CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Já jsem si to dnes vyzkoušel a pro přechod z B do 0 se musí 2x stisknout rychle klávesa D a při tom druhém stisku ji držet, dokud se páka nepřestaví do 0. Tak jsem to navrhl, udělal a je to funkční.
Skúšal som a stále nič aj som zvovu stiahol pack X5X a bez výsledku

Měj trpělivost a mačkej D po nějakou dobu. Jednou se do správného rytmu určitě dostaneš a rajčák skočí do správné polohy. Taky jsem se s tímhle problémem setkal a nic jiného nezbývá. ;)

Mal by som dotaz. Je možné v ORCZ nejak naštartovať druhý spaľovací motor? Napr. u 842 (ladenie z VZD-OR) ak dám načítať ORCZ s odstavenou lokomotívou, darí sa mi nahodiť len jeden a potom motorák ťahá len na polovičný výkon. Ak v nastavení ORCZ odškrtnem odstavenú lokomotívu, tak po načítaní bežia oba motory.

Mal by som dotaz. Je možné v ORCZ nejak naštartovať druhý spaľovací motor? Napr. u 842 (ladenie z VZD-OR) ak dám načítať ORCZ s odstavenou lokomotívou, darí sa mi nahodiť len jeden a potom motorák ťahá len na polovičný výkon. Ak v nastavení ORCZ odškrtnem odstavenú lokomotívu, tak po načítaní bežia oba motory.
Zatím nedá. Podpora je jen pro jeden motor.

Vyžaduje Reshade nejaké špeciálne nastavenia pre ORCZ? Musel som ho preništalovať a dať najnovšiu verziu.

Vyžaduje Reshade nejaké špeciálne nastavenia pre ORCZ? Musel som ho preništalovať a dať najnovšiu verziu.
Proč musel? Nejde ani tak o ten program jako spíš o samostatné shader knihovny a jejich nastavení, která máš teď nejspíš neaktivní.

Začal mi tuhnúť ORCZ pri prechode na iný štvorec, hore vľavo sa mi len točilo dúhové koliesko - symbol Reshade. Tak som dal jeho najnovšiu verziu. Nakoniec to ale bolo spôsobené pokusom s nastavením grafickej karty. Takže mám preinštalovať ORCZ a tým sa to všetko zas aktivuje? Sú potrebné aktualizácie Reshade?

Na té 750.7 je kombinovaný ovladač (Hlavní Jízdní Páka). Přeložením z polohy Jízda (J) do Výběhu klávesou A. Zanikne tah a potom přeložením do jedné ze dvou neretovaných brzdících poloh, můžu navolit:
stisk 1x A a držím - stoupá výkon samostatné EDB, vzduch nezabírá.
stisk 2x A rychle za sebou a držím - upouští se brzdičem vzduch z HP a souprava brzdí vzduchem. Zároveň se naplňuje i E/P převodník EDB a EDB nastupuje spolu se vzduchem plynule ke snižování tlaku v HP.

Každým uvolněním klávesy A se HJP jako v reálu vrací do polohy výběh a nastavené hodnoty zůstávají. Pokud chci "zaniknout" jakoukoliv brzdu, přeložením HJP do aretované polohy J stisknutím D, se plní hlavní potrubí / zaniká EDB.

Příklad: Potřebuji během tahu lokomotivy snížit tlak v HP z 5 na 4 bary. Přeložím klávesou 1x A, HJP do polohy výběh. Poměrný tah ve sloupci na displeji klesá, rozpojí se trakce. Stiskem 2x rychle za sebou A a držením, se přejde přes samostatné ovládání EDB rovnou z polohy E do polohy B, potrubí se vyprazdňuje, stále držím klávesu A. Na požadované hodnotě klávesu uvolním, HJP se vrací do polohy Výběh.
Chci-li zvýšit tlak např. na 4,5 baru, stiskem a uvolněním 1x D do aretované polohy přeložím HJP do polohy Jízda a po doplnění tlaku na požadovanou hodnotu vrátím HJP stiskem a uvolněním 1x A opět do polohy výběhu. HP se potom doplní stejným postupem, pak už jen zase nearetovanou polohou Souhlas na HJP, stiskem a držením 1x D, zadávám požadovanou hodnotu PT.
Snad jsem to nenapsal moc složitě... :rolleyes:

Ano, aktivity z uložených souborů nebudou funkční. Chlapi, omlouvám se, ale jinak to nejde. Děláme na fyzice 2. motoru na dieselech a bylo nutné překonfigurovat načítání uložených pozic o nové proměnné.

Stále platí, pokud jedete aktivitu, nesmíte aktualizovat a dojeďte ji na verzi, co jste začali. Díky za pochopení.

Začal mi tuhnúť ORCZ pri prechode na iný štvorec, hore vľavo sa mi len točilo dúhové koliesko - symbol Reshade. Tak som dal jeho najnovšiu verziu. Nakoniec to ale bolo spôsobené pokusom s nastavením grafickej karty. Takže mám preinštalovať ORCZ a tým sa to všetko zas aktivuje? Sú potrebné aktualizácie Reshade?
Neinstalujte žádné aktualizace ReShade. Nejsou zapotřebí.

Stáhni si jen z webu základní verzi a tu aktualizuj. Nic více není potřeba.

Ano, aktivity z uložených souborů nebudou funkční. Chlapi, omlouvám se, ale jinak to nejde. Děláme na fyzice 2. motoru na dieselech a bylo nutné překonfigurovat načítání uložených pozic o nové proměnné.

Stále platí, pokud jedete aktivitu, nesmíte aktualizovat a dojeďte ji na verzi, co jste začali. Díky za pochopení.
O.k dík za vysvetlenie,len ako si písal,,uložených pozícíí,,on ten problém nastane i pri spustení aktivity od začiatku na tej novej verzi OR CZSK,tak či ten problém súvisí i s tým,čo si písal.

O.k dík za vysvetlenie,len ako si písal,,uložených pozícíí,,on ten problém nastane i pri spustení aktivity od začiatku na tej novej verzi OR CZSK,tak či ten problém súvisí i s tým,čo si písal.
To by nemělo. Tedy při startu aktivity by se mělo vše dobře načíst.

Včera jsem jednu aktivitu jel a vše v pořádku, dnes jsem jí dal od začátku a vyhazuje to stejné okno jako u @Mustang . V aktivitě jsem nic neměnil, takže určitě není chyba na naší straně.

Včera jsem jednu aktivitu jel a vše v pořádku, dnes jsem jí dal od začátku a vyhazuje to stejné okno jako u @Mustang . V aktivitě jsem nic neměnil, takže určitě není chyba na naší straně.
Vím, že některá aktualizace myslím 833 byla problémová vyhazovala chybu. Ale 835 by měla rozjet vše ok.
Můžete potvrdit nebo vyvrátit?

Back
Nahoře