CZSK verze 1.5

Ahoj, mám dotaz. Nikde nemohu najít, jak se v aktivitě udělá "houkání vlaku". Vim, že to tu někde bylo, ale nejde mi to najít.
A dále mám prosbu na tvůrce, zda by šlo nějak popohnat lidi při nastupování?
Díky moc! ;-)

Hučanie vlaku sa robí cez WP.
60011 - AI trafik použije píšťalu
60012 - 60019 - trafik použije húkačku.
Aspoň tak to bolo.

No některé vozy můžou mít příkon i 80kW a taková nevytopená 10-ti vozová souprava už s tím zamává. 800kW už je slušnej ranec.
To topení mě vrtalo hlavou a našel jsem, že podle UIC 550 od r. 1994, může být maximální odběr vozu (s výjimkou jídelního) 50kVA. Konkrétně:
-30°C 50kVA
-20°C 50kVA
-10°C 40kVA
0°C 30kVA
10°C 20kVA
20°C 15kVA
30°C 35kVA

Esa mají topení 800kWA při 1,5 i 3 kV, takže by to mělo udržet 14-15 vozový rychlík i v Rusku

https://vts.cd.cz/documents/168518/195477/211.pdf/f86ff415-ab63-41ff-a23b-858a48ad4404 tab.7

Ahoj, při výjezdu z Břeclavi směr Hodonín na trati BP mi to v oblouku v místě míjení rychlostníku 100km/h vyhodí hlášku, že jsem zdviženým sběračem utrhl trolej - nikde ale před tím nevidím návěst "připravte se na stažení sběrače" ani "stáhněte sběrač"... Není tam omylem nakliknutá stahovačka, i když v trati není značená? Po několika pokusech, kdy jsem se potřeboval přesvědčit, zda opravdu nejsem jen slepý :) , jsem dané místo zkusil projet se staženým sběračem a po pár metrech jej nahodit a to bylo bez problémů...Open Rails 2021-11-09 11-41-10.jpg

Tam by měla být stahovačka ve stejných místech, jako se jede na Brno. Asi při rekonstrukcích ty cedule někdo ukradl. Respektive tam bývala jenom vypínačka ne stahovačka. Tedy by mělo stačit sjet jenom z výkonu a sběrač může zůstat nahoře. Tedy hláška o utržení troleje je špatně. Měli by to vývojáři opravit a rozlišovat stahovačky a vypínačky. :) Ale i tak, na stahovačce také není podmínka, že když fíra nestáhne klepeto, že utrhne trolej. Tohle platí jenom při výlukách, kde jsou místa bez troleje nebo do doby nedávné, levý tunel v Bratislavě, kde také nebyla trolej. Ale i tak neutrhnu trolej, ale sběrač na lokomotivě. Pak by vlastně měla hra skončit, protože s poškozenou lokomotivou nelze dál pokračovat.

Tam by měla být stahovačka ve stejných místech, jako se jede na Brno. Asi při rekonstrukcích ty cedule někdo ukradl. Respektive tam bývala jenom vypínačka ne stahovačka. Tedy by mělo stačit sjet jenom z výkonu a sběrač může zůstat nahoře. Tedy hláška o utržení troleje je špatně. Měli by to vývojáři opravit a rozlišovat stahovačky a vypínačky. :) Ale i tak, na stahovačce také není podmínka, že když fíra nestáhne klepeto, že utrhne trolej. Tohle platí jenom při výlukách, kde jsou místa bez troleje nebo do doby nedávné, levý tunel v Bratislavě, kde také nebyla trolej. Ale i tak neutrhnu trolej, ale sběrač na lokomotivě. Pak by vlastně měla hra skončit, protože s poškozenou lokomotivou nelze dál pokračovat.
Vypínačka tam je, ale ještě o kousek dále cca 200-300m odhadem... Nikam se neztratila :-) Ale tahle hláška o utržení troleje mi skočí u toho rychlostníku...

Našiel som si až teraz na nejaký väčší test novej verzie. Mašiny mám stiahnuté z aktuálneho balíčka. Zopár postrehov:

Na 321tke v úseku Žilina - Košice... Sťahovačky síce fungujú, ale zato neaktívne sťahovačky keď prejdem so zdvihnutým zberačom, vypíše mi hlášku, že som strhol trolej... Urobilo mi to dvakrát na neaktívnej. Niektoré som prešiel v pohode. Aktívne boli ok.

Mirel:
Viem, že som urobil blbosť ja, na Štrbe som si nastavil na mireli max 60, aby som nesfučalo VZ, pri odjazde som na to ale samozrejme zabudol, tak som to za jazdy vypol, a v tom to na mňa začalo pipať, a neprestavalo to. Asi ako keď dôjde k prekročeniu max nastavenej rychlosti. Hoci mirel už kódoval a rýchlosť bola nastavená na 120, pípať to neprestalo. Skúsil som spomaliť, zastaviť, zhodiť mašinu až do bateriek, ale nič nepomohlo. Len to pípalo ako divé....

Video viem dodať...

Ale tahle hláška o utržení troleje mi skočí u toho rychlostníku
Aha. Tak to je špatně naprogramováno mimo mě. Protože já to mám postaru a ponovu to může být posunuté. To tam pak není rychlostník 100 ale 160. A to má myslím Martin u 321. Můžete porovnat.

a v tom to na mňa začalo pipať, a neprestavalo to.........., pípať to neprestalo. Skúsil som spomaliť, zastaviť, zhodiť mašinu až do bateriek, ale nič nepomohlo. Len to pípalo ako divé....
Taky jsem měl v 1.5 párkrát nepřestávající bdělostní akustickou výzvu. Vyřešil jsem to pouze tím, že jsem ztlumil zvuk a s vlakem dojel k další bělostní výzvě, po které to přestalo.

Aha. Tak to je špatně naprogramováno mimo mě. Protože já to mám postaru a ponovu to může být posunuté. To tam pak není rychlostník 100 ale 160. A to má myslím Martin u 321. Můžete porovnat.
Ano, proto to píši sem, protože si nemyslím, že chyba je v trati, ale v této verzi OR viz zmiňované "naklikávání" stahovaček tvůrci této verze OR ;-)

Ahoj, dnes sem po delší době aktualizoval verzi 1.5 a na stejnosměru nefungují Vectroni. Na střídavině se rozjet dá, ale na stejnosměru nejde nahodit ("zavřít") HV. Zkouším to postupně na oba sběrače, ale bez úspěchu....

Ahoj, dnes sem po delší době aktualizoval verzi 1.5 a na stejnosměru nefungují Vectroni. Na střídavině se rozjet dá, ale na stejnosměru nejde nahodit ("zavřít") HV. Zkouším to postupně na oba sběrače, ale bez úspěchu....
Zdravím,
on někdo už vydal vyladěné Vectrony pro CZSK v. 1.5 ? Teď jsem schválně kontroloval stránky a já je tam nevidím ............. :confused:

Zdravím,
on někdo už vydal vyladěné Vectrony pro CZSK v. 1.5 ? Teď jsem schválně kontroloval stránky a já je tam nevidím ............. :confused:
A já něco takového píšu?? Vectroni fungovali normálně v předchozích verzích, ale vyladění přímo na 1.5 zatím nejsou. Ale po aktualizaci nefungují na stejnosmeru...

Zdravím
a na vysvětlenou uvádím, že pro jízdy a testy verze CZSK 1.5 používám jen výhradně odladěné loko. Tak sorry ......

Zdravím
a na vysvětlenou uvádím, že pro jízdy a testy verze CZSK 1.5 používám jen výhradně odladěné loko. Tak sorry ......
Já netestoval verzi OR, ale Vectrona... I nevylazené loko v CZSK fungují... To jsme se nepochopili.

Lukyne zkoušel si přepnout lokomotivu pomocí Alt + s na stejnosměrnou trakci? Udělej to dřív než zvedneš sběrač.

Jo jo, zkoušel.... Nic to nedělá, žádná hláška o změně systému, nic... Pokud zvednu smeták ( p ), tak mašina akorát začne "funět", pokud zvednu druhý smeták (shift + p) tak se neděje nic...

Back
Nahoře