Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Odpoledne jsem dokončil hrubou stavbu včetně prvního peronu. Nabízí se k tomu ještě přilepit peronek vedle z nějaké pěknější textury. Zítra vyrobím druhé nástupiště (viz staveniště s pravítky) a pak teprve podchody a vlaštovky. Jinak do střechy nádraží dám i nějaké ty dřevěné příčky, ať to trochu vypadá. Vyskládal jsem trochu lepší texturu bočního podkroví. Skladiště je jak to šlo, ještě mu chybí rampa, ale tu až na konec.
0504KutnaHora3.jpg
0504KutnaHora4.jpg
0504KutnaHora5.jpg

Málem jsem zapomněl ještě v Židenicích na cedulky na prvním nástupišti, protože na textuře už byly rozmazané. A tím objevil chyby v závěsných držácích cedulí na peronech, které jsem omylem rozkopíroval ve špatném módu. Já myslel, že mne z toho ..... Namísto kopie jsem měl jen roztažený model a dalším kopírováním jsem měl levitující závěsy i v lese vedle nádraží. :)
Opraveno. Pak jsem ještě přilepil svah na druhou stranu nádraží, vypadá to líp. Ale bylo to složitější, protože je to tam všelijak zalomené.
Vymodelovat jednoduchý baráček je brnkačka, ale takový složitý komplex nádraží je už kolikrát na palici. Protože nějaké chyby se snadno přehlédnou.
0604BrZid1.jpg
0604BrZid2.jpg
0604BrZid3.jpg

Deterio, raději už nereaguj, tím svým haha. Ty se mi nad každými novými modely jen směješ, ale přitom to od tebe k smíchu není, protože vymodelovat cokoli podobného je nad tvé schopnosti, respektive na to nemáš vytrvalost. Raději neděláš nic a s nohami na stole (nebo na sedačce naproti někde ve vlaku na relaxačních cestách) se jen směješ, jak se tady mnozí snažíme. Vlastně se směješ jenom mým pracím, protože ti asi mé modelování vadí. Nevím, nechápu. A abys trochu dokázal i naštvat, tak až mám model otexturovaný, tak až potom dodatečně pošleš fotky, které jsi měl celé roky někde v archivu. Sice i tak díky, chybí mi boční pohledy na ten baráček na 2. nástupišti a opravím i to skladiště. Ale byla to pro mě zbytečná ztráta času se slepováním nepovedených internetových fotek u toho skladiště. Ale když už to posíláš, tak tam nedávej ty tvé pokusy o srovnání fotek pro textury budov. I v Kuřimi. Protože jen ukazuješ, že ta svá rybí oka jsi nedokázal srovnat ani ty. A mě se tady budeš smát, když jsem z tvých fotek tohle dát do lajny dokázal. Není to od tebe vůbec fér. Sorry, ale musel jsem ti to tady už napsat.

Nejprve jsem přidal ten peron u výpravní budovy. Určitě to teď lépe ladí.
Druhý peron, tam jsem musel nejprve trochu srovnat koleje, protože první a druhá kolej u peronu nebyly úplně rovnoběžné. V MSTS editoru to tenkrát nešlo srovnat. Až TSRE5, kdy jsem zadal zarovnání a malá odchylka. Proto jsem se nemohl se šířkou peronu dopočítat. Srovnáno a jdu do toho druhého peronu. Uvidíme jak to dopadne.0604KutnaHora1.jpg

Deterio, raději už nereaguj, tím svým haha. Ty se mi nad každými novými modely jen směješ, ale přitom to od tebe k smíchu není, protože vymodelovat cokoli podobného je nad tvé schopnosti, respektive na to nemáš vytrvalost. Raději neděláš nic a s nohami na stole (nebo na sedačce naproti někde ve vlaku na relaxačních cestách) se jen směješ, jak se tady mnozí snažíme. Vlastně se směješ jenom mým pracím, protože ti asi mé modelování vadí. Nevím, nechápu. A abys trochu dokázal i naštvat, tak až mám model otexturovaný, tak až potom dodatečně pošleš fotky, které jsi měl celé roky někde v archivu. Sice i tak díky, chybí mi boční pohledy na ten baráček na 2. nástupišti a opravím i to skladiště. Ale byla to pro mě zbytečná ztráta času se slepováním nepovedených internetových fotek u toho skladiště. Ale když už to posíláš, tak tam nedávej ty tvé pokusy o srovnání fotek pro textury budov. I v Kuřimi. Protože jen ukazuješ, že ta svá rybí oka jsi nedokázal srovnat ani ty. A mě se tady budeš smát, když jsem z tvých fotek tohle dát do lajny dokázal. Není to od tebe vůbec fér. Sorry, ale musel jsem ti to tady už napsat.
Tyvole Zbyňo, vy dva s Deteriem jste fakt už jak nějací rozhádaní manželé tady :D :D To se fakt tak rdousíš a utápíš nad nějakými smajly?? Zbyňku, prosím, jednou provždy - neřeš to a nedělej si z mračounů nebo šklebů tady navždy vrásky. Vždyť jde o houno. ;) A každopádně - díky za Tvou práci a vytrvalost!!

