Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak jsem zjistil, že u této aktivity zavísí jízda na FPS. Dlouho jsem nemohl dojet do Chocně včas. Po té jsem snížil kvalitu zobrazení a v Chocni jsem měl 2 minuty náskoku.

To já taky nemůžu dojet do chocně,dnes jsem to jel znovu tentokrát bez chyb a i tak jsem byl 1 Km před chocní ale dovnitř mě to nepustilo.Prý opět zpozdění,1 minutové.Jako kdyby čd neměly nikdy zpoždění.U této aktivyty si myslím že asi nemají mýt žádné zpoždění.Normálně bych dal toleranci ne 1 minutu,ale 5 minut.To už bych stihl.Ale s tolerancí 1 minuta se to nedá stihnout.Mi neříkejte že vlaky ec,ic,ex a někdy sc vlaky nemají zpoždění.Třeba když jsem byl v bratislavě na slezině tak jsem jel zpátky Ec 278 Jaroslavem Haškem a do Bratislavy přijel se 7 minutovým zpožděním.Tak nevým proč zbyněk neudělal toleranci 5 minut.Navíc já mám rychlý pc,takže mi fps neustále ukazujou kolem 50.Má sestava je pentium dual(dvoujádrový procesor) 2,8 GHZ,2*1024 Mb Ram,250 GB disk a grafické karta Ati radeon x1600 na 256 Mb Ram.Takže msts mám úplně na plno a v poho.Lukáš

KimiR napsal:
.Má sestava je pentium dual(dvoujádrový procesor) 2,8 GHZ,2*1024 Mb Ram,250 GB disk a grafické karta Ati radeon x1600 na 256 Mb Ram.Takže msts mám úplně na plno a v poho.Lukáš
Já mám podobný PC a mohu konstatovat, že do Chocně jsem vždy přijížděl asi 5 minut s náskokem. A to jsem se opravdu loudal. Takže je to asi rukama. Správný strojvedoucí co nejméně sahá na páku výkonu a brzdy, ale maximálně využívá profilu trati. A tak to funguje i v MSTS. Čím méně sáhnu na hejblata, tím budu rychlejší.

Zbyněk Šemora napsal:
KimiR napsal:
.Má sestava je pentium dual(dvoujádrový procesor) 2,8 GHZ,2*1024 Mb Ram,250 GB disk a grafické karta Ati radeon x1600 na 256 Mb Ram.Takže msts mám úplně na plno a v poho.Lukáš
Já mám podobný PC a mohu konstatovat, že do Chocně jsem vždy přijížděl asi 5 minut s náskokem. A to jsem se opravdu loudal. Takže je to asi rukama. Správný strojvedoucí co nejméně sahá na páku výkonu a brzdy, ale maximálně využívá profilu trati. A tak to funguje i v MSTS. Čím méně sáhnu na hejblata, tím budu rychlejší.

No co je u tebe slovo loudal.O kolik jezdíš míň než je limit.já skoro o 5 Km/h míň než je limit,protože mi vadí ta 151003 s kterou jedu.než naťukám výkon 100 % tak se uťukám skoro k 60 jen na D a pak zase zpátky.Nemělo by to být plynulé,tak jako když pak použiju dynamickou brzdu.Tam už to je plynulý a stačí jen držet A nebo D,ale jak se dostanu na výkon + tak musím asi 60* tˇukat na písmeno D.Tak jestli nebude v tomhle problém.Lukáš

KimiR napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
KimiR napsal:

No co je u tebe slovo loudal.O kolik jezdíš míň než je limit.já skoro o 5 Km/h míň než je limit,protože mi vadí ta 151003 s kterou jedu.než naťukám výkon 100 % tak se uťukám skoro k 60 jen na D a pak zase zpátky.Nemělo by to být plynulé,tak jako když pak použiju dynamickou brzdu.Tam už to je plynulý a stačí jen držet A nebo D,ale jak se dostanu na výkon + tak musím asi 60* tˇukat na písmeno D.Tak jestli nebude v tomhle problém.Lukáš

151 i 350 má diskrétní řazení jízdních stupňů, takže by to byl krok mimoreal....pokud Ti to vadí, zapni si zjednodušené ovládání v MSTS a jednou klávesou budeš ovládat jak brzdu, tak trakci.....a nebo si nainstaluj pikovláčky.....

Martens napsal:
KimiR napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
KimiR napsal:

151 i 350 má diskrétní řazení jízdních stupňů, takže by to byl krok mimoreal....pokud Ti to vadí, zapni si zjednodušené ovládání v MSTS a jednou klávesou budeš ovládat jak brzdu, tak trakci.....a nebo si nainstaluj pikovláčky.....

u 350 mi to jde normálně,držím D nebo A a ne ťukání 60 na D nebo A.Lukáš

Ježíš Marjá, tak u jiné loko ti to jde (ne)normálně....Martens ti jasně napsal, že tak je to u téhle lokomotivy v reálu (u všech odporovek), tak co řešíš?
Smiř se s tím, že stroj o výkonu 4 MW, nemůžeš připojit rovnou na plné napětí, proto ta regulace. Jak sám vidíš, práce strojvedoucího není jen jízda na ešusu s jemnými doteky na rychlostní klávesnici.
A prosím tě, vyrvy sy z klávesnyce to ypsylon.

Omlouvám se všem humanistům za svůj výlev... .
Jdu radši dodělat Kostomlaty, ať se to do aktualizace stihne.

Naposled editoval moderátor:
Aji tak MSTS snese hodně: Dám u 151 100%, zdvihnu sběrač, zmáčknu písek a ono to jede. To by v reálu šlo docela blbě.

VaclavP napsal:
Aji tak MSTS snese hodně: Dám u 151 100%, zdvihnu sběrač, zmáčknu písek a ono to jede. To by v reálu šlo docela blbě.

Tak jsem to nemyslel,myslel jsem když třeba jedu 120 Km/h a potřebuje zvýšit výkon na 160 Km/h,tak mám kolem 60 % výkonu a dám 100 % výkonu aby se mi zvýšila rychlost.Ani nepoužívám pískování.Samodřejmě nedávám výkon hned od začátku na 100 %.Ale prostě mi to je divný.Že u 350 mi to jde normálně když držím D a u 151 to musím mačkat asi 60*.Lukáš

Pawlik napsal:
Ježíš Marjá, tak u jiné loko ti to jde (ne)normálně....Martens ti jasně napsal, že tak je to u téhle lokomotivy v reálu (u všech odporovek), tak co řešíš?
Smiř se s tím, že stroj o výkonu 4 MW, nemůžeš připojit rovnou na plné napětí, proto ta regulace. Jak sám vidíš, práce strojvedoucího není jen jízda na ešusu s jemnými doteky na rychlostní klávesnici.

Tak proč když si vezmu zssk 350 a jedu sní tak mě stačí držet D a ne maškat asi 60* písmeno D.Lukáš

Zaleží na nastavení v ENGu. Blíže realitě je to ale u té 151.
Můzeš použít v Eng editor a předělat si to,když ti to tak vadí :roll:

Ja se v tom ovladani masin nevyznam, fira jsem nikdy nebyl a nikdy nebudu, presto by me zajimalo, da se v te 150/151 nejak naraz vyhodit vykon? Je totiz pekne blby, kdyz mam dejme tomu 60% vykonu a potrebuju to rychle shodit na nulu. Trva to moc dlouho. S BINEM to urcite jde zaridit, aby to fungovalo. Bylo by to fajn. ale jestli ty masiny nic takovyho nemaj tak se omlouvam a uz mlcim.

michawel napsal:
Ja se v tom ovladani masin nevyznam, fira jsem nikdy nebyl a nikdy nebudu, presto by me zajimalo, da se v te 150/151 nejak naraz vyhodit vykon? Je totiz pekne blby, kdyz mam dejme tomu 60% vykonu a potrebuju to rychle shodit na nulu. Trva to moc dlouho. S BINEM to urcite jde zaridit, aby to fungovalo. Bylo by to fajn. ale jestli ty masiny nic takovyho nemaj tak se omlouvam a uz mlcim.
Jako vypnutim motoru, nebo stazenim pantu to resit nechci :)

michawel napsal:
michawel napsal:
Jako vypnutim motoru, nebo stazenim pantu to resit nechci :)
No to stažení pantografu se tady radilo i jako praxe z reálné železnice....rychlé zkrokování řešit nejde a je docela blbé, že MSTS na trvale stisknutou klávesu krokuje daleko pomaleji, než když klofu do klávesnice jako drak..... ale i v reále trvá dobu, než to zkrokuje z výkonu.

Ale co by šlo využít - pokud to definice engu umožňuje, to je klávesa backspace (nyní je na ní namapována záchranná brzda)....kdyby to šlo oprostit od brždění a rychle se na jedno klepnutí na backspace sjede z výkonu .....

A nebo si to uprav u sebe (a raději to ani nepouštěj nikde ven) a dej si tam plynulou regulaci od 0 do 100% s krokem po 2 %....pak to bude rychlé, ale s realitou to nebude už mít nic společného......

KimiR napsal:
Pawlik napsal:

Tak proč když si vezmu zssk 350 a jedu sní tak mě stačí držet D a ne maškat asi 60* písmeno D.Lukáš
Já to mám zase opačně u 350 musím krokovat a u 151 stačí držet D

Ondra.H napsal:
KimiR napsal:
Pawlik napsal:

Já to mám zase opačně u 350 musím krokovat a u 151 stačí držet D

A už vás napadlo porovnat si tyto dva engy? O jaké číslo řady 350 a 151 šlo? Pokud mne paměť neklame, tak ne všechny skiny jsou nastaveny dle posledních vyladěných 350 - na webu se jich fláká docela dost a upravovalo se jenom to, co je v trainsetu BP....

Tak konečně sem si projel aktivitu Den blbec. Během toho sem přišel na dost podivností. Proč mi 151 od Krasíkov-Rudoltice v Čechách jela na plnej knedlik "jen" 150 km/h když v realu jezdí 160 km/h. Dále volnější časy? Kdy bych nejel o 5 km/h rychlejc a místy i o 10 tak bych to nezvlád. Myslim že zajet si volnou jízdu je lepší, nezatěžuju tolik PC s trafic. U té 151 je to v engu jako u ostatních za co autor nemůže. Doufám že to někdo vyladí.

Draco napsal:
Tak konečně sem si projel aktivitu Den blbec. Během toho sem přišel na dost podivností. Proč mi 151 od Krasíkov-Rudoltice v Čechách jela na plnej knedlik "jen" 150 km/h když v realu jezdí 160 km/h. Dále volnější časy? Kdy bych nejel o 5 km/h rychlejc a místy i o 10 tak bych to nezvlád. Myslim že zajet si volnou jízdu je lepší, nezatěžuju tolik PC s trafic. U té 151 je to v engu jako u ostatních za co autor nemůže. Doufám že to někdo vyladí.
Ale to je tvůj problém, o nastavení strojů jsme se tady několikrát bavili a nic. Co kdyby ses něco naučil a zkusil tu zatr. 151 vyladit. Určitě ti do začátků někdo pomůže. A co se jízdy s MSTS týká, nikdo tě nenutí jezdit aktivity. Klidně si jezdi volnou jízdu bez trafficu a návěstí... Vždyť je prý demokracie....

Draco napsal:
Kdy bych nejel o 5 km/h rychlejc a místy i o 10 tak bych to nezvlád.
Mě když jedu o 5km/h víc než je limit tak se mi aktivuje záchraná brzda a uvolnit jde až 90s po zastavení, nevím jak tobě.

Fabio napsal:
Draco napsal:
Kdy bych nejel o 5 km/h rychlejc a místy i o 10 tak bych to nezvlád.
Mě když jedu o 5km/h víc než je limit tak se mi aktivuje záchraná brzda a uvolnit jde až 90s po zastavení, nevím jak tobě.

Tohle závisí na nastavení v souboru *.eng modelu v sekcích monitorů.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře