Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ještě by mne od Karla zajímalo, jak si představuje ovládání loko řady 15x a 35x? S tím, co MSTS umí.

Je pro něj jako fíru přijatelnější plynulá regulace 0-100% nebo snížení počtu jízdních stupňů třeba na 1/4? Pak ale nemá cenu řešit nějaké ladění engů z hlediska nastavení výkonů a můžeme zase se 151 startovat stylem monopostu F1....

Pokud jde o rychlost skrokování, tak je to spíš zase další zbožné přání do MSTS Bin.

Martensi,v žádném případě nechci aby 151 byla jak monopost F1,jen jsem měl pocit že jsem s 151 v jiných aktivitách šel plynuleji do výkonu a z výkonu než teď tím krokováním.Dříve jsem to měl jen u 350 a taky né u všech.Nevím čím je to nastavené.Ale jak už bylo někde napsáno než jsem nakrokoval do plného výkonu tak jsem musel z něho zas krokovat zpět abych nepřekročil.S 363 je ten rozjezd lepší.Vím na SC 363 nejezdí.V praxi opravdu nevím, já jsem se 151 niky nejel.Jezdil jsem převážně na motorové trakci a občad na 363,451,141,123.Na 150 jsem jel jen jednou.V žadném případě nechci někoho napadat že by udělal blbě,myslím si že tohle vše dát dohromady je obrovská machrovina a zaslouží si obrovskou úctu a obdiv.Já jsem jen uživatel.

Pane Šemora,v žádném prípadě to neberte jako kritiku,jsou to jen poznatky.Fakt je to veliká machrovina tohle vytvořit a dál dohromady,máte u mě veliký obdiv a uznání.Prosím konejte jen tak dál.Vím že aktivita vznikala za daleko jiných podmínek než máme dnes.Prosím berte to jen jako náhled uživatele vaší práce.Naopak jsem natěšený na další vaší práci a aktivity.
Karel Gillich

gillich napsal:
Martensi,v žádném případě nechci aby 151 byla jak monopost F1,jen jsem měl pocit že jsem s 151 v jiných aktivitách šel plynuleji do výkonu a z výkonu než teď tím krokováním.Dříve jsem to měl jen u 350 a taky né u všech.Nevím čím je to nastavené.Ale jak už bylo někde napsáno než jsem nakrokoval do plného výkonu tak jsem musel z něho zas krokovat zpět abych nepřekročil.S 363 je ten rozjezd lepší.Vím na SC 363 nejezdí.V praxi opravdu nevím, já jsem se 151 niky nejel.Jezdil jsem převážně na motorové trakci a občad na 363,451,141,123.Na 150 jsem jel jen jednou.V žadném případě nechci někoho napadat že by udělal blbě,myslím si že tohle vše dát dohromady je obrovská machrovina a zaslouží si obrovskou úctu a obdiv.Já jsem jen uživatel.

Pane Šemora,v žádném prípadě to neberte jako kritiku,jsou to jen poznatky.Fakt je to veliká machrovina tohle vytvořit a dál dohromady,máte u mě veliký obdiv a uznání.Prosím konejte jen tak dál.Vím že aktivita vznikala za daleko jiných podmínek než máme dnes.Prosím berte to jen jako náhled uživatele vaší práce.Naopak jsem natěšený na další vaší práci a aktivity.
Karel Gillich

Karle, nakrokování do výkonu u 15x problém není, spíš jde o to, jak vyřešit skrokování na 0 -

Mi jde spíš o to, že když někdo něco napíše, že je něco děsné nebo že se něco nelíbí, tak má na to určitě jiný pohled a jinou představu - a jde o to, aby sdělil jaká ta představa je.

V současné době má 15x odpovídající počet jízdních stupňů, výkonově by to taky mohlo odpovídat -Bob57 s testery si s tím dost pohráli, takže návrat zpět bude daleko větší unreal.....

Přesto jsi napsal dost jiných postřehů na zamyšlení....díky za ně.

Testovací aktivita Lysá je také velmi dobrá i když se mi nepodařilo ještě překopat přes Nymburk.Viz foto [/img].Najížděl jsem 814 na peršinga rychlostí 3,1 a takhle to dopadlo už po třetí vždy si to zapomenu uložit.Tak začínám znovu.
Karel Gillich

gillich napsal:
Testovací aktivita Lysá je také velmi dobrá i když se mi nepodařilo ještě překopat přes Nymburk.Viz foto [/img].Najížděl jsem 814 na peršinga rychlostí 3,1 a takhle to dopadlo už po třetí vždy si to zapomenu uložit.Tak začínám znovu.
Karel Gillich
To máte dobre, já se u Lysy neprekopal taky pres Nymburk, resp dostal sem se tam jednou a zvrtal sem to takovym zpusobem ze to ani hezky neni. No proste sem si ten naklad vytahnul moc daleko do trate a proste sem si myslel ze kolem s tou masinou projedu :) neprojel :) a zrusil jeden Eas a 163 (nebyly to nahodou Poricany, kde se stalo neco podobneho?)
Jsem rad ze tu zaznela rozumna kritika a ne nejake urazky. Me osobne treba ta 151 taky kapku vadi, protoze presne jak Karel rikal, nez to stacim vytocit do vykonu, uz to musim tocit zpatky. Kdyby se to jenom o trochu zrychlilo, dalo by se to docela ocenit. Osobne nejradsi v MSTS jezdim s 363/163/362/162, ty me stylem ovladani sedi nejvic. Ale vubec netusim, jak se to presne ovlada v praxi, na persanu, esu ani kryse jsem jeste nejel. Jednou jsem se dostal na stanoviste 130, 141 a 749, ale to je uplne neco jineho nez persing a spol.
A pak taky ten zvuk :))) i kdyz tu mracenu sem si taky u Lysy rad zafiroval
A o milovickem expresu nevim vubec nic, takze koukam jak puk :)

Ať dělám co dělám,ta 814 mi vždy do to peršinga projede,i když najíždím sebe pomaleji.
Mimo jiné ta testovací aktivita se mi líbí už jen proto,že na té zamráče jsem našel rychloměr co jsem si upravoval když jsem jezdil,ty fosforeskující prozky do rychloměru jsem dělal na 1029 a pak na 2002.Ale rychloměry se mění takže se dostal i na tuhle 1158.I když na té jsem také jezdil na Dobříš a později na dispečerkách když už nebyla v turnuse ale letmo.Holt já pamatuju už starší časy takže ovládání BS 2 mi vyhovuje.S elektrik mám také velmi rád Esa a 162,163 i když mají BSE tak ovládájí se mi daleko lépe než 151.Jak říkam holt stará škola. :P I ten rajčák je lepší na esech než 151.Tím ale ty 151 nezatracuju,mám se co učit ještě.Jinak mou srdeční záležitostí jso 751 a 749.Nedám na ně dopustit.Co se týče MSTS a 751 (749),bohužel ten zvuk není jestě ideální ale věřím že lidi kteří se tímto zabývají tak to ještě doladí.Já osobně to neumí.

O.K. To zkusím.Bobe pikovláčky tu nechci.Prostě se musím s tou 151 naučit jezdit.Jen mi šlo o to že se 151 kterou nemám omakanou se blbě honí časové body,pro začatečníky s touto řadou by se spíš hodily volnější mise.S Esem bych to myslím zvládal lépe.
S číslem té "Dukly" máš pravdu ale mám pocit že pozdějí měla 5xx číslo,netvrdím to ale 100 procentně.

Kdyby někdo chtěl tu Milovickou aktivitu realizovat,tak mu rád poskytnu jízdní řád z GVD 1987/88.Tam ten Brejlovec jezdil z Nymburka v závěsu.Docela bych si dobře představoval příjezd do Nb,Brejlovec ve šturcu.S celou soupravou si pro něj posunem sáhnou a pak sním odjet do Lysé.Tam na něj přelezt a odstavit Bobinu.Při zpáteční cestě posunem najet na Bobinu a pak sní objet vlak a vyrazil zpět do Olomouce s tím že v Nymburce by se ten Brejlovec zase odvěsil.

Ještě odpovím Davidovi Hájkovi"

Nezatracuji dělení misí,dříve to bylo lepší jak píšeš,Dnes bych je fakt raději projížděl v celku.Mrzelo mě končit aktivitu kterou jsem měl rojetou byť úspěšně nebo i neúspěšně .Je to takové divné ukončit MSTS a znovu ho startovat abych pokračoval.Vlasně opět začínám úplně za jiných podmínek než je končím,byť je to stejný vlak ale úplně v jiném realu než jsem to dojel já.No nevadí,to je jen můj názor a polemika.Spíš mě mrzí že není v moci simulátoru přecházet na jiné tratě bez ukončení MSTS a znovu načtení.Je mi známo že každá trať se staví jinak (track,global atd.),takže nelze plynule přecházet na jiné tratě např. z BP na 321 nebo 321 na 310.Bylo by to pošušňáníčko odvezt z Prahy až do Popradu vlak v jednom zátahu.U BP je to super že je trať v Prahy až do Hohenau a Bratislavy,vzhledem k relacím vlaku už to má smysl.Těším se pan Šemora s kol. postaví i HB větev.Některé oběhy ES jsou dělané jako kolečno do Prahy přes ČT zpět doBrna přes HB a nebo obráceně.Brněnská esa jezdí dnes prakticky po celé republice i plzeňské eso zavítá do Bratislavy a to nehovořím o Bratislavských esech které jezdí po obou větvích

Zbyńku Šemoro a spol,klobouk do ,pánové hluboce před Vámi smekám.Teď jsem dojel Test Lysá no super,ještě jednou super.Přeji Vám všem kdo se jen trochu podílí na stavbě a aktivitách BP mnoho dalších úspěchu.Těším se na další pokračování. A teď poznatky k aktivitě: vím že to byl jen test ale trochu bych ho po upravil,co takhle třeba začít tou 751 tak jak je to v aktivitě až do příjezdu do Lysé stěmi ruskými "ingoty",tam bych je zapřahl tím peršingem a mazal s nimi do Kolína na odstavení pro nějaký rychlík na východ.Peršing by mohl v Kolíně zapřahnot buď osobák do Nymburka.Odtud by zapřahal Libně přes Lysou a v Lysé by dobral postrk tu 751.Budu jí říkat třeba S13 kde 751 158 jezdila.Z Libně bych peršinga poslal na Masaryčku do depa na střídání nebo na Hlavní kde by mohl zapřáhnou rychlík do Ústí n.L. (doufám že 163 100 je ještě v Ústí,já jí tam pamatuji).Jinak než jsem si to vychytal,tak jsem měl v aktivitě problémy s tím peršingem že strašně pomalu odbrzďoval.Několikrat se mi podařilo nechtěně zastavil vlivem pomalého odbrzďování.
Na vjezdu do Odb.Rokytka mi na návěstidle svítila zelená a žlutá čteno od spolu navěstidla (pro neznalé návěstní soustavy),na dalším návěstidle byla výstraha a na dalším 40/volno.Další navěstidla až na Hlavák byly potmě.

Bobovi děkuji za radu,opravdu to pomohlo.Co se týče SJŘ,tak mám GVD 1987/88 zkomletovaný celou republiku včetně řazení vlaků a dalších pomůcek.Jestli budeš potřebovat nějaké vlky rád poskytnu.Naskenuji a odešlu majlem.

Test Lysá byla jen taková rychlovka, kterou jsem musel splácat za neděli. Už nebyl čas na traffic a znovu otestovat návěstidla na Rokytce. V budoucnu bych ji chtěl trochu dotvořit. Původně ji měla nahradit má nová aktivita, která pojede v přibližně stejné oblasti, ale bude noční a s trochu jinou pointou. Tentokrát tam zapracuji nějaké chytáky na dopravní předpisy, ať je nějaká sranda.

Ono se někomu nelíbí ovládání 151 /350?
Já byl ihned napoprve přímo nadšen. Zkrátka bomba. Poprve v životě jsem si v MSTS zajezdil jako v reálu. (jak tu někdo psal, že než nakrokuje na plný výkon, už musí brzdit), Fíra cvičnej by Ti dal přes prsty, cpát tam paralel, když se máš rozjet jen na 90 nebo 100. Poprve v MSTS jsem zjistil, že se nemusí jezdit na 100% a vlastně to ani vše najednou nasypat nelze. Zkrokování je sice pomalé, ale už jsem se naučil rychlým opakovaným stiskem klávesy zkrokovat rychle jako v reálu. Je to jen o cviku.
Právě u x6x mi vadí, že nemá žádné proudové omezení. Při rozjezdu když tam nasypu 100%, ampermetr jde až za roh, ale jede to. Dávat tam skluzy je nesmysl, ale šlo by to omezit nějak jinak? Třeba automaticky, že by mašina nad určité proudové hodnoty netáhla.

Já jsem byl také nadšen ovládáním 151/350. Ono je lepší když člověk trať zná, pač potom ví, kde je jaké rychlostní omezení a už si dá pozor, aby nepřetáh rychlost a začal včas brzdit

Ale jó chlapi v pohodě.Holt se to musím naučit.Jsem odkojený motorář,kdýž jsem chtěl být rychlejší (nemám samozřejmě namysli monopost F1),tak jsem šel na plný výkon a cca 10 km/h před požadovanou rychlostí jsem sjel ze stupňu a pak pouze dolaďoval a mašina si to buď přebrala nebo šla do skluzu. Vím u E trakce musí být styl jízdy jiný.Co cvičnej ,tan je na mašině jen někdy a elektrodispečer by mě a podobné asi zahlušil.Umím si živě představit třeba takový úsek Praha - Beroun v jedné traťové koleji takový tři až čtyři fíry s mým stylem jízdy,to by měnírny na Chuchli a Karlštejně jen svítily. Asi by to elekto dispečer moc neskousl,ale to je poznámka bokem do jiného diskuzního fora.Přiznám se můj styl jízdy je: vlak při rozjezdu natahnout a pak jít na plný výkon až k požadované rychlosti a pak to stahnou a upravovat dle potřeby.Samozřejmě znalost trati je podmínkou a vědět kde si mohu jak co dovolit.Jsem prostě motorář odkojený na hornatých tratích Praha - Dobříš/Čerčany,Praha - Rudná - Beroun,Praha - Hostivice, a další tratě kolem komína.

Hehe, parada. Ja elektriky taky resim takhle :) do plnejch a stahnout, nejlepe u tech persanu mysi stahnout z vykonu na minimum, bohuzel na ukazatele v elektrarne nevidim :) co to dela s dratama netusim.
Lysa je sice ryze technicka aktivita, ale clovek ma co delat :)

michawel napsal:
Hehe, parada. Ja elektriky taky resim takhle :) do plnejch a stahnout, nejlepe u tech persanu mysi stahnout z vykonu na minimum, bohuzel na ukazatele v elektrarne nevidim :) co to dela s dratama netusim.
Lysa je sice ryze technicka aktivita, ale clovek ma co delat :)

Asi je to tím, že sem vzděláním elektro silnoproudař, tak mne nenapadlo takhle jezdit. 151.001 uvádím do pohybu na st.10 a až když se rozjede na cca 40-50 km/h, tak začnu jít do výkonu a maximálně se snažím, aby mi nešla do skluzu a v aktivitě den blbec jezdím tímhle stylem do stanic i s minutovým náskokem a rychlosti vcelku dodržuju.

Ale objevila se mi jiná věc: Nainstaloval sem poslední update tratě a trainsetu a od té doby se mi blbě zobrazují mosty. Vypadá to, jako by to blbě načítalo textury. Je to dost zvláštní, když mi v Běchovicích lítaj auta vzduchem a za Adamovem zase letím vzduchem s vlakem já... Netuší někdo co s tím? Snížit kvalitu zobrazení nebo tak něco?

Už jsem psal jsem odkojený motorář,takže se musím naučit s 151 jedničkou jezdit.Díky za návod,zkusím to tak.

Ty mosty mě to dělají už delší dobu asi tak dvě aktualizace na zpět,ale pouze jen mezi Libní a Běchovicemi.Jinde to mám v pohodě.Mě to spíš pobavivo,vidět jak lítají kamiony vzduchem.Pravda je samozřejmě lepší tam mít most ale také nevím co s tím udělat.Doufám že to časem vyřeší nějaká aktualizace.Jak píšu mám to jen v jednou traťovém úseku.Ani vzduchem nejezdím já.Uvidíme

Karel Gillich

Měl bych ještě jeden podnět.Ale nevím jak bych ho mohl zrealizovat.Snad někdo bude mít nějaké zkušenosti.

Před léty (v té době myslím ani MSTS u nás nebylo,nebo jsem ještě o něm nevěděl) jsem jezdil německý simulátor,tuším že se jmenoval Lokosim nebo tak nějak / dokonce jsem měl i italskou verzi, ale ta nebyla v té době nic moc (to bych musel najít někde v zálohách na disketě),tam se mi moc líbilo při ukončení "mise" že se editovala jako hodnocení projetá trať včetně jídního řádu ale hlavně poslední editace byl rychloměrný proužek.Kdyby toto šlo nějak nainstalovat do našeho MSTS,tak by to bylo myslím super.Myslím že by nebylo špatné místo ukončování misí za nesplněné úkoly,udělat nějaké hodnocení ve stylu na začatku mise mít 100 % a za každou chybu snižovat (tak jako prémie v práci :lol: .Na konci mise by se na editoval text v podobé podobě jako teď včetně toho rychloměrného proužku a zavěrečné hodnocení v procentech.Případně i s textem např. prospěl nebo neprospěl,dobrý nebo špatný atd.Zálezelo by jak by se nastavily parametry úspěšnosti.

To je dobrý nápad, ale myslím, že když to nevyřeší Džordž a jeho bin, tak máme smůlu

Bob57: Díky za radu, zkusím to, měl sem to nastaveno, ale asi po instalaci update se mi to přenastavilo jinam.

Ještě bych se vrátil k tomu rozjíždění 151/350 a lokomotiv obecně: Mohl by mi nějaký praktik říct jak se rozjíždí a brzdí v reále? Já na 151/350 brzdím kombinovaným ovladačem a když jedu cca 35-40 a chci zastavit, tak spustím vlakovou brzdu (rozjezd sem tu popisoval dřív). Zajímalo by mne, jak se to dělá ve skutečnosti.
MSTS neberu jako Need for Speed na kolejích, ale chci si zajezdit co nejblíže realitě (když už dělám úplně něco jinýho)

CernyS napsal:
Bob57: Díky za radu, zkusím to, měl sem to nastaveno, ale asi po instalaci update se mi to přenastavilo jinam.

Ještě bych se vrátil k tomu rozjíždění 151/350 a lokomotiv obecně: Mohl by mi nějaký praktik říct jak se rozjíždí a brzdí v reále? Já na 151/350 brzdím kombinovaným ovladačem a když jedu cca 35-40 a chci zastavit, tak spustím vlakovou brzdu (rozjezd sem tu popisoval dřív). Zajímalo by mne, jak se to dělá ve skutečnosti.
MSTS neberu jako Need for Speed na kolejích, ale chci si zajezdit co nejblíže realitě (když už dělám úplně něco jinýho)

Samotná EDB (kombinovaný ovládač) sa málokedy využíva na zastavovanie. Ja osobne ju využívam pri ťažších vlakoch len na udržanie rýchlosti pri spádoch, popr. na malé zniženie o 5km/h maximálne 10. Pri lahkých vlakoch (cca 4 vozy) by sa teoriticky dala využiť na zníženie rýchlosti do cca 30km/h a potom zastaviť priebežne, ale málokto to robí. Brzdí sa skoro vždy priebežne. Jedniný prípad, kde sa to používa pravidelne sú jednotky 560 (čo poznám), kde sa tiež do asi 40 km/h pribrzdí s EDB a dobrzdí sa priebežne.

Dráčik napsal:
Samotná EDB (kombinovaný ovládač) sa málokedy využíva na zastavovanie. Ja osobne ju využívam pri ťažších vlakoch len na udržanie rýchlosti pri spádoch, popr. na malé zniženie o 5km/h maximálne 10. Pri lahkých vlakoch (cca 4 vozy) by sa teoriticky dala využiť na zníženie rýchlosti do cca 30km/h a potom zastaviť priebežne, ale málokto to robí. Brzdí sa skoro vždy priebežne. Jedniný prípad, kde sa to používa pravidelne sú jednotky 560 (čo poznám), kde sa tiež do asi 40 km/h pribrzdí s EDB a dobrzdí sa priebežne.
Díky za informaci, to je zajímavý poznatek, zkusím to využít při jízdě

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře