Programy - Alois Nebel

Alois Nebel

Posunovač
Ahoj,

dovolil jsem si založit tohle vlákno pro prezentaci mých programů, které více či méně souvisejí s MSTS nebo Open Rails.

Jako první bych chtěl představit program, který přímo nesouvisí s vlakovým simulátorem – Tvůrce instalací. Jedná se o můj vlastní program na tvorbu instalaček, napsaný v C#, který umožňuje snadnou tvorbu instalačních balíčků.

Pro vytvoření tohoto programu jsem se rozhodl proto, že sice existuje spousta jiných instalátorů, ale žádný mi nenabízel přesně to, co jsem potřeboval. Dlouho jsem používal Inno Setup, ale osobně mi vadily zápisy do skriptů a neustálé hledání, jak v něm vytvořit to, co jsem požadoval. Ve svém programu si vše jednoduše naklikám a mám hotovo :-)

Instalátor zatím nabízí čtyři jazyky pro vytvořenou instalačku:
  • Čeština
  • Slovenština
  • Polština
  • Angličtina
Podle zvoleného jazyka se automaticky přepíná i jazyk samotné instalace. Pokud si vytvořím licenci a informace v konkrétním jazyce, můžu je jednoduše vložit a instalačka je samozřejmě správně zobrazí.

Vím, že tohle může být pro mnohé zbytečnost, ale zároveň vím, že někteří stavitelé nebo tvůrci balí své výsledné práce právě do instalaček. Já osobně do nich balím všechny své zálohy a podobné věci.

Jak jistě víte, WinRAR a podobné programy nejsou vždy úplně spolehlivé a občas se stane, že něco správně nezabalí nebo nerozbalí.

Takže jen malá ukázka toho, co si tvořím :-)

instalator.jpg

instalator_1.jpg

instalator_2.jpg

Back
Nahoře