Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Jasně dík za vysvětlení, takže Detvan odjel k vydání.Áno ja som to nedávno vypínal. V KNM by mali svietiť len 1 a 2 kolaj. 3. a 4. sú bez VZ. Tak isto Krásno nad Kysucou
S tím jsem problém neměl. Normálně se odpojil a odjel.Já jinak právě preferuji "následuj". Poněvač fíra 2 na postrku jede dynamicky dle moji mašiny. Ale kopec jsem vždy vyjel. Tak to bude pisichrované, super. Ještě zjistit proč některým hráčům odvěsí poslední falls po dohetí do Kobeřic a odvěšení postrku. Mně odjel vždy normálně.
Já taktéž. 2 hráči ano. Musí se to pohlídat, jinak konec aktivity v Opavě...S tím jsem problém neměl. Normálně se odpojil a odjel.
Tohle je otázka na Dana: proč není postrk propojený potrubím? To je schválně? Protože v praxi je to docela o držku: postrk by tlačil a strojvedoucí na čele vlaku by se divil, proč mu to tak nebrzdí. To se ti jen nechtělo dělat zkoušku brzdy?postrk, který není propojený potrubím
Ale vždyť nezavěšený postrk jezdí dodnes ne? V ORCZ to nejde, aby na tebe jen najela mašina, tlačila do kopce, aniž by se připojila a pak hned odjela. Prostě ten Faur je pomáhá do kopce, kde ty dva Pilštyky nevyjedou. A odjede hned po zastavení v Kobeřicích zpět na vlečku.Tohle je otázka na Dana: proč není postrk propojený potrubím? To je schválně? Protože v praxi je to docela o držku: postrk by tlačil a strojvedoucí na čele vlaku by se divil, proč mu to tak nebrzdí. To se ti jen nechtělo dělat zkoušku brzdy?
Pokud by to tak v praxi bylo, ani jeden fíra by tam neměl co dělat!... Protože v praxi je to docela o držku: postrk by tlačil a strojvedoucí na čele vlaku by se divil, proč mu to tak nebrzdí. ...
Obecně mi představa nezavěšeného postrku, který se nemá oddělit od soupravy za jízdy – bezprostředně po ukončení tlačné síly – přijde silně děsivá, jelikož vláček se v důsledku změn zrychlení podélně vlní... Nemluvě o tom, že v takovém případě pak nezavěšenost postrku ztrácí smysl.Ale vždyť nezavěšený postrk jezdí dodnes ne? V ORCZ to nejde, aby na tebe jen najela mašina, tlačila do kopce, aniž by se připojila a pak hned odjela. Prostě ten Faur je pomáhá do kopce, kde ty dva Pilštyky nevyjedou. A odjede hned po zastavení v Kobeřicích zpět na vlečku.
Nechtěl jsem rovnou napsat, že je to proti předpisům - spíš jsem psal jeden z důvodů, proč to předpisy nedovolují. Ale v každém případě souhlasím.Pokud by to tak v praxi bylo, ani jeden fíra by tam neměl co dělat!
Dan se zaměřuje na doby dávno minulé, kdy byla i návěst pro ukončení práce nezavěšeného postrku na širé trati, nejčastěji těsně před vrcholem stoupání. Případně se dělaly napěťové výluky, kdy se vlak vystrčil až za stanici a nezavěšený postrk se vracel zpět z tratě. Ale to OR neumí (ale zajímavý nápad, či přímo výzva pro programátory).Nezavěšený postrk jen jinak povolený stále, ale už jen v obvodu stanice.
Já ale myslel dobu, kdy to proti předpisům nebylo. Fíra na vlakové by se nedivil, protože v okamžiku brzdění by fíra vzadu už nestrkal.Nechtěl jsem rovnou napsat, že je to proti předpisům ...
Používalo se to zpravidla z poslední stanice před změnou nivelity trati. Příklad: Z Liberce zavěšený do Mníšku, tam se postrk odvázal, a strkal nad Oldřichov. Tam to fíra na postrku shodil, zastavil, a vrátil se zpátky do Mníšku. Většinou ty náklady byly tak vytížený, že fíra na postrku musel být fakt vemeno, aby mu ten vlak ujel.Obecně mi představa nezavěšeného postrku, který se nemá oddělit od soupravy za jízdy – bezprostředně po ukončení tlačné díly – přijde silně děsivá ..
A tohle jsem objasnil... hoši je to jen hra... něco prostě praktikovat nelze. AI vlaky, které nejsou přivěšeny neumí myslet podle hráče. Tohle by se tak možná dalo praktikovat v multiplayeru, kde by na postrku seděla fyzická osoba. A to v režimu manuálního svěšení, aby se postrk nezaháknul. Ale po klasických aktivitách a ORCZ, už by jste chtěli moc. Dřív nefungovalo reálně ani tohle.Tom Kanka: Pak to byl standardní nezavěšený postrk, který se po ukončení tlačné síly odděluje od soupravy během jízdy. Já jsem ale reagoval na Danovu představu nezavěšeného postrku tak, jak ji použil v aktivitě (tj. na nezavěšený postrk, který se drží soupravy až do zastavení).