CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Mělo by to dělat RJ 162 115 zkus jí smazat a nahrát jí z té tvé zálohy a mělo by to jít. Je tam něco špatně. Jen podotknu než tady zase začneš psát, že jsem neschopa atp. z nového balíku X6X u mě blbne jen 162 115. Při načítání háže stejnou chybu jako tobě.
Dík. Když nebudeš jeb.at do mne, tak já nebudu do tebe. :-) Uznej, když koukneš na TSRE i tam lze vidět maximálku 140 km/h., jenže jsem fakt netušil, že používáš jiný con editor. Měl jsem za to, že jedeš pod tím, co doporučoval Icik. Ten šlape, jak má

Omluva za "brake" do diskuze, ale: je možné, že se mi takto přepisuje i délka Bbdgmee vozu? Jak tady nejeden člověk včetně mne, měl problémy s včleňováním Bbdgmee do zbytku soupravy a absencí nárazníků, tak jsem ty délky upravil, ale na některých soupravách byl ten samý problém. Najednou je ale vše v pořádku.
Takže je možné, že se berou odněkud chybné údaje, i když v common.wag pro Bbdgmee je zapsaná správná délka vozu a směřování wagu je právě už na tyto soubory? V Con Editoru mi totiž vyskakuje jeho nesmyslná délka i váha, přitom ve vozovém monitoru ve hře a zápisech v Trainsetu je tohle vše v pořádku.
Nevím tedy, odkud si ten systém tahá tyto nesmyslné údaje, přičemž potom ve hře je to (aktuálně) vše v pořádku.

P.S. Žádné zápisy neměním, nechávám vše, jak je to stažené a provozní. Ostatně, z Trainsetu jsem odstranil vše, co nejede v ORCZ/SK (loko) a postupně includuju vše, co by se mělo chovat jako v ORCZ/SK (vozy). Takže tam zase takový binec nevzniká.

délka Bbdgmee vozu?
Pokud ti nesedí nějaká délka vozu tak, aby seděl nárazník na nárazník (narážecí ústrojí), přechod na přechod tak je potřeba upravovat délku vozu a sprahel tak dlouho, dokud to nebude sedět. Někdo používá délku sprahel 30cm 60cm a někdo, třeba já 0cm. U výše zmíněného vozu byl problém, že byla špatná délka vozu. Až budu doma, tak ti můžu poslat můj naladěný vůz a můžeš to vyzkoušet.

Dík. Když nebudeš jeb.at do mne, tak já nebudu do tebe. :) Uznej, když koukneš na TSRE i tam lze vidět maximálku 140 km/h., jenže jsem fakt netušil, že používáš jiný con editor. Měl jsem za to, že jedeš pod tím, co doporučoval Icik. Ten šlape, jak má
Dane, ale já nikde nepsal, že byl problém v TSRE5. Já moc dobře vím, že oficiální verze neumí číst z podsložek. Mě šlo o to, že jsem ve hře místo 140 km/h měl 132 km/h. Když jsem tady napsal, že byla chyba asi v tom, že se mi špatně stáhla aktualizace, tak jste se tady do mě s @Mustang pustili, že to není možné a musel jsem si to pohnojit u sebe atp. žádal jsem i správce, ať můj příspěvek smažou právě proto, aby se tady neudálo to, co se událo! Ty jsi tomu pak nasadil korunu tím, že si komentoval výrobu modelu Pendolina pomocí AI a přihodil jsi nesmyslný obrázek hoden puberťáka na základní škole. Přitom jsem psal, že jsem AI zadal potřebné údaje, fotky na textury atp. a uvidím, co z toho vykouzlí. Nikde jsem nenapsal, že se můžete těšit na nový model! A to je o čem tady pořád píšu. Vytahujete si z textů jen to, co se vám hodí a na to reagujete. Neznamená, že někdo kdo netvoří veřejně třeba nerozumí ladění, modelování, stavení atd.

Mě by třeba osobně zajímalo, jak si Mirel nastavit tak, aby mi před návěstidlem kde je rychlost 60 km/h (žluté mezikruží) nespadl na 40 km/h. Vím, že v reálu si to musí fíra nastavit ručně, ale jak v OR CZ/SK? Jezdím výhradně na ARR nebo AFB (vectron). Pokud někdo ví, tak budu rád za pomoc. Děkuji.

Mě by třeba osobně zajímalo, jak si Mirel nastavit tak, aby mi před návěstidlem kde je rychlost 60 km/h (žluté mezikruží) nespadl na 40 km/h. Vím, že v reálu si to musí fíra nastavit ručně, ale jak v OR CZ/SK? Jezdím výhradně na ARR nebo AFB (vectron). Pokud někdo ví, tak budu rád za pomoc. Děkuji.
Hned jak se ti objeví mezikruží na mirelu, musíš zmáčknout buď myší "+" na klávesnici mirelu nebo "," na tvojí klávesnici, ale musíš to stihnout než se ti začne snižovat rychlost na displeji.

Nene, Bbdgmee má opravdu špatnou délku zapsanou v Bbdgmee_udaje.inc. Taky jsem to tu nejednou zmiňoval, ale chápu že to tu do další úpravy balíku vozů zapadne.
Může také nastat situace, že include zahrnuje "správnou" délku, ale modely téhož vozu jsou dva a mají různou délku (od různých autorů).
Pak je include spíš matoucí.

Přiznám se, že do teď netuším, proč je potřeba eng ve složce lokomotivy i když už tam je eng ve složce OpenRailsCZSK. Nevím také, jestli se tento problém týká i složky OpenRails. Asi to bude chtít trochu zapátrat a narovnat to.

Může také nastat situace, že include zahrnuje "správnou" délku, ale modely téhož vozu jsou dva a mají různou délku (od různých autorů).
Pak je include spíš matoucí.
U Bbdgmee je jen jeden model a od začátku je na něm špatně ladění délky asi o půl metru (?). Správně má v .inc být uvedeno 26.40m, je tam ale o dost méně. Šlo by do ofiko balíku implementovat opravu?

U Bbdgmee je jen jeden model a od začátku je na něm špatně ladění délky asi o půl metru (?). Správně má v .inc být uvedeno 26.40m, je tam ale o dost méně. Šlo by do ofiko balíku implementovat opravu?
Ono u většiny vozů, co jsou naladěná ať už pro OR nebo OR CZ/SK nesedí délka. Vozy nelícují s nárazníky a je mezi nimi mezera. Vozy k sobě musí "přilnout"
MJa3r.png

Upravil jsem kód tak, aby už nevyžadoval eng/wag v kořenové složce ke svému spuštění. Nyní si čte všechny informace eng/wag ze složky OpenRailsCZSK, pokud nenajde tuto podsložku hledá OpenRails a až jako poslední možnost hledá eng/wag v kořenové složce.

Byl tam takový kočkopes, kdy při sestavování vlaků nejdříve sahal do eng/wag kořenové složky a pak vše začal přepisovat podsložkovými.
Pro aktivitáře používající MSTS AE je stále nejlepší si MSTS eng/wag dávat do kořenové složky. Pro ostatní to už není nutnost.

Ono u většiny vozů, co jsou naladěná ať už pro OR nebo OR CZ/SK nesedí délka. Vozy nelícují s nárazníky a je mezi nimi mezera. Vozy k sobě musí "přilnout"
MJa3r.png
Tohle je zase způsobený roztáhnutím šroubovek, většinou bývá 1,5 cm nebo alespoň 0,5 cm.

Kdo nechce čekat, až Dodo opraví Bbdgmee, tak tady si můžete stáhnout opravu.
Dobrý den, zkuste opravit řádek 34 v souboru "rj_162115_hk.eng" (adresář OpenRailsCZSK):
doplnit do závorky ("../../common.eng/X6X/svetlaCZ1.inc").
Díky, díky!! Toho jsem si nevšiml. Už vše zase funguje tak, jak má.
Hned jak se ti objeví mezikruží na mirelu, musíš zmáčknout buď myší "+" na klávesnici mirelu nebo "," na tvojí klávesnici, ale musíš to stihnout než se ti začne snižovat rychlost na displeji.
Mockrát děkuji :)

Upravil jsem kód tak, aby už nevyžadoval eng/wag v kořenové složce ke svému spuštění. Nyní si čte všechny informace eng/wag ze složky OpenRailsCZSK, pokud nenajde tuto podsložku hledá OpenRails a až jako poslední možnost hledá eng/wag v kořenové složce.

Byl tam takový kočkopes, kdy při sestavování vlaků nejdříve sahal do eng/wag kořenové složky a pak vše začal přepisovat podsložkovými.
Pro aktivitáře používající MSTS AE je stále nejlepší si MSTS eng/wag dávat do kořenové složky. Pro ostatní to už není nutnost.
Musel jsem to vrátit zpět. Nedala se načítat uložená hra. Tohle musím lépe promyslet nebo se na to spíš vykašlu. Bohužel.

Pokud ti nesedí nějaká délka vozu tak, aby seděl nárazník na nárazník (narážecí ústrojí), přechod na přechod tak je potřeba upravovat délku vozu a sprahel tak dlouho, dokud to nebude sedět. Někdo používá délku sprahel 30cm 60cm a někdo, třeba já 0cm. U výše zmíněného vozu byl problém, že byla špatná délka vozu. Až budu doma, tak ti můžu poslat můj naladěný vůz a můžeš to vyzkoušet.
Děkuju, to by šlo. Ale délku vozu mám přesně zadanou z technických údajů, snad 26.40, to by mělo sedět. Pak tedy zbývají asi ty nárazníky.

Ještě doplním k tomu Mirelu: stejně se dá rychlost nastavit i v případě zavedení manuálu "ENTER", to je výhodnější, potom se nemodeluje křivka, ale při podkročení nastavené rychlosti se nesmí překročit ani v manuálu.

Musel jsem to vrátit zpět. Nedala se načítat uložená hra. Tohle musím lépe promyslet nebo se na to spíš vykašlu. Bohužel.
To je škoda. :confused:

Ještě bych chtěl, když už hlásíme ty chybky,
1.) někdy nenaskakuje kód VZ při startu hry, nebo při vjezdu vlaku z nekódovaného, do kódovaného úseku. Je nutno uložit a znovu spustit. Snad to není zase chyba jen u mne.

2.) V menu vozů pod F9 i při spuštění hry s oživenou soupravou, je nutné mezi lokomotivou a vozy zakliknout spojení hlavního (červeného) potrubí. Je to trochu chyták. Ostatní vozy spojené jsou. Nemyslím tím napájecí potrubí, to bylo nutné spojovat vždy.
Je to záměr?:D

Panelové šestiventilové brzdiče BSE, s nimiž se setkávám, mají vedle EPV i klasický ventil rychlobrzdy, a neplatí pro ně žádná předpisová výjimka.
Jen pro pořádek (a případný čtenáře nasávající informace z brouzdání historií): Beru zpět, i já se setkávám s úplně standardními panelovými šestiventilovými brzdiči BSE, kde při zavřeném kohoutu poloha R neúčinkuje. Natolik se mi nechtělo věřit bezpečnostní trhlině v předpisu, až jsem si nejspíš něco vsugeroval. Dodatečně bob57_cz-ovi děkuji za doplnění.

Back
Nahoře