CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Tam musí být nějaká chyba, výpravčí jej odpíská, výhybky jsou OK, ale hned po píšťalce 0 km/h. Nehápu, pošlu mejlem miniaktivitu.

Dneska, po aktualizaci 728 tento stav při spouštění:
chyba OR.jpg
Problém se nevyřešil ani po smazání a nahrání zálohované verze (714).
Nepomohl ani jiný instalační profil.

Edit: tak odstraněno, musel jsem smáznout ORTS v registrech, nahodit základní verzi. Potom znovu definovat instalační profily, nastavit vhodné parametry, aktualizovat na stávající verzi apod. Nevím, co tam kde bouchlo. :(

Všiml si někdo, že když je v seznamu pod F9 mašina uvedená až na konci, tak při odpojení vagónů se těch vagónu odpojí 2xvíc? Dá se to nějak otočit, aby mašina byla na začátku?

Všiml si někdo, že když je v seznamu pod F9 mašina uvedená až na konci, tak při odpojení vagónů se těch vagónu odpojí 2xvíc? Dá se to nějak otočit, aby mašina byla na začátku?
To už by byl pěkný maglajs, když máš vozy před sebou, mají být před mašinou. Ale hlavně, odvěšení funguje naprosto korktně a žádné vozy se nikde dvakrát nenásobí.

Teď odskoušeno:

Takže, situace je taková, že když vlak sune (zatím vo volné jízdě v aktivitěnevyzkoušeno, ale tam by jsi vozy odvěšoval, jen v případě, že má do čela přijet mašina a odvézt odvěšený vůz. Ale i takovou jsem kdyi dělal.

1.chyba:
Hned při spuštění, je první vůz rozpojen z hadic. Už tak byla na jednom videu rozpojena celá souprava a svítila jen mašina.
2.chyba:
Pokud odvěsím poslední vůz, odvěsí se 2 vozy od soupravy. To si vysvětluji, že se v tabulce F9 otočila souprava, ale spřáhla nikoliv, nebo nevím.

Tabulka by měla zůstat stejná, takhle je to přirozené, mašina je na konci vlaku, ale tohle by měl Icik překontrolovat. Je to nějaké rozbité. Pravda.

Já zkoušel koulet vagony na svážném pahrbku (mimochodem, je to super) a tam jsem logicky mašinu musel mít na konci vlaku. A když jsem chtěl odvěsit vagony, vždycky se jich odvěsilo 2x víc. Nakonec jsem to udělal tak, že aktivita začíná tím, že mašina stojí na koleji vedle sopuravy k rozřazení, z té koleje jsem udělal trasu někam do výtahu, kde končí. Já pak vyjedu jenom za výhybky a pomocí dispečerské aplikace najedu na soupravu a už mě to bere, jako že jsem v čele vlaku.

Já zkoušel koulet vagony na svážném pahrbku (mimochodem, je to super) a tam jsem logicky mašinu musel mít na konci vlaku. A když jsem chtěl odvěsit vagony, vždycky se jich odvěsilo 2x víc. Nakonec jsem to udělal tak, že aktivita začíná tím, že mašina stojí na koleji vedle sopuravy k rozřazení, z té koleje jsem udělal trasu někam do výtahu, kde končí. Já pak vyjedu jenom za výhybky a pomocí dispečerské aplikace najedu na soupravu a už mě to bere, jako že jsem v čele vlaku.
Ano, byla tam chyba a díky za upozornění. Opraveno v update.

Čaute, mám problém s kabínou na 350 kontrolér mi nechce dať z polohy B do 0 skúšal som aj podržať na klávesnici D aj som skúšal 2x rýchlo stlačiť D ako to je na 151 má s tým niekto skúsenosť ?

Volná jízda, aktivita, TT, jedeš 2x přes tuhle stanici, tj. někde ravers? Máš vyplý v nastavení náhodný počet cestujících. Tohle co jsi napsal je nic neříkající, jaká je situace.

Zdravím, nějak se mi dostal do vlaku cestující, který chce jet na opačnou stranu:
Zobrazit přílohu 39604
Zobrazit přílohu 39605
To nic. Zažil jsem různý excesy. Borec jel z Brna na noční do Adamova do Adastu, a trefil to až napotřetí. Prvně do Blanska, zpátky do Babic, a napotřetí byl tam. Půl šichty v hajzlu. Ve vlaku se topilo a dobře spalo. Jezdit rozespalej do práce se nehodí.

Náročné byly svého času vlaky, které se v některé stanici rozdělily a každá část frčela jinam. Takhle mě kdysi dostal spěšňák z Prahy, co se v Turnově dělil na půlku do Liberce a druhá jela tuším do Staré Paky nebo na tu stranu. Samozřejmě jsem se do správné půlky vzhledem k obsazenosti nedostal a Turnově jaksi opomněl přestoupit do správné půlky. No co, na nejbližší zástavce (tuším Rychnov u L.) jsem vystoupil a čekal na spoj zpátky. Průvodčí byl charakter, ani po mě nechtěl zvlášť jízdné do toho Rychnova. Prý se s těmito kiksy setkával často.

Rád bych potřeboval zjistit, jestli to, co se mi děje s Open Rails, je chyba v samtoném Open Rails, nebo jestli to souvisí s notebookem, který teď používám, místo PC v podpisu.
1. Jde o to, že když se chci na mapě trati 183 (ofiko mapa, bez modifikací) rozjet s vlakem, tak okamžitě po rozjezdu Open Rails spadne a vypíše chybu, která je příložena níže.
2. Když zkusím spustit mapu trati 323 (ofiko mapa, bez modifikací), mapa se načítá, ale pak se objeví okno "Program Open Rails Activity Runner náhle přestal pracovat" a skončím zpátky v Open Rails menu.
Níže je přiložen screenshot chyby, která vznikne, když se na mapě trati 183 pokusím rozjet vlak.
Zobrazit přílohu 39519
Poznámky:
1. Notebook na kterém mám Open Rails, místo PC v podpisu, má svoje parametry uvedeny v podpisu v druhé poznámce:
Mohu ale potvrdit, že Open Rails mi před updatem z 10. 8. 2024, na tomto notebooku fungoval (Open Rails jsem na notebook nainstaloval 8. 8. 2024). Jen jsem musel v nastavení grafiky dost srazit detaily a v obecném nastavení jsem musel zapnout "redukci paměťové zátěže" jinak byla FPSka docela tristní.

2. Důvod, proč používám pro hraní Open Rails tento notebook, místo PC uvedeném v podpisu, je uveden v podpisu v druhé poznámce.

3. Používání tohoto notebooku k hraní Open Rails je pouze dočasné řešení. Jakmile bude PC, uvedené v podpisu, opraveno a opět funkční, vrátím se zpět k hraní Open Rails na PC, uvedeném v podpisu, a Open Rails na notebooku odinstaluji.

Pro Icika:
Tohle možná vypadá, jako že brečím na cizím hrobě, ale když vezmu v potaz, že mi před updatem z 10. 8. 2024 Open Rails na tom notebooku fungoval (i když jsem musel dost srazit detaily grafiky a zapnout "redukci paměťové zátěže"), tak možná tohle nebude úplně beznadějný případ. Snad přijdeš na to, proč mi to takhle blbne, a vůbec se nebudu zlobit, když mi řekneš, že ten notebook není pro Open Rails to pravé.
Sice ohledně tohohle píšu dost pozdě (nemohl jsem se Open Rails plně věnovat, kvůli IRL povinnostem), ale problémy popsané v mém výše citováném příspěvku jsem už úspěšně vyřešil. A jak se mi to povedlo?

1. Chyba s tratí 183 ohledně zvuků - Fana Staněk mi potom, co jsem řekl, že zvuky z TBP nemám, poslal zazipované zvuky z TBP přes SZ. Po instalaci těchto zvuků do Open Rails byl problém vyřešen a Open Rails už nepadal. Za tohle Fandovi patří velký dík, i když jsem mu již poděkoval přes SZ.

2. Neschopnost spustit trať 323 - V tomhle případě nebyl problém s Open Rails, ale s tratí 323 samotnou. Zřejmě to souviselo s tím, jak jsem měl tratě do Open Rails uložené. Kvůli málu místa na disku na mém notebooku, jsem měl tratě uložené na disku Google. Když jsem chtěl změnit trať, po které v Open Rails pojedu, stáhl jsem kopii uložených souborů pro danou trať (většinou adresáře "Global" a "Routes" a v případě trati 323 i adresář "Track_B") z disku Google a v kořenovém adresáři Open Rails jsem tratě vyměnil. Zřejmě se někde stala chyba během uploadu nebo stahování souborů pro trať 323 a dané soubory byli neúplné/poškozené. Potom co jsem si znovu stáhl trať 323 (vč. globalu a updatů) z msts-rw a trať 323 přeinstaloval, tak se trať 323 spustila bez problémů.
To mě taky přinutilo změnit systém, kterým mám tratě do Open Rails uložené. Nyní místo disku Google používám buďto svoji flešku, a to pro tratě 183, 323 a 270 (fleška má docela velkou kapacitu a do flešky dávám jen adresáře "Global" a "Routes" dané trati, a u tratě 232 ještě adresář "Track_B," takže ty soubory pro tratě fleška v pohodě pojme), nebo svůj chytrý mobil a to pro tratě ŽSR 130 a ŽSR 160 (mobil, který mám, je Samsung Galaxy S10e, který má velkou vnitřní paměť a tratě ŽSR 130 a ŽSR 160 pojme, pokud do něho nakopíruji jen adresáře "Global" a "Routes" daných tratí. Navíc má i slot pro SD kartu, kam mohu soubory tratí ŽSR 130 a ŽSR 160 také dát). Důvod proč pro tratě ŽSR 130 a ŽSR 160 používám mobil, místo flešky, je ten, že adresáře "Global" a "Routes" tratí ŽSR 130 a ŽSR 160, jsou docela velké a na flešku by se mi už nevešly.
Zdravím, nějak se mi dostal do vlaku cestující, který chce jet na opačnou stranu:
Zobrazit přílohu 39604
Zobrazit přílohu 39605
To vypadá, že si někdo spletl vlak, či směr, kam vlak jede. Nic si z toho nedělej. To se občas stane každému. Např. já si v minulosti taky párkrát spletl linku tramvaje/busu a sedl na jinou linku, než jsem chtěl a svoji chybu jsem si uvědomil až ve chvíli, kdy jsem vyjel ze zastávky. Naštěstí se mi to už dneska tak často neděje, protože číslo linky, uvedené na tramvaji/busu si dvakrát prověřím, než sednu dovnitř, a když nevím, nebo si nejsem 100% jistý, jaká linka jede tam, kam chci, zjistím/ověřím si to online pomocí stránek DPP nebo IDOS.

V případě vlaků se tomu dá zabránit takhle:
1. Stačí poslouchat hlášení ve stanici a sledovat odjezdové tabule v hlavní hale stanice a nebo se kouknout na tabuli na peróně (pokud na peróně je). To ale může být někdy docela výzva a na některých zastávkách to ani nejde (není tam hlášení a na některých zastávkách nejsou odjezdové tabule a někdy tam nemusí být i tabule s jízními řády).
2. Stačí si vyhledat aktuální odjezdy a jízdní řády vlaků pro danou stanici/zastávku online např. pomocí IDOS či jiné webovky pro vyhledávání vlakových spojů.
3. V případě nutnosti je možné se zeptat průvodčího, či jiného člena posádky vlaku, zdali vlak jede tam, kam potřebujete (očividně, že ano?)

Back
Nahoře