Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Ty žabotlamy, to je pravda, vím o tom . Hold někdy se hráč nesmí dívat, Na hlavní přijíždím dle jř a kochám se do 22.00, kdy odjedu, tam nic nezmizelo.
Ale rychlost 50 z Lysé do Vysočan? ne ne. To vypadá na nesplnění nějakého úkolu a hned kouknu:
50 aktivuje časová událost při odjezdu z Milovic a deaktivuje místní událost za odjezdovým návěstidlem z Lysé, kterou nelze minout a má aktivaci 1. 50 by naskočila, do Vysočan jen v případě, kdyby hráč švindloval a jel z Lysé už v dobu, kdy měl teprve odjíždět z Milovic. Jiná varianta neexistuje. Zažil jsem to, když jsem prodlužoval trasu a neopravil časové události. Také mi to pak řvalo, že do Čelákovic překračuji 50. :lol:
Zdravím, určitě jsem nešvindloval :D Ta hláška mi v Lysé skočila, byla to ta o tom ve kterých stanicích budu připojovat vozy, jestli se nemýlím. Fakt jsem jel přesně dle JŘ, takže je to pro mě záhadou. Jínak je pravda, že při odjezdu z Nymburka nmůže fíra řídit a zaroveň obíhat vlak :D :D Jo hold byl jsem tam kde jsem neměl co dělat. S pozdravem Dan.

V Lysé žádná hláška není. Děje se vše úplně potichu a hráč nic nezpozoruje. Za odjezdem se deaktivuje rychlost 50 a aktivuje 70. Hráč to pozná tak, když dá Sergeje na plný výkon a na chvíli si zdřímne, tak někde za Káraným jej probudí ticho a vyskočená hláška "překročil jsi stanovenou rychlost 70km/h"
Rychlost 50 tam nemá odkud viset, protože jinde se 50 nejezdí. Testoval jsem to ve finální verzi asi 5x a funguje to 100%.
JInak je nutné číst hlášení. Mimo jiné se hráč dozví, kde má v příští stanici zastavit nebo při posunu po najetí na vozy, aby zabrzdil na zkoušku brzdy. Ne všude jsou hlášky při zastavení. To jsem chtěl trochu víc sjednotit, ale raději jsem moc neriskoval z důvodu rozdílného místa zastavení u každého hráče individuálně.
Ten panťák v Nymburce byl původně dobře, protože se odjíždělo původně o pět minut dříve. Pak se posunul odjezd a na panťák jsem už zapomněl. Na Masaryčce se mi vlaky také trochu zasukovaly, ale nakonec se nějak vyjezdily, tak jsem to už tak nechal.

Zbynku, malej problem. Zkopiroval jsem ten soubor, jak jsi rikal, a pri startu msts to pise problem. A po spusteni neni videt trat... Ze ja hlupak si neudelal zalohu toho souboru. Jinak, uz jsem se dneska jednou ptal. Pada mi zaloha v Kutny Hore po odjeti nakladu a postaveni navestidla na posun. MSTS Bin jsem nainstalovanej posledni verzi mel (jak radil nekde predtim), takze stale nevim...

Souborem to není. Tam je jen změna v obsazení počtu oddílů dopředu vlakem hráče. V původním jich bylo 8 a v update je to vráceno zpět na 6.

Jinak tato aktivita není pro slabé PC. Jak jsem poznamenal, můj původní Athlon2800XP s 1 giga RAM a nVidia6600GT si po načtení ani neškrtne. MSTS sice nespadne, ale není možný pohyb kurzoru myši. Až po změně z 32 na 16 bitů barev se puklík rozjede. Ale po změně stanoviště opět FPS 0 až 1.

Zbyněk Šemora napsal:
Souborem to není. Tam je jen změna v obsazení počtu oddílů dopředu vlakem hráče. V původním jich bylo 8 a v update je to vráceno zpět na 6.

Jinak tato aktivita není pro slabé PC. Jak jsem poznamenal, můj původní Athlon2800XP s 1 giga RAM a nVidia6600GT si po načtení ani neškrtne. MSTS sice nespadne, ale není možný pohyb kurzoru myši. Až po změně z 32 na 16 bitů barev se puklík rozjede. Ale po změně stanoviště opět FPS 0 až 1.
Já mám Intel Celeron 2,60 GHz, 256 MB RAM a aktivita ani jednou nespadla, parametr mem 512 jsem logicky nezadával když mám paměť 256 MB, zadal jsem mem: 200, protože když jsem zadal mem: 256 tak mi Windows hlásil že má nedostatek volné virtuální paměti.

Tak to já mám 512MB a na parametr MEM 512 jedu pořád a nic se neděje - bez hlášen a zbytečnýho držkování OS

Ondra.H napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Já mám Intel Celeron 2,60 GHz, 256 MB RAM a aktivita ani jednou nespadla, parametr mem 512 jsem logicky nezadával když mám paměť 256 MB, zadal jsem mem: 200, protože když jsem zadal mem: 256 tak mi Windows hlásil že má nedostatek volné virtuální paměti.
Tento počítač - vlastnosti - upřesnit ......upřesnit - virtuální paměť a zrušit velikost určí systém, ale dát natvrdo minimálně 2000 a 2000. Ale i tak 250MB RAM je málo pro winXP i pro kancelářské aplikace.
Jinak parametr -memxxxx využívá i virtuální paměť.
Ale lepší Vám to vysvětlí Bob57. Těch 2000 je totiž z jeho hlavy, když jsme měli první konzultace o MSTS. A opravdu to funguje.
Ono totiž nestačí jen přepsat, ale myslím nejprve ji zakázat, restartovat PC, vyčistit disk, defragmentovat a až teprve potom nastavit. Ale bojím se, že z 256MB RAM bez virtuální paměti Windows naběhne.

Teda Zbyňku, ty jsi očividně čekal na bin, aby jsi mohl pořádat tyhle tvoje megalomanský aktivity. :)
Já mám zásadní problém. I když teda nesouvisí nejspíš s touhle aktivitou.
Při posunování na masaryčce mi všechno jde, ale v okamžiku najetí na tu 180ku následuje pád. Jenže to se mi stalo u volné jízdy též, když jsem si udělal vlak pro napěťovku (363+754), tak zásadně se MSTS nespustil, hned to padalo. To samé se mi stávalo asi před měsícem v jiné aktivitě, co se jel nějaký ten rychlík z Břeclavi, či odkud to bylo.. V Nymburku se mělo připojit na brejle a v tom okamžiku taky pád. :( Právě z toho důvodu jsem komplet přeinstaloval celý MSTS a jak je vidět, nepomohlo to. :( Prostě nejde mi spojit elektrická lokomotiva s motorovou. Neví někdo, prosím, jak na to?

Edit - vidím, že už tu někdo měl stejný problém a Zbyněk se ptal na bin - tak rovnou píšu, že mám ten přiložený k aktivitě.

Mě MSTS padalo při najetí puklíka na el. lokomotivy od stabilní verze Bin. Pak jsem moc Džordže prosil. Vše vyřešil parametr v zástupci -mem, jak se o něm už týden diskutuje. Od té doby ani jeden pád. Doporučená verze Bin je v balíku aktivit, protože u Džordže se přímo odkazem stáhnout nedá. Poslední verze Bin je do aktivit zatím patová, kvůli reverzním bodům a nulového limitu.
Až někde ve Dřísech při velkém množství nákladních vozů a velkém šibování nejprve nešly zvuky Sergeje a pak po svěšení pád.
Opět jsem prosil Džordže a poslal mu save aktivity, aby mohl testovat.
Na to vznikl nový soundcfg.dat s opravou řádku:
SoundSystem ( 5, 300, 200, 31457280 )

Opravdu tato aktivita funguje jen díky Džordžovi a vývoje BIN. Nižší verzi než doporučenou nepoužívejte i z důvodu svícení návěstidel v Praze.
Další podmínkou je výkonný PC. Ještě zkusím udělat odlehčenou verzi aktivity, ale moc to odlehčit nepůjde. Problém je, že trasy jsou krátké, tak je v placu velký počet souprav v podobě LC a to je ten hlavní problém. Den blbec nemá tolik LC, proto funguje i na slabších PC.

Když jak jsem psal - MSTS bin mám ten, co byl u aktivity, parametr mám zadany jak v zástupci na ploše, tak v Trainstore, uvedený řádek v soundcfg.dat je také stejný (je jich tam pět se stejným názvem, ale tyhle čísla jsou jenom na posledním).
PC mám Athlon 64 2800+, 1024MB RAM, grafiku Radeon 1600 Pro 512MB RAM.
A stejně to padá....

To není možné, to už jen musí být špatně konfigurován PC nebo jsou na pozadí spuštěny nějaké programy.

Ale jen tak pro info. Včera jsem bádal nad spěšňákem do Letohradu, kdy mi nešlo křižování v Kolíně. Když po neúspěšném aktivování všelijakých servisů oba rychlíky zůstaly zase stát za Kolínem dílny, tak jsem se naštval a na oba trafic jsem opatrně najel, svěsil a sunul ku Pardubicím.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/postrk.jpg
Předemnou zelená ulice a hurá do Týnce. Ale tam jsem se pochopitelně nevešel k peronu. Pak jsem raději změnil scripta návěstidel a vše se vrátilo do normálu.

Chci říct jen tolik, že žádné pády do windows a to na staré šunce s klasikou P 3 giga a grafikou AGP.

Zbyněk Šemora:
Bože můj, zaplať pánbůh, že už nejsi na dráze. :eek: :D :D :D

Naposled editoval moderátor:
Michal napsal:
Zbyněk Šemora:
Bože můj, zaplať pánbůh, že už nejsi na dráze. :eek: :D :D :D
Já vím, že to neprojde, ale mě jen zajímalo, co se stane po svěšení.....a ono to šlo. Jinak cestující z IC by mne asi ukamenovali, že je vezu zpět do Pradubic :lol: :lol: :lol: .
Já jen věřil, že nějaký servis vše vyřeší. Kdepak nevyřeší, hráč si bloky dopředu zabere i přes červenou.
Jenomže při osazování nových návěstidel jsem poctivě linkoval každou kolej s pocitem, že už nehrozí, že výpravčí bude pozdě stavět, tak očekávám, kdy mi někdo vynadá, že jede s EC 160 a kvůli výstraze na vjezdu musí zpomalit na 120. Pak samozřejmě naskočí volno. Na druhou stranu, v průměru se nic nestane, stejně je MSTS proti reálu rychlejší, tak nějaké přibrzdění neuškodí. :wink:

Zbyňku, ty se tedy oficiálně vracíš k předchozímu skriptu návěstidel nebo jsi ten odkaz dal jen na dohrání aktivit?

Vráceno zpět. Způsobilo to víc problémů než jsem čekal. Já jen testoval svou novou aktivitu a tam problém nebyl, Jenomže po vydání aktualizace konečně někdo začal hrát aktivity a přišlo se na to, že to zlobí skoro všude. Testeři jsou opravdu potřeba a tohle není v silách jednoho člověka. Nyní byl problém, že v pracovních aktualizacích bylo nutné hýbat s kolejemi a tudíž se rozhazovaly už existující aktivity, které je nutné nejprve opravit.
Takže jezděte a testujte. Kdyby něco, pište. Také hlaste stanice, kde se jezdí víc než 120 a na vjezdu je maximálně výstraha. Opravím. (na úkor kombinací linků)

Zbyněk Šemora napsal:
Vráceno zpět. Způsobilo to víc problémů než jsem čekal. Já jen testoval svou novou aktivitu a tam problém nebyl, Jenomže po vydání aktualizace konečně někdo začal hrát aktivity a přišlo se na to, že to zlobí skoro všude. Testeři jsou opravdu potřeba a tohle není v silách jednoho člověka. Nyní byl problém, že v pracovních aktualizacích bylo nutné hýbat s kolejemi a tudíž se rozhazovaly už existující aktivity, které je nutné nejprve opravit.
Takže jezděte a testujte. Kdyby něco, pište. Také hlaste stanice, kde se jezdí víc než 120 a na vjezdu je maximálně výstraha. Opravím. (na úkor kombinací linků)

Teraz nechapem, cize script z toho linku http://www.semora.cz/d/Sigcfg.dat uz nemam pouzit, a vratit tam povodny, ktory som... eeehmm...prepisal ? :eek:

xwing napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Teraz nechapem, cize script z toho linku http://www.semora.cz/d/Sigcfg.dat uz nemam pouzit, a vratit tam povodny, ktory som... eeehmm...prepisal ? :eek:
Tady nepotřebuješ nic chápat, ten dialog který cituješ není určen běžným uživatelům, takže se chovej podle toho co Zbyněk doporučil na minulé stránce....

Problém na SMíchově

Ahoj,

mám problém na Smíchově, zatáhnu až ke kolíku, hláška vyskočí, přejdu na druhé stanoviště, nesvítím ale neodblokuje se mi trpaslík........

Co dělám blbě?

To je tak, když se někdo ptá pětkrát na to samé.
Samozřejmě. Platí oprava na odkazu. To je původní soubor. Ten v aktualizaci měl odstranit pozdní stavění návěstidel.
Opravujte aktivity a testujte. Myslím, už že vše musí fungovat.

Re: Problém na SMíchově

Míla napsal:
Ahoj,

mám problém na Smíchově, zatáhnu až ke kolíku, hláška vyskočí, přejdu na druhé stanoviště, nesvítím ale neodblokuje se mi trpaslík........

Co dělám blbě?
U jakého vlaku? 684?
Tam je nutné jet až k hlášení, zkontrolovat vybavení reverzního bodu (F4) a musí se návěstidlo vybavit. Pokud se někdy nerozsvítí, stačí škubnout ve směru jízdy. Ale někde jsou blokování a je vždy napsáno, co hráč udělal špatně. U lehčích prohřešků se hra neukončí, ale hráč jen dostane rázně až sprostě vynadáno. (nezastavení u boudy v depu, nezastavení u výpravčího v Krči, atd) Čas je, tak se dá chyba ve hře ještě napravit. Ale projetí červené tolerováno není nikde.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře