CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím, chtěl bych poprosit o radu. Začal jsem tvořit nákladní aktivitu, kde jako loko hráče bude dvojice lokomotiv 363.5.
Obě mašinky mi fungují dobře, ale jakmile musím stáhnout sběrač, tak u první mašinky sběrač stáhnu, ale u druhé se už nestáhne. Existuje tedy, prosím, nějaký způsob, jak stáhnout z první kabiny sběrač na druhé mašince? Děkuji :)

Zdravím, chtěl bych poprosit o radu. Začal jsem tvořit nákladní aktivitu, kde jako loko hráče bude dvojice lokomotiv 363.5.
Obě mašinky mi fungují dobře, ale jakmile musím stáhnout sběrač, tak u první mašinky sběrač stáhnu, ale u druhé se už nestáhne. Existuje tedy, prosím, nějaký způsob, jak stáhnout z první kabiny sběrač na druhé mašince? Děkuji :)
Pokud nemáš aktivní postrk, jednotky se ovládají synchronně jako třeba řada 451. Při aktivním postrku si sběrač stahuje strojvedoucí na postrkové lokomotivě sám.

Esa mám takto řazeny a když v první mašině stáhnu sběrač, tak ve druhé sběrač zůstává nahoře...
Výstřižek.JPG

Ahoj,takový technický dotaz,funguje někomu ve verzi 1.7.12 volná jízda?Pokaždý mi to spadne,díky za odpovědi
U mě všecko v cajku. Teďka jsem ve ve volné jízdě simuloval vlak s dvojsilovým pohonem[1] na rychlíku Ostrava hl. n. - Ostrava Kunčice[2] - Pasov - Frýdek Místek - Frýdlant nad Ostravicí - Frenštát pod Radhoštěm - Valašské Meziříčí, a nic divného se mi během jízdy nedělo.

Poznámky.
1. Vlak s dvojsilovým pohonem je druh vlaku, který má 2 nebo více loko s jiným typem pohonu např. Elektrika - Diesel. V mém případě, jsem měl na vlaku Eso (362) a 2 Bangle (742), Kdy Eso bylo vepředu a jelo první úsek (Ostrava hl. n. - Ostrava Kunčice) a 2 Bangle byly úplně vzadu. Později jsem Bangle přehodil před Eso a jel s nimi zbytek úseku (Ostrava Kunčice - Valašské Meziříčí), zatímco nečinné Eso se vezlo za Banglemi. Na tyto vlaky většinou dávám vagóny s topným dieselagregátem, protože el. topení při jízdě s Banglemi nejde zapnout a dokážu si představit, jak cestující mrznou ve vagónech, protože el. topení nejde zapnout (chudáci, takový utrpení si nezaslouží.:( Schválně mi někdo napište, jestli jste někdy za chladného počasí jeli ve vagónu, kde nefachalo topení a jaký to bylo utrpení).
2. Normálně bych ve stanici Ostrava Kunčice nezastavoval, ale dál už trolej nevede, a proto v této stanici musím zastavit, přehodit Bangle dopředu a vypnout Eso.

Zdravím,
jako vlakvedoucí brigádník jsem kdysi vezl rychlík Praha - Svoboda nad Úpou a zpět. Mašině ve Svobodě odešlo topení (byla to Zamračená) a do Chlumce jsme v zimě jeli bez topení. Bylo to o to pikantnější, že v Nové Pace městě přistoupil tehdejší náčelník Severozápadní dráhy, který tam měl chalupu. Byla taková kosa, že mi v hitláku zamrzlo kafe. Obešli jsme tehdy cestující, zda chtějí raději jet nebo čekat na novou loko. Všichni chtěli jet. V Chlumci (při přepřahu na elektriku) se náčelník přihnal k fírovi a řval na něj, že už si nezajezdí. Rozmrzli jsme někde u Poděbrad .........

Zdravím,
jako vlakvedoucí brigádník jsem kdysi vezl rychlík Praha - Svoboda nad Úpou a zpět. Mašině ve Svobodě odešlo topení (byla to Zamračená) a do Chlumce jsme v zimě jeli bez topení. Bylo to o to pikantnější, že v Nové Pace městě přistoupil tehdejší náčelník Severozápadní dráhy, který tam měl chalupu. Byla taková kosa, že mi v hitláku zamrzlo kafe. Obešli jsme tehdy cestující, zda chtějí raději jet nebo čekat na novou loko. Všichni chtěli jet. V Chlumci (při přepřahu na elektriku) se náčelník přihnal k fírovi a řval na něj, že už si nezajezdí. Rozmrzli jsme někde u Poděbrad .........
Jééžišikriste! No tak to jste si ty a cestující prošli dlouhým peklem. Úplně tě vidím, jak sedíš ve služebním oddíle, jektáš zuby, klepeš se jak ratlík a chudáci cestující se choulí na sedačkách a stěžujou si, že je jim zima. Navíc fakt, že ti zamrzlo kafčo jen vypovídá o tom, jaká byla zima. Taky mám dojem, že náčelník brečel na cizím hrobě. Fíra za pokažené topení nemůže, to měl seřvat depáky v DKV, že se o Zamračenou blbě starají. Je docela zázrak, že si z toho tehdá nenastydl.

Já jsem celou dobu stál ve služební části BDs. Od Chlumce alespoň pod větrákem, který se snažil prostor vytopit. Akorát mě tenkrát naštval fíra (kterého jsem už z opakovaných šichet znal), že mi neřekl pravdu a tvrdil, že mašina je v pořádku a problém je v soupravě. Vozmistr v Trutnově to nepotvrdil.

Prosím vyzkoušejte i postrk. Jeho ovládání výkonu by mělo fungovat přes klasické A + D a neměl by být už problém s rozdílným výkonem lokomotiv.

V menu F9 přibyla nová volba "Zapnout/vypnout MU pohon", která umožňuje vypnout výkon pohonu na libovolné lokomotivě ve vlaku. Takže se může loko třeba na postrku jen vézt.

Prosím vyzkoušejte i postrk. Jeho ovládání výkonu by mělo fungovat přes klasické A + D a neměl by být už problém s rozdílným výkonem lokomotiv.

V menu F9 přibyla nová volba "Zapnout/vypnout MU pohon", která umožňuje vypnout výkon pohonu na libovolné lokomotivě ve vlaku. Takže se může loko třeba na postrku jen vézt.
Super,funguje,krásná práce ;)

Tak tohle vyzkohším u přetahu parní mašiny pro historický vlak. Mašina je sice roztopená, ale nezabírá, jen se veze na přípřeži.

Back
Nahoře