Aktivity ZS pro projekt Bratislava - Praha v OR

Zbyňku proč?
Protože na zítřek bych chtěl vydat tu aktualizaci a ty dopolední experimenty mne půl dne zdržely. A navíc kdybych byl slabší povaha, tak počítač letí už oknem. :) To byly fakt nervy, jak se vše kakalo. Vše mi padalo jak podzimní listí.
Tedy testovat v 1.7 budu až vše s aktualizací bude hotové, bude klid a nebude už žádný stres. Pak budu dávat ty screeny. Mě zajímá kompatibilita a rozdíly chování. A byl bych rád, kdybych to rozdejchal. Ale Bardotaka v 1.7 tam jela celou cestu dobře. Vyřadila ji v Milovicích až ta NZ1. Tedy to nebude verzí Openrails, když to dělá i u Tebe. Ale ono to občas udělalo i v Dřísech. A pak jsem hrozně zvědavý, jak v 1.7 pojede ten peršing. Ale ten stejný, laděný pro OR. Jen ho nahodit. Myslel jsem, že to bude brnkačka,. Doplním parametr a jedu. Jenomže to nejelo a čas vypršel.
Už jsem ti psal, že celý trainset BP opravoval Joska
To mě můžeš psát jak chceš, ale se mnou se o tom nikdo nebavil. Já o ničem nevím. A pochybuji, že by si dali práci s celým trainsetem. :) To by mi snad dali vědět, ne?
Já nechápu, co s tím OR děláš, tohle se mi v životě za celou dobu, co dělám pro OR, ale ani pro ORCZ nestalo
Ty jsi šťastný člověk. Však si to můžeš projet a uvidíš. Ale tobě to pojede. :)

Hodiny proč někdy poskočí, nevím proč. A to už jsem měl nahozený ten RivaTuner s fps30. Dvakrát po sobě mi hodiny poskočily, ale ne za reverzem, normálně během jízdy. Tak jsem další znovu load už nezkoušel a Rivu jsem odpojil. Spustím hru od začátku a jízda naprosto plynulá s FPS 59 celé 3 a půl hodiny až do konce. A hodiny tikaly jak mají, žádné skoky v čase. Ale i tak v Milovicích mi za reverzem ta NZ1 znovu zasáhla. Ale to už jsem měl uloženou pozici. Tak jsem jel posun znovu, ale tentokrát jsem tam zacouval, abych viděl co to dělá. A vidím dozadu, nepřehodila se výhybka. Příčina nebude NZ1, ale až následek, protože po najetí na reverzní bod se výhybka nepřehodí a pak na to kousek dál NZ1 Ano NZ1 jde vybavit ctrl-M, jak poradil Icik. Ale vlak se už nevrátí do své trasy. Tedy konečná.
Tedy znovu jsem to loadnul a nacouval krokem na reverz, abych ihned zastavil a vyšlo to. Vexle se přehodila a NZ1 nestačila zasáhnout. Ale asi to byla náhoda. A pak dál už vše fungovalo jak má. Ale problémy jsou jenom na té Bardotce. Na Peršingovi ani na Vectronovi, žádný problém. Ani při šíbování. A s hodinami nikdy za celou dobu testování.

Stačí jen najet lokomotivou na původní trasu a znovu stisk Ctrl + M
To jsem udělal a bohužel. Asi to bylo tím, že jsem musel ručně přehodit výhybku. Ale tohle je anomálie a to by se dít nemělo. Nejprve to byla výsada jen trochu slabšího PC a nyní se mi to začalo dít i tady doma. Ale co, přes všechny nepříjemnosti vím, že aktivita je jinak funkční. Po vydání se zjistí, jestli to bude zlobit i jiným.

Aktuální napětí v troleji vidíš v diagnostice. Stiskni F5 a pak 2x Shift F5
Už jsem v klidu po aktualizaci, tak jsem znovu projel s tou 162/3
Tedy klasika. Zapne se HV a hláška, že zdvižením sběrače došlo k poškození lokomotivy. Ale diagnostika říkala, že je v troleji 3150V. A vlak jsem normálně rozjel. Parametr v Engine zapsán LocomotivePowerVoltage ( 3000V )
Pak jsem na stahovačce stáhl sběrač a pak zdvihl. Opět hláška, že došlo k poškození lokomotivy, ale už zasáhly ochrany a trakci jsem už nenahodil. Tedy napětí 0 V Tedy to samé, jak jsem testoval včera. Vlak se rozjel, pak prokluz, mašina spadla a už jsem jí také nenahodil. Tedy netuším, jestli tyto mašiny půjdou rozdejchat v 1.7 Asi těch zápisů v engu musí být víc.
diagnostika.JPG

