Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: KE_Mn_85602

Jacek napsal:
Tak nevím proč, ale aktivita KE_Mn_85602 mě nejde spustit. Vyskočí hláška "selhalo otevření souboru KE_Mn_85602.apk" a konec. Při otevření v editoru nejsou vidět koleje a není možno nic měnit.
U staré verze se mi (v době zveřejnění) stalo totéž.
Petře, to máš nějakou divnou verzi té aktivity - Kebarko aktualizovanou verzi dával ven jako zip archiv s adresářovou strukturou a rekomprimovanou aktivitou. Takže jestli není problém někde tam......

KE_Mn_85602

Tak jsem dnes chtěl vyzkoušet tuto aktivitu,ale bohužel se mi nepodařilo.Aktivita mě normálně naběhla a až do té doby než jsem se měl připojit ke stojícím vozům tak to šlo.Bohužel se mi nepodařilo připojit hned první vozy.Nevím zda je to způsobeno 742 nebo tím Daak zima.Zkoušel jsem najíždět pomaličku i rychleji a stále nic.Jaky zkušenosti mají ostatní?

Matýsek napsal:
Tak jsem dnes chtěl vyzkoušet tuto aktivitu,ale bohužel se mi nepodařilo.Aktivita mě normálně naběhla a až do té doby než jsem se měl připojit ke stojícím vozům tak to šlo.Bohužel se mi nepodařilo připojit hned první vozy.Nevím zda je to způsobeno 742 nebo tím Daak zima.Zkoušel jsem najíždět pomaličku i rychleji a stále nic.Jaky zkušenosti mají ostatní?

Po dlouhé době jsem se dostal nejenom k pc ,ale i msts a tak jsem si chtěl otestovat Kebarkovu aktivitu.Instalace bez potíží,je to ve složkách bez balení v *.apk,takže to stačí rozházet tam kam to má patřit.Posun ve všech stanicích na trase bez problému,ale jak dojedu do Hodonína,dle instrukcí zastavím,odpojím soupravu a následuje nemilosrdný pád k Billovi....

KE_Mn_85602

Teraz som si uvedomil, že ja používam 80cm spriahadla a na to je vyrobený pre Daak zima eng, ktorý je na stiahnutie.
Tí čo používajú 30cm spriahadla si musia upraviť eng rozmery pre svoje nastavenie.
Doplním na stránku aj eng pre 30cm.

T: Aktivitu som išiel niekoľko krát a nikdy ma to neposlalo k Billovi.

Problém v Hradci

Zdravím všechny!

Po dlouhé době jsem se dostal k aktivitě Den Blbec a už po třetí jsem skončil na úplně stejném místě :(...Prosím poraďte někdo! Všiml jsem si, že tady už někdo podobný dotaz měl, ale možná šlo trochu o něco jiného, popíšu situaci:

Přijedu do Hradce (mám asi půl minutky zpoždění), zastavím u peronu, přečtu si zprávu o tom, že odjezd mám v 9:03. Přede mnou stojí bobina a na návěsti má 40km/h a výstraha, ale ani se nehne. Po čase jí přeskočí na stůj a pak se čeká. Myslím, že nejdřív přijede žabotlama a pak se bobina pokusí rozjet, jenže hned zase zastaví ke stůj a tak už to zůstane...Já dostanu odjezd, ale přes ní nemůžu a i když jsem zkoušel chvíli počkat, nic už se nezměnilo (akorát žabotlama se rozplynula).

Nevíte někdo, v čem je problém? Mám MSTS BIN 1.7.010302

Problém v Hradci

Hopla, omlouvám se, že to tu hned zpočátku zaneřáďuju, vyskočila mi chyba, tak jsem myslel, že se příspěvek neuložil :eek:

Naposled editoval moderátor:
Ahoj,
tak jsem se v Aktivitě DB konečně dokopal do Kútů, jel jsem na čas, posun byl v pohdě- žehlajdu jsem odstavil, už jsem odjížděl do Bratislavy, překročil jsem 35km/h a vyjelo "ukol nesplněn". Čím to je??? Zase další chyták??

PS: doufám že mě neukamenujete projel jsem celé vlákno a nic jsem nenašel

Ta čtyřicítka, kterou máš na vjezdu od Holíče, platí až za poslední odjezdovou výhybku. Tam je rychlostník na 120. Sleduj Track Monitor (F4) a uvidíš, kdy se změní - ne hned za lokomotivou, ale až za posledním vozem. ale jestli tě to vyhodilo na 35km/h, tak jsi možná nesplnil podmínku pro změnu posunu na vlak (zabrždění a odbrždění při zkoušce brzdy), Zbyněk o tom ve svých popisech chytáků často píše, že je nutno plnit veškeré příkazy, které se objeví v hláškách.

vasekpetr1 napsal:
Ta čtyřicítka, kterou máš na vjezdu od Holíče, platí až za poslední odjezdovou výhybku. Tam je rychlostník na 120. Sleduj Track Monitor (F4) a uvidíš, kdy se změní - ne hned za lokomotivou, ale až za posledním vozem.
O to nejde, mám už dávno po posunu, odjíždím z Kútů, překročím 35km/h, ukončí se úkol a napíše mi to v hodnocení " při posunu nebo couvaní mas 30km/h" Možná zase další chyták jako v Břeclavy?! A ještě bych měl další dotaz: Když nainstaluju update traisetu, pujde mi nahrát uložená hra??? Nerad byhc aby mě zaskočila hláška "selhalo obnovení uložené hry"

Fabio napsal:
vasekpetr1 napsal:
Ta čtyřicítka, kterou máš na vjezdu od Holíče, platí až za poslední odjezdovou výhybku. Tam je rychlostník na 120. Sleduj Track Monitor (F4) a uvidíš, kdy se změní - ne hned za lokomotivou, ale až za posledním vozem.
O to nejde, mám už dávno po posunu, odjíždím z Kútů, překročím 35km/h, ukončí se úkol a napíše mi to v hodnocení " při posunu nebo couvaní mas 30km/h" Možná zase další chyták jako v Břeclavy?! A ještě bych měl další dotaz: Když nainstaluju update traisetu, pujde mi nahrát uložená hra??? Nerad byhc aby mě zaskočila hláška "selhalo obnovení uložené hry"
Uložená hra Ti určitě načíst nepůjde.

Tomes napsal:
Fabio napsal:
vasekpetr1 napsal:

Ale tady se nejedná o update trati, ale trainsetu,takže by mu to mohla fungovat, nemyslíš ? :roll:

Jiří Maxa napsal:
Ale tady se nejedná o update trati, ale trainsetu,takže by mu to mohla fungovat, nemyslíš ? :roll:
to je sice pravda, ale byla udělána změna v consistech, tak si myslím že to na 100% nepůjde. Dost mě ale s**ou ty Kúty.......

Jiří Maxa napsal:
Tomes napsal:
Fabio napsal:
vasekpetr1 napsal:

Jirko, když máš udělaný consist, který obsahuje vozidla, která jsi právě smazal a ty jsou nahrazena novými (nové wag), tak Ti to musí hlásit chybu, tyto consisty si musíš nahradit v nějakém programu, třeba v Tebou zmiňovaném ConBuilderu. Zbyněk opravil pouze své consisty, taky na to upozornil, že ostatní tvůrci by měli své consisty upravit sami.

Fabio napsal:

Mně se stalo úplně to samé. Co se s tím dá dělat?

Pavlík napsal:
Fabio napsal:

Mně se stalo úplně to samé. Co se s tím dá dělat?

Blbě jste zastavili v Kútech. Po odstavení žehličky a najetí na vozy (zastavení před vozy v okruhu 100m od jazyka vyhýbky se objeví hláška:
Svesime se s vozy, nafoukej soupravu a zabrzdi.
Která současně zruší omezení rychlosti 30km/h

Tak už také patřím meti ty šťastlivce, kterým se podařilo odstavit mašinu v depu v Blavě a spokojeně odejít na tu slibovanou Plzeň. A že jen zasyčela... Dojel jsem to ale jen díky častým SAVE a následným LOAD, nepřejte si nikdo slyšet, co jsem odpovídal tomu chytrákovi, který mně vyhodil z aktivity, kvůli čemukoliv (moc se flákáš, jedeš moc rychle, projels STŮJ atd). Musím Zbyňkovi a všem jeho kamarádům poděkovat za krásnou aktivitu, výborné zpracování okolí - teď teprve vidím, co se kde udělalo od doby, kdy jsem tam jel naposledy. Vůbec nelituji těch peněz,co jsem dal za ty DVD a říkám - jen pokračujte dál. Mám malou technickou připomínečku: když jsem vyjížděl z Břeclavi po 330, tak za Břeclaví - Přednádražím, jak je odbočka do Elektroúseku, jsem očekával návěst "Stáhněte sběrač" nebo "Vypněte proud" - je tam napáječka. Ale ono nic. To jen tak na okraj, nejsem si až tak úplně jistý, že tam ta návěst je, kdysi tam bývala, ale je možné, že se to po koridorizaci změnilo. Jinak Zbyňku ještě jednou díky a nenech se ničím nasr... a otrávit!!!

Ahoj!
Mám takovej problémek, když přijedu do Pardubic hl. n. na tu 6 kolej, dostanu hlášku, že mám odvěsit mašinu a objet soupravu. Ale po odvěšení soupravy já stále všude červená a nepomáhá ani klávesa Tab. Po chvíly přichází hláška "Úkol nesplněn". V podrobnostech se pak dozvídám, že sem šíboval moc pomalu. Nevíte někdo co s tím????

T napsal:
Matýsek napsal:

Po dlouhé době jsem se dostal nejenom k pc ,ale i msts a tak jsem si chtěl otestovat Kebarkovu aktivitu.Instalace bez potíží,je to ve složkách bez balení v *.apk,takže to stačí rozházet tam kam to má patřit.Posun ve všech stanicích na trase bez problému,ale jak dojedu do Hodonína,dle instrukcí zastavím,odpojím soupravu a následuje nemilosrdný pád k Billovi....
Bohužiaľ sa aj ja musím pridať k telefonujúcim k (de)Billovi. Aktivita nemilosrdne spadne keď v Hodoníne obídem súpravu a pripojím sa na vozy Uacs. Ešte dostanem hlášku o tom že ich mám 6 odpojiť a koniec. Vozňom Daak - zima to nebude, nakoľko som ho nahradil iným. Ale pri iných posunoch ( a nebolo ich málo ) som žiadne problémý nemal. Aktivitu som skúšal aj nahrať na druhom operačnom systéme slúžiacom len pre MSTS, ale s tým istým výsledkom. Ale aktivita je to pekná, všetko fungovalo ako malo. Bez problémov som ju prešiel aj bez Track Monitora.

nebulus, T: Nemôžete mať problém s predným spriahadlom na loko? Pripojenie Uacs v Hodoníne je prvé pripojenie loko na predné spriahadlo. Skúste vyskúšať pripojiť 742 na Uacs (alebo na iný vozeň) na predné spriahadlo v krátkej testovacej aktivite.

Kebarko: To predné spriahadlo ma napadlo, ale pri teste bez problémov. Netestoval som ale s vozom Uacs. Skúsim aj s tým.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře