Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Ali
  • Datum začátku Datum začátku
Já opravdu nemám čas listovat na 50 stránkách, jestli tam nebude obrázek. Tady stejně stavět nebudu, ale ty obrázky měl dát sem Ondik, jako příklad, když už nadhodil téma. Lidi, musíte si uvědomit, že postavit tratě není nic jednoduchého i když dnes jsou už k dispozici omalovánky. Stále jsem ale u stejně ohrané písničky. Já téměř všechen volný čas na něčem pracuji, natěšeně vydám aktualizaci...... a reakce jsou "jenom?" Nešlo by ještě přidat ten a ten úsek? Vy by jste bez mrknutí oka udělali ze stavitele tratí otroka. Však právě proto se do tratí nikdo nehrne a když už, tak nijak nepospíchá. Nebo dílo jednoduše nedokončí, protože zjistí, že to nemá cenu a je lepší žít svůj život v reálném světě. Jinak mu uteče a mě může vidět jako odstrašující příklad. :)

Zbyndo, tomu se nevyhneš, klasický uživatel nemá ponětí, co stavba tratí, modelování, skinování a tvorba aktivit obnáší. A upřímně, ono to svádí. I já se přiznám, že když třeba přijedu do Doudleb, tak mi chybí překrásná lokálka do Rokytnice v Orl. Horách. Ono to strašně svádí k těm přáním, už jen, když tu trať znáš, jezdíš po ni ve skutečnosti a v simu končí jen kousíček před kýženým koncem. :-)

Nicměně tahle lokálka je tak brutální, co se složitostí týká, skály, zářezy, kde když jedu ve skutečnosti, tak se midlím, aby Regina nevyšinula, že by byla stavba naprostý oser, ale zároveň majstrštyk. Ale, ani pomyslet... :-)

"Já vím, Bohumile, já vím". Na druhou stranu, teď v tom pekelném vedru, když jsem v práci a jen blázen by vyrazil někam na kolo (jsou takoví), ale většinu času by byla v práci nuda, tak stavím tu svou drogu. Ale i tak jsem si dal opravdu velký krajíc, ale bohužel to jinak nešlo, Musel jsem vyřešit křížení s Ferdinandkou, paralelní větev, tedy mimo GPS a pak znovu se nějak dostat do GPS. Což se mi zdálo ještě nedávno nemožné. Proto člověka kolikrát nakrkne přání co bych mohl ještě jinde. Už tak si myslím, že jsem blázen.
Až nedávno jsem si všiml, že nemám na webu aktualizovanou mapu. Mám tam stále BP104 :) A podrobná mapa je úplný pravěk, nemám tam ani Studenec - Křižanov. Člověk nemůže stíhat vše najednou.

No když vidím ten rozsah na obrázcích, tak je to na samostatný projekt. Fakt smekám a tím, že nesnáším v aktivitách skoky z tratě na jinou trať, jsem neskutečně rád, že bude Vlára součástí BP.

Dovolím si malé OT, ale k trati a vrátím se okolo Hradce. Možná si to málokdo uvědomí ale trať BP v současnosti obsahuje dvě muzea ve východočeském jraji.
Výtopnu Jaroměř.
Výtopnu Dolní Lipka.

No a třetí je právě v té Rokytnici v Orl. Horách. A vše, co se posledních pár let pohybuje v rámci historických jízd, s těmito muzei souvisí. Teď zrovna minulý víkend, právě pára do Rokytnuce a tam, pokud na trati potkáte parní vlak, jste fakt v historii, poněvač na té lokálce se od 1. Rep. změnilo hodně málo.

Dane, jednokolejky Týniště - Lichkov - Hanušovice. myslím na ně. Ještě neprošly travičkováním a vylepšeními. Jsem jen člověk, který nemůže dělat vše najednou. A až dokončím kolejově Vláru včetně zapojení do návěstidel, čeká mne tolik modelování. Bohužel, do modelování se už nikomu nechce. Ti co modelovali s výstavbou tratí se této hře už dávno nevěnují. A ti co ještě modelují mají zase své projekty do kterých také nestíhají.

Back
Nahoře