Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.

To už by byl pěkný maglajs, když máš vozy před sebou, mají být před mašinou. Ale hlavně, odvěšení funguje naprosto korktně a žádné vozy se nikde dvakrát nenásobí.Všiml si někdo, že když je v seznamu pod F9 mašina uvedená až na konci, tak při odpojení vagónů se těch vagónu odpojí 2xvíc? Dá se to nějak otočit, aby mašina byla na začátku?
Vytestuji a ozvu se. Už teď ksem narazil na jinou chybu, udělám video.A zkusil si odpojit první vagon? ID vozu 0-1.
Ano, byla tam chyba a díky za upozornění. Opraveno v update.Já zkoušel koulet vagony na svážném pahrbku (mimochodem, je to super) a tam jsem logicky mašinu musel mít na konci vlaku. A když jsem chtěl odvěsit vagony, vždycky se jich odvěsilo 2x víc. Nakonec jsem to udělal tak, že aktivita začíná tím, že mašina stojí na koleji vedle sopuravy k rozřazení, z té koleje jsem udělal trasu někam do výtahu, kde končí. Já pak vyjedu jenom za výhybky a pomocí dispečerské aplikace najedu na soupravu a už mě to bere, jako že jsem v čele vlaku.
Heh, i to se v realitě stává. Na konečné stejně vystoupí.Zdravím, nějak se mi dostal do vlaku cestující, který chce jet na opačnou stranu:
Zobrazit přílohu 39604
Zobrazit přílohu 39605
To nic. Zažil jsem různý excesy. Borec jel z Brna na noční do Adamova do Adastu, a trefil to až napotřetí. Prvně do Blanska, zpátky do Babic, a napotřetí byl tam. Půl šichty v hajzlu. Ve vlaku se topilo a dobře spalo. Jezdit rozespalej do práce se nehodí.Zdravím, nějak se mi dostal do vlaku cestující, který chce jet na opačnou stranu:
Zobrazit přílohu 39604
Zobrazit přílohu 39605
Sice ohledně tohohle píšu dost pozdě (nemohl jsem se Open Rails plně věnovat, kvůli IRL povinnostem), ale problémy popsané v mém výše citováném příspěvku jsem už úspěšně vyřešil. A jak se mi to povedlo?Rád bych potřeboval zjistit, jestli to, co se mi děje s Open Rails, je chyba v samtoném Open Rails, nebo jestli to souvisí s notebookem, který teď používám, místo PC v podpisu.
1. Jde o to, že když se chci na mapě trati 183 (ofiko mapa, bez modifikací) rozjet s vlakem, tak okamžitě po rozjezdu Open Rails spadne a vypíše chybu, která je příložena níže.
2. Když zkusím spustit mapu trati 323 (ofiko mapa, bez modifikací), mapa se načítá, ale pak se objeví okno "Program Open Rails Activity Runner náhle přestal pracovat" a skončím zpátky v Open Rails menu.
Níže je přiložen screenshot chyby, která vznikne, když se na mapě trati 183 pokusím rozjet vlak.
Zobrazit přílohu 39519
Poznámky:
1. Notebook na kterém mám Open Rails, místo PC v podpisu, má svoje parametry uvedeny v podpisu v druhé poznámce:
Mohu ale potvrdit, že Open Rails mi před updatem z 10. 8. 2024, na tomto notebooku fungoval (Open Rails jsem na notebook nainstaloval 8. 8. 2024). Jen jsem musel v nastavení grafiky dost srazit detaily a v obecném nastavení jsem musel zapnout "redukci paměťové zátěže" jinak byla FPSka docela tristní.
2. Důvod, proč používám pro hraní Open Rails tento notebook, místo PC uvedeném v podpisu, je uveden v podpisu v druhé poznámce.
3. Používání tohoto notebooku k hraní Open Rails je pouze dočasné řešení. Jakmile bude PC, uvedené v podpisu, opraveno a opět funkční, vrátím se zpět k hraní Open Rails na PC, uvedeném v podpisu, a Open Rails na notebooku odinstaluji.
Pro Icika:
Tohle možná vypadá, jako že brečím na cizím hrobě, ale když vezmu v potaz, že mi před updatem z 10. 8. 2024 Open Rails na tom notebooku fungoval (i když jsem musel dost srazit detaily grafiky a zapnout "redukci paměťové zátěže"), tak možná tohle nebude úplně beznadějný případ. Snad přijdeš na to, proč mi to takhle blbne, a vůbec se nebudu zlobit, když mi řekneš, že ten notebook není pro Open Rails to pravé.
To vypadá, že si někdo spletl vlak, či směr, kam vlak jede. Nic si z toho nedělej. To se občas stane každému. Např. já si v minulosti taky párkrát spletl linku tramvaje/busu a sedl na jinou linku, než jsem chtěl a svoji chybu jsem si uvědomil až ve chvíli, kdy jsem vyjel ze zastávky. Naštěstí se mi to už dneska tak často neděje, protože číslo linky, uvedené na tramvaji/busu si dvakrát prověřím, než sednu dovnitř, a když nevím, nebo si nejsem 100% jistý, jaká linka jede tam, kam chci, zjistím/ověřím si to online pomocí stránek DPP nebo IDOS.Zdravím, nějak se mi dostal do vlaku cestující, který chce jet na opačnou stranu:
Zobrazit přílohu 39604
Zobrazit přílohu 39605