CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Rád bych potřeboval zjistit, jestli to, co se mi děje s Open Rails, je chyba v samtoném Open Rails, nebo jestli to souvisí s notebookem, který teď používám, místo PC v podpisu.
1. Jde o to, že když se chci na mapě trati 183 (ofiko mapa, bez modifikací) rozjet s vlakem, tak okamžitě po rozjezdu Open Rails spadne a vypíše chybu, která je příložena níže.
2. Když zkusím spustit mapu trati 323 (ofiko mapa, bez modifikací), mapa se načítá, ale pak se objeví okno "Program Open Rails Activity Runner náhle přestal pracovat" a skončím zpátky v Open Rails menu.
Níže je přiložen screenshot chyby, která vznikne, když se na mapě trati 183 pokusím rozjet vlak.
Open rails error.jpg
Poznámky:
1. Notebook na kterém mám Open Rails, místo PC v podpisu, má svoje parametry uvedeny v podpisu v druhé poznámce:
Mohu ale potvrdit, že Open Rails mi před updatem z 10. 8. 2024, na tomto notebooku fungoval (Open Rails jsem na notebook nainstaloval 8. 8. 2024). Jen jsem musel v nastavení grafiky dost srazit detaily a v obecném nastavení jsem musel zapnout "redukci paměťové zátěže" jinak byla FPSka docela tristní.

2. Důvod, proč používám pro hraní Open Rails tento notebook, místo PC uvedeném v podpisu, je uveden v podpisu v druhé poznámce.

3. Používání tohoto notebooku k hraní Open Rails je pouze dočasné řešení. Jakmile bude PC, uvedené v podpisu, opraveno a opět funkční, vrátím se zpět k hraní Open Rails na PC, uvedeném v podpisu, a Open Rails na notebooku odinstaluji.

Pro Icika:
Tohle možná vypadá, jako že brečím na cizím hrobě, ale když vezmu v potaz, že mi před updatem z 10. 8. 2024 Open Rails na tom notebooku fungoval (i když jsem musel dost srazit detaily grafiky a zapnout "redukci paměťové zátěže"), tak možná tohle nebude úplně beznadějný případ. Snad přijdeš na to, proč mi to takhle blbne, a vůbec se nebudu zlobit, když mi řekneš, že ten notebook není pro Open Rails to pravé.

Na https://msts-rw.cz/openrails-icik-cz-sk-verzia/ je nějaký problém s packem Diesel. Přes Firefox mi to vůbec nešlo stáhnout, přes Operu jsem to stáhnul, nicméně mi ten balík i přes to, že se zdá, že je kompletní, píše "neočekávaný konec archivu" Mimochodem, je těm dieslovým mašinám nějaký manuál? Načetl jsem si soupravu s mašinou 742 a zdá se mi, že mi nefunguje kompresor a nedaří se mi ho zapnout.

Rád bych potřeboval zjistit, jestli to, co se mi děje s Open Rails, je chyba v samtoném Open Rails, nebo jestli to souvisí s notebookem, který teď používám, místo PC v podpisu.
1. Jde o to, že když se chci na mapě trati 183 (ofiko mapa, bez modifikací) rozjet s vlakem, tak okamžitě po rozjezdu Open Rails spadne a vypíše chybu, která je příložena níže.
2. Když zkusím spustit mapu trati 323 (ofiko mapa, bez modifikací), mapa se načítá, ale pak se objeví okno "Program Open Rails Activity Runner náhle přestal pracovat" a skončím zpátky v Open Rails menu.
Níže je přiložen screenshot chyby, která vznikne, když se na mapě trati 183 pokusím rozjet vlak.
Zobrazit přílohu 39519
Poznámky:
1. Notebook na kterém mám Open Rails, místo PC v podpisu, má svoje parametry uvedeny v podpisu v druhé poznámce:
Mohu ale potvrdit, že Open Rails mi před updatem z 10. 8. 2024, na tomto notebooku fungoval (Open Rails jsem na notebook nainstaloval 8. 8. 2024). Jen jsem musel v nastavení grafiky dost srazit detaily a v obecném nastavení jsem musel zapnout "redukci paměťové zátěže" jinak byla FPSka docela tristní.

2. Důvod, proč používám pro hraní Open Rails tento notebook, místo PC uvedeném v podpisu, je uveden v podpisu v druhé poznámce.

3. Používání tohoto notebooku k hraní Open Rails je pouze dočasné řešení. Jakmile bude PC, uvedené v podpisu, opraveno a opět funkční, vrátím se zpět k hraní Open Rails na PC, uvedeném v podpisu, a Open Rails na notebooku odinstaluji.

Pro Icika:
Tohle možná vypadá, jako že brečím na cizím hrobě, ale když vezmu v potaz, že mi před updatem z 10. 8. 2024 Open Rails na tom notebooku fungoval (i když jsem musel dost srazit detaily grafiky a zapnout "redukci paměťové zátěže"), tak možná tohle nebude úplně beznadějný případ. Snad přijdeš na to, proč mi to takhle blbne, a vůbec se nebudu zlobit, když mi řekneš, že ten notebook není pro Open Rails to pravé.
Používej v kmenovém adresáři MSTS Sound z TBP, a bude po problému.

Ale očividně je problém se zvukem ve složce Sound. Co to má společného s MSTS? Fana to poradil dobře.

No to asi těžko, když trať BP nevlastním. A navíc jsem ty tratě (trať 183 a trať 323) spouštěl v Open Rails CZ/SK, ne v MSTS. :rolleyes:
Přestaň chytračit a spouštěj to jedině se sound pro TBP. Je jedno, jestli je to MSTS nebo OR. Zbyněk má ty všeobecné zvuky pro trať a vozy kompletní. Stačí, aby třeba nějaké klepání kolejí chybělo a je vymalováno. Zde v Plzni to tuším dělají zvuky mostovek přes Radbuzu.

Ach joooo, včera místo abych testoval a pokračoval v práci, jsem opět řešil bordel v značení souborů u skinů a to přímo z balíku brejlovců pro ORCZ. Celkem to trvá, než člověk zjistí příčinu, když je trainset rozsáhlý. :) To, že je "incnutý" eng soubor ve složce modelu, jsem si zvyknul, i když to neotevře AE MSTS a dávám si je sám do podsložky a do modelu eng, který editor aktivit otevře, ale chyba stejného značení skinu s originál modelem, nebo jiným skinem, dělá bordel, ať eng umístíte kamkoliv. Pouze změna v "Name", je úplně k hovnu! ORCZ pak vidí dva shodné engy a s. soubory a v nejlepším případě se stane to, že zařadíte nějaký skin do consist a ve hře vám přijede úplně jiná lokomotiva, nebo vagón.

Prosííííím, veřejné vydavatele skinů, když, už neumíte (nebo nechcete) přejmenovávat ACE, DDS soubory a měnit k nim cesty v s. souboru a nacpete do vlastní složky shodné soubory, přejmenujte alespoň název celého engu a wagu + s. souboru ke skinu. Zde doplněno: "_N"
003.jpg

U eng i uvnitř v sekcích Engine a Wagom a první řádek. Koknkrétní mašina z balíku ORCZ, která začala po zařazení zlobit a mlátit s jiným skinem:
Původní:
"CD 754.076-8 skin H.Toman"
001.jpg

A pak si stáhnete skiny pro ORCZ z webu a tahle mašna vám začne skákat namísto téhle:
"CD 754.076-8 ORCZ"
002.jpg

A příčina je ta, že mistr skinař se neobtěžoval přejmenovat soubory a ponechal názvy z lokomotivy od H. Tomana. Jestli fakt je tak těžké přepsat názvy, tak se na to raději vyserte. On není problém si to opravit, ale pokud vydám aktivitu a uživatel stáhne tuhle mašinu z webu a já mám tyhle úpravy, aby se to nebilo, on bude mít chybu v consistu. Kdysi bylo tohle podmínkou, při svolení od modelářů pro vydání skinu, aby byly přejmenované všechny soubory, ne jen eng, wag a s. Tohle co děláte teď dělali kindroši u neveřejných modelů a pouštěli to bez svolení na Ulož To. Nic ve zlém, ale skiny na vyhlášených webech by měly mít úroveň, né jen vizuální, ale i programátorskou.