Zbynek, daj si tam aktuálnu kabínu prosím.
A je kompatibilní s OR 1.51 ? Já si v tomto případě nehraji sám pro sebe. Ale občas tak dvakrát do roka je objednávka z Německa a oni určitě určitě nepojedou v našem prostředí, protože by pak měli problémy se svými lokomotivami, jako mám já. Proto chci celkovou kompatibilitu. A kdo chce vyšší level, tak si postahuje na msts-rw. Ne?
Ale jedou. Určitě to zapisuješ do správného engu? Zkontroluj si to prosím pořádně.
Blbej nejsem i když někdy také blbnu. :) To nepopírám. V tomto případě jsem to kontroloval několikrát a zkoušel i smazat složku Openrails a ladění pro OR dal do adresáře lokomotivy, protože někdo tady tvrdí, že už to tak být nemůže, že to blbne. Opravdu je výsledek stejný. Tedy ladění OR zůstává ve složce Openrails. Opravdu mi to neblbne ani v aktivitě.

Ale přece nejsem jediný, kdo má Trainset BP. Proto to píši veřejně sem. Zkoušel to někdo? Pro vás Tvůrce jen kouknu do ladění a hned vidím, protože musí být ještě to či ono. Abych testoval pokus a omyl je kontraproduktivní. Včera večer jsem to jen otestoval, dal fotku, počítač vypnul a pustil si film na Apple TV, abych si od vláčků trochu vyčistil hlavu.

Vlastně se ani nedivím. Po 20 letech prací do této trati se mi ani jednou nestalo, že by nikdo neolajkoval zprávu o nové aktualizaci a jako že je před vánocemi, kdy lidé hojně objednávali tratě na DVD, tak letos je poprvé nula. Takže to svědčí o tom, že asi tento projekt už stejně už nikoho moc nezajímá. Jediné reakce jsou, že bych mohl ještě to či ono anebo že něco někomu nechce fungovat. Ale jednou to musí být poprvé. :)
Ale i tak, pro mě je to výzva, abych udělal lokomotivy kompatibilní i s 1.7 A díky složce Openrails jsem kompatibilní i s MSTS.

Ještě Zbyňku zkontroluj tu zkratku Alt + S, jestli ti vypíše informaci ohledně změny napájecího systému.

Svět na licích nestojí. Zřejmě se komunita změnila a noví členové berou tak nějak vše automaticky.

Já jsem zkoušel zimu kvůli texturám a celkem mne rozčilovalo hlášení, že je mi zima. Jak mne může být zima, když mám dva svetry od Pekarové. :)
Ale je zajímavé, jak máte měkké napětí v troleji. Když dám plný výkon rozjezdu, tak klesne z 3100 až na napětí 2700 V. Tohle dělávalo, když byla mimo provoz jedna měnírna. A pokud člověk nešel hned z výkonu, tak měnírna vypadla.
Ale co budu mít asi špatně v ladění je součinnost s EDB. Trochu jsem intenzivněji brzdil BSE a vypadla nadproudová ochrana. Spadly smetáky a mašinu jsem už nenahodil, viz výše Alt S nereagovalo. Asi tam těch nekompatibilit budu mít více.
jízda v OR 1.4. aktivita zs Test Lysá - před příjezdem k peronům :
Přeloženo do češtiny to znamená co? V Lysé u peronu je úloha dovést vlak na pozici. Ale ta by neměla vyhazovat. Navíc je tam podbíječka, ale ta je i v depu ve Všetatech. Uvidíme, jestli to dělá i někomu jinému.

Zbyňku, venku je update OR CZ/SK, který řeší tvojí potřebu základní polohy přímočinky. Při zabrždění soupravy průběžnou brzdou na začátku hry nebude zatažená přímočinka. Jakmile ale bude v engu jako default závěr nebo jízda, přímočinka bude zatažená.

Píšeš tedy, že Alt + S nevyvolá žádnou zprávu? To by znamenalo, že v engu to máš správně zapsané. Stáhl jsem si Tvou aktualizaci BP a zkusím na ní rozjet tu 162ku. Co to je přesně za inv. číslo? Jo 162.054.

Já jsem to dojel v pohodě až do Záboří a žádnou hlášku jsem neměl. Jenom v Milovicích ta NZ1, ale na potřetí jsem si dal pozor a reverzní bod jsem nepřejel a výhybka se přestavila a NZ1 se nekonalo. Potom už žádný problém. Dokonce při rozjezdu z Nymburka na most mě to jenom jednou začalo klouzat. To asi bude záležet na tom jak má kdo nastavenou adhezi. Já jedu v OR 1.5.1.

Zkouška 162.054. Do eng sekce Engine zadáno LocomotivePowerVoltage ( 3000V ).
Lokomotiva jde normálně nahodit i po vypnutí a jde do obvyklého výkonu. Nic jiného v eng jsem neupravoval.
1.jpg

Jedna drobnost, která je možná příčinou tvých problémů s nahozením - u jednosystémových lokomotiv se musí zapnout nejdříve HV (klávesa O) a potom se dají zvednout sběrače.

Já jsem zkoušel zimu kvůli texturám a celkem mne rozčilovalo hlášení, že je mi zima. Jak mne může být zima, když mám dva svetry od Pekarové. :)
Ale je zajímavé, jak máte měkké napětí v troleji. Když dám plný výkon rozjezdu, tak klesne z 3100 až na napětí 2700 V. Tohle dělávalo, když byla mimo provoz jedna měnírna. A pokud člověk nešel hned z výkonu, tak měnírna vypadla.
Ale co budu mít asi špatně v ladění je součinnost s EDB. Trochu jsem intenzivněji brzdil BSE a vypadla nadproudová ochrana. Spadly smetáky a mašinu jsem už nenahodil, viz výše Alt S nereagovalo. Asi tam těch nekompatibilit budu mít více.

Přeloženo do češtiny to znamená co? V Lysé u peronu je úloha dovést vlak na pozici. Ale ta by neměla vyhazovat. Navíc je tam podbíječka, ale ta je i v depu ve Všetatech. Uvidíme, jestli to dělá i někomu jinému.
Zdravím,
přeloženo do češtiny to znamená, že mi opakovaně aktivita před příjezdem k peronu v Lysé padá s hlášením podle fota v příspěvku č.170 tohoto vlákna.
Pokud se to nikomu jinému neděje, tak zkusím znovu instalovat aktualizaci BP.

Dokonce při rozjezdu z Nymburka na most mě to jenom jednou začalo klouzat.
To je normální. Tam se to nesmí moc na výkon a vlak se rozjede asi na 30. To NZ1 může souviset s reverzním bodem. Když to dělá i druhým. Možná jej posunout kousek dál a to samé v Dřísech. Ale když jsem jezdil první testy, tak žádný problém. Reverz projíždím většinou hodně například u té 163. U ní to méně brzdí.

Zkouška 162.054.
Tak tohle už je na palici. Já musím mít něco někde blbě v nastavení. A měl jsi stejnou kabinu? Dodo mne pořád upozorňuje, abych jí vyměnil za novou. Jestli to není starou kabinou.
Já právě zkoušel nejprve na 163100, ale ta má animovaný jenom jeden smeták. Třeba příčina. Proto jsem dál zkoušel na té 162054 a výsledek stejný. Do provozu jsem mašinu nedával, protože se to děje automaticky.

Byl jsem ve velkém presu a teď se k tomu dostanu v klidu až v neděli. V pátek a sobotu budu pryč v Opolí v Polsku. Hrajeme tam na vernisáži českého skla.

tak zkusím znovu instalovat aktualizaci BP
Tohle nebude příčina. Vyzkoušel bych OR5.1.
Mě to v počátcích také jednou podobně spadlo, jako že OR normálně nepadá, ale nevzpomenu si, co byla překážka. Proto jsem se ptal, co ten zápis chce říct. :)

Zdravím,
přeloženo do češtiny to znamená, že mi opakovaně aktivita před příjezdem k peronu v Lysé padá s hlášením podle fota v příspěvku č.170 tohoto vlákna.
Pokud se to nikomu jinému neděje, tak zkusím znovu instalovat aktualizaci BP.
Nejspíš se používá vozidlo laděné pro OR CZ/SK. Zkontrolujte, aby všechny consisty, které jste doplňoval, nebyly z vozidel OR CZ/SK.

Tak tohle už je na palici. Já musím mít něco někde blbě v nastavení. A měl jsi stejnou kabinu? Dodo mne pořád upozorňuje, abych jí vyměnil za novou. Jestli to není starou kabinou.
Já právě zkoušel nejprve na 163100, ale ta má animovaný jenom jeden smeták. Třeba příčina. Proto jsem dál zkoušel na té 162054 a výsledek stejný. Do provozu jsem mašinu nedával, protože se to děje automaticky.
1.jpg

To je normální. Tam se to nesmí moc na výkon a vlak se rozjede asi na 30. To NZ1 může souviset s reverzním bodem. Když to dělá i druhým. Možná jej posunout kousek dál a to samé v Dřísech. Ale když jsem jezdil první testy, tak žádný problém. Reverz projíždím většinou hodně například u té 163. U ní to méně brzdí.

Byl jsem ve velkém presu a teď se k tomu dostanu v klidu až v neděli. V pátek a sobotu budu pryč v Opolí v Polsku. Hrajeme tam na vernisáži českého skla.

Tohle nebude příčina. Vyzkoušel bych OR5.1.
Mě to v počátcích také jednou podobně spadlo, jako že OR normálně nepadá, ale nevzpomenu si, co byla překážka. Proto jsem se ptal, co ten zápis chce říct. :)
Zdravím,
zkouším to v OR 5.1.
Nejspíš se používá vozidlo laděné pro OR CZ/SK. Zkontrolujte, aby všechny consisty, které jste doplňoval, nebyly z vozidel OR CZ/SK.
Prohlédnu a vyzkouším. Jde jen o vlak hráče nebo všechny consisty v aktivitě ?

Back
Nahoře