CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
mikulda: Pokud napřed nenapíše, že možný odjezd dává strojvedoucí dvojitým houknutím vědět výpravčímu... (Návěstní terčík vlakvedoucího sám o sobě nic nenávěstí, je potřeba se s ním „pokřižovat“. Takže by alcapone navrhoval animaci?)

Nebo prosím dejte aspoň možnost to v nastavení vypnout, když jedu aktivitu z jiné doby.
Dane, ještě v dobách MSTS jsem vytvořil asi 10 aktivit a vždy jsem preferoval vytištěný jízdní řád na papír a pokyn výpravčího k odjezdu zprávou. Tedy to "dává odjezd" jsem téměř nepoužíval. Dnes jde do aktivity myslím i zadat přehrát zvuk, tedy si tam můžeš nahrát komunikaci pro odjezd vlaku jak potřebuješ. A také i nádražní rozhlas by neměl být aktivován v trati, ale až v aktivitě, kdy čísla vlaků, směr a čas odjezdu by byl nahráván podle aktivity. Tedy by se hodil nějaký generátor vět, kde by si aktivitář sestavil hlášku s daty vlaků jakou potřebuje.
Tedy když už chcete pokrok. Vždyť to se psal rok 2003, 4, kdy jsme z toho byli všichni paf, že MSTS mluví a česky. Dává odjezd a jízda proti stůj povolena.

Bože Zbyňku, nepitvej to, já nechci jezdit koridorovou dobu GVD 2023, kde nejsou žádné podklady a jízdní řády mají fírové v tabletech. Každý stavitel tratě si tohle dělal dle svého, třeba na trati Zvolen - Šurany, je to zase úplně jinak a pokud je to naimplantováno přímo v ORCZ, tak to v té trati natvrdo nacpané zabije. Myslím, že píšťalka je to nejmenší, je to kompromis a implantace do aktivit a tratí natvrdo je blbost. Dál to rozebírat nechci, svůj názor jsem řekl. Ty bohužel aktivity nejezdíš, nevíš kolik je historických tratí z let jak 1938, tak 1960 - 1989 atd... a pochop, že si stavitelé těchto tratí dávají do ní svoje zvuky pro odjezd. Je fakt super, odjíždět na Zlatohorce s párou v roce 1938 a z vysílačky mi řve "dává odjezd".

Děkuji všem za názory. Nejlepší by asi bylo nedávat tam nic. Jenže to by zase musel každý aktivitář myslet na to, aby doplnil svůj zvuk nebo hlášku do své aktivity.
Spousta starších aktivit bude takto hluchá.

Tohle nelze. Poněvač když přijedeš pozdě a budeš pozdě vypraven a nasypeš tam WAV jako časovou událost výpravy. Nebude to sedět. Prostě nech to na generování z trati v závislosti na odpočtu odjezdu, jak to bylo.
AI vlak má píšťalku a hráč taky, jakmile se odečtou cestující.

Tak to bylo nejschůdnější. Nikomu to XXX let nevadilo.

Tady je třeba ukázka, odjezdy ze stanice třeba i minutu po čase uvedeném v sjř.
Os 13616.jpg

A pokaždé je příjezd jiný, +/- nekolik sekund a odjezd taky, takže je bezšance někam cpát časové události. Vždyť pokud se to někomu nelíbí, ať si ten soubor píšťalky smaže a nebo přepracuje na ticho. Pro tvorbu aktivit, vydávaných veřejně, je ale píšťalka nutná.

Takže jestli tomu dobře rozumím, tak ten zvuk píšťalky při odbavení je ale furt s tím dává odjezd? Pokud bych tam dodal automaticky generované trati. Tato záložka by vlastně ponechala vše jak bylo původně, právě pro tratě z let dávno minulých. Nebo když jej odškrtnu, tak je právě generováno tratí, nikoliv ORCZ?

To ale neřeší problém s tratěmi s trumpetkou.
Zlatohorka, Třemešná - Osoblaha 1938 a Ztracená Old.

Takže bych fakt udělal kolonku:

Zvuk píšťalky generované tratí

Tím by si to ORCZ tahal z tratě jako předtím. Nejde jen o historické, ale i zahraniční tratě, kde si ty zvuky chci užít od nich.

Ok, tak ticho nebude volbou. Volba bude jen mezi originálem nazvučení trati a variacemi píšťalky OR CZ/SK.

A co třeba místo checkboxu tam mít combo s možnostmi:
1. Original tratě (default)
2. Zvuk píšťalky
3. Ticho

... jenom nápad.

..., předá službu, a odejde domů, aby se začal připravovat k novému složení zkoušky D08! :cool:
Právě. A co potom ve stanici bez odjezdů, nebo se „skupiňákem“ , který by byl postaven pro jiný vlak? (Naprosto fatální ve srovnání se situací, kdy si to v aktivitě pod vlivem píšťalky jen někdo nedočkavě popotáhne ke klacku.) I při průjezdu vlaku takovouto stanicí, kdy je v drtivé většině případů nutné, aby výpravčí vypravil projíždějící vlak výpravkou, to musí přece aktivitář ošetřit hláškou. Píšťalka (simulující krom sebe samé i následnou návěst Odjezd danou výpravkou, k jejímuž převzetí v reálu tato píšťalka nepovinně vyzývá), se vůbec nepřehraje, a i pokud by se přehrávala, nedávalo by to příliš smysl – těžko bude výpravčí vyzývat píšťalkou projíždějící vlak...
Pokud by paušální „hláškování“ odjezdů mělo být pro aktivitáře příliš pracné, byť by tak nevznikaly (fatální) problémy jako při paušálním „píšťalkování“, pak by byl nejlepší kompromis, aby aktivitář mohl v rámci dané aktivity vybrat stanice, kde se písknutí přehraje, resp. stanice, kde bude vlak vypravovat hláškou – „na ruku“ .

Back
Nahoře