Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdravím, to je osud. :D Mě se něco podobného stalo u posl. akt. naštěstí jsem na to přišel než jsem ji pustil ven. Klidně si tu aktivitu projedu znovu. Aspoň vím, že mi neblbnul MSTS. S pozdravem Dan. :D

Tak bohužel problém u mě je problém v samotném msts. Udělaj jsem si jednoduchou aktivitu bez trafficu a stejné problémy jako na Masaryčce. Asi nebudu moct jezdit aktitivty.

Václave pro MSTS se počítač 486 už opravdu nehodí. :lol:

Aktivitu jsem prolétl v editoru a traffic se už uklidí. Dál jsem už nic v trasách neopravoval, tak žádný jiný problém by už být neměl.
Ale kdybych každému postiženému, který musí jet aktivitu znovu jako odškodné měl platit pivo, asi bych musel prodat firmu :lol: :lol:
No nic, zapínám aktivitu a jdu hrát.

Už jsem přivezl 684 na Smíchov a odstavil lokomotivu. Ale vyděsil mne fíra na nákladu z Oseku do Hory. On tam snad chrápal a odjel asi o minutu později. Ani z Kutné Hory se mu nechtělo hned odjet a k lepšímu ani výpravčí nepospíchal s rozsvícením bílé. Ale nakonec vše dobře dopadlo. V Hoře je času dost.
Dál traffic vstupovaly na vteřinu přesně. Ještě mne zajímají servisy v Bubenči a Sadské, ale to až zítra.

Zbyněk Šemora napsal:
Václave pro MSTS se počítač 486 už opravdu nehodí. :lol:

Aktivitu jsem prolétl v editoru a traffic se už uklidí. Dál jsem už nic v trasách neopravoval, tak žádný jiný problém by už být neměl.
Ale kdybych každému postiženému, který musí jet aktivitu znovu jako odškodné měl platit pivo, asi bych musel prodat firmu :lol: :lol:
No nic, zapínám aktivitu a jdu hrát.
To s tím pivem není špatný nápad po včerejším tahu by jedno bodlo. :D :D :D Teď vážně, vůbec mi nevadí, že si tu aktivitku hodím ještě raz. Stejně jsem měl přez víkend tolik práce, že jsem k PC jen odbíhal a tudiž jsem tu akt. hrál po kouscích, tak teď k tomu sednu a dám ji celou. S pozdravem Dan :D

Pro klid duše, ještě dojíždím vše do 1 hodiny v noci, kdy jsem potřeboval prověřit vstupy traffic a servisů blokující vlak hráče a mohu konstatovat. Beze změn. Jen i v předposlední kontrolní jízdě trochu zrychlily traffic. Z Kolína u 684 jsem za Pečkama doháněl EX a v Poříčanech už jsem musel jen kolem 90km/h na výstrahu. Proto jsem traffic před ČB utnul a vstoupí až na hlavním nádraží v Praze. Současně by mi už ujel.
Pak je vše OK, při jízdě z Libně do Poříčan si z Úval zazávodíme se 471. Asi dvakrát se vzájemně předjedeme. Záleží jak dlouho budete vlak odbrzďovat u červené v Kyjích. Ze Sadské odjezd OK, ale proti původním verzím mi Regionova rychleji ujíždí. Už nestojím u vjezdu do Nymburk město. Za to jsem si všiml, že zde zmizelo nádraží. Dnes se už opravdu ukradne vše. Musím jej do další aktualizace dodat zpět.
.... Á systémová chyba. Chtěl jsem dojet do Dřís a za Kostomlatama jsem neopatrně vystrčil hlavu z okna a ustřelil jsem MSTS (bez tabulky o telefonování k Billovi) do woken. Takový pád jsem v MSTS ještě neměl. Poslední save mám v 0.09 a nemám čas šibování v Nymburce opakovat. Musím vařit oběd :lol: Snad odpoledne.
Ale myslím, že jediná krpa proti plánu je pozdější odjezd nákladu z Oseka, jinak vše vstupuje podle plánu a jízdní řád není nikde narušen. Pokud se blížíte pomalu k červené, tak se znak změní většinou hned při zastavení. Ostatní pobyty jsou známé z jízdního řádu.
Hlavně si dejte pozor, aby jste neodpojili vlak, který není celý ve stanici. Většinou Vám výpravčí řekne. Jinak se neodblokuje odjezd.

