Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Stav prací:

V dnešní parné neděli jsem se vykašlal na počítače, vzal kolo a nechal se odvézt vlakem do Žďáru nad Sázavou. Pak kolmo podle trati 251. Vyfotil jsem Veselíčko. Sice svítilo slunce, ale stíny jsou jen na jedné boční stěně, tak snad to bude použitelné. Pak jsem si chtěl zkontrolovat, jestli mám dobře položené koleje. :lol: Vše by šlo, jen nákladiště v Prudké mám moc dlouhé. Od námezníku k námezníku je to pouhých 50 kroků.
Jinak jízda na kole až do Nedvědice nebyl problém. Tam oběd a po 14 hodině to byla Killer jízda. Z Nedvědice jsme jeli místo po silnici do Prudké po červené značce. (abychom jeli lesem ve stínu :lol: ). Podle mapy to vypadalo, že cesta vede kolem řeky a kolejí. To byla pravda, ale snad o 200m výš :lol: Do Černvíru to ještě šlo, klasická cesta pro MTB. Ale dál taková nekončící cesta nahoru. Navíc s plným žaludkem. Nakonec jsme to vzdali a na vrchol kola vytlačily pěšky. Ten kopec vysál poslední zbytek energie. Vařící voda v cyklolahvi se nedala pít, tak to jistila zahrádka v rekreačním středisku Prudká. Mají tam opravdu dobrou Černou horu. A ve finále došlo palivo úplně u restaurace za kulaťákem v Tišnově. Tam je také šikovná zahrádka na občerstvení. V Tišnově u peronu už stála souprava do Břeclavi tentokrát složená z Byméček, kam jsem musel kola upevnit naproti záchodu gumicukem. Nechápu, že do těchto vozů nedaly háky na kola jako jsou na jednotkách 560. :mad:
No nebude to nádherná trať? Z Nedvědice je vidět hrad Pernštejn, asi to bude chtít udělat nějaký kulisový model. Ale cokoli nafotit mezi stromy bude problém.
1513b56d2f62ed451dcda27428b5477d.jpg
0ae6c3591fb04fe8bdd80076b6489733.jpg
3ac2cd06b45dd93b34a757611243f3fc.jpg

Naposled editoval moderátor:

Zbyňku, když jsi napsal o tom cyklovýletu...
V sobotu jsme byli s kamarády na nádraží v Lysé "zkontrolovat", jak místní nadšenci staví kolejiště TT.
Pak jsme šlapali podél pražské trati do Káraného na pořádný oběd a samozřejmě uhasit žízeň.
Celá skupinka poté jela domů směr Mělník údajně s několika mezizastávkami na pivo.
Já to vzal přes Hrabalovo Kersko (zrovna jsem den předtím koukal na Slavnosti sněženek :-) ) do Sadské za Petrem P. dohodnout zaměstnání. Jenže ten oběd....táhnul jsem s sebou to závaží v žaludku jako klokan. Cestou zpátky to bylo znát ještě víc a do toho protivítr. Tak jsem zastavil v Lysé na nadjezdu přes nádraží a kochal se pohledem na vlaky. Provoz byl na sobotu opravdu silný. Všechny nákladní koleje byly plné. Volné byly jenom do Ústí a Prahy. Zároveň jsem vyrešil problém s hledáním místa kde vyfotit koleje na tvorbu nových textur. Pod mostem je k dispozici jak dřevo, tak beton. Za 14 dní se tam vrátím a vyfotím.

Já jsem po včerejším cyklo jak zfackovaný. Jinak je chyba, že dresové kalhoty mám delší než kraťasy co nosím . Alespoň mohu zákazníkům názorně na svých nohách s červeným přechodem ukazovat, jak jsou dlouhé kalhoty, které prodávám :D :D :D .

Ale chtěl jsem napsat jinou věc. Díky poruchám HW na PC jsem byl nucen reinstalovat systém. Hned test správného nastavení, killer aktivita Topírna noc). Na Athlon s fps 8 až 20 v prostoru Masaryčky dobré. Chci hru ukončit a ejhle, tři prázdné obdélníky bez písmenek. Problém, který už mělo hodně uživatelů. Já mám pocit, že to dělají nové ovládače ATI. Otestoval jsem rychlé řešení pro uživatele, kteří si instalovali mou trať. Ostatní to mohou udělat podobně, ale z jiných adresářů.
1. odinstalovat MSTS BIN (Patch)
2. Otevřít adresář Train simulator a tam postupně klikněte na tyto instalace (objeví se po instalaci obsahu mého DVD) v pořadí , které je nutné dodržet:
-MSTScestina.exe (nainstaluje kompletní češtiny včetně editorů)
-Patch 1.7.081920.exe (kromě update MSTS doplní zbývající úpravy češtiny a tím jsou všechna ztracená písmenka zpět)
-global.exe (to je jen oprava do jmenovaného BIN, u vyšší verze tohle není třeba instalovat)
Doufám, že tento tip někomu pomůže. Já to v minulosti řešil kopírováním souborů s fonty z jiné funkční instalace MSTS, ale pokud přesně nevím, které to jsou soubory, tak je to jen pokus - omyl.

Zbyněk Šemora napsal:
...Ale chtěl jsem napsat jinou věc. Díky poruchám HW na PC jsem byl nucen reinstalovat systém.... tak je to jen pokus - omyl.
Předpokládám, že jsi nainstalil msts na druhý oddíl s NTFS v XP(Vis). Zkus to příště na extended FAT32, zakázat na tomto oddílu indexování/obnovování a zrušit/smazat složku "System Volume Information" ( FAT32 to dovolí, NTFS ne ). Předpokládám, že tam se to nestane.

Stav prací.
Ještě, že zálohuji. Dnes mi trať totálně zkolabovala a už nešla načíst. Nejrizikovější úkon je zarovnávání terénu. Na trati 251 jsem úsek z Rožné do Borače zasypal horninou a pak se prokousával zarovnáváním terénu. Pak bylo nutné vybagrovat místo pro řeku a silnici vedle. A opět zarovnat podemleté koleje. Takto jsem vytvořil soutěsku podél trati. Při save mi to hlásilo problém, že se databáze musela obnovit ze zálohy , pak editor zamrzl a po restartu už trať nespustila, načítání sklončilo na selhání databáze. Naštěstí stačilo překopírovat Tiles do zálohy a už vše funguje bez ztrát.
Takže první fáze tvorby terénu je hotová, pro další fázi bude třeba natočit video, které zatím nemám. Také bych si rád znovu zopakoval cyklovýlet.
Chtěl jsem udělat několik screenů, ale zatím tam vadí sloupy TV, které dočasně slouží jako pravítko.

Zbyněk Šemora napsal:
Stav prací.
Ještě, že zálohuji. Dnes mi trať totálně zkolabovala a už nešla načíst. Nejrizikovější úkon je zarovnávání terénu. Na trati 251 jsem úsek z Rožné do Borače zasypal horninou a pak se prokousával zarovnáváním terénu. Pak bylo nutné vybagrovat místo pro řeku a silnici vedle. A opět zarovnat podemleté koleje. Takto jsem vytvořil soutěsku podél trati. Při save mi to hlásilo problém, že se databáze musela obnovit ze zálohy , pak editor zamrzl a po restartu už trať nespustila, načítání sklončilo na selhání databáze. Naštěstí stačilo překopírovat Tiles do zálohy a už vše funguje bez ztrát.
Takže první fáze tvorby terénu je hotová, pro další fázi bude třeba natočit video, které zatím nemám. Také bych si rád znovu zopakoval cyklovýlet.
Chtěl jsem udělat několik screenů, ale zatím tam vadí sloupy TV, které dočasně slouží jako pravítko.

Taky se mi to ted dvakrat stalo. Pri save to chce nemit oznaceny zadny objekt F2jkou. Pokud je oznaceny a zaroven zasahuje do dvou ctvercu (vetsinou kolej), ve kterych je upravovan teren, potom po save nasleduje 100% pad s nefunkcnosti trate a rozhozeni TILES.

Dneska sem si projel trať z Lanškrouna do Rudoltic a na 6c koleji, před větvením na 6b a 8a kolej návěstidlo návěstí v přímém směru 40 a očekávej 40 ale do odbočky volno. Podle mě by to mělo být obráceně

Honza je na svých stránkách moc skromný. Z mého základu toho mnoho nezůstalo, což rozhodně přispělo ke zkvalitnění modelu.

Honzo, díky moc, udělal jsi mi velkou radost.

