Jako že se to zrovna trefí do stanice, kde je 20 minut čas?Co třeba mimořádné odstavení vozu, třeba kvůli závadě?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Jako že se to zrovna trefí do stanice, kde je 20 minut čas?Co třeba mimořádné odstavení vozu, třeba kvůli závadě?![]()
Alois píše...A když už, tak nepotřebuji ani 2D simulace, představ si, že mám otevřený ten starý a nahovno MSTS editor, dělám na posunech třeba AI na druhý AI pokud chci vidět chování v aktivitě, pouze shodím editor aktivit na lištu a spustím ORCZ a výseč dané aktivity a vidím přesné chování, jak to v aktivitě přímo je, kontrola přímo tam v tabulkách chovâní traffic. Když potřebuji ladit, je vypnu ORCZ, udělâm pouze kosmetické úpravy v editoru, co mâm na liště, které trvají cca minutu a spustím si znova ORCZ pro kontrolu. A ruční opravy act souboru jsou běžné, k dolazování zpráv, ladění počasí atd., které mohu provádět během hraní celé aktivity a dotahovat během toho co potřebuji.
Alois píše...Za mě je myšlenka Open Rails Evolution dobrý nápad, protože už je důležité to konečně sjednotit. Pokud nebudou vznikat různé verze a odnože, tak je to ideální řešení. Když by se vývoj dělal do detailu tak, že se vytvoří nová funkce, k ní se upraví jednotlivá okna, zjednoduší se klikání, zpřehlední menu a vyladí se veškeré jednotlivé funkce, tak není co řešit. Při psaní programu by se měl už vytvářet i manuál, aby se z něj dalo konečně učit a člověk nepátral po tom, co jednotlivá okna dělají, či nedělají. Ale zakladní informace tam jsou, což je super.
Co jsem zatím testoval, tak se mi líbí, že při vytvoření statické soupravy v okně Editor aktivit -> Statické soupravy -> Okno -> Přidat soupravu se otevře okno Editor aktivit -> Vybrat soupravu a je zde možnost přejít do Editoru souprav. Je dobré, že při vytvoření cesty hráče lze v bodě start posunout bod se soupravou a můžu s ní pohybovat. Chtělo by to ale upravit okna tak, aby po otevření druhého okna bylo možné s tím původním stále posouvat. Také by se po vytvoření cesty hráče okno s jízdním řádem nemuselo zavírat poté, co nabídne uložení aktivity. Klidně by mohlo zůstat otevřené pro případné změny s možností zavřít ho ručně. Nebo by mohla existovat možnost uložit si rozmístění jednotlivých oken na ploše. Myslím si, že by to eliminovalo neustálé klikání a přechody mezi okny.
Úplně bych nezavrhoval tabulkový systém jízdního řádu, popřípadě by se to dalo naprogramovat tak, aby se v menu dalo přepínat mezi jednoduchým a pokročilým zobrazením. Nevím, zda už to není plánované, jak byl prezentován ten Traffic pomocník, ale pokud nebude implementovaný přímo v Open Rails, byla by to škoda. Bylo by perfektní, pokud by šlo vypočítat časy z tras vlaků a tím po zadání času startu a odjezdu vytvořit jízdní řád automaticky (+-). Teoreticky by to mohlo jít, když známe délku trasy, rychlostní limity, sklonové poměry, parametry soupravy atd. To by pak bylo jednodušší i pro AI provoz a jeho jízdní řád.
Je toho mnoho, co mě napadá. Já se s editorem teprve učím, takže zatím jen tvořím a testuji. Bohužel jsem si nemohl zahrát jiné aktivity, protože když jsem něco zkoušel, stejně jsem narazil na chybějící trainset. Takže to řeším tím, že se učím sám s trainsetem, který mám k dispozici.