AI technologie a simulátor

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Howky
  • Datum začátku Datum začátku
Tak nějak takto bych si představil editor pro TT :)
Ale je to boj. Zkusil jsem import tratí z OpenRailwayMap a tam to celkem jde. U MSTS/OR jen problém, že stavitelé se často spokojí s jedním nástupištěm, nepojmenovávají koleje a už vůbec ne dopravny. Ale já se s tím poperu - i kdyby import udělal 50% práce, stojí to za to.
Ještě mám problém, že program Grafikon slouží pro tvorbu GVD, nikoliv pro jeho reverse engineering ze sešiťáků. Takže to musím trošku znásilňovať, protože Grafikon počítá svoje jízdní doby z různých pravdiel a traťových poměrů a pak se divím, že mi nesedí časy.
Do plnohodnotného TT editoru bude chybět ještě hodně. Ale opět - má to sloužit na ulehčení tvorby. Už jen automatické vyplnění časů pro 100+ vlaků bude pomoc. Manipulace se stejně budou muset tvořit ručně. Každopádně u hloupého okolního provozu (typu uzlová stanice) to může mít velice slušný efekt (kdy mě nezajímá, jak a kde se projíždějící vlaky objevují a kde mizí).

A na závěr ještě technická: používám GitHub Copilot Pro+ (cca 40,-€/měsíčně) a tento můj pokus sežral cca 20% premium requestů, tzn. cena zatím cca 8,-€. Jo a to jsem nesáhl na kód! Chce to jen nervy, protože se snažíte vysvětlit vše někomu, kdo má paměť delfína a snaží se vypadat chytře. Musíte akceptovat, že slova "teď už je mi všechno jasné" je v řeči AI pouze věta uvozovací a nemá obsahový rámec.

U MSTS/OR jen problém, že stavitelé se často spokojí s jedním nástupištěm, nepojmenovávají koleje a už vůbec ne dopravny.
Cože? Já koleje pojmenovávám od počátku věků. Jak pro nástup cestujících, tak nákladní koleje. Jinak by nebylo možné tvořit aktivity. Hned v roce 2003 mne zprdnul, dnes už neboštík Ppoooolll. Že musím označovat i nákladní koleje, jinak nejdou dělat aktivity.

Cože? Já koleje pojmenovávám od počátku věků. Jak pro nástup cestujících, tak nákladní koleje. Jinak by nebylo možné tvořit aktivity. Hned v roce 2003 mne zprdnul, dnes už neboštík Ppoooolll. Že musím označovat i nákladní koleje, jinak nejdou dělat aktivity.
Nejsi jediný stavitel tratí a v tomto jsi spíše světlá výjimka. Zkoušel jsem asi 10 projektů a BP jediná byla označená podle mých představ.

Já se taky snažím, aby byly koleje označené dle originální předlohy. Na hlavních kolejích sice vynechávám označování jako nákladní kolej, protože je spíše vyjímkou, že by se tyto koleje používaly na pravidelné odstavování a manipulaci vozů. Asi vyjímku tvoří koncové stanice, ale kolik je v jaké trati??

Na hlavních kolejích sice vynechávám označování jako nákladní kolej, protože je spíše vyjímkou, že by se tyto koleje používaly na pravidelné odstavování a manipulaci vozů
Přesně podle tohoto jedu už od počátků. Hlavní koleje jako nákladní téměř nikde nemám.

Přesně podle tohoto jedu už od počátků. Hlavní koleje jako nákladní téměř nikde nemám.
Proto se vždycka směju, když se najde nějaký ko..t, který tu začne vyrývat a psát, jak je třeba 321 milionkrát věrnější, než BP. To nic proti Martinovi, jen prostě, jsou to vesměs vysírkové, co vědí úplné... Poněvač na BP, sedí jak sklony, tak názvy kolejí, tak jsou i věrné stanice, co se nákladních a odstavných kolejí týká a taky mrtě vleček. Ta trať je prostě nejvěrohodnější tratí co zatím je. Smaozřejmě nemluvím o tratích menších. Ricarova trať, nebo 310 je taky co se týká těchto věcí věrná. Ricar jen ješzě nemá ty nákladní koleje, ale na to časem taky určitě dojde.

jak je třeba 321 milionkrát věrnější, než BP
No, pocitově měli pravdu, protože Martin měl nějaký fígl, kdy dokázal zastavět okolí tak aby to vypadalo hráčsky pěkně a zvládal to rychlostí kterou jsem nechápal. Na slezinách jsem se jej i ptal, jestli se nepřepíná do jiné dimenze kdy den má 100 hodin. :) Ale udělal od počátků dvě chyby, které by mi jako staviteli vadily. Neřešil sklony do 5 promile a teleportoval se kvůli tehdy kritické rovnoběžce za kterou se nic nezobrazovalo kamsi do pryč a je naprosto mimo správné souřadnice. Za to má obdiv, že to i tak dotáhl tak daleko. A nakonec mu stejně došly dynamické koleje, bez kterých se nové koridorové tratě stavět nedají. A shodou okolností se vypracoval na skutečného strojvedoucího, tak neměl důvod dál v tomto projektu pokračovat.
Ricar jen ještě nemá ty nákladní koleje, ale na to časem taky určitě dojde
To už jsme mu říkali na slezině před rokem, ale on žije normální život na rozdíl od nás a nemá tolik času vše v této hře řešit. Priorita u něj asi bude dokončit traťové úseky, které má rozpracované, domodelovat budovy a až bude čas, teprve potom se dá na označování kolejí. Tedy tak bych to asi řešil já. Nechci mu dělat tiskového mluvčího. :)

Na hlavních kolejích sice vynechávám označování jako nákladní kolej, protože je spíše vyjímkou, že by se tyto koleje používaly na pravidelné odstavování a manipulaci vozů
Jenže pro timetable je i toto důležité. Dá se tam udělat zastavení nákladního nebo jiného vlaku třeba kvůli křižování. Takže jmenovitě chválím Zdeňka za to, že označuje všechny koleje bez rozdílu věku či pohlaví.

Jenže pro timetable je i toto důležité. Dá se tam udělat zastavení nákladního nebo jiného vlaku třeba kvůli křižování. Takže jmenovitě chválím Zdeňka za to, že označuje všechny koleje bez rozdílu věku či pohlaví.
Tohle moc nechápu. Zde je příklad malé stanice Hrubá Skála jak mám koleje označené, 1. a 2. kolej označená pro nástup cestujících u peronů a 3. manipulační kolej označená jako nákladní. Takto je to správně?
Screen821.jpg

Tohle moc nechápu. Zde je příklad malé stanice Hrubá Skála jak mám koleje označené, 1. a 2. kolej označená pro nástup cestujících u peronů a 3. manipulační kolej označená jako nákladní. Takto je to správně?
Zobrazit přílohu 48275
Jo, to je správně. Ale viděl jsem tratě, kde byly 4 koleje ve stanici a označená jen jedna s nástupištěm. Ostatní bez názvu. Samozřejmě asi není potřeba označovat každý kus šrotu pohozený podél trati, ale zase kde je život, tam by měla být značka: depo, nákladiště, výtažná, odstavná,...

Back
Nahoře