Tak se zadařilo a druhý peron mám jako jeden celek. Jen se stále nemohu dopočítat se sklonem. Ale to je už detail. Asi 2.5 promile není 0,025 stupňů ale asi o nulu víc. Na jedné straně mi to trochu na konci levituje a opačná strana je trochu utopená. Původně jsem to chtěl udělat ze tří kusů a zarovnat, ale to by nemuselo přesně lícovat. Musí to jít i spojené. Ale i tak tento všelijak zakroucený peron i nahoru/dolů dal víc práce než vlastní nádražní budova. Dnes už na to kašlu. Čas vypršel, pokračování zítra.
0604KutnaHora2.jpg

Tyvole Zbyňo, vy dva s Deteriem jste fakt už jak nějací rozhádaní manželé tady
Ty jsi vůbec nepochopil co je hádka a co jen přátelský šťuchanec, který jsem dal Deteriovi. Ale vzhledem ke skutečnosti, že ti vždy dává výrazné lajky, tak už je jasné, že jsi jeho kamarád a vlastně jeho tiskový mluvčí, protože Deterio na komunikace moc není. Jste dobrá dvojka.
Pokud nejsi, tak nechápu, že se do tohoto pleteš.
Máš jen hloupé kecy, ale rád bych tě viděl, jak umíš vyrovnat rybí oka na Deteriových fotkách. Protože on to na rozdíl ode mne nedal. Tedy tenkrát. Možná to už současně dá. Ten pokus měl z roku 2009.
A jestli to umíš, tak nech těch hloupých příspěvků, ale připravuj mi z Deteriových fotek plochy na textury. Budeš tak i užitečný. Zbývá Přibyslav. Tak mu napiš a do toho. Hodně by to pomohlo.

Jen tak ze srandy. Dotaz na Nebuluse. Položil jemu také někdo za těch 20 let takovou otázku? Nebo Matesovi například v Kolíně? Mě by to nikdy nenapadlo, protože jsem byl vždy velmi šťastný za každý model i za ty stavebnice peronů. Však to mne také motivovalo stavět i tam, kde jsem to nikdy neplánoval.

Nikto nepožadoval ten previs a ani mne nechýbal :-) . Faktom je že vtedy bola iná doba. Dnes by som to už spravil aj s tým previsom.

Nikto nepožadoval ten previs a ani mne nechýbal
Tehdy se ty převisy panelů dělaly už od původních stavebnic, jako perony od Starého nebo i ty spíš omalovánkové SVZ. Ale mě to vůbec nenapadlo, že u tebe to tam není. Ale to jsou opravdu jen takové hlouposti, kterých si běžný člověk nevšimne. Nemáš náhodou zdroják těch tvých peronů s trávou? Ta tráva nebyla mapováním srovnána a je to tam takové roztažené. Není čas dělat nový soustředný model. Já jsem se teď tak zamotal v kolejišti Kutná Hora, že nevím, jestli to tam dám dohromady. Jak jsem udělal perony, tak mne bil do očí ten poloměr 500. Tenkrát jsem neměl ještě takové podklady jako nyní a má tam u peronu být poloměr 1500. Tak to předělávám. Už to vidím i reálně. A peron bude jen jednou sklonově zalomený.
Takhle to mám nachystané v TSRE5, kdy koleje kolem peronu jsou v 2.62325 od konce oblouku R 1500 směr Čáslav. Zbytek dokroutím v MSTS editoru z dynamik. Tam už je vše v jedné rovině, to nebude takový problém. A peron v oblouku přemodeluji.
Ale bude to myslím i pěknější. KH je hodně komplikované kolejiště.
0704KutnáHora.JPG

Kutná Hora trochu bolela, protože při přeskládávání kolejí v MSTS editoru a pokusu o uložení hláška "selhalo správné uložení" a znova výzva uložit. Jenomže to znamená, kdybych tak učinil, úplně se rozpadne databázový soubor. Tedy storno, a ne, ne, ne. A po znovunačtení čtverec nádraží Kutná Hora po atomovém výbuchu, jen databázové šňury zůstaly. Tedy obnovení ve World z bk souboru a už po refreš naskočily i objekty. Udělal jsem zkušebně nalinkování návěstidla, uložil a po několika minutách, když bylo hotovo MSTS editor spadl. Tedy něco špatně. Tak jsem zkusil načíst v TSRE5 s kontrolou chyb a uložil doufajíc, že autofix problém opraví. Pak znovu editor MSTS a ukládání konečně fungovalo bez pádu. Dokončil jsem zhlaví a poloměry na druhé straně peronu z dynamické koleje a konečně také opravil model. Musel jsem udělat ohyb na poloměr 1500m/5d. Mám to na 8 dílů. Už to vypadá lépe, ne? Ten oblouk proti původnímu začíná o 30m blíže k čáslavskému zhlaví a končí na konci peronu. Před tím na konci byly rovné díly. To byly ty mé začátky stavění. Však i Havlíčkův Brod jsem měl špatně. Objevil to Deterio, když mi tam dělal perony a také jsem musel předělávat. Ale tam to nebylo tak strašné. Vše v rovině, jen se posouvaly výhybky.
Nyní už mohu dokončovat model nádraží. Podchody, vlaštovky a podobné drobnosti. Pro info, trasy v aktivitách naruší jenom jízda na ty dvě krajní koleje vlevo, tam je ta výhybka mírně posunutá. Ostatní průjezdy by měly být OK.
0704KutnáHora1.JPG

Mě ty stíny v TSRE5 ani tak nevadí, jen na fotkách je vše pak takové smutné, asi jako stále dokola zdejší Deterio. Vlastně to nejsou stíny, ale neosvícená strana. V MSTS jde v editoru posouvat čas, tedy se to dá nastavit kde to bude nasvícené.

Já toho také ještě nevím. V MSTS editoru se čas posouvá automaticky a často jsem zažil, že se mi při dlouhých pracích v editoru setmělo. Tak to byla i taková kontrolka, že je čas editor zavřít a dělat něco užitečnějšího. :) Ale jinak čárkou a klávesou vedle se denní doba dala ovládat. Ale v editoru určitě tohle nepotřebuji. Respektive se dá bez toho žít.

Back
Nahoře