Velmi pěkné, máme se na co těšit. Netroufám si odhadnout, jak bude velká příští aktualizace. Zatím mám asi 140MB jen nových objektů. Plus 200km tratí,..... Ale než to bude zveřejněníhodné adresář určitě ještě nakyne.
První fáze stavění byly koleje.
Druhá fáze sloupy a brány TV.
Teď osazuji perony a budovy, které mám zatím k dispozici. Zatím mám osazeno od Tišnova někam do Golčova Jeníkova.
Další fáze budou návěstidla, označení kolejí a ostatní značky na kolejích.
Nemá to konce, ale výsledek by měl stát za to. Chce to jen trpělivost. :wink:

Tak aby jste si nemysleli, že se jen flákám na Vysočině, někde ve stínu smrků :D , tak dnešní den jsem věnoval depu Česká Třebová. Úprava kolejí podle modelů od Honzy Švece. Sranda to nebyla, protože mi editor během prací asi 15x spadl, ale jinak se celkem dařilo. Nikdy jsem v tomto depu nebyl, tak kdybych někde moc kolejově lhal, tak pošlete foto nebo mi domluvte exkurzi. :lol:
9c41db7b5b19e20f70584a01800e5cb9.jpg
2807f71f29d2bed87715d6a96c69130a.jpg
9ae44912508cbc1e4c1fe6037e7477c8.jpg
3467f9696558ce6e3120d3801c7542e7.jpg
Jinak na tratích 230/250 už mám i všechny zastávky a ve stanicích perony. Je čas udělat velkou zálohu.

Ahoj Zbyňku,k Vysočině mám vřelý vztah tak snapětím očekávám jak jsi se s ní vypořádal.Vzhledem k tvým zkušenostem se stavbou tratí si myslím,že to bude v pohodě.Držím palce a přeji mnoho tvůrčích úspěchů.S pozdravem latich

Zbynku naozaj pekna praca, chcem sa opytat s akym editorom si to robil. Uz dlhsi cas sa pohravam z myslienkou ze by som skusil zatial len tak nejaku trat a ked to pojde tak to skusim dalej len neviem s akym editorom sa trate robia.

IceMcLaren napsal:
Zbynku naozaj pekna praca, chcem sa opytat s akym editorom si to robil. Uz dlhsi cas sa pohravam z myslienkou ze by som skusil zatial len tak nejaku trat a ked to pojde tak to skusim dalej len neviem s akym editorom sa trate robia.
Existuje snad jen jediný editor tratí do MSTS.A to je ten defaultní.

IceMcLaren napsal:
Ono si to ani nepozrie poriadne, čo má vlastne na disku inštalované a potom že nemá človeka nadvihnúť ...
:!:
K čomu vlastne tu máme vlákno Stavba tratí :?: :!: Asi len pre srandu králikom.

Zbyněk Šemora napsal:
Nikdy jsem v tomto depu nebyl, tak kdybych někde moc kolejově lhal, tak pošlete foto nebo mi domluvte exkurzi. :lol:
Není potřeba domlouvat žádná exkurze. Rok co rok si na den železnice můžeš prohlédnout celé depo a okolí, aniž by se o tebe někdo zajímal. 8)

Michal napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Nikdy jsem v tomto depu nebyl, tak kdybych někde moc kolejově lhal, tak pošlete foto nebo mi domluvte exkurzi. :lol:
Není potřeba domlouvat žádná exkurze. Rok co rok si na den železnice můžeš prohlédnout celé depo a okolí, aniž by se o tebe někdo zajímal. 8)
Myslím si, že na akce typu Den železnice žádnou budovu na textury asi nenafotím. :lol: Ale i tak jen tak bych tam nikdy nejel. Optimální by bylo v reálu projet aktivitu "Seznání ČT". A vše dokumentovat.
Tato aktivita bude mít v BP 82 změnu. Kromě opraveného potrhaného Paths bude konec zde v hale:
af50a6a40292fcf28711ffbf8dc5e920.jpg

IceMcLaren: Editor tratí je snad jediná volba, viz jak píše Tax. Ale samo se nic opravdu neudělá. Je to jen o velké trpělivosti a samostudiu.

Zbyněk Šemora napsal:
Michal napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Myslím si, že na akce typu Den železnice žádnou budovu na textury asi nenafotím. :lol: Ale i tak jen tak bych tam nikdy nejel.
Aha, zase jsem to nepochopil. Promiň.

Depo ČT je pekné a Honza sa pohral aj s interiérom, k dokonalosti už chýba iba naznačenie prehliadkovej jamy v podlahe. Ja som sa v mojích depách zatiaľ na interiér vykašlal :eek: .

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře