Mužeš tedy počkat na ten model
Když už jsem se pustil do Tesca a nyní Malé Ameriky, rád bych se dočkal a počkal na opravený tvůj dávný model peronů v Brně hl. n, který to tam bude celé vizuálně kazit. Podívej se na podklad pod kolejemi. To je hrůza a děs, jaká je to mazanice. Přitom 5 minut práce vyměnit texturu za sterk11.ace celé komplet označit a namapovat 10x10. Pak tam máš perony s takovou mazanicí textury... to byly začátky MSTS, protože tehdejší počítače by vyšší kvalitu neutáhly.
Tedy texturu by bylo dobré vyměnit například za asfalt z Havlbrodu, jako jsem to udělal v Praze na Masaryčce. A pak by bylo dobré konečně dokončit to 4. nástupiště. Ano. mohu ten model importovat do gmax a opravit si to a dokončit sám, když nemáš čas, ale jakmile sáhnu na mapování, gmax spadne. Tedy bych musel vyrobit soustředný nový model. Není zase takový problém. Pak u všech bodů zkopírovat souřadnice a vložit do svého modelu a poté tvoje perony smazat. Takto jsem to už dělal u jednoho německého peronu a je to rychlejší, než se trápit s rozdělenými obdélníky na dva trojúhelníky, pak je v to mišmaš. A gmax po editování textur padá. Ale tohle je na dýl, tedy nejdříve až v příští aktualizaci 105.
Tedy nechápu, proč se zabýváš modely třetích stran, které stejně nepoužiji, protože si dělám vlastní přímo na míru do mého kolejiště. Ten čas raději využij dokončením svých desetiletých nedodělků. Výměna textury pod kolejemi, 5 minut práce a přemapovat perony, netuším, jak to tam máš namapované , ale předpokládám podle mazanice, že je tam ultrazvětšený malý výřez, tedy se každý blok v tom esíčku bude muset znovu natáhnout novou texturou. Nevím, dvě hodiny práce? Tímto by jsi mi pomohl. A samozřejmě ještě ty modré výtahy mi tam chybí také. Asi až pojedu do Brna, nafotím. Když z Brna nikdo není schopný (foto bez sluníčka a kolmo na objekt a kvalitní rozlišení fotomobilu.)