aktivita mi zatial slape, ale jeden problem mam. nemozem si loadnut ulozenu hru. pri loadovani mi vypise chybove hlasenie: Nelze nahrat kolejivo....alebo nieco v tom zmysle. neviem co je to za problem...nevie niekto?

ramelow napsal:
aktivita mi zatial slape, ale jeden problem mam. nemozem si loadnut ulozenu hru. pri loadovani mi vypise chybove hlasenie: Nelze nahrat kolejivo....alebo nieco v tom zmysle. neviem co je to za problem...nevie niekto?
Jsou dvě možnosti:
1. po nahrání MSTS nejít přímo na load hry, ale nejprve nahrát začítek aktivity. Po načtení opustit hru a nahrát uloženáý úkol.
nebo:
2. ikona na ploše pro spuštění MSTS, pravé tlačítko myši, vlastnosti, cíl a přepsat na:
"C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512
C = disk C, pokud máte MSTS na jiné jednotce, tak C nahradit Vaší jednotkou.

Mam take jeden dotaz ke Zbynkovo nove aktivite. Az do Kutne Hory je to v pohode, pripojim se na traktor, prelezu, vse ok. Pak se rozjede ten naklad, prejede pres vymeny a kdyz se rozsviti bila na mem navestidle, pad do windows. Nevite, cim by to mohlo byt? Bin posledni verze, mem 512, stiny zadne... Dik. jirka

jzacek napsal:
Mam take jeden dotaz ke Zbynkovo nove aktivite. Az do Kutne Hory je to v pohode, pripojim se na traktor, prelezu, vse ok. Pak se rozjede ten naklad, prejede pres vymeny a kdyz se rozsviti bila na mem navestidle, pad do windows. Nevite, cim by to mohlo byt? Bin posledni verze, mem 512, stiny zadne... Dik. jirka
Prečti si info.Musíš nainstalovat BIN ,který je přiložen u aktivity.

tak zatim odjezd z Kolína na rychlíku a bez problémů, je to fakt príma. Po těch 40tkách, dvacítkách a ještě i nižších rychlostech jsem si z Kutný hory tu 120tku fakt užil. Těším se, jak si dneska dám další kousek. JŘ zatím plním na sekundu přesně.

michawel napsal:
tak zatim odjezd z Kolína na rychlíku a bez problémů, je to fakt príma. Po těch 40tkách, dvacítkách a ještě i nižších rychlostech jsem si z Kutný hory tu 120tku fakt užil. Těším se, jak si dneska dám další kousek. JŘ zatím plním na sekundu přesně.
Jen by mě zajímalo, jak jsi jel z Oseka? Stál vedle šestikolák s modrými Falls, za kterými jsi jel z Poděbrad nebo už zmizel v oblouku na Kanín. V Kutné Hoře by se měla rozsvítit bílá hned jak poslední vůz nákladu mine angličan. (angličan je kolizní, proto je to řešeno servisem) Projel jsem to v editoru a vše by mělo být OK. Jen u mě při poslední jízdě, náklad v Oseku jsem viděl až za obloukem před Kanínem a na bílou v KH jsem si ještě chvilku po zmizení nákladu počkal. Pak už vše šlapalo jak hodiny.
Jinak je fakt, že jsem měl z KH na rychlíku stejný pocit. To šourání 20 až 30s nákladem, to byl děs. Ale tak se na nákladech jezdívalo.
Ale je tady zajímavé, že z Oseka jede stejný náklad. Do Kolína jedu za ním na odhlášku až 85 v pohodě a pak traffic nějak sám zpomalí a šourám se 30. Původně se mělo jet z Nymburka dříve, ale šourat se za prvním nákladem také nebyl žádný med. Víc jak 50 se jet nedalo.

Zbyněk Šemora napsal:
ramelow napsal:
Jsou dvě možnosti:
1. po nahrání MSTS nejít přímo na load hry, ale nejprve nahrát začítek aktivity. Po načtení opustit hru a nahrát uloženáý úkol.
nebo:
2. ikona na ploše pro spuštění MSTS, pravé tlačítko myši, vlastnosti, cíl a přepsat na:
a pokial pouzivam trainstore? je tam tiez potrebne vykonat tuto zmenu "-mem:512"? a ak ano, tak kde? hladal som to. ale nenasiel. trainstore som aj odinstaloval, a znovu nainstaloval, ale nikde som nenarazil na nic, kde by som tuto zmenu mohol vykonat.

ramelow napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
ramelow napsal:
Jsou dvě možnosti:
nebo:
a pokial pouzivam trainstore? je tam tiez potrebne vykonat tuto zmenu "-mem:512"? a ak ano, tak kde? hladal som to. ale nenasiel. trainstore som aj odinstaloval, a znovu nainstaloval, ale nikde som nenarazil na nic, kde by som tuto zmenu mohol vykonat.

menu Nástroje, Možnosti, Spouštěcí nastavení MSTS : a vložíš to do řádku Parametry .

To Miran : Mirane, nešlo by to, prosím, dát někde do FAQ nebo k Trainstore? Tenhle dotaz se tu řešil už mockrát v několika vláknech.

sypem si popol na hlavu...kukol som tri strany spat a odpoved na otazku s trainstorom tam bola...takze sorry, prehliadol som to a to som sa vazne pozeral.

Důležitá informace. Pokusný soubor script návěstidlel dělá problém ve všech aktivitách kde se křižuje. Proto si vyměňte tento za původní (samozřejmě aktuální). Rozehrané aktivity se dají loadnout. Tedy nemusíte hrát od začátku jako při jiných zásazích.
Stažený soubor nakopírujte do adresáře Breclav - Praha a přepsat.
http://www.semora.cz/d/Sigcfg.dat
Byl dotaz v jiném vláknu na aktivitu sp1903 do Letohradu. Stačí loadnout někde před Kolínem a už projedete.

Naposled editoval moderátor:
Tak jsem se zas vyborne pobavil :) Na smichove sibuju masinu a vyskoci hlaska preskoc na druhy stanoviste, ale nezapinej svetla, nebo ti MSTS vybouchne, tak sem si rikal, hmm pekna bejkarna a jako svitit bude kdo? prelezu, zapnu a buch, vybouchl :))rovnou do Windows

Zbynek Semora: Jo modra souprava v Oseku stala na vedlejsi koleji.

Akorat jsem v Praze mel dve minuty zpozdeni a ta Fatra, ci co to tam stoji vlevo ode mne mi zazracne zmizi hned jak se hnu ja :) Proste ji zeleznicni panbuh vymazal.

Hezký večer, tak v aktivitě "Topírna noc" jsem se dostal už do Prahy Uhřiněvsi a zrovna čekám na brzdu. Aktivita zatím probíhá bez jediného pádu a jízdní časy vycházejí bez problémů, ba dokonce jsem někde byl až o 2 min. dřív. :D Všimnul jsem si pár drobností a to, že mi hned na začátku akt. na Masaryčce než vyjedu z depa do nádraží z 163, při pohledu z okna zmizne žabotlama před xichtem, to samé v Nymburce v 20:00 když odjíždím a kouknul jsem kamerou na zadní vag. a nakonec to nevím jestli se má v Čelákovicích po zastavení zobrazit hláška, mě se nezobrazilo nic, tak jsem špekuloval, kde mám vlastně zastavit. Naštěstí jsem zastavil kousek za perónem, takže jsem po přisunutí vozů vlezl před odj. náv.. Jinak mě celou cestu od Lysé n/L na Prahu prudila hláška o překročení rychlosti vlaku 50km/h i když je v přiloženém JŘ 70km/h. Neberte to jako kritiku, aktivita se mi fakt MOC líbí :D , jen jsem napsal pár postřehů a to vše jsou jen kosmetické maličkosti, které této aktivitě na kráse určitě neuberou. Přeji hodně úspěchu v další práci. S pozdravem Dan. :D

Ty žabotlamy, to je pravda, vím o tom . Hold někdy se hráč nesmí dívat, Na hlavní přijíždím dle jř a kochám se do 22.00, kdy odjedu, tam nic nezmizelo.
Ale rychlost 50 z Lysé do Vysočan? ne ne. To vypadá na nesplnění nějakého úkolu a hned kouknu:
50 aktivuje časová událost při odjezdu z Milovic a deaktivuje místní událost za odjezdovým návěstidlem z Lysé, kterou nelze minout a má aktivaci 1. 50 by naskočila, do Vysočan jen v případě, kdyby hráč švindloval a jel z Lysé už v dobu, kdy měl teprve odjíždět z Milovic. Jiná varianta neexistuje. Zažil jsem to, když jsem prodlužoval trasu a neopravil časové události. Také mi to pak řvalo, že do Čelákovic překračuji 50. :lol:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře