Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

David Hájek napsal:
Tak, a nyní každý ví, jak to má vypadat a běda jak to tak nebude v MSTS Ale bez originál alespoň nádražích a důležitých objektů určitě ne. Chybí nám typické nadjezdy a nějaká sada opěrných zdí a to hlavně na všechny poloměry oblouků. Tyto by byly potřeba i pro 260. To dá pak trati tu charaktristickou šťávu. Jen stromy a kopečky to nezachrání. Když už chcete kvalitu. Zatím máme viadukty a Říkonín od Romana, Tišnov od pana Lubošáka a zastávku Níhov od Deteria.

Naposled editoval moderátor:

To mi připomíná, abych dodělal ten Ostrov a remake na Sklené, Sázavu a Pohled...

Zbyněk Šemora napsal:
David Hájek napsal:
Tak, a nyní každý ví, jak to má vypadat a běda jak to tak nebude v MSTS ...

Zdravím,
no a co kdyby se práce se zalesňováním ušetřila tím,že by se štreka přes Vysočinu stavěla podle stavu z období před šedesáti lety.To ty lesy tak viditelné asi nebyly. :lol:
Nicméně si myslím,že už teď ten úsek z Brna do Níhova realitě odpovídá.Tedy alespoň kolejově.Škoda,že Vysočinu mám trošku od ruky.Zrovna v tomto období je ideální počasí na pořizování fotodokumentace objektů. :cry:

David

Neděle večer a já ještě nemám napsané všechny domácí úlohy do aktualizace. Vše určitě nestihnu, ale chci, aby uživatel viděl dodělávky od Olomouce až po Bratislavu. Ještě udělám nějakou zástavbu u Štěpánova a pokračování příště. Mám na to dva dny a pak bude uzávěrka (kdyby někdo ještě něco chtěl poslat). Ve středu udělám a otestuji instalačku a ve čtvrtek by mohla být aktualizace.

Zbyněk Šemora napsal:
Neděle večer a já ještě nemám napsané všechny domácí úlohy do aktualizace. Vše určitě nestihnu, ale chci, aby uživatel viděl dodělávky od Olomouce až po Bratislavu. Ještě udělám nějakou zástavbu u Štěpánova a pokračování příště. Mám na to dva dny a pak bude uzávěrka (kdyby někdo ještě něco chtěl poslat). Ve středu udělám a otestuji instalačku a ve čtvrtek by mohla být aktualizace.

To je skvělá zpráva Zbyňku,už mám hotovou novou aktivitu a čekám jen na aktualizaci abych jí mohl opravit a vydat aby byla konpatibilní s novou aktualizací.
Snad se to do sleziny zadaří. :D
Milan

Ono to tak rychle nejde. Dnes jsem jen trať stačil zkontolovat Michalovým TR, jestli náhodou něco nechybí. Kromě cykloservisu mne na další dvě hodiny zdržela kontrola od Státní zemědělské a potravinářské inspekce, kterou na mne někdo asi poslal, protože prodávám víno. Vše bez ztráty květinky a dvakrát mi řekli, že nyní mám papír o kontrole, kdyby se něco někomu nelíbilo. Že by jeli jen tak kolem a všimli si, "jé prodej vína, uděláme kontrolu", to mi připadá naivní. U nás na "vesnici" je udávání úplně normální. Ale zase jsem chytřejší, co vše na vinětách musí být napsáno. Naštěstí mám solidní dodavatele.
A teď silně nestíhám. Ale chybí mi už málo. U Štěpánova protihlukové zdi a trochu otexturovat terén, od Jirky Poláka přepsat a otestovat dodělávky na nových návěstidlech do Chocně. Nyní to tam bude historická chuťovka, byť s AŽD, jak to tam bylo dle dobového videa. Tři písmena na indikátorech, to už asi nikde neuvidíte. Také jsem zůžil na minimum skalní kaňon, kde dřív býval tunel.