Prečo hneď zrovnávať @Daniel Marek s kindrošmi ? Za kindrošov mám tých čo prepisujú tabuľky... Nemusí mať pôvodnú verziu a tak si to pomenuje ako to sedí jemu, nemusí vedieť teraz o všetkých verziách daného čísla ktoré existujú, ak sa nachádza u mňa verzia tej mašiny, áno doplním číslo z ktorého roku sú fotky. Ak nie, mašina ide čisto len (príklad) CDC_363016abc atď.

@Dan J. neber to zle, ale každý naozaj nemá xyz vecí od začiatku Českej komunity, každý ma inak adresáre. Koľkokrát pri tvojich aktivitách mi napíše ActivityConverter aj 50% správnosti, aj napriek tomu že 90% vecí mám len v iných zložkách. Pri niektorých tebou použitých vozidlách sa až divím že niečo také ešte existuje, a niektoré sú veci z prvopočiatkov.

Prečo hneď zrovnávať @Daniel Marek s kindrošmi ?
Ahoj.
Špatně jsi to pochopil. "Kindrošácké chyby" a sraní na přepis souborů u skinů, který pak dělá problémy s trainsetem. Tohle neni směrováno na jednu osobu, Ta mašina byl jen příklad, na kterám jsem se včera zasekl a není to myšleno zle. Ale tenhle problém se tu oznamuje už víc, jak 3 roky, možná i dýl a furt se děje to stejné. A pokud dělám skin, a vydávám jej a nejsem si jistý, tak raději přejmenuji, ale tady je shodné komplet vše, ace, s, i eng., takže podle mě Dan dělal skin přesně na tuhle mašinu. A jinak Daniel Marek je machr a určitě to není útok na něj, je to prostě opětovné upozornění na jednu a tu samou chybu. Nic víc, nic míň. Přeci není problém, když dělám skin, kouknout jestli není jiný, když si nejsem jistý, tak dám příponu stavu mašiny, kterou dělám. Příklad "cd_XXXX_2024". A je klid a předejdu vyrobenému problému, nad kterým pak strávím 3 hodiny, kdy hledám příčinu a opravuju. :-)

Ach joooo, včera místo abych testoval a pokračoval v práci, jsem opět řešil bordel v značení souborů u skinů a to přímo z balíku brejlovců pro ORCZ. Celkem to trvá, než člověk zjistí příčinu, když je trainset rozsáhlý. :) To, že je "incnutý" eng soubor ve složce modelu, jsem si zvyknul, i když to neotevře AE MSTS a dávám si je sám do podsložky a do modelu eng, který editor aktivit otevře, ale chyba stejného značení skinu s originál modelem, nebo jiným skinem, dělá bordel, ať eng umístíte kamkoliv. Pouze změna v "Name", je úplně k hovnu! ORCZ pak vidí dva shodné engy a s. soubory a v nejlepším případě se stane to, že zařadíte nějaký skin do consist a ve hře vám přijede úplně jiná lokomotiva, nebo vagón.

Prosííííím, veřejné vydavatele skinů, když, už neumíte (nebo nechcete) přejmenovávat ACE, DDS soubory a měnit k nim cesty v s. souboru a nacpete do vlastní složky shodné soubory, přejmenujte alespoň název celého engu a wagu + s. souboru ke skinu. Zde doplněno: "_N"
Zobrazit přílohu 39523

U eng i uvnitř v sekcích Engine a Wagom a první řádek. Koknkrétní mašina z balíku ORCZ, která začala po zařazení zlobit a mlátit s jiným skinem:
Původní:
"CD 754.076-8 skin H.Toman"
Zobrazit přílohu 39521

A pak si stáhnete skiny pro ORCZ z webu a tahle mašna vám začne skákat namísto téhle:
"CD 754.076-8 ORCZ"
Zobrazit přílohu 39522

