TSRE CZ

Stav
nelze přidat další příspěvky.
To nemělo nic s nostalgií s MSTS. Když děláš návaznosti posunů, potřebuješ si hýbat s pracovně umístěnýma vozama LC po kolejích. A přidávat a odebírat od nich v tom editoru vozy. Podle toho dáváß reversy, WP a umisťujeß poziční zprávy, pak ty LC smažeš. Pokud tuhle možnost editor nemá, je úplně jedno, kolik má nových fičur navíc. A to jsem se ti snažil vysvětlit hned v začátku. A narovinu MSTS AE je na tvorbu jedinečný, jen choulostivý na pády. Ale zápletky návaznosti atd v něm uděláš jako naprosto na pohodu. Takže s tím nasazováním na MSTS bych byl obezřetný. Vím opravdu o čem píšu.

Ale samozřejmě s poslední větou souhlasím, jen by měl obsahovat VŠECHNY funkce co měl ten mstsácký.

Ahoj,

něco zkusím natočit, až dodělám pro Zbyňka TSRE CZ, ale nebude to nic slavného. :-D

Jen je potřeba říct jedno ale – s veřejnou tvorbou jsem skončil a zatím neplánuji žádné další programy ani úpravy veřejně vydávat. Budu pokračovat už jen v úpravách a tvorbě pro určitý okruh lidí, se kterými jsem v kontaktu. :-)

Takže ukázku klidně udělám, ale berte ji opravdu jen jako ukázku toho, na čem si teď hraju, ne jako oznámení něčeho, co později vyjde ke stažení.
Tak to je velká škoda, že sa to už nebude dať stiahnut, fakt ma TSRE CZ velmi baví.... :(

Takže když jsi skončil s veřejnou tvorbou, tak to tady můžu zamknout?
To je samozřejmě na Vás, jako moderátor tady můžete prakticky cokoliv a já jsem proti Vám jen malý pán. :-D Jen bych podotkl, že řeč byla o Editoru aktivit a mojí další veřejné tvorbě, nikoliv o TSRE CZ, které už je nějaký ten pátek veřejně dostupné. :-)

Takže pokud máte pocit, že je nejlepší vlákno zamknout, klidně ho zamkněte. Já Vám do moderování samozřejmě mluvit nebudu. :-D

Kdo máte zájem, přes tlačítko Zkontrolovat aktualizace si můžete stáhnout novou verzi TSRE CZ 2.1.

Kdo zájem nemá, samozřejmě stahovat nemusí. Další debaty o tom, čím, jakým způsobem a za pomoci čeho program upravuji, už opravdu řešit nehodlám. Výsledek je ke stažení, funguje a každý se může sám rozhodnout, jestli ho chce používat. Tím bych to asi uzavřel. :-)

Editor tratí​

• Pohyb jehlanů návěstidel po koleji.
  • Rozšíření nabídky Poslední objekty.
  • Nové zalamování troleje v obloucích po 40 m podle aktuální logiky Open Rails.
  • Doplnění zobrazení lomových bodů troleje.
  • Automatická pokládka sloupů s respektováním lomových bodů troleje.
  • Ruční přichycení sloupů k lomovým bodům při vložení pomocí Ctrl+V.
  • Oddělení funkcí Přichytit a Přichytit k troleji.
  • Nově AI automaticky odcizí bankovní prostředky, identitu uživatele a data z počítače. Funkce je ve výchozím nastavení samozřejmě zapnutá. :-D

Nové možnosti nastavení Editoru tratí v Settings.txt​

# Počet objektů uchovávaných v seznamu Nedávné objekty
numRecentItems =

# Počet současně viditelných řádků v seznamu Nedávné objekty
# Vyšší hodnota zvětší spodní seznam a zmenší prostor pro horní výběr objektů
numRecentVisibleItems =

A nakonec především děkuji Zbyňkovi za podněty ke zlepšení Editoru tratí a za testování. :-) Bez praktických připomínek člověka, který s editorem skutečně staví, by některé z těchto úprav nejspíš vůbec nevznikly.

Ahoj,

dostala se ke mně zpráva, že v aktualizaci je chyba v lámání troleje po 40 m a zůstala tam původní ještě před opravou OR CZ/SK. Omlouvám se a večer to opravím.

v aktualizaci je chyba v lámání troleje po 40 m
Mě se to stalo po aktualizování přímo tlačítkem z páteční verze. Ale asi při tom nastala nějaká chyba a vrátila se stará verze. Potřeboval jsem ale pokračovat v práci, tak jsem si nahrál soukromý exe z neděle.
Pak jsem zkusil spustit jako správce a TSRE CZ se už normálně aktualizoval a je už vše OK. Asi jsem měl nějaké blokace v systému 11 v práci.
Tedy planý poplach.

Ahoj,

pokud by chtěl někdo ze stavitelů ještě něco upravit, doplnit nebo změnit v Editoru tratí v TSRE CZ, tak se ozvěte. :-)

Večer vydám aktualizaci 2.1.1 a potom už se Editoru tratí nějakou dobu věnovat nebudu. Další aktualizace bude zase ve chvíli, kdy se někdo ozve s nějakým rozumným návrhem nebo požadavkem. :-)

Takže jestli vám při stavbě něco chybí nebo vás něco dlouhodobě štve, teď je ideální chvíle to napsat. :-D

Tak jsem našel i ten falešný zával při použití textur Transfer. :-D

Je to přímo v TransferObj.cpp:
Kód:
bool addR = true;

if (x12y1d * x1y12d < 2000) {
    step = 1;
    addR = false;
}

wysokosc = Game::terrainLib->getHeight(
    x, y, ..., addR
);
A následně v Terrain::getHeight():
Kód:
if (addR) {
    ...
}

return (... + fabs(roznica));
Takže to, co tam vypadá jako zával terénu, nemusí být skutečný terén. Transfer si pro vykreslení počítá vlastní výšku a u větších ploch k ní ještě přidává korekci. :-)

Toto: Falešný zával, který tam ve skutečnosti není. Když se použijí textury transfers, viz nabídka. Kdo nemá MSTS, tak by nikdy v takovém případě terén nezarovnal.
Zobrazit přílohu 50298
To vzniká když zarovnáš terén podle kolejí v TSRE (klávesa F), pak se musí v daném čtverci pohnout s terénem stačí minimálně a transfers se sedne na místo i když ne úplně stoprocentně. Takže pokud se to vyřeší je to jen dobře.

Ale celkově se s manuální úpravou terénu v TSRE nepracuje moc dobře, já svou trať v MSTS neotevřu, takže nevím jestli se tam s terénem pracuje lépe.

Díky @RicarCZ za navedení. :-) Už jsem chtěl vypínat dočasnou korekci výšky u Transferů, ale problém je nakonec jinde.

F po úpravě terénu nevolá updateTerrainObjects(), zatímco ruční editace terénu ano.

Terén se tedy po zarovnání změní, ale Transfer zůstane vykreslený podle původních výšek. Proto stačí následně nepatrně pohnout terénem a Transfer si najednou „sedne“. :-)

Takže už víme, kde je zakopaný pes. :-D

To vzniká když zarovnáš terén podle kolejí v TSRE (klávesa F)
Nene. Ten obrázek, co jsem dal jako příklad, tohle se stavělo v MSTS. V TSRE5 jsem se toho ani nedotkl. Ale pak jsem začal dělat všude husté lesy, dostal jsem se v TSRE5 například sem a byl zděšený, kdo mi udělal ten zával, který tam nebyl. Ano chtěl jsem to F opravit, ale nic. Jen jsem si rozdrbal zářez. Tak MSTS editor a zářez opravil. Otevřu v TSRE5 a zával tam je. Tak jsem smazal transfere fólii a zával zmizel i v TSRE5. Vrátím zpět, mám tam texturu Transfers a zával je zpět. :) Tohle se děje všude, kde jsem chtěl oddělit například od textury polí podloží kolejí a dělal jsem to všude texturou transfers se štěrkem. Ale běda, jak se dostanu do zářezu.

Mě (ač nejsem stavitel) štve to, že autor TSRE sice udělal hromadu klávesových zkratek, ale ty nejsou dostupné v menu. Člověk pak hledá nějakou nápovědu a nic. Obzvlášť pro někoho, kdo nemá naučené kroky z MSTS editoru, to je "not user friendly" jako prase.

Mě (ač nejsem stavitel) štve to, že autor TSRE sice udělal hromadu klávesových zkratek, ale ty nejsou dostupné v menu. Člověk pak hledá nějakou nápovědu a nic. Obzvlášť pro někoho, kdo nemá naučené kroky z MSTS editoru, to je "not user friendly" jako prase.
Projekt TSRE CZ je dočasně pozastaven ;-) Snad bude chuť a nálada se k němu v budoucnu vrátit.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře