CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Já jezdím TT na 310ce ve verzi 2.0 mi taky nefunguje $hold,

a při přídávání nových vlaků CD 843 ve dvouhodinovém taktu se mi už další soupravy CD843ky uloží ,ale
už neotevřu TT,ale když dám místo CD843 810ku nebo jiné vozidlo ,tak bez problému.
Háže to tuto hlášku při dalším vložení souprava CD843:

Přílohy

• ORCZ_start.jpg
    ORCZ_start.jpg
    28.6 KB · Zobrazeno: 15
Před ním nic nejede. Ještě jsem schválně prošel všechny aspoň trochu podezřelé vlaky, ale nic. Asi to zkrátka zůstane záhadou.:)

Funguje, děkuji :-)
Včera jsem strávil s testery na chatu dvě hodiny a neustále přepisoval kód. Podle manuálu k TT jsem měl vše správně, ale nakonec mě napadlo otestovat to ve starší verzi, jestli není chyba jinde než u mě.

Ještě jednou děkuji :-)

Chyba byla v tom, že se správně nenačetl plánovaný čas odjezdu vlaku ze stanice. To jsem nevědomky způsobil doděláním jízdního řádu pod F1, který v původní OR verzi není k dispozici. Na svoji obhajobu zase musím říci, že neznám a ani nemůžu znát veškeré návaznosti TT a vše se musí řádně testovat.

Ps: jinak pohled na daný AI vlak dáš tak, že otevřeš tabulku Alt+F9 dáš venkovní pohled na soupravy kde jse a jedním klikem na název soupravy v tabulce, kterou chceš sledovat, se na ni venkovním pohledem přesuneš a sleduješ přesně co dělá i návěstidla před ním. Ale bacha, ne dojklik, to se do ní přemístíš a TM zůstává pro soupravu v niž sedíš. Takhle u tvorby pozoruji všechny blok vlaky a píšu si časy průjezdů stanicemi.

Bylo by, prosím, možné udělat pár změn v ladění klasických 754? První se týká rajčáku, kterým se ovládá výkon - při přidávání se musí ve hře absolvovat 2 "stupně" na hodnotě 10 a 12 procent, a při ubírání pak ze 100 na 98 a z 10 do 0 procent. Neměl by jít plynule? A druhá... Už dříve jsem se setkal s tím, že se při stopu motoru musí držet tlačítko až do 0 otáček, IRL ale stačí krátké stisknutí. Osobně jsem měl tu čest si to zkusit na 754.023. ;)

Bylo by, prosím, možné udělat pár změn v ladění klasických 754? První se týká rajčáku, kterým se ovládá výkon - při přidávání se musí ve hře absolvovat 2 "stupně" na hodnotě 10 a 12 procent, a při ubírání pak ze 100 na 98 a z 10 do 0 procent. Neměl by jít plynule? A druhá... Už dříve jsem se setkal s tím, že se při stopu motoru musí držet tlačítko až do 0 otáček, IRL ale stačí krátké stisknutí. Osobně jsem měl tu čest si to zkusit na 754.023. ;)
Jen prosím to ne! Prvním skokem se trakční obvod zapojí a vyloučí se tak přetažení rajčáku. Totéž v koncové poloze, jen ať si hráč těch 100% předem rozmyslí, zda je opravdu chce, ne? :cool: A při sjíždění je to úplně nejlepší, protože bez rozmyslu lze sjet na 10% a tam to nechat, než spadnou otáčky, potom to jen podruhé doklapnout do nuly. Ochrana před stopem přetočeného motoru. Stopování motoru je asi taky takhle lepší, než aby si ho někdo omylem kliknutím stopl za jízdy a potom musel celou tu předmazávací eskapádu absolvovat znovu. Názor ke zvážení...

Samozřejmě že by měla jít plynule. Od toho je strojvedoucí aby věděl co si vzhledem k soupravě může a nemůže dovolit jak nastavit výkon. A to samé i opačně. A tady je to špatně mne osobně to taky nevyhovuje.

Stopování motoru je asi taky takhle lepší, než aby si ho někdo omylem kliknutím stopl za jízdy a potom musel celou tu předmazávací eskapádu absolvovat znovu. Názor ke zvážení...
Vzhledem k tomu, že jsem o zkratku shift+z nezavadil (za celou dobu hraní ORCZ) omylem ještě ani jednou, tak jsem navrhl stav, který je podložený realitou. ;) A ten rajčák... Když za něj vezmu IRL, kolik aretovaných poloh má? (Tohle nevím, jen se ptám...) Pokud s ním lze zacházet libovolně bez aretace, nevidím důvod, proč by měl být simulátor takto blbuvzdorný. :)

Edit: Klokan byl rychlejší, díky za reakci. :)

Svojho času jazdili bratislavské 754 z Bratislavy do Viedne. V Rakúsku to bral v Marcheggu majster OBB. Často mašiny skončili neschopné na otáčkovú ochranu, lebo rakúšak bol zvyknutý na diesel hydraulický prenos ktorý znesie aj nešetrné zaobchádzanie. A keď na okuliarniku prudko zišiel z výkonu, problém bol na svete. Reset ochrany nie je veľká veda, ale na to treba mašinu trochu lepšie poznať.

Nevím, já bych do toho zkrátka už nehrabal. Pro mě za mě, všechny ostatní zarážky by se daly oželet, ale tahle ochranná ne, simulaci to nic nepřinese, narozdíl třeba od toho, jak tady všichni křičeli, že musí dodržovat předpisy před přejezdy a houkat. Stačí nějaká dopravně náročnější situace, tak je lepší vědět, že se ten aripot zarazí na 10% a sledovat trať, než sledovat místo tratě aripot, aby nedošlo k přetažení. to jsou ty detaily, které dělají jízdu snazší a bezpečnější.
OT-------------------------------
Připomíná mi to v práci nenahlášenou změnu software u vysílačky, kdy jeden stisk dlouhá léta znamenal funkci hlášení pro lidi, šlo vypnout jen ukončovacím tlačítkem, tím se automaticky přešlo do mimo nouzi zakázaného režimu skupiny. Pak si nějaký chytrák vzpomněl, že se to bude ukončovat tím samým stiskem. Takže už to nebylo nahmátnout a začít mluvit. Ale nahmátnout, stisknout, zkontrolovat zapnutí, ujistit se, že nedošlo ke zdublování stisku a pak teprve s hlavou všude jinde než v provozu, začít mluvit. Pokud se přešlo do režimu skupiny, bylo to zralé na prémie a služební hlášení. A kdybych to vzal do důsledku jako svině, tak i na přezkoušky z radioprovozu.
----------------------------------
Sorry za už OT, ale já na to koukám přes filtr reálného provozu v dopravě a co mi jako výkonné síle celého toho řetězce práci usnadňuje, a co naopak žádným přínosem ztěžuje. Ale klidně si to udělejte jak chcete, stejně to nezměním. Je to každopádně příjemná vychytávka a od ladičů mi to vysílá signály, že nějaká osůbka tam někde v té partě dobře ví, co je to provoz. ;)

V ORCZ by to mělo být tak, jak je to v realitě a ne abychom měli nějaké berličky. Já jsem to bral tak, že ty 754ky to tak mají daný i v realu, pokud ne, nemělo by to být ani v ORCZ. Přesně jak píše Klokan, strojvedoucí musí být ten profesionál, co zná jak lokomotivu, tak její součásti a ví, jak s ní zacházet, vzhledem k váze soupravy, stavu lokomotivy, povětrnostním podmínkám a tak dále.
Na to, abych i v OR věděl kde mám páku výkonu nemusím koukat na řádek nebo na páku, prostě vím kde je. :D Ne, že bych s 754kama jezdil nějak často, ale tyhle ty "zábrany" u páky výkonu mě štvali neskutečně, ale bral jsem to tak, že je to přesně tak, jak to je v reálu. :)

Ne, že bych s 754kama jezdil nějak často, ale tyhle ty "zábrany" u páky výkonu mě štvali neskutečně, ale bral jsem to tak, že je to přesně tak, jak to je v reálu. :)
Ono ze začátku to tam právě nebylo a rajčák šel plynule, nějaká z prvních verzí 754 pro ORCZ. Pak přišla jedna aktualizace a s tím i ten stav, co je tam nyní. Bohužel se trochu jinak chová kabina a jinak zvuky - o trošku...

Když začnu s manipulací...
1. nereálný stupeň = 10% výkonu - ozve se jen zvuk, rajčák v kabině je v nule
2. nereálný stupeň = 12% výkonu - kabina reaguje a rajčák poskočí,
následuje klasická regulace výkonu až do 98%. Teď to nevyzkouším, nejsem u noťasu, ale nahoru to jde možná plynule až do 100%. Pak chci ubrat...
Následuje skok ze 100 na 98 procent, když s tím jedu po delší době, divím se, že snižování nepokračuje. Klávesu tedy stisknu znovu, tentokráte se dostanu až na 10% a vizuálně je rajčák v 0, ale je třeba ještě 1 stisk klávesy, aby se ozval zvuk rajčáku, že do té 0 opravdu dorazil.

Jestli jsou tohle přehledné berličky, nevím. Spíše je to matoucí a bez funkce F5 by mi z toho asi jeblo. :D

Back
Nahoře