A příčina je ta, že mistr skinař se neobtěžoval přejmenovat soubory a ponechal názvy z lokomotivy od H. Tomana. Jestli fakt je tak těžké přepsat názvy, tak se na to raději vyserte. On není problém si to opravit, ale pokud vydám aktivitu a uživatel stáhne tuhle mašinu z webu a já mám tyhle úpravy, aby se to nebilo, on bude mít chybu v consistu. Kdysi bylo tohle podmínkou, při svolení od modelářů pro vydání skinu, aby byly přejmenované všechny soubory, ne jen eng, wag a s. Tohle co děláte teď dělali kindroši u neveřejných modelů a pouštěli to bez svolení na Ulož To. Nic ve zlém, ale skiny na vyhlášených webech by měly mít úroveň, né jen vizuální, ale i programátorskou.
Ahoj Dane, bohužel nevlastním skiny z doby, kdy byl Šemík ještě hříbě, takže jsem skin pojmenoval takhle. Skinoval jsem to tuším na svou 754 047, takže se nedá mluvit o tom, že bych nepřepsal soubory, já to vždy přepisuji, jen holt nevím o tom, že někdo používá i tyhle pravěké skiny (tím se nechci dotknout autorů těchto skinů, tehdy byly nároky i technika na jiné úrovni)... Jestli s tím jsou problémy, tak se omlouvám, každopádně už nemá asi moc cenu měnit názvy, když je ta 754 076 (asi?) 4 roky veřejná.

Ahoj Dane, bohužel nevlastním skiny z doby, kdy byl Šemík ještě hříbě, takže jsem skin pojmenoval takhle. Skinoval jsem to tuším na svou 754 047, takže se nedá mluvit o tom, že bych nepřepsal soubory, já to vždy přepisuji, jen holt nevím o tom, že někdo používá i tyhle pravěké skiny (tím se nechci dotknout autorů těchto skinů, tehdy byly nároky i technika na jiné úrovni)... Jestli s tím jsou problémy, tak se omlouvám, každopádně už nemá asi moc cenu měnit názvy, když je ta 754 076 (asi?) 4 roky veřejná.
Zdar chlape. Ony se skiny používají i ty postarší, třeba pro AI vlaky. Nicméně jsem trefil zrovna na příklad u tvého díla, což je událost čistě náhodná, bo vím, že zrovna ty, nejsi jeden z těch, co na to se.ou. :-) Je jedno, že skin vyšel před 4 roky, teď je v balíku pro ORCZ, který je aktuální a když jej stáhneš, začne se to kopat se skinem od Tomana, mimochodem není vůbec špatný a mně se líbí, myslím, že je i upgradovaný, ale jistý si nejsem. Jak jsem ale psal výš, není to směrováno na tebe, jen jsem se zrovna včera vydupal zrovna na tomhle Brejlovci. Těch případů je pokok.t, proto jsem to tu napsal. Nic osobního a já už mám opraveno. A mimochodem, zrovna upravovatel tvého Brajlovce smazal eng v adrrsáři, napral tam includovaný a v záloze ve složce MSTS je stejný s include. Takže jsem vzal mstsácký jiný, dal upravil, dal do složky a include do podsložky. Už to jede jak má. Možná by měl někdo ladičům vozidel pro ORCZ oznámit, že už z podsložky bere ORCZ komplet chování a tak je možné dávat inc. eng a wag tam. Ale to už je jiná historie... :-)

Ahoj co se AI nelíbí, že neodjede od nástupiště? A má V=Max 0 km/h?!
chyba AI.jpg
K perónu normálně přijede, v dobu výpryvy zavře dveře, skočí mu volno, ale vlak stojí. Mašina flipnuta.

Přestoupil jsem do AI a na TM 0, která tam skočí po odpískání a ani nevidno návěstidlo a teď je záhada, jestli je to tratí, nebo čím!
chyba AI4.jpg

A z jiné koleje to je ok?
Z jiné koleje jej nemohu vypravit, plno.
Na tom F4 monitoru vidím, že vlak nemá povolení k jízdě. (End Auth)
Zajímavé, žlutí svítí a koleje jsou přestaveny. Uvidím, zkusím vychytat, je tam to debilní sloučené návěstidlo přisr.né až k výhybce, takže tam nevejde ani blok WP. Nikde jinde jsem se s tím na trati nesetkal.

Back
Nahoře