Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
michawel napsal:
Celá aktivita znova? Nebo ne?
Spěšňák 1903 znovu a ec177 tam se do hry nikdo dostat nemohl, takže na druhý pokus znovu.

Mirane, kdosi měl problém v KH. Já posun projel podle plánu mírně zpožděn. Bylo to nastaveno tak, že jakmile náklad minul posledním vozem angličan, rozsvítila se bílá do odstavných kolejí. Mě se stalo až v posledních testech, kdy jsem opravoval vyčkávací bod v Kolíně, že mi naskočila bílá až byl náklad úplně pryč. Ale času v KH bylo dost, nic se nezpozdilo. Dej pak vědět.

363 084 napsal:
Teda kecám.Myslim, když najíždim na tu 180.Zkoušel sem ty lokomotivy vozit i jednotlivě, ale vypadla mi hláška že mám objet tu 162 a to sem teprv ukládal k zarážedlu tu 180.A když je vezmu najednou, zajedu k poště a chci jet zpátky tak se zaseknu na stůj směrem do depa.Poradte prosim jak to mám teda jet?Díky
Zajeď si aktivitu znovu a jak budeš jezdit, budou Ti vyskakovat takové bílé bubliny s textovými hlášeními. Jak vidím, nejsi schopný si je zapamatovat, tak dobrá rada je, mít na stole tužku a papír a úkoly si opsat a pak teprve zprávu potvrdit. Nic jiného Ti nikdo neporadí.

Jen tak mimochodem. Když topírenský řekne svěsit, tak svěsit a ne vozit jednotlivě.
Asi jsem zapomněl dát jednu sprostou zprávu, kdyby někdo chtěl couvat zpět jen s jednou mašinou. Díky za tip, doplním

Naposled editoval moderátor:
Zbynku, problem jsem mel ja. Po rozsviceni bily pad do Windows. Pomohlo skutecni nainstalovat ten prilozenej Bin, jak jste radili. Ale neradili jste, ze se ma starej odinstalovat a jak se to dela. Ja totiz novej daval na starej a hlaska o tom, ze mam nainstalovanou posledni verzi mne ukolibala. Starej jsem odinstaloval vymazem adresare mstsbin backup nebo jak se jmenuje a nainstaloval ten novej a slape to jak ma. Jinak, ta puvodni verze aktivity ma chyby a je nutny nainstalovat tu novou verzi nebo ne? Z prispevku jsem to nepochopil. Vydal jsi update a za 4 prispevky jsi psal, ze to beres zpet, ale mozna se to tykalo tech zvuku. Byl jsem z toho zmatenej. Ale problem je asi u me... Potrebuju se mezi vami starymi vlky otrkat... Jinak dik za pomoc.

Zatraceny Milovice, ten kdo me daval ty pokyny je ale vul :)) Rekl ze uz jsem za hranicema a vono prd, takze jedem znova do toho strasnyho Milovickyho kopce :) Ja navic prehlidnul tu 55tku nahoru a sel jsem na brzdy, podarilo se me to rozjet max na 22 km/h a do kopce jsem to pak vyjizdel max. 13 km/h a byl jsem rad ze to vubec vyslo :) a v Milovicich po tom strasnym usili tohle :) Ale jako super, ale musim tedy zpetne litovat ty lidi, jestli tohle museli poslouchat ve dve rano.

problem

zdravim mam problem vyjedu z masarycky s 163 a kdyz prejedu odjezdove navestidlo tak mi to spadne a nahlasi chybu Trein exe nevite nekdo cim to je?

michawel napsal:
Zatraceny Milovice, ten kdo me daval ty pokyny je ale vul :)) Rekl ze uz jsem za hranicema a vono prd, takze jedem znova do toho strasnyho Milovickyho kopce :) Ja navic prehlidnul tu 55tku nahoru a sel jsem na brzdy, podarilo se me to rozjet max na 22 km/h a do kopce jsem to pak vyjizdel max. 13 km/h a byl jsem rad ze to vubec vyslo :) a v Milovicich po tom strasnym usili tohle :) Ale jako super, ale musim tedy zpetne litovat ty lidi, jestli tohle museli poslouchat ve dve rano.
V Milovicích někdo říkal dřív, že jsou hranice? To je možné jen tehdy, až jsou všechny vozy na správné koleji. Ještě jsem se vždy díval. A pokud jsem nejel dostatečně pomalu, tak než jsem zabrzdil už jsem stál na vyhýbkách druhého zhlaví :lol:
Dřísy a Boleslav jsi jak vidím zvládnul :lol: Až tam to bez mem512 padalo.

Zbyněk Šemora napsal:
michawel napsal:
Celá aktivita znova? Nebo ne?
Spěšňák 1903 znovu a ec177 tam se do hry nikdo dostat nemohl, takže na druhý pokus znovu.

Mirane, kdosi měl problém v KH. Já posun projel podle plánu mírně zpožděn. Bylo to nastaveno tak, že jakmile náklad minul posledním vozem angličan, rozsvítila se bílá do odstavných kolejí. Mě se stalo až v posledních testech, kdy jsem opravoval vyčkávací bod v Kolíně, že mi naskočila bílá až byl náklad úplně pryč. Ale času v KH bylo dost, nic se nezpozdilo. Dej pak vědět.
Tak KH bez problému, ještě jsem asi 2 minuty čekal na souhlas k odjezdu. Jedu to pod posledním Binem 1.7.102222. Kolín bez problému, traffic jezdí jak má...

Semora: Prijel jsem do Milovic a tahnu pomalinku (max. 20) na spravnou kolej, pri dojezdu k trpaslikovi (sviti bile) uz jedu sotva pet, najednou hlaska, Uz jsme za hranicema, odves a jed dal, udelam to, objedu a drc, vozy v prujezdnem profilu :)
Jedina vec, ktera me napada, ze jsem odvesil a vuz min v Boleslavi, ale to je divny, protoze jsem to svesoval presne dle instrukci za vozem cislo 7. No neva, rad se projedu znova, zrovna tenhle usek je hodne hustej :) a stejne jsem tam nasekal tunu chyb

Mám otázečku k aktivitě Topírna. Po zastavení u rozbité návěsti na km 344,9 a obdržení zprávy o nutnosti couvání, odcouvám k mostu, ale když vyrazím zpátky, TAB mě stejně za failed signal nepustí...

Je nutné zacouvat skutečně až na most ? Zůstal jsem stát tak jeden vagon před mostem, nicméně jsem pak nahoru vyjel, takže jsem až dozadu nepotřeboval..

Borek napsal:
Mám otázečku k aktivitě Topírna. Po zastavení u rozbité návěsti na km 344,9 a obdržení zprávy o nutnosti couvání, odcouvám k mostu, ale když vyrazím zpátky, TAB mě stejně za failed signal nepustí...

Je nutné zacouvat skutečně až na most ? Zůstal jsem stát tak jeden vagon před mostem, nicméně jsem pak nahoru vyjel, takže jsem až dozadu nepotřeboval..
Tak jeď pomaleji, aby Ti to vyšlo až se ikonka na TM odbarví a TAB pustí :lol:
Nad příkazy se nepřemýšlí. Nejprve vykonat a pak si stěžovat. :lol:

To Zbyněk:
nevím zda jsi na poslední chvíli v aktivitě Topírna nedělal nějakou změnu, ale v Praze na Smíchově se žádný pád ani výbuch nekonal a to jsem schválně světlomety přepínal jak o život.... Před Hlavákem to trochu zacukalo ale taky žádný světoborný pád ani zemětřesení se nekonalo.

Miran napsal:
To Zbyněk:
nevím zda jsi na poslední chvíli v aktivitě Topírna nedělal nějakou změnu, ale v Praze na Smíchově se žádný pád ani výbuch nekonal a to jsem schválně světlomety přepínal jak o život.... Před Hlavákem to trochu zacukalo ale taky žádný světoborný pád ani zemětřesení se nekonalo.
No jo, když máš počítač NASA, to se Ti jezdí. Také záleží jakou máš verzi té 363. Tobě svítil dálkový reflektor?
Zemětřesení. Když jsem dělal screeny, tak jsem nahodil venkovní pohled na nasvícený Žižkov a byl jsem mražený. Po loadu jsem raději nevystrkoval hlavu z okna a projel jsem. :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Ohledně PC Athlon 2800XP, na tom se mi TN rozchodit nepodařila. Grafika nVidia 6600. FPS=0až1. Ale kamarád má XP2600, ale grafiku ATI X1600 a normálně jezdí. Já ještě zkusím z práce na můj stroj dát grafiku X800 z práce a dám vědět, jestli se mi podaří svěsit.
Tato aktivita je stavěná na lepší železo.
Mno, já mám FPS i u tohodle vždycky přes 10, pakliže se nenačítá nějaký vlak, tak i kolem 25. Ona Ati Radeon X1600 s 512 DDR2 RAM je to nejlepší, co se dá sehnat do AGP a výkonný to jako vážně je brutálně. :) Ani v současnosti neexistuje hra, kterou bych bez problémů nespustil.

Miran napsal:
Obávám se jediného, a to že divnej počítač máš ty
No asi jo. Ale rozhodně nejsem jedinej, sám Zbyněk uznal, že mu to dělalo taky a pak tu byl na začátku též nějaký uživatel, co mu to slítlo.. Jenže Zbyněk to vyřešil, já ne. :(

Zbyněk Šemora napsal:
No jo, když máš počítač NASA, to se Ti jezdí. Také záleží jakou máš verzi té 363. Tobě svítil dálkový reflektor?
Zemětřesení. Když jsem dělal screeny, tak jsem nahodil venkovní pohled na nasvícený Žižkov a byl jsem mražený. Po loadu jsem raději nevystrkoval hlavu z okna a projel jsem. :lol:

Žádny NASA ale obyčejný Athlon 64 3000+, 1,5 GB RAM a cca 0,5 TB na discích. Nejzajímavější je grafika. Teď jsem kvůli RS koupil ATI Radeon HD2600 Pro 512 MB a to jenom proto že má AGP. A hrozně jsem se těšil jaké že FPS bude. Ale ouha, i tahle karta se může jít vycpat a pro MSTS používám dál starou Nvidii MX440 64 MB s originálníma ovladačema a FPS běžně na volné trati kolem 40 - 50, Pokud se tam dají jakékoliv novější ovladače jde FPS k čertu a dosahuje max něco kolem 30. Stejně tak i nový Radeon. A to prosím v rozlišení 1280x1024 32bit a všechny detaily na max. Je samozřejmě pravda, že v kritických místech nikde nelítám kolem mašiny venku, ale sedím pěkně v boudě jako každý správný fíra.. :lol: :lol:

No vidíš a já chci tu mou problémovou nVidiu6600GT vyhodit a jelikož tento počítač chodil s ATI X800, kterou jsem dal do práce, celkem schopně, už mám na cestě asi za 2000kč:
GK ATI Sapphire Rad X1650Pro 512MB,DDR2,DVI,TV,AGP
Ta Tvoje ATI byla v nabídce také, ale v akci a podezřele levná.
Pokud na tomto PC pak pojede Topírna noc, tak byl problém jasný. (S nVidiou FPS 0 až 1 při 32 bitech, hlo se to až po přepnutí na 16 bitů)
Nejhorší je, že člověk upravuje železo metodou pokusu a omylu.
Ideální by bylo přijít do prodejny, do PC, který chci zakoupit nainstaluji MSTS a Topírnu noc, bez mem512 a pokud to nepojede, tak PC nechci, ukažte co máte dál :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

GK ATI Sapphire Rad X1650Pro 512MB,DDR2,DVI,TV,AGP
Tak tuto kartu mám pro PCl na desce Asus P5B Deluxe a občas taky nestíhá.Zkusil jsem dát novější Bios a nic se nezměnilo.Ovladače mám 7.10 a FPS jsem nesledoval.Byl jsem se poradit ve firmě,ve kterém jsem PC koupil a nechal jsem jim tam PC na testy.Podle nich engine msts neumí využít potenciál dnešních GK a je zbytečné kupovat nadupané grafiky.Snad MSTS2 to bude umět lépe...

Taková zvláštní věc.Aktivita Topírna - Dojel jsem do Milovic, na hlášku o odpojení soupravy jsem zastavil (track monitor ukazoval 0.0km do trpaslíka, co tam tak hezky bíle svítí - odhadl bych to tak na 2 metry před), odpojil sergeje, objel nádražím. A při posunu na manipulák již tam čekající jsem sejmul poslední vagon soupravy, se kterou jsem přijel. Activity ended - car derailed.

Zeptám se, je to chybka u mě, že jsem si blbě vyložil bílé světlo a nedojel až za něho, nebo je to chybička aktivity a souprava se prostě na danou kolej před trpaslíka nevejde ? A mohu vůbec bílé světlo s celým vlakem "probrzdit" dále ? Myslím v reálu, v aktivitě budu muset, jinak tam neprojedu..

Borek napsal:
Taková zvláštní věc.Aktivita Topírna - Dojel jsem do Milovic, na hlášku o odpojení soupravy jsem zastavil (track monitor ukazoval 0.0km do trpaslíka, co tam tak hezky bíle svítí - odhadl bych to tak na 2 metry před), odpojil sergeje, objel nádražím. A při posunu na manipulák již tam čekající jsem sejmul poslední vagon soupravy, se kterou jsem přijel. Activity ended - car derailed.

Zeptám se, je to chybka u mě, že jsem si blbě vyložil bílé světlo a nedojel až za něho, nebo je to chybička aktivity a souprava se prostě na danou kolej před trpaslíka nevejde ? A mohu vůbec bílé světlo s celým vlakem "probrzdit" dále ? Myslím v reálu, v aktivitě budu muset, jinak tam neprojedu..
Pokud budu pomalu vjíždět do Milovic, tak samozřejmě bílá je už pro následující posun. Až budou vzadu hranice, výpravčí to oznámí. Bílou můžu projet. Pokud ale budou chybět nějaké vozy, tak výpravčí nic neoznámí. Ale i tak doporučuji před odpojením vždy hranice vzadu zkontrolovat. a to všude, kde se odpojuji.
V Milovicích se vozy vejdou úplně přesně od námezníku k námezníku.

Jasný, o to mi šlo. Hlášku o hranicích jsem dostal, a věřím, že vúz / vůz to vyjde krásně ale sergej+vozy / vozy už ne.

Šlo mi o to, jestli v reálu :

I) Může nastat situace, že již svítí bílá pro následující posun, ale vlak teprve vjíždí na danou kolej

II) Pokud dojít může, může se lokomotiva dostat za tuto návěst s tím, že vagony zůstanou po odpojení před.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře