Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Miran napsal:
Draco napsal:
Tak konečně sem si projel aktivitu Den blbec. Během toho sem přišel na dost podivností. Proč mi 151 od Krasíkov-Rudoltice v Čechách jela na plnej knedlik "jen" 150 km/h když v realu jezdí 160 km/h. Dále volnější časy? Kdy bych nejel o 5 km/h rychlejc a místy i o 10 tak bych to nezvlád. Myslim že zajet si volnou jízdu je lepší, nezatěžuju tolik PC s trafic. U té 151 je to v engu jako u ostatních za co autor nemůže. Doufám že to někdo vyladí.
Ale to je tvůj problém, o nastavení strojů jsme se tady několikrát bavili a nic. Co kdyby ses něco naučil a zkusil tu zatr. 151 vyladit. Určitě ti do začátků někdo pomůže. A co se jízdy s MSTS týká, nikdo tě nenutí jezdit aktivity. Klidně si jezdi volnou jízdu bez trafficu a návěstí... Vždyť je prý demokracie....

Blbě sem to napsal. Mě šlo oto že se netlačim na žádnej vlak předemnou, a projedu celí BP což si mohu projet ve volné jízdě ale bez střídání loko.

Fabio napsal:
Draco napsal:
Kdy bych nejel o 5 km/h rychlejc a místy i o 10 tak bych to nezvlád.
Mě když jedu o 5km/h víc než je limit tak se mi aktivuje záchraná brzda a uvolnit jde až 90s po zastavení, nevím jak tobě.

Jednoduchá pomoc přepni si cab a zas zpět a odbrzdi. Celé to trvá 1s nebo 2s :wink: . Jinak to opravdu šlo v některejch místech jet až o 10 km/h rychleji.

bob57_cz napsal:
Draco napsal:
Tak konečně sem si projel aktivitu Den blbec. Během toho sem přišel na dost podivností. Proč mi 151 od Krasíkov-Rudoltice v Čechách jela na plnej knedlik "jen" 150 km/h když v realu jezdí 160 km/h. Dále volnější časy? Kdy bych nejel o 5 km/h rychlejc a místy i o 10 tak bych to nezvlád. Myslim že zajet si volnou jízdu je lepší, nezatěžuju tolik PC s trafic. U té 151 je to v engu jako u ostatních za co autor nemůže. Doufám že to někdo vyladí.
Hmmm...ladit co ? Jaká je na té mašině přivěšena zátěž ? Jaká je v té rychlosti tažná síla lokomotivy a jaký je jízdní odpor do toho stoupání ? Kdybys to nedokázal spočítat, tak je jeden vztah P = Ft x V a druhý pro odpor do stoupání Ws = G x s a k tomu se ještě přičítají další jízdní odpory.

Já bych asi přestal házet vyměšky mořských mlžů do příbytku vepře domácího......

Pokud teď dojde k nějakému FW, snažně prosím moderátory aby to hodili tam, kam to patří, totiž do HP.

bob57_cz napsal:
Draco napsal:
Hmmm...ladit co ? Jaká je na té mašině přivěšena zátěž ? Jaká je v té rychlosti tažná síla lokomotivy a jaký je jízdní odpor do toho stoupání ? Kdybys to nedokázal spočítat, tak je jeden vztah P = Ft x V a druhý pro odpor do stoupání Ws = G x s a k tomu se ještě přičítají další jízdní odpory.
Na tohle je jednoduchá odpověď. Pokud kdokoli u testované aktivity změní vozidla za jiná než jsou originální (dle popisu závady se asi takto stalo), tak nemá smysl se na cokoli zde ptát, že něco nefunguje, protože záměna vozidel (i se starším laděním) může celou aktivitu totálně rozhodit. 151 je naklonovaná laděná 350.

Draco napsal:
Jednoduchá pomoc přepni si cab a zas zpět a odbrzdi. Celé to trvá 1s nebo 2s :wink: . .
O tom vím taky, ale myslím si že je lepší a rychlejší jet podle limitu, než zasatvit, "podvodným" způsobem odbrzdit a znovu se rozjet.

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Draco napsal:
Na tohle je jednoduchá odpověď. Pokud kdokoli u testované aktivity změní vozidla za jiná než jsou originální (dle popisu závady se asi takto stalo), tak nemá smysl se na cokoli zde ptát, že něco nefunguje, protože záměna vozidel (i se starším laděním) může celou aktivitu totálně rozhodit. 151 je naklonovaná laděná 350.

Hi já ale používám original trainset BP a doplňuji jen chybějcí vozidla. Jinak mě rozesmála napěťová výluka v Český Třebový kdy k perónu přijela 363. A spadlá trolej mezi Chocní a Pardubicemi? To spadli obě když se křižuju s Pinďou a po příjezdu do Pardubic tam od Chocně přijede 350. Přijde mi to dost divné ale nápad dobrý.

Fabio napsal:
Draco napsal:
Jednoduchá pomoc přepni si cab a zas zpět a odbrzdi. Celé to trvá 1s nebo 2s :wink: . .
O tom vím taky, ale myslím si že je lepší a rychlejší jet podle limitu, než zasatvit, "podvodným" způsobem odbrzdit a znovu se rozjet.

Neni to podvod jen si zkracuji dobu čekání když už si neuhlídám rychlost.

Draco napsal:
Hi já ale používám original trainset BP a doplňuji jen chybějcí vozidla. Jinak mě rozesmála napěťová výluka v Český Třebový kdy k perónu přijela 363. A spadlá trolej mezi Chocní a Pardubicemi? To spadli obě když se křižuju s Pinďou a po příjezdu do Pardubic tam od Chocně přijede 350. Přijde mi to dost divné ale nápad dobrý.
Pokud je ve stanici napěťová výluka, vjíždí se do stanice se staženými sběrači samotíží. Po odjezdu soupravu vystrčí nezavěšený postrk nezávislé trakce. U 451 byl problém a postrk se musel zavěsit, tak jsme museli za dělením zastavit a postrk odvěsit. Takže vjíždějící 363 nic nereálného.

Spadlá trolej v Kostěnicích, také nic nereálného. A že do Pardubic přijíždí od Chocně včas Slovenská strela?. Měla víc štěstí a dráteníci trolej před chvílí opravili a zprovoznili alespoň jednu kolej. :lol:
Obecně vzato, na dráze je možné opravdu vše.

Jinak pokud někdo neuhlídá rychlost a zasáhne brzda, nemá smysl dál pokračovat, ale je nutné použít poslední save a jet znovu. Alespoň u mé aktivity. Tak velká časová rezerva je málo kde. Proto je na pováženou nastavovat ještě penalizace.
Jednou je to simulátor, tak pokud pojedu aktivitu, tak jakékoli porušení předpisů by mělo být trestáno ukončením aktivity. V reále totiž na dráze zmýlená neplatí. Tohle bych ale aplikoval jen u aktivit těžkých. U těch lehkých, určených pro začátečníky, kteří se chtějí hlavně povozit oddechovou jízdou, tam bych asi časové body nedával. Ale tím bude aktivita ochuzena o zápletky.

Zbyněk Šemora napsal:
Draco napsal:
Pokud je ve stanici napěťová výluka, vjíždí se do stanice se staženými sběrači samotíží. Po odjezdu soupravu vystrčí nezavěšený postrk nezávislé trakce. U 451 byl problém a postrk se musel zavěsit, tak jsme museli za dělením zastavit a postrk odvěsit. Takže vjíždějící 363 nic nereálného.

Spadlá trolej v Kostěnicích, také nic nereálného. A že do Pardubic přijíždí od Chocně včas Slovenská strela?. Měla víc štěstí a dráteníci trolej před chvílí opravili a zprovoznili alespoň jednu kolej. :lol:
Obecně vzato, na dráze je možné opravdu vše.

Jinak pokud někdo neuhlídá rychlost a zasáhne brzda, nemá smysl dál pokračovat, ale je nutné použít poslední save a jet znovu. Alespoň u mé aktivity. Tak velká časová rezerva je málo kde. Proto je na pováženou nastavovat ještě penalizace.
Jednou je to simulátor, tak pokud pojedu aktivitu, tak jakékoli porušení předpisů by mělo být trestáno ukončením aktivity. V reále totiž na dráze zmýlená neplatí. Tohle bych ale aplikoval jen u aktivit těžkých. U těch lehkých, určených pro začátečníky, kteří se chtějí hlavně povozit oddechovou jízdou, tam bych asi časové body nedával. Ale tím bude aktivita ochuzena o zápletky.

No jo ale stržený dvě troleje dvě troleje a k tomu v obou směrech? To musel bejt snad pátek 13. nebo opravdu den blbec.
Jinak já těžké aktivity zvládám dobře jen ty lehké mi dělaj problém.

Draco napsal:
No jo ale stržený dvě troleje dvě troleje a k tomu v obou směrech?
Když spadne ve stanici na zhlaví, tak spadne vše. To je úplně normální a stává se to i v jiné dny než pátek 13. Někdy loni v Přelouči, byly toho plné noviny, jak musela jezdit náhradní autobusová doprava.

Ahoj, přijel jsem od Prahy do České Třebové v 13:00 - ve vytištěném jízdním řádu bude asi trochu renonc, protože v ČT je psaný příjezd 13:00:00, pobyt 2 minuty a odjezd v 13:01:00 - asi bych tam měl být už v 12:59, zastavím tedy u peronu, stisknu ENTER, odjezdobé návěstidlo v poloze STŮJ, v 13:01 vyskočí hláška "vlak EC75 odjezd" ale návěstidlo svítí stále rudě. A čas běží a běží a ono pořád nic... Poradí někdo? Díky.

vasekpetr1 napsal:
Ahoj, přijel jsem od Prahy do České Třebové v 13:00 - ve vytištěném jízdním řádu bude asi trochu renonc, protože v ČT je psaný příjezd 13:00:00, pobyt 2 minuty a odjezd v 13:01:00 - asi bych tam měl být už v 12:59, zastavím tedy u peronu, stisknu ENTER, odjezdobé návěstidlo v poloze STŮJ, v 13:01 vyskočí hláška "vlak EC75 odjezd" ale návěstidlo svítí stále rudě. A čas běží a běží a ono pořád nic... Poradí někdo? Díky.
To že je v JŘ překlep s pobytem nijak neovlivňuje hru. Pokud je mi známo, tak vlak hráče v ČT nic neblokuje, nic tam nekřižuje, proto tam nemůže svítit nic jiného než zelená. (pokud hráč do aktivity nevrtal, pak by byl bez nároku na technickou podporu)

Mě se to stalo taky. Nevín už zrovna jestli při DB, ale při jiných aktivitách i na jiných tratích se mi stalo to, že jsem přijel, žlutá, pak svítilo stůj, čekal jsem u návěstidla a nic se nedělo. Až jsem hru loadnul kousek před, kde ještě svítila zelená a pokračoval jsem dál, tak jsem ono místo projel v pohodě a všude byla návěst volno. Do aktivit jsem nevrtal, zpoždění jsem neměl, ba dokonce jsem měl někde trošku náskok. Samotnému mi vrtá hlavou, čím to může být. :?: S pozdravem Dan.

Jiří Maxa napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
(pokud hráč do aktivity nevrtal, pak by byl bez nároku na technickou podporu)

Čtu to dobře ? :eek: :eek:

Přesně tak......pokud si aktivitu pozměníš či lépe řečeno rozvrtáš, nemusí Ti autor aktivity radit, protože už s touto verzí nebude mít nic společného ...je to tak těžko pochopitelné?

Resp. Zbyněk se zřejmě uklep - správě by to mělo vyznít tak, že pokud do aktivity nevrtáš, tak tu podporu máš.....

Naposled editoval moderátor:
Do aktivity jsem nijak nezasahoval, před Dlouhou Třebovou jsem musel několikrát hru loadovat, než jsem si tady přečetl radu s vypnutím stínů kvůli čezovce. Když jsem poprvé přijel do ČT, tak mně vyskočila hláška, že se flákám(na rychloměru bylo 13:00) a ať si to zkusím znova. Napodruhé jsem dolétl k perónu šedesátkou, zastavil jsem vedle osobního, tak to už bylo v pohodě. Ale pokaždé jsem měl na vjezdu výstrahu a na odjezdovém na STŮJ.

Mám prosbu, nedala by se ta aktivita den Blbec přizpůsobit i začátečníkům,tedy aby ta aktivita byla lehčí ? Ono by stačilo vymazat ty kontrolní body a hráč by stíhal všechno. Pls. :idea:

Ty kontrolní body se už tady řešily:
Zbyněk Šemora napsal:
Jakmile použiji časové hlášení, která jsou na dráze povinná, jako je zkouška brzdy, tak hold automaticky je nutné udělat i limitní bod, aby se například návěst "odbrzděte" neobjevila u zpožděného vlaku za jízdy. Ale i to by šlo ošetřit aktivováním hlášek pro zpožděné vlaky. Někdy příště....

Super aktivita

Sem úplný začátečník a Den blbec sem jel jako první aktivitu po prvním nainstalování MSTS. Den mi trvalo než sem pochopil ovládání a pak už to šlo. Ještě, že sem často ukládal ale povedlo se! Dorazil sem až do Blavy. Fakt super aktivita, naučil sem se obsluhu i pochopil význam některých návěstí, který mi doteď nebyl jasný. Díky a jen tak dál :ole:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře