Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Tak jsem si otevřel hru doma na velké obrazovce 4K a nezdá se mi to na pozadí výrazně rozmazané, jako v práci na malém 2K monitoru. Jedná se o textury terénu 4096x4096 zmenšené z 50 na 9 mega. Tyto dám do aktualizace.
Jinak jsem opravil mapování fasády čela budovy v Budišově, kdy mi nelícoval přechod do sešikmené střechy. Dále musím najít nějakou vhodnější eternitovou střechu. Ne tu červenou. (v Rudíkově)
0103_Stu-Kri1.jpg
0103_Stu-Kri2.jpg
0103Budisov3.jpg
0103_Stu-Kri3.jpg

Nevšiml jsem si, že obě střechy mají tmavý eternit. Zespodu jsem dal dřevo. Plus nějaké malé opravy, V Budišově jsem opravil fasádu boku budovy a před dveře doplnil schody, ještě je trochu lépe zapustím. V Rudíkově byla levá vyšší část budovy moc světlá, tak jsem trochu doladil na textuře. Sice modely hotové do jednoho dne (rychlokvašky :) ), ale snad nevypadají tak strašně.
0203Budisov.JPG
0203Rudikov.JPG
0203Rudikov1.JPG
0203Rudikov2.JPG

Dobrá, ale chybí komíny a střechy jsou ploché, rychlokvaškou jsem měl na mysli ty střechy nastupist v Židenicích a Kuřimi a ocelový most v Meziříčí, modely budov jsem nikdy nemracounoval. A furt si nestěžuj jak fotim, nebo si to zajeď vyzkoušet nafotít sám, z googlu si asi těžko udelas textury od koleji, a neopakuje to tvoje to se dodělá. Taky můžou být užíváte překvapeni co je za nové budovy.

Netušíte prosím co mi zase kde chybí?
Trať z loňského USB + poslední aktualizace....

Přílohy

• Open Rails 2026-03-02 07-25-23.jpg
    Open Rails 2026-03-02 07-25-23.jpg
    397.5 KB · Zobrazeno: 38
To už bohužel nezjistím, protože jsem trať smazal a instaluji znova. Škoda jen že log OpenRails nedává co se chybějících souborů lepší zpětnou vazbu...

Kdepak, žádná alfa, to by bylo škaredé. Maximálně jen ta skla. Ty zdi musí být 3D a ne placka. Ale proto je s tím piplačka a nechtělo se mi do toho. Možná z toho nadělám variace i na ostatní čekárny, které jsou ale úplně jiné. Ale z rozebraného modelu něco půjde.
0503Pozdatin.JPG
Tady je originál:
Pozda_orig.JPG

Maximálně jen ta skla
Však jasně že jen ta skla. K tomu ta alfa slouží. Aby ta textura byla v tom místě (okně) částečně průhledná a my mohli vidět částečně i vnitřek budovy přes to sklo. To je účel alfy - průhlednost. Ale to je spíš pro grafiky a pro práci s texturami při vytváření textur modelů (položka Material editor např v 3DMAX nebo G-Maxu..) Ale jak Vás znám, stejně mi to smažete, jak ju to běžné... Hezký den!

Však jasně že jen ta skla. K tomu ta alfa slouží. Aby ta textura byla v tom místě (okně) částečně průhledná a my mohli vidět částečně i vnitřek budovy přes to sklo. To je účel alfy - průhlednost. Ale to je spíš pro grafiky a pro práci s texturami při vytváření textur modelů (položka Material editor např v 3DMAX nebo G-Maxu..) Ale jak Vás znám, stejně mi to smažete, jak ju to běžné... Hezký den!
Když tomu všemu tak moc rozumíš, tak proč autorovi nepomůžeš? A nepiš ty svoje bláboly „proč bych to dělal“. Když tady vypisuješ, jak program funguje a co kde použít, tak se ukaž a udělej něco pro Zbyňka, a ne mu jen kafrat do práce!

Další zastávka v pořadí, Vlčatín. Tady je to trochu mimoúrovňové, tedy složitější. Ale zase fotky z mapy.cz jsou použitelné (Deterio, já vím, že jsi mi dnes poslal fotky, které jsi nafotil už 30. ledna !!!, pozdě ,textury už předělávat nebudu, i když některé fotky máš malinko lepší. ). Zábradlí ještě protáhnu. Tohle byl jen test, jak to půjde osadit a co na to terén.
Ale přijela mi práce, tedy pokračování až doma o víkendu. nebo až bude čas.
0603Vlcatin1.JPG
0603Vlcatin2.JPG
0603Vlcatin3.JPG

Back
Nahoře