CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím, skúsil som nainštalovať súbor s tieňmi ktorý je v balíku
Potrebné textúry do trate na msts-rw.cz, nainštaloval som MGOR_nastaveni_STANDARD avšak keď som potom zapol OR z pôvodných priemerných 30-35 FPS kleslo na 5-10. Následne som sa to snažil nejak vyriešiť no bohužiaľ bez výsledku, nepomohlo ani odstránenie v RegistryEditor ako bolo spomenuté v staršom vlákne CZSK verze 1.5. Nevie niekto náhodou ako to vyriešiť ? Za každú snahu ďakujem :)

error.jpg

Nakoniec sa problém nejak podarilo vyriešiť celkovým vymazaním OR CZSK registra v RegistryEditor a na druhé reštartovanie počítača to už fičí ako pred tým.

Pánové zdravím. Takže aktivitu Sp 1827 Velo Podyjí, mám z 95% hotovou a píšu to záměrně sem, poněvač hledám pomocníka na vyladění lokomotivy ČD 714 pro ORCZ, samozřejmě jde o model od Pikka. Kabinu jsem opravil, tedy front, přidáním hodnoty dle návodu u prvotního ORCZ. ale ony jsou divné i pohledy vlevo a vpravo (viz.video). Tohle nevím, jak opravit. Dále je problém se zvuky. motor se zasekává v otáčkách a vždy musím hodit venkovní pohled a skočit zpět do kabiny. Po přechodu na druhé stanoviště zase nesedí animace brzdy, která je pohlede ve švihu. To na videu není. Proto bych chtěl moc poprosit, zda by tu mašinu nedal někdo dokupy pro ORCZ i se zvuky.

Další věc, nějsem si jistý, zda je to v trai, ale některé tunely neztmavují. Na videu je jeden za Brnem Lesná a druhý jsem nenatočil, ten je za Moravskými Bránicemi hned první cestou směr Krumlov.

Zatím aktivitu dávám do šuplíku a snad se najde dobrá duše, která mašinku opraví. Jdu na další dílo s ČSD 475.101 a to Sp 1822 Pernštejnské panství.

Jdu na další dílo s ČSD 475.101 a to Sp 1822 Pernštejnské panství.
Hoši, kdysi se dalo se 475.1 jezdit i s rybáky od Pikka, ale teď něž povolí brzdy, tak bych dojel z Brna do Králova pole. :) Vůbec netuším, co s tím. Jediné řešení je jak kok.t mačkat po každém odbrždění Shift+Podtržítko.
sp1822.jpg

ale některé tunely neztmavují.
áno, mal si pravdu Dan, je to problém v trati. Tunel sa stmavuje podľa toho kde staviteľ trate umiestnil marker pre tunel. Je divné že tak dlhý tunel ti nestmavil. A však zaručujem že problém OR to nebude

Tak u 475.101 to byla moje chyba, nebyla tam verze pro OR. Ale brzdy stejně povolují strašně pomalu. Musím udělat i kontrolu Rybáků, ale vůz Daad je pouze pro OR a ten povoluje taky neskutečně dlouho. Teď odjíždím pryč, ale tohle mně štve. Tak aspoň ještě jedna nostalgická s Kuřimi.
kurim.jpg

Tak odjezd se mi malinko posunul, takže, proč mi začal padat ORCZ, když dám do soupravy Pikkovy Brdotky s 3D kabinou? Normálně fungovaly, dělal jsem s nimi aktivitu Vinobraní, Znojmo - Tábor:
bardotky.jpg
Chtěl jsem kvůli testu brzd změnit mašinu a náhodou jsem na to narazil.
Mašina: KŽC T478.1215 a shazuje to u všech ostatních.

A co vůbec nechápu, hláška o pádu má verzi 1.6.364 a ORCZ má verzi 1.7.12?

EDIT:
Chyba je 100% u ORCZ, návrat k verzi 1.6.224 a Bardotka se normálně načte:
bardotky_16.jpg

Tak a zde jsou videa s 475.101, ta kdysi normálně fungovala, teď to celé odbržďuje přes dvě minuty i když škrábnu z kopce:

Verze ORCZ 1.7.12:
Tohle jsou vozy podle ladění od Jacka pro OR, ty naný s párou odbržďují dlouho jako prase:

Tohle jsou vozy podle ladění od Pikka bez úprav pro OR a je zajímavé, že povolují rychleji, ale s párou 475.101 furt neskutečně dlouho:

A pánové, nejzajímavější věc je, že když dám do čela diesel, KŽC 749, tak vozy povolují okamžitě:

Tohle vyzkoušeno na poslední verzi ORCZ co mám, kde fungují Bardotky od Pikka.

Podstatné ale je, že u vlaků s parním HDV byly brzdy vždy malinko s jiným chováním a povolovaly prakticky okamžitě. Tady se něco hodně zdrbalo a u parních mašin to nechce povolovat brzdy u souprav a to i laděných pro OR. S diesely v čele to povoluje mnohem mnohem rychleji a v pohodě. Tohle je bohužel do nápravy na zastavení prací, poněvač používám jak ČD 749 od Pikka, tak páry v aktivitách.

Zdravím, mne vyskočila táto hláška pri načítaní hry po prepise engu Vectrona 193292 podľa nového engu 193290. Po zaradení tohto vectrona do závesu hru načítalo, ale pri pokuse dostať sa do kabíny hra padá. Viete poradiť?
Chybová hláška.jpg

áno, mal si pravdu Dan, je to problém v trati. Tunel sa stmavuje podľa toho kde staviteľ trate umiestnil marker pre tunel. Je divné že tak dlhý tunel ti nestmavil. A však zaručujem že problém OR to nebude
Je to i v MSTS. Dělá to i tunel u H Brodu a myslím, že i některý vinohradský.

Po zaradení tohto vectrona do závesu hru načítalo, ale pri pokuse dostať sa do kabíny hra padá.
Skúšal si či ti ten vectron spustí keď je napríklad v čele vlaku ? Urob si súpravu s týmto vectronom a daj tam len vozne čo to urobí.

Skúšal si či ti ten vectron spustí keď je napríklad v čele vlaku ? Urob si súpravu s týmto vectronom a daj tam len vozne čo to urobí.
Áno, mal som ho v čele vlaku i sólo a vždy pád. Dal som ho za vectron 193290, vtedy načítalo zvonku textúry, svetlá ok, len sa nedá dostať do kabíny, okamžitý pád.

a všetky ostatné vectrony ti fungujú? lebo ak áno potom je niekde chyba zrovna v tom engu čo si prepisoval. Len to takto ťažko. Pozriem sa na to tak za dve hodinky potom ti napíšem SZ. Ak môžeš prosím pošli mi ten eng.

Jinak jsem si vzpoměl, ten problém byl už kdysi u ČSD 475.1 muselo se zabrzdit malinko do procent a hned jít zpátky na jízda. Ale jiný problém, když chci zapnout topení parní, ORCZ mi spadne. Sólo mašina 475.101.
475 topení.jpg

Ahoj.
Ony byly v ORCZ zrušenu ty zvuky skřípání v onloucích? Mám tam jen ten valivý zvuk ložisek, nebo co to je. :-)

Back
Nahoře