Nevím, já bych do toho zkrátka už nehrabal. Pro mě za mě, všechny ostatní zarážky by se daly oželet, ale tahle ochranná ne, simulaci to nic nepřinese, narozdíl třeba od toho, jak tady všichni křičeli, že musí dodržovat předpisy před přejezdy a houkat. Stačí nějaká dopravně náročnější situace, tak je lepší vědět, že se ten aripot zarazí na 10% a sledovat trať, než sledovat místo tratě aripot, aby nedošlo k přetažení. to jsou ty detaily, které dělají jízdu snazší a bezpečnější.
OT-------------------------------
Připomíná mi to v práci nenahlášenou změnu software u vysílačky, kdy jeden stisk dlouhá léta znamenal funkci hlášení pro lidi, šlo vypnout jen ukončovacím tlačítkem, tím se automaticky přešlo do mimo nouzi zakázaného režimu skupiny. Pak si nějaký chytrák vzpomněl, že se to bude ukončovat tím samým stiskem. Takže už to nebylo nahmátnout a začít mluvit. Ale nahmátnout, stisknout, zkontrolovat zapnutí, ujistit se, že nedošlo ke zdublování stisku a pak teprve s hlavou všude jinde než v provozu, začít mluvit. Pokud se přešlo do režimu skupiny, bylo to zralé na prémie a služební hlášení. A kdybych to vzal do důsledku jako svině, tak i na přezkoušky z radioprovozu.
----------------------------------
Sorry za už OT, ale já na to koukám přes filtr reálného provozu v dopravě a co mi jako výkonné síle celého toho řetězce práci usnadňuje, a co naopak žádným přínosem ztěžuje. Ale klidně si to udělejte jak chcete, stejně to nezměním. Je to každopádně příjemná vychytávka a od ladičů mi to vysílá signály, že nějaká osůbka tam někde v té partě dobře ví, co je to provoz.