Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

VáclavS napsal:
Zbyňku, ale banán v depu ČT :roll: ... dost bych se divil.

Stojí tam poměrně často, dnes např. 150.225-1, takže nic neobvyklého :wink:

Díky za vyvedení z omylu. Já jsem ho tam nikdy neviděl.

Kdyby dnes byla aktualizace trati, tak soubor má 220 MB. Ale na té zastavěné obrovské ploše se modely tak rozptýlí, že ty stovky mega nejsou na pohled vidět. A to je vše samozřejmě osazeno. Však posuďte sami. Ta Slovenská souprava tudy jela jen ze zvědavosti. Při vjezdu do Nového Města jsem málem uváznul na zhlaví (6xB). Šlo jen couvnout zpět. Pak jsem to z protikopce rozjel a na plný výkon jsem těch 47km/h na vjezdu do stanice měl. Bude tady zajímavé poježděníčko.
7261a6361de79ade9dfa59effc106a09.jpg
fdf26be6160144f1552e2e16065ff34c.jpg
Jak je vidět, do veřejné aktualizace je ještě hodně moc práce.
Modely jsou od pana Lubomíra (251), Nebulus telegrafní sloupy a stavby v Bratislavě, Honza Švec depo Česká Třebová a s Michalem T. Přelouč, Roman Š. komlet tunel na obrázku včetně tubusů, M. Novák modely všech budov ve stanicích Světlá nad Sázavou a Golčův Jeníkov, Čáslav z trati Zvolského, a ještě se rýsují další věci do Břeclavi od dalšího nového modeláře. Možná přibudou i další staniční rozhlasy.
Takže asi tolik pro info o stavu prací.

Naposled editoval moderátor:

Zázrakem jsem rozchodil všechny aktivity bp81 :D jenže při načítání to hází chyby že chybí nějaké zvuky (751,753,770).
To zas takovej problém není načte se to v pohodě. Po uložení zapnu uloženou(rozehranou) aktivitu a načítá... hodí mě to na plochu a chce abych odklikal ty chyby zvuků. Tak to odklikám a už mě to nepustí zpět do Msts i kdiš kliknu na lištu! :cry: takže dá se říct že nejdou načíst uložené pozice aktivit.
Ty zvuky jsem hledal na stránce od Jacka a http://www.msts.sinus.cz a pořád mi to hází chyby.

Johníík napsal:
Zázrakem jsem rozchodil všechny aktivity bp81 :D jenže při načítání to hází chyby že chybí nějaké zvuky (751,753,770).
To zas takovej problém není načte se to v pohodě. Po uložení zapnu uloženou(rozehranou) aktivitu a načítá... hodí mě to na plochu a chce abych odklikal ty chyby zvuků. Tak to odklikám a už mě to nepustí zpět do Msts i kdiš kliknu na lištu! :cry: takže dá se říct že nejdou načíst uložené pozice aktivit.
Ty zvuky jsem hledal na stránce od Jacka a http://www.sinus.msts.cz a pořád mi to hází chyby.
Ta stránka je: http://msts.sinus.cz/ :D

3michal napsal:
Johníík napsal:
Ty zvuky jsem hledal na stránce od Jacka a http://www.sinus.msts.cz a pořád mi to hází chyby.
Ta stránka je: http://msts.sinus.cz/ :D
Toho jsem si všiml taky :D (samozřejmě se omlouvám za omyl) a než jsem to opravil už tam byla citace :lol:

nebulus napsal:
Depo ČT je pekné a Honza sa pohral aj s interiérom, k dokonalosti už chýba iba naznačenie prehliadkovej jamy v podlahe. Ja som sa v mojích depách zatiaľ na interiér vykašlal :eek: .

To mě tak napadá, že kdyby někdo z Vás měl nějaké podrobnější fotky interiéru depa, můžu to výhledově vylepšit.
Já jsem pracoval s jednou jedinou fotkou a tam toho moc vidět nebylo :lol:
A v žádném depu jsem osobně nebyl.

Jinak je možné depo z Třebové použít i v jiných stanicích. Samozřejmě po určitých úpravách dle místních poměrů. Pokud máte někdo možnost pořídit fotodokumentaci jiných dep, točen, ... můžete mi podklady poslat. Mě by osobně nejvíce zajímaly fotky depa v Chocni, Jaroměři, Nymburku, Olomouci, ... ale třeba i v Praze - Vršovicích. Když budou podklady, není problém udělat model.
To choceňské depo by bylo fajn, protože už mám od jednoho fotografa nafocenou staniční budovu a čeká na realizaci :)
Tak když už se bude někde stavět...

Zbyněk Šemora napsal:
.... Při vjezdu do Nového Města jsem málem uváznul na zhlaví (6xB). Šlo jen couvnout zpět. Pak jsem to z protikopce rozjel a na plný výkon jsem těch 47km/h na vjezdu do stanice měl. Bude tady zajímavé poježděníčko.
...

málem uváznul na zhlaví? a kolik tam je promile? Brejlák se šeti by tam měl frčet tak 30km/h. To máme v simulátoru zase další unreal.

Čoudo, budeš se možná divit, ale ve stanici Nové Město na Moravě od první vyhýbky směrem ze Žďáru až k peronům je 20,3 promile stoupání.
20 na této trati je téměř standart. :wink: Těšte se.

Tento víkend jsem vyřešil hlavolam od pana Lubomíra, most a koryto řeky v Předklášteří. Bylo nutné hodně přizpůsobit koleje. Ale stále jsem v toleranci dokumentace.
3630465967e7fb54b07e06c4764da64c.jpg
4771b48aa7507a05a9f692c2bd226972.jpg

Teď se mi nechce nic většího dělat, tak osazuji přejezdy a návěsti EP z Tišnova do Hory. Na zastávce Sázavka je kuriozita ve vypínačce. Asi 100 m před perony z obou stran je "Vypni proud" a 20m za perony je "zapni proud" Celkem by mne zajímalo, kde zastavují osobní vlaky. Kdyby to bylo předpisově, tak první vůz je mimo peron. Pokud fíra bude při brzdění krátkej, tak má smůlu a je bez šťávy. On je tam sice menší sklon, tak v jednom směru se vlak rozjede samotíží, ale obráceně, na autobloku se svévolně couvat nesmí. :?

Zbyněk Šemora napsal:
Asi 100 m před perony z obou stran je "Vypni proud" a 20m za perony je "zapni proud"
Vím, že to sem nepatří, ale když je to nakouslý...co to znamená, resp. co má fíra udělat při této návěsti? Taky se stahuje sběrač jako u návěsti "stáhni sběrač"?

Fíra nesmí jet na výkon ani jinak odebírat proud. Pantograf zůstává na troleji.

VáclavS napsal:
Fíra nesmí jet na výkon ani jinak odebírat proud. Pantograf zůstává na troleji.
Když je to ve stanici tak jak se pak fíra může rozjet aby neporušil předpisi??? Leda kdyby ho potlačilo pár silných chlapů za značku zapni proud :lol: :lol:
Jinak za značkou vypni proud až po značku zapni proud je v trolejích napětí? A kčemu ty značky tam vůbec jsou?

Najjednoduchší spôsob ako dosiahnuť minimálny odber je stiahnuť zberač a väčšinou sa to tak aj robí.

Mezi značka vypni a zapni proud jsou děliče úseků. oddělují od sebe dva úseky TV s různými fázemi, aby nedocházelo k mezifázovému zkratu.

VáclavS napsal:
Mezi značka vypni a zapni proud jsou děliče úseků. oddělují od sebe dva úseky TV s různými fázemi, aby nedocházelo k mezifázovému zkratu.
Hlavně na stejnosměrném systému :lol: :lol: :lol:

bob57_cz napsal:
VáclavS napsal:
Hlavně na stejnosměrném systému :lol: :lol: :lol:
Nebo na trati bez trolejového vedení :study:

No dobře, takhle to funguje pouze na střídavé soustavě. Na stejnosměrné mezi značkami také není napětí, mohlo by docházet k velkým rozdílům v napětí.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře