
- Nastupují cestující
- Píšťalka vypravení
- Zavřít dveře
- Odjezd

Back
Nahoře