Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
Stav prací:
V dnešní parné neděli jsem se vykašlal na počítače, vzal kolo a nechal se odvézt vlakem do Žďáru nad Sázavou. Pak kolmo podle trati 251. Vyfotil jsem Veselíčko. Sice svítilo slunce, ale stíny jsou jen na jedné boční stěně, tak snad to bude použitelné. Pak jsem si chtěl zkontrolovat, jestli mám dobře položené koleje.
Vše by šlo, jen nákladiště v Prudké mám moc dlouhé. Od námezníku k námezníku je to pouhých 50 kroků.
Jinak jízda na kole až do Nedvědice nebyl problém. Tam oběd a po 14 hodině to byla Killer jízda. Z Nedvědice jsme jeli místo po silnici do Prudké po červené značce. (abychom jeli lesem ve stínu
). Podle mapy to vypadalo, že cesta vede kolem řeky a kolejí. To byla pravda, ale snad o 200m výš
Do Černvíru to ještě šlo, klasická cesta pro MTB. Ale dál taková nekončící cesta nahoru. Navíc s plným žaludkem. Nakonec jsme to vzdali a na vrchol kola vytlačily pěšky. Ten kopec vysál poslední zbytek energie. Vařící voda v cyklolahvi se nedala pít, tak to jistila zahrádka v rekreačním středisku Prudká. Mají tam opravdu dobrou Černou horu. A ve finále došlo palivo úplně u restaurace za kulaťákem v Tišnově. Tam je také šikovná zahrádka na občerstvení. V Tišnově u peronu už stála souprava do Břeclavi tentokrát složená z Byméček, kam jsem musel kola upevnit naproti záchodu gumicukem. Nechápu, že do těchto vozů nedaly háky na kola jako jsou na jednotkách 560.
No nebude to nádherná trať? Z Nedvědice je vidět hrad Pernštejn, asi to bude chtít udělat nějaký kulisový model. Ale cokoli nafotit mezi stromy bude problém.

Stav prací:
V dnešní parné neděli jsem se vykašlal na počítače, vzal kolo a nechal se odvézt vlakem do Žďáru nad Sázavou. Pak kolmo podle trati 251. Vyfotil jsem Veselíčko. Sice svítilo slunce, ale stíny jsou jen na jedné boční stěně, tak snad to bude použitelné. Pak jsem si chtěl zkontrolovat, jestli mám dobře položené koleje.
Jinak jízda na kole až do Nedvědice nebyl problém. Tam oběd a po 14 hodině to byla Killer jízda. Z Nedvědice jsme jeli místo po silnici do Prudké po červené značce. (abychom jeli lesem ve stínu
No nebude to nádherná trať? Z Nedvědice je vidět hrad Pernštejn, asi to bude chtít udělat nějaký kulisový model. Ale cokoli nafotit mezi stromy bude problém.

Naposled editoval moderátor: