Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
bob57_cz napsal:
Bob napsal:
Opravdu?!? Při testech verze přehazuji co tři minuty, ale tohle jsem ještě nikdy nemusel....
Já přehazuji za 5s ( měním exáče ze zálohy ). Jinak - co jsem napsal si můžete najít i u Džordže v NK, už se to tu probíralo několikkrát.
Já s tebou nesoutěžím v rychlosti přehazování verzí Binu. Jen píši, že jsem ještě nikdy nemusel ručně něco odmazávat při standartním odnistalu jiné verze...

Bob napsal:
bob57_cz napsal:
Bob napsal:
Opravdu?!? Při testech verze přehazuji co tři minuty, ale tohle jsem ještě nikdy nemusel....
Já přehazuji za 5s ( měním exáče ze zálohy ). Jinak - co jsem napsal si můžete najít i u Džordže v NK, už se to tu probíralo několikkrát.
Já s tebou nesoutěžím v rychlosti přehazování verzí Binu. Jen píši, že jsem ještě nikdy nemusel ručně něco odmazávat při standartním odnistalu jiné verze...
Tak to patříš mezi ty šťastnější...

Doplněno:

Třeba nová poslední dnes vypuštěná verze MSTSPatch1.7.071320 si při uninstalu s sebou vezme kompletně vše beze zbytku.

Mam takovy problem, nainstaloval jsem si od Dzordze widgets,ale kdyz spustim msts, tak sotva vidim nabidku trate a kdyz si oznacim jakoukoliv aktivitu, tak to nemohu precist, nevite, jakym zpusobem se nastavujou barvy ? 7162605d5327471759717dca886e4230.jpg

Naposled editoval moderátor:
Čuřil napsal:
Mam takovy problem, nainstaloval jsem si od Dzordze widgets,ale kdyz spustim msts, tak sotva vidim nabidku trate a kdyz si oznacim jakoukoliv aktivitu, tak to nemohu precist, nevite, jakym zpusobem se nastavujou barvy ?
Tohle vypadá na neoptimalizované ovladače grafiky.
Barvy sám nenastavíš, je to hodně položek v mnoha souborech GUI/../xyz.dat.

Potrebuji pomoc, v aktivite kdyz se presunu z brejlovce na zsr_350004 tak po presunu a odpojeni brejlovce se nemohu pohnout z mista.
Tento model zsr_350004 jsem si tusim stahnul ze stranek http://duuso.demmsts.sk/ a je spatne vyladeny, protoze mam sberac nahore, a kdyz pridavam vykon, masina zustava jak prikovana a nemuze se hnout z mista, nevite cim to muze byt ?
Jeste dodavam, ze brejlovec je cd_753262 od Coudy. Je to binem nebo spatnym nastavenim zsr_350004 ? Anich bych se nedivil, kdyby to bylo spatnym nastavenim.

Malem bych zapomel dodat, ze prestup probihal tak, ze brejlovec se zadnim sprahlem se napojil na zadni sprahlo zsr_350004. Odpojeni brejlovce probehlo uspesne, aspon mi to tak ukazoval panel F9 :roll:

Pro jistotu jsem dal ulozit a opet obnovit ulozenou pozici a ani po te jsem se s elektrikou nemohl pohnout. :x

Čuřil napsal:
Potrebuji pomoc, v aktivite kdyz se presunu z brejlovce na zsr_350004 tak po presunu a odpojeni brejlovce se nemohu pohnout z mista.
...
Nepohneš se z místa dokud nemáš odbržděno. Podívej se co ukazuje manometr. Mě se stalo totéž, ale při odbrždění se manometry nehly. Pomohla rychlobrzda a pak už odbrzdit šlo.

Čuřil napsal:
Tento model zsr_350004 jsem si tusim stahnul ze stranek http://duuso.demmsts.sk/ a je spatne vyladeny, protoze mam sberac nahore, a kdyz pridavam vykon, masina zustava jak prikovana a nemuze se hnout z mista, nevite cim to muze byt ?
Jeste dodavam, ze brejlovec je cd_753262 od Coudy. Je to binem nebo spatnym nastavenim zsr_350004 ? Anich bych se nedivil, kdyby to bylo spatnym nastavenim.

Malem bych zapomel dodat, ze prestup probihal tak, ze brejlovec se zadnim sprahlem se napojil na zadni sprahlo zsr_350004. Odpojeni brejlovce probehlo uspesne, aspon mi to tak ukazoval panel F9 :roll:

Pro jistotu jsem dal ulozit a opet obnovit ulozenou pozici a ani po te jsem se s elektrikou nemohl pohnout. :x

Jednak gorily z výše zmiňované stránky jsou vyladěny všechny blbě - bacha na 350.002, ta má stále 7 MW výkonu.

A zkoušel jsi obecnou fintu s vybavením monitorů živákem - psalo se tady toho dost u elektrik, že v Bin může po inicializaci (i po přestupu na elektriku) "spadnout" některý z monitorů a pomůže vybavení živáku, který daný monitor resetuje....

já mám u brejlovců 753 231 a 262 spřáhla určitě správně. Za to ručím. Sice pokud spřahnete mého brejlovce s jiným vozidle, tak se prolínají nárazníky, ale to není až zas takový problém

To Čuřil
Widgets jsou špatně (na screenshotu je to vidět)
Poslední build jsem dělal u bráchy a asi tam nemám vyjmutý některý soubor. Widgets je potřeba nainstalovat až po Binu!

A pro ostatní:
Když je vedro k zalknutí a člověk se potí i nahej u počítače, nechce se dělat. Ale i to může být podnět k činorodé prácí. Včera jsem si chtěl zajet Alcaponovu aktivitu "Noční rychlík JK_R423". Co mě však překvapilo bylo to, že na loko se mě rozsvítí světla až těsně před vjezdem do tunelu při odjezdu z Prahy. Hmmmm..... Situace, kterou jsem se snažil nasimulovat v RE umísťováním přehršle návěstidel, a bez hmatatelného výsledku.
Tohle je ale ale jiný kafe. Zabředám do assembleru a než jsem vykouřil cigáro.. Jóóóoó.., mám to! Takže můžu potěšit jedním dalším drobným vylepšením: Počet světel na čtverec zvýšen ze 200 na 400 :D .

Džordži, tak to mi uděláš velikou radost. Protože save/load v Praze každých 5 minut abych viděl znak návěstidla, opravdu otravuje.
Prosímtě, ještě se přimlouvám za víc paměti, jak to bylo dřív. Protože po opuštění MSTS je load u větší aktivity nemožný a také hra je nestabilní (při načítání traffic. Děkuji.

Dzordzi dekuji za radu, ted jsem pro jistotu odinstaloval Widgets, pak samotny bin posledni stabilni verze 1.7.0519 pak jsem znova tento bin nainstaloval, pak jsem nainstaloval Widgets a opravdu to funguje, diky :wink:

613608b0ad32b42139aae82408c6fc26.jpg

P.S. Ted je to sice citelnejsi, ale ty okna jsou nejak roztahnuta, rozhozena a jak je vyber u aktivit, lokomotiva, zacatek v, smer jizdy, cas odjezdu, tak je tam nastavena svetle zelena barva, nesla by tam nastavit nejaka teplejsi barva, treba cervena, nebo syte zluta ?

Kód:
Nepohneš se z místa dokud nemáš odbržděno. Podívej se co ukazuje manometr. Mě se stalo totéž, ale při odbrždění se manometry nehly. Pomohla rychlobrzda a pak už odbrzdit šlo.

Tak zkousel jsem vsechny mozne hokusy pokusy a ani jeden z nich nepomohlo, v zachvatu zurivosti jsem celou aktivitu skartoval, a zrejme budu (pokud v aktivitach se bude muset prestupovat mezi loco) muset pouzivat pouze lokomotivy z trainsetu BP. :mad:

Čuřil napsal:
Dzordzi dekuji za radu, ted jsem pro jistotu odinstaloval Widgets, pak samotny bin posledni stabilni verze 1.7.0519 pak jsem znova tento bin nainstaloval, pak jsem nainstaloval Widgets a opravdu to funguje, diky
Můj výrok o GK předpokládal, že jsi instaloval v souladu s návodem. Jak vidno, nedodržení/nečtení návodů se nevyplácí.
Čuřil napsal:
Kód:
Tak zkousel jsem vsechny mozne hokusy pokusy a ani jeden z nich nepomohlo, v zachvatu zurivosti jsem celou aktivitu skartoval, a zrejme budu (pokud v aktivitach se bude muset prestupovat mezi loco) muset pouzivat pouze lokomotivy z trainsetu BP.
Proti tomuto nelze nic namítnout, ostatní použít až po vy/pře/ladění.

bob57_cz napsal:
Čuřil napsal:
Tak zkousel jsem vsechny mozne hokusy pokusy a ani jeden z nich nepomohlo, v zachvatu zurivosti jsem celou aktivitu skartoval, a zrejme budu (pokud v aktivitach se bude muset prestupovat mezi loco) muset pouzivat pouze lokomotivy z trainsetu BP.
Nic proti, ale z novějších ZDB 711, Modré šípy od Taxe, Bardotky vyladěný kyklop - tyto v TBP nejsou a jsou rovněž použitelné - u Vrbamových posledních loko nevim, s těma jsem nejezdil.
Takže nemůžu souhlasit s tím, že pouze z trainsetu BP.

Martens napsal:
bob57_cz napsal:
Čuřil napsal:
Nic proti, ale z novějších ZDB 711, Modré šípy od Taxe, Bardotky vyladěný kyklop - tyto v TBP nejsou a jsou rovněž použitelné - u Vrbamových posledních loko nevim, s těma jsem nejezdil.
Takže nemůžu souhlasit s tím, že pouze z trainsetu BP.
Když splňují, tak přece platí, že je lze použít.

Proto je vhodné, aby každý model měl certifikát, že splňuje technické podmínky ne jen pro MSTS BIN, ale obecně, pro provoz v aktivitách. (Spřáhla, tlaky).
Pokud tohle ostatní autoři neoznačí, tak pro laika je jediné vodítko TBP, kde za tohle ručím.

Omlouvam se predem, pokud to sem nepatri, ale stava se mi docela casto, ze se mi zasekne rajcak na loko 150 a 350. Kdyz krokuju do nuly, nebo do vykonu. Projevi se to tim, ze krokovat prestanu a rajcak si krokuje dale sam. Kdyz krokuje do nuloveho vykonu, da se to prezit, zastavim, prelezu stanoviste tam a zpet, a loko jde pak ok. Horsi je to, kdyz si usmysli jed do vykonu, to se mi stalo pouze jednou a nepomohlo ani stazeni pantaku, ani smer radic, ani brzdeni. Samotne msts mi nepada, tak predpokladam, ze compem to nebude. Predem dik za odpoved. Jeste doplnim, pouzivam bin 1.7.0224

Mě na tohle vždy pomohly dát ESC a pak se hnedka vrátit do hry pomocí pokračovat v jízdě nebo tak nějak je tam to tlačítko

Hekl338 napsal:
Omlouvam se predem, pokud to sem nepatri, ale stava se mi docela casto, ze se mi zasekne rajcak na loko 150 a 350. Kdyz krokuju do nuly, nebo do vykonu. Projevi se to tim, ze krokovat prestanu a rajcak si krokuje dale sam.
Nebo hru ulož. Máš slabý PC.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře