CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj.
@Icik je možné, že je něco zdrblé v ORCZ? Teď mi Pikku poslal s soubory mimo službu, přepsal jsem si cety, v TSRE Con Editoru je int potmě, ale když dám volnou jízdu v ORCZ a jedu posun času, interiér stále svítí. Jde o totožný soubor ACE, pouze úprava v s. souboru.
MS.jpg

Osvětlený int.
sv1.jpg

vozidlo ms.
sv2.jpg

Jo BDaxy a Btaxy fungujou, nechápu, kde už může být problém. ShapeViever, asi přechod do noci neumí? Nemám to jak otestovat... :-( Nic, stejně dnes byl poslední den na vláčky. A do neděle nebudu na PC. Jaště mne napdá, že Btaxy jsou v DDS a hurvajzy v Ace. Ale to je asi kokotina. Fakt mně to mrzí, bylo s tím práce docypa a ještě bude... no nic.

Aktuálna verzia, zmenil som v aktivite smer jazdy ( stanovište nie, 770 má len jedno plnohodnotné :) ) a na TM som si všimol že sklony trate ukazuje opačne, miesto 18 promile do kopca , TM ukazoval šípku dole.

To jsem zase jednou zkusil dynamické počasí... :D Nevím, ale ty mraky úplně zdravě nevypadají. ;)

Přílohy

• mraky.jpg
    mraky.jpg
    494.8 KB · Zobrazeno: 38
Zdá se mi to, nebo je to fakt, že byla přepracována charakteristika řady 150/151/(350)? Zdá se mi, že jede realističtěji a proudy se chovají více "elasticky", šunty nejsou tak tvrdé...? :cool:

Rád bych se zeptal, jaký význam má pro mě, jakožto strojvedoucího, informace, že je cestujícím příliš horko? Co s tím já mohu dělat? Klička topení otočená a tím pro mě veškerá starost o pohodlí cestujících končí. Ale aby mě to co půl minutu otravovalo, že je cestujícím zima/horko, to mě dost štve. Děkuji za odpovědi. :)

To jsem zase jednou zkusil dynamické počasí... :D Nevím, ale ty mraky úplně zdravě nevypadají. ;)
To vypadá, jako by se ti vykreslily dvě vrstvy mraků přes sebe. Možná nějaká malá neshoda hry s Globalem nebo tak něco. Těžko říct. ¯\_(ツ)_/¯
Rád bych se zeptal, jaký význam má pro mě, jakožto strojvedoucího, informace, že je cestujícím příliš horko? Co s tím já mohu dělat? Klička topení otočená a tím pro mě veškerá starost o pohodlí cestujících končí. Ale aby mě to co půl minutu otravovalo, že je cestujícím zima/horko, to mě dost štve. Děkuji za odpovědi. :)
Mám dojem že to upozornění o nepohodlí cestujících měla být spíš upomínka toho, že si nezapnul napájecí okruh topení/klimatizace, nepustil bufíka, neotevřel ventil parního topení, nebo ve vozech nezatopil v kamnech.
Jinak v tvým případě to vypadá, že průvodčí (nebo jiný člen posádky vlaku) pěkně odflákl nastavení topení/klimatizace. To jsem zvědavý, jak to ten průvodčí vysvětlí svým nadřízeným až dostanou stížnost od cestujících, že ve vagónu mrzli/bylo jim horko.

V tomto prípade si stačí vypnúť informačný riadok. Nebudeš vidieť že im je teplo alebo zima. :)

To já zas ale ten informační řádek využívám, respektive, jsou tam informace, které bych byl rád abych měl. :) Proto jsem na to vlastně přišel.

Já tohle říkám celou dobu. To, že je cestujícím zima by mělo být odstraněno po sepnutí topení. To, že je jim vedro jen u vozů s klimatizací. O zbytek se stará vlakedoucí. Navíc třeba dnes cesta Hradec, Praha a zpět, Bmz absolutně bez klimošky, tak asi půjdu zje.at fíru, že mi je vedro. :-)

Jasne chápem. Buď to treba ignorovať alebo počkať až sa im vykúri alebo vyklimuje. :)
Je to fičura, ktorú tam chceli. Tak ako Zbyněk ma v Trati Prahu po starom lebo jemu sa to tak páči.
Mne osobne je jedno čo v informačnom riadku bude ja to mám úplne vypnuté. Rušilo ma to všetko každý pohyb animácie.
Preto som dávnejšie navrhol nech sa to celé zruší ten informačný riadok ale je veľa ľudí čo ho tam chce a používa.
A preto sa treba zmieriť s tým že to tam píše však preto sa to volá informačný riadok :)
Tam ešte veľa veci popribúda kým sa bude tvoriť. :)

Já tohle říkám celou dobu. To, že je cestujícím zima by mělo být odstraněno po sepnutí topení. To, že je jim vedro jen u vozů s klimatizací. O zbytek se stará vlakedoucí. Navíc třeba dnes cesta Hradec, Praha a zpět, Bmz absolutně bez klimošky, tak asi půjdu zje.at fíru, že mi je vedro. :)
Je to Informačný riadok. Môže tam byť veľa veci ktoré ťa o niečom informujú. To nie je že teraz fírovi sa ide niečo hovoriť.
Hovorím stále máte tam možnosť vypnutia :)

Tomu já zcela rozumím, nicméně by bylo fajn oddělit informace důležité pro strojvedoucího a obecné informace o simulaci. Nebo ať mi to napíše jednou, ne aby mě to bombardovalo celou cestu z Bohumína do Vyškova. Já to využívám především abych u vozidel, která nemají tak promakanou kabinu, poznal jak moc brzdím, jak moc přidávám atp. :)

Tak ako Zbyněk ma v Trati Prahu po starom lebo jemu sa to tak páči.
V roce 2004, když jsem dokumentoval a stavěl Prahu, tak se ještě jezdilo na hlavní z Vítkova tunelem, jak je nyní cyklostezka. Následně hodně modelářů vymodelovalo budovy i perony včetně dalších staveb. Jsou v tom desítky hodin práce všech. A najednou si tam postaví Nové spojení a já vše budu stavět znovu? Na Sr At (chemické prvky :) ) To by mi modeláři omlátili o hlavu, že jsem zrušil jejich modely. A nehledě k tomu, že mé vzpomínky na dráhu jsou z doby, jak to mám postavené. V depu Masarykovo jsem sloužil.
Ale když mi to u Bajek a nebo Hurvajze řve, že je lidem vedro
Poslední verze Béček měly teplovzdušné topení, bylo to fajn dokud zaměstnanci z těch vagónů nekradli termostaty a jen natvrdo to přemostili.
V tom vlaku se opravdu cestovat nedalo. Sice se natrhlo okno, ale z okna ledový průvan a propocená záda. Takto se cestovalo. Jedu domů z Prahy nočním Amicusem (rychlík do Budapešti) Vlezu do kupé a tam opět sauna. To se opravdu nedalo. Tak služební klička, otevřu na konci vagonu dvířka od ovládání. Nejprve jsem omylem zhasnul v celém voze "hups" Ale hned to napravil. Topení jsem nakonec našel a horkovzdušný ventilátor vypnul. Jak jsem šel na místo, tak ze všech kupé se ozývaly spokojené hlasy. "konečně to topení vypnuli". Tak jsem zabral ve svém kupé, ale někde v Havlíčkově brodě už bylo trochu chladněji, tak jsem si topení ve voze zase zapnul. V Brně jsem vystupoval a už opět bylo celkem teplo až horko. Tak jsem si jen brumlal "teď si to topení už obsluhujte někdo jiný" Tedy žádný fíra, že by to tam reguloval. :)

Back
Nahoře