Hezký obrázek. Tam byl takový oblouk? Já jsem právě dotestoval návěstidla v Chocni a už to balím do aktualizace. Projel jsem opět zkušebně začátek aktivity den blbec z Olomouce do Chocně. Sice by šla krajina stále vylepšovat, ale zelená louka to už není. Díky náspům je krajina víc plastická a začal se mi líbit úsek Rudoltice - Třebovice. Ještě by to tam chtělo jeden originálnější nadjezd (křížení tratí). Snad jej někdo vymodeluje, fotky mám. Ani na odbočce Parník u Třebové si už nevylámete zuby, jak to tam létalo nahoru a dolů. Také depo v Bratislavě díky Nebulusovi už vypadá velmi pěkně. Brno - Břeclav, tam má zase baráčky Deterio. Ale to už posoudíte sami. Je stále co opravovat a vylepšovat, ale to zase až někdy příště.

Ten oblouček je jistě to esíčko, které tam bylo až do koridorizace.
Třebovice - Rudoltice, to je jeden z nejzajímavějších úseků. ještě, že nám zbyl aspoň v MSTS.
V létě bych to rád projel na kole až do Zábřehu.
Ještě, až bude čas a chuť, by jsi, Zbyňku, mohl trochu opravit krajinu mezi Tatenicemi a Hoštejnem. V reálu to tam bylo hodně namačkané mezi ty kopce a trať kličkovala mizi úpatími z jedné strany na druhou. :D

Pawlik napsal:
Ještě, až bude čas a chuť, by jsi, Zbyňku, mohl trochu opravit krajinu mezi Tatenicemi a Hoštejnem. V reálu to tam bylo hodně namačkané mezi ty kopce a trať kličkovala mizi úpatími z jedné strany na druhou. :D
A já mám zase pocit, že to tam mám až moc úzké, protože tam od Hoštejna ještě patří silnice :D Ale to až někdy příště. Mám tam víc restíků.

Zbyněk Šemora napsal:
Pawlik napsal:
A já mám zase pocit, že to tam mám až moc úzké, protože tam od Hoštejna ještě patří silnice :D Ale to až někdy příště. Mám tam víc restíků.
Trať, silnice a Moravská Sázava ! Mezi Lupěným a Hoštejnem ale vede silnice jinudy.

Mezi Lupěným a Hoštejnem, kudy vede silnice nevím. Nestavím silniční simulátor. Ale to co mám osazeno podle trati vede. Z Lupeného silnice vede do Hněvkova. Ta je podél trati. Vlastně kdysi byla.

Dnes jsem měl připravovat finál k aktualizaci, ale problém. Po nakopírování do PC poslední verze a spuštění editoru mne to poslalo k Billovi. A co teď?
Zkusil jsem nahrát starší verzi trati a ta fungovala. Tak jsem novou verzi nahrál do notebooku a tam jsem editor spustil. Udělal jsem několik dodělávek a kontrol. Pak trať nahrál zpět do PC. Tentokrát jsem nejprve spustil hru a fungovalo to. Pak jsem zkusil začátek aktivity Topírna noc, chvíli jsem šiboval a vše fungovalo. Pak jsem spustil editor a už naskočil. Vůbec nechápu, co to mělo znamenat. Včera odpoledne jsem normálně dodělal poslední úpravy a doma pak jen přelinkoval některá návěstidla v Hrabovce. Ještě jsem testoval funkčnost vlakem ve hře. Hlavně, že už to funguje.

Tak já abych očistil ty své bláboly, ukážu ten Ostrov. Chybí už jen znovu nafotit některé detaily, namapovat, dodělat perony a model jde ven. Je současně vyvíjený pro MsTS a RS. Textury jsou 1024x1024. Model je kompletně předělán, textury - z původních 4 souborů *.ace na nejspíše 2 soubory...
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img209.imageshack.us/img209/6388/ostrovkf4.jpg

Heme. pěkné.

Dnes jsem vyrobil aktualizační balík BP80. Má 142MB a obsahuje i všechny mé aktivity. Provedl jsem tyto testy:
Nainstaloval jsem poslední verzi trati BP79.1 a do této aktualizaci na BP 80.
Michalův TR hlásí na všech frontách 0 chybějících objektů. Přebývá jich kolem deseti, ale to si každý musí smazat sám. Vlastně nemusí, protože to ničemu nevadí.
Spustil jsem editor s aktivitami a zkontroloval všechny trasy. Je to vpořádku.
Editor tratí také funguje bez problémů.

Takže, když budete hodní, až příjdu z práce, tak aktualizaci nakopíruji ke stažení a někdy večer by to mohlo být ke stažení. :wink:

DVD s novou verzí by mělo být k dispozici od zítřka. Trainset jsem zatím neupdatoval, to zase až někdy příště, až na to bude víc klidu. Mám nějaká ladění od ŽSR, ale ještě nebyl čas na testování. Další věci měl Alcapone, že něco je špatně a také u 810 teče nádrž s naftou. Na slezině se snad nějak domluvíme.

Po aktualizaci očekávám reakce, jak vše funguje či nefunguje. Je to důležité, protože mám zájem, aby aktualizace byla vždy 100% a bez chyb. Pokud něco někomu nefunguje, je vhodné dotyčnému odpovědět proč. Večer zde několik reakcí bylo, ale do rána je vše pryč. Výpadek proudu?
Smazal jsem poslední svůj příspěvek, protože měl navazovat na předchozí smazaný dotaz a už to bylo vytržené z kontextu.

Včera jsem byl už unaven, tak jsem neodpovídal, ale chtěl bych vzkázat Johníkovi, že jeho nefunkčnost trati po aktualizaci nebyla aktualizací, ale neúplnou instalací samotné tratě a Trainsetu. V tomto případě pomůže jen nová instalace. Jiný uživatel funkčnost aktualizace potvrdil, tak jsem to bral i jako odpověď.

No psal sem to už včera, ale když je ten příspěvek smazaný napíšu to znovu. Když stahnu aktualitu a spustím samoinstalaci, tak zhruba po 5 vteřinách mi aktualizace spadne!!! Co stím mám dělat?? :cry:

folcek napsal:
No psal sem to už včera, ale když je ten příspěvek smazaný napíšu to znovu. Když stahnu aktualitu a spustím samoinstalaci, tak zhruba po 5 vteřinách mi aktualizace spadne!!! Co stím mám dělat?? :cry:
To vypadá na vnitřní problém uživatele. Někdo nedávno psal, že přešel z AVG na NOD 32 a od té doby mu nejdou spustit aktualizace trati. Zkusil bych povypínat vše, co by mohlo bránit instalaci nebo instalovat v nouzovém režimu Windows.

folcek napsal:
no je pravda že sem odstranil AVG a přešel na Avast.
Z bláta do louže !
Pro MSTS je nejlépe mít samostatnou odlehčenou kopii win bez sítě, antiviru, firewalu a všech pitominek grafických efektů apod.
Už jsem to psal nejednou.
Varuji před instalací jakýchkoliv programů do systému v nouzovém režimu !!!
Proboha jen se neřiďte takovou pitomou radou, pokud si chcete zachovat v registrech zdravé vazby mezi HW a SW !!!

Nouzový režim nikdy v žádném systému nesloužil pro instalaci čehokoliv.
Je nouzový právě pro možnost odstranění závad v systému, který je jinak v normálním provozu nestabilní nebo nejde vůbec spustit.

Můžu vědět proč do aktualizace dávate Vaše aktivity rozbalené??? Jsou lidi kteří Vaše aktivity nechcou a pak zbytečně tráví čas mazáním moře souborů. Ve složce ROUTES ( paths, traffic,... ) mi to ještě tak moc nevadilo, ale při pohledu do CONSISTS jsem se hodně orosil. Člověk, který jebe každého kdo nepoužívá nějakou normu má v CONSISTS takový bordel. To je takový problém si dát před Vaše con soubory nějakou zkratku třeba zs_, aby se to líp mazalo!!!

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře