CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, proč mne nechce v Miloticích odbavit výpravčí? Celou dobu to fungovalo, tedy někdy do léta, teď jsem nahodil a chystám k vydání.
Trase: Vrbno - Milotice (tam je zadán parametr deset tis. + počet nových cestujících a všichni jsou ve voze). Začátek a konec aktivity ve Vrbně u stejného perónu, ale to vliv nemá. Jakoby v těch Miloticích počítal nevím co. Přitom v jiné aktivitě v Javorníku stejná situace na revversu a noemálně mne vypraví. Netuším, kde je zakopaný pes.
Milotice.jpgMilotice2.jpg

Odjel jsem bez výpravy a v dalších stanicích na cestě zpět do Vrbna už v pohodě. Tohle už mi jednou ORCZ udělal v Lipová Lázně Jeskyně. Zde ale nepomáhá ani přeuložení.

Zdravím, z monitoru tratě zmizely barevné symboly návěstí.
Alt+F4 tuším a budeš to tam mít.

Iciku, dneska jsem příšel na další věc, přestala fungovat základní událost:

"Zastavit na konci trasy"

Tahle událost po odpočtu cestujících v poslední stanici ukončila aktivitu.
Aktivita končí neuzavřená takto:
zakonceni aktivity.jpg

Jinak od problému na reversu, už jsem byl odbaven všude.

Výpravčí čeká na postavení cesty se signálem volno na návěstidle. Podle obrázku máš volno. Tak nevím. To mi musíš jedině ten kousek aktivity poslat.

Budu muset celou, bo se to jinak může chovat ve výřezu. Naštěstí není dlouhá. A to zakončení? To přestalo fachĉit všude.

Zobrazit přílohu 35605

Jo, událost jsem opravil. Kdyžtak ji vyzkoušej,

Zobrazit přílohu 35605

Díky, na monitor tratě zafungovala kombinace SHIFT+F4.

Ahoj, proč mne nechce v Miloticích odbavit výpravčí? Celou dobu to fungovalo, tedy někdy do léta, teď jsem nahodil a chystám k vydání.
Trase: Vrbno - Milotice (tam je zadán parametr deset tis. + počet nových cestujících a všichni jsou ve voze). Začátek a konec aktivity ve Vrbně u stejného perónu, ale to vliv nemá. Jakoby v těch Miloticích počítal nevím co. Přitom v jiné aktivitě v Javorníku stejná situace na revversu a noemálně mne vypraví. Netuším, kde je zakopaný pes.
Zobrazit přílohu 35602Zobrazit přílohu 35603

Odjel jsem bez výpravy a v dalších stanicích na cestě zpět do Vrbna už v pohodě. Tohle už mi jednou ORCZ udělal v Lipová Lázně Jeskyně. Zde ale nepomáhá ani přeuložení.
Vyřešeno. Ten hajzlík ztratil vzdálenost od nejbližšího návěstidla a nevěděl o něm, tak tě nechal stát.

Ahoj, tak zatím z Milotic vypraveno, ale narazil jsem na jiný problém, který naruší všechny aktivity a to vlastní tvorba dynamického počasí. Možná to dělá to střídání intensity deště, to si v aktivitách dělám sám, fakt nevím co to dělá, ale mně normálně začne padat mlha a déšť zesíli na hodnotu 1, což je průtrž jako prase a nic takového v aktivitě nemám a nechci to mít vnucené. :)
Tady je výcuc počasí:
Kód:
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 3 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "polojasno start aktivity" )
                Time ( 0 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSOvercast ( 0.3 0 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 4 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "1820-1840 se zatahne" )
                Time ( 2700 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSOvercast ( 0.9 900 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 5 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "1838-1841 jemny dest" )
                Time ( 3780 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSPrecipitationIntensity ( 0.500 120 )
            )
            )
            EventCategoryLocation (
                EventTypeLocation ( )
                ID ( 6 )
                Activation_Level ( 0 )
                Outcomes ( )
                Name ( "zac mlha pred karlovice" )
                Location ( -5448 14854 459.158 -156.401 2 )
                TriggerOnStop ( 0 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSFog ( 1500 60 )
Jiný déšť tam není a držel se na těch 500, ale jakmile začala mlha, zesílil naplno:
sražky.jpg

Tak teď na to koukám dál a ono to líta v rozmezí 0.500 - 1.000, to je špatně, pokud chci jen rholení je problém. To střídání intensity deště by nemělo být tak skokové, když už +/- 30. Jak silně bude pršet si určuje aktivitář u tvorby dynamiky, ale tady mi to udělá ze slabého deště průtrž. Nebo to v případě vlastní tvorby dynamiky úplně zakázat.

Tak teď na to koukám dál a ono to líta v rozmezí 0.500 - 1.000, to je špatně, pokud chci jen rholení je problém. To střídání intensity deště by nemělo být tak skokové, když už +/- 30. Jak silně bude pršet si určuje aktivitář u tvorby dynamiky, ale tady mi to udělá ze slabého deště průtrž. Nebo to v případě vlastní tvorby dynamiky úplně zakázat.
Pro počasí, vytvořené aktivitářem, jsem udělal v update vyjímku. Dynamické srážky by se jeho počasí neměly týkat. Prosím ověř.

Malá kosmetická, Iciku: výběr zdroje zvuku po odbavení je OK, jen v info bublině (po najetí kurzoru na výběr) se zobrazuje text "Výchozí je 2x MSAA", což evidentně patří jinam. ;)

Malá kosmetická, Iciku: výběr zdroje zvuku po odbavení je OK, jen v info bublině (po najetí kurzoru na výběr) se zobrazuje text "Výchozí je 2x MSAA", což evidentně patří jinam. ;)
Heh, díky Venny. To je chyba v automatickém návrhu překladu. V en to je ok. Opravím to.
1.jpg

Ahoj, jedna pouze kosmeticka. Po přestupu do AI vlaku, jsem se úplně lekl, neboť pod tabulkou stanic jsou uvedeni i paxové, kteží však nenastupují. Vlak je ale normálně odbaven píšťalkou, jen je to matoucí.
AI PAX.jpg

Jooo, kdyby nastupovali, to by byla jiná. :)

Ahoj Iciku.
Mnou udělané počasí jede korektně, k AI a paxům jsem se nedostal, projevil se problém, který jsem zpozoroval, když jsem dělal aktivitu na BP a myslel jsem, že to nějak ovlivňuje mód MSTS, kousek vzad v tomto vlákně, ale snad to nesouvisí. Takže k věci:

AI traffic, který předtím korektně mizel, zůstává viset. Zde v aktivitě, kterou jsem jel snad 100x, nikdy nebyl problém a nyná visí v Opavě osobák, který je zadán tak, aby stál u perónu a měl otevřené dveře, po odjezdu hráče vždy zmiznul, teď tam stojí:

Zde jsem ve Svobodných Heřmanicích, ten osobák měl zmizet po 17. hodině, tak jsem na něj koukl přímo v aktivitě:
AI_platform 001.jpg
A v Opavě stojí u perónu jak debil, jako by nebyl odbaven, trasa končí za perónem před návěstidlem (žeby ten inteligentní výpravčí :) )
AI_platform 002.jpg

Zde obrázky z editoru aktivit:
AI_platform 003.jpg
AI_platform 004.jpg
AI_platform 006.jpg
Tím je aktivita v pattu, na tu kolej právě pak přijíždí traffic AI pro hráče. Ten vlak vždy odjel, nikdy nebyl problém.

Back
Nahoře