Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Testuji svou připravovanou aktivitu a píšu si poznámky co ještě doladit.
A zásadní problém je osvětlení stanic. Ve 22.30 jsem na Smíchově odstavoval neschopnou lokomotivu 363087 a doslova se slepeckou holí jsem si to brázdil přes celé nádraží. Podle hustoty tmy jsem odhadl, že by už bylo dobré brzdit. Nečinná lokomotiva dopředu nesvítí. Nějak jsem zastavil, loko úspěšně odstavil a jezdil jsem dál, jak mne dispečer potřeboval. Ve čtvrt na šest ráno jsem opět přijel na Smíchov a jen jsem zíral, jak se mi v noci podařilo zastavit. Přerazil jsem prkno zarážedla a málem vykolejil. Deterio snad odpustí, že jsem poškodil jeho model šturcu :lol:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/kaskader.jpg
Takže jednak doplním odpovídající návěsti pro zpomalení posunu a jednak do stanic doplním lampy. Sice ty svíčky moc nesvítí, ale fíra má alespoň pocit, že jede ještě po kolejích :lol: .

ZS_05_Topírna

Tak si asi tuhle mega aktivitu nezajedu. Instaloval jsem vše podle pokynů, jak update trainsetu, tak aktualizaci 79, tak Bin, prostě vše...ve volné jízdě si můžu jezdit jak chci, vše v pohodě, ale jakmile pustim aktivitu, po rozjezdu s puklíkem následuje pád do woken. Mám v MSTS pouze tuto jedinou aktivitu, pouze trať BP. Mám Intel Core Duo E4400, 2GB RAM 800MHz, GF 7600 GT, 320 SATA2 HD, takže slabým PC to určitě neni...

Má někdo stejný problém? :cry:

Re: ZS_05_Topírna

Amazon napsal:
Tak si asi tuhle mega aktivitu nezajedu. Instaloval jsem vše podle pokynů, jak update trainsetu, tak aktualizaci 79, tak Bin, prostě vše...ve volné jízdě si můžu jezdit jak chci, vše v pohodě, ale jakmile pustim aktivitu, po rozjezdu s puklíkem následuje pád do woken. Mám v MSTS pouze tuto jedinou aktivitu, pouze trať BP. Mám Intel Core Duo E4400, 2GB RAM 800MHz, GF 7600 GT, 320 SATA2 HD, takže slabým PC to určitě neni...

Tak to já mám slabší PC a vše šlape jak hodiny, FPS kolem 16.
Důležtý je parametr v zástupci mem512 a v Global SoundSystem ( 5, 300, 200, 31457280 )
Pak už nevím. Ale na Masaryčce by to mělo šlapat i bez těchto parametrů, dokud se neopustí MSTS. Pro tyto případy jsem aktivitu na jednojádrové šunce projel i v práci. Brnkačka.

Bohužel mám stejný problém,ostatní aktivity šlapou a jakmile spustím novou aktivitu tak mi to celé spadne.

Teď jste mne znejistěli, tak jsem udělal další testy.
Můj PC doma Pentium D 3,2 Giga, grafika ATI X1900, 2Giga RAM, tady to šlape jak hodiny a načítá se to adekvátně velikosti aktivity, ale ne příliš dlouho.
V práci starý P 3 Giga, grafika ATI X800 AGP, 2x500MB RAM dual, aktivita šlapala podobně.
Teď jsem MSTS spustil na nové instalaci v notebooku. Pentium M 1,6 giga, ATI Radeon 9700/64 MB AGP, integrovaná paměť 256MB plus 1024. (znáte jej ze slezin). Aktivita se načítá dlouho, ale po spuštění běží celkem plynule, FPS jsem neviděl, protože jsem v okně a dolní okraj mám trochu pod. Ale odhaduji kolem 10. Vypadl jsem až po odpojení 1. vozu, kdy jsem nedával pozor na rychlost. Tedy ne vinou PC.
Ale ještě mám Athlon 2800XP 1 giga paměti s Grafikou nVidia 6600 GT, se kterou asi bude problém. Při 32bitech barev po načtení aktivity FPS1 a byl jsem rád, když jsem po pěti minutách doplaval na tlačítko ukončení. Po změně na 16bitův barev jsem aktivitu rozjel s FPS asi 9 až 12. Ale po změně stanoviště se fps změnilo na 2 a tak to zůstalo. Nehledě k tomu, že na 16bitů barev textury nic moc.
Tato aktivita bude náročná na PC asi jako RS. Ale také se vyvrací dřívější teorie, že výkonnější PC moc výkon MSTS nezvýší.
Já mám dávný pocit, že MSTS má raději grafiky ATI než nVidie.
Pište komu to chodí, jaké máte sestavy.
Kritická je Praha. Ale ne na začátku, to je brnkačka. Nejhorší je vjezd do Prahy hlavního s rychlíkem od Kolína. Tam doporučuji se za vítkovským tunelem pevně držet a hodně se modlit. Však výpravčí v Libni Vám to připomene.

V Globalu mám vše správně, i v zástupci oněch mem:512...ale bohužel, neujdeu ani metr a padne to, pokud stojím, tak to nespadne, vidím jak z masaryčky odjíždí 451-ka...jak se pohnu, pád

Re: ZS_05_Topírna

-Johnny- napsal:
Amazon napsal:

Mě to spadne, jakmile najedu na těch 6 odstavených lokomotiv.
A jaká je verze Bin? To dělalo s předchozími verzemi od doporučené. Také jsem na to poukazoval tenkrát Džordžovi. Po najetí na lokomotivy to tenkrát spadlo a to samé po odkliknutí textové bubliny.

Já mám ten, který je přiložen ve složce aktivity stažený s dnešní aktualizací, tedy 1.7.081920., i když ve složce MSTS se objevil uninst. bin 1.7.00819

Ja už mám dve a pol hodiny čistého hracieho času odjazdené. Žiadny problém sa nevyskytol. Idem pod binom 1.7.081920. Parádna aktivita!!! Tie posuny v depe sú parádne! Tá jazda s tým prvým nákladným vlakom bola tiež úplne super. Už sa teším, čo na mňa čaká ďalej!!!

Po 10 minutach posunu bez problemov, ziadne pady do Win.
PC:
Intel Core2Duo E6600, 4GB RAM, Nvidia 8800GTS
priemerne FPS 30

Len mam pripomienku k tej masinke na zaciatku.
Zvuk v kabine je strasne hlucny, mam sluchatka a skoro mi odleteli usi.
Ta masinka vobec nema ziadny brzdny ucinok. Z rychlosti 15km/h som parkrat nevedel dobrzdit a vysiel som zo slepej kolaje.
Je to chybka alebo vlastnost tej masinky ?

Pokud je na zacatku v Praze brnkacka, tak to neni aktivita pro me.
mam AMD sempron 3000+, 512 SDDDR, integrovna MX 4400 64MB a normalne FPS 0-4, proto jezdim z mirumilovneho pohledu c. a tam se to da. To jsem odjel prvnich 15min, dal nevim.

Fabio napsal:
Pokud je na zacatku v Praze brnkacka, tak to neni aktivita pro me.
mam AMD sempron 3000+, 512 SDDDR, integrovna MX 4400 64MB a normalne FPS 0-4, proto jezdim z mirumilovneho pohledu c. a tam se to da. To jsem odjel prvnich 15min, dal nevim.
A to po celém Utahu nemají něco výkonnějšího? Tam to snad není tak drahé. Je škoda hrát MSTS na slabém železe. Tato aktivita dala hodně práce, přemýšlení a testování. Jen při trasování Paths jsem se třikrát zasukoval. Na Smíchově špatně přehozená vyhýbka a 300km trasy zmizelo :lol: Tak znovu a trochu jinak. TAková Libeň, přes kterou se jede 4x, tam jsem přehazoval vyhýbky poslepu, protože tam je vše zelené :lol: .
Jsem zvědav, jestli někdo dojede do konce. Je tam naděláno hodně podmínek, musíte přivézt vždy do cíle ty správné vozy, jinak se neodblokuje odjezd. Ale není to všude.

Amazon napsal:
V Globalu mám vše správně, i v zástupci oněch mem:512...ale bohužel, neujdeu ani metr a padne to, pokud stojím, tak to nespadne, vidím jak z masaryčky odjíždí 451-ka...jak se pohnu, pád
Zadäl jsi ten parametr i do trainstoru ?

Chyba nalezena, problém odstraněn, heuréééka :lol: :lol:

Sypu si popel na hlavu, chyba byla mezi klávesnicí a židlí, v zástupci jsem měl místo ...\train.exe ...\launcher.exe, čímž se vše vysvětluje. Tímto se omlouvám všem kterým jsem přidělal starosti s hledáním problému, ale i zároveň děkuju :wink: A nyní hurá na puklíka a jedem pro popel :lol:

Amazon napsal:
Chyba nalezena, problém odstraněn, heuréééka :lol: :lol:

Sypu si popel na hlavu, chyba byla mezi klávesnicí a židlí, v zástupci jsem měl místo ...\train.exe ...\launcher.exe, čímž se vše vysvětluje. Tímto se omlouvám všem kterým jsem přidělal starosti s hledáním problému, ale i zároveň děkuju :wink: A nyní hurá na puklíka a jedem pro popel :lol:
Slyšeli jste tu ránu? To mi spadl kámen ze srdce. Byla to ale šupa. 4 měsíce práce a pro nic? Přaním každého aktivitáře je, aby se líbila obecenstvu. :lol: A byla funkční.

Ahoj.
Aktivita zatím bez sebemenších problémů.Jsem v poprvé v Nymburku směr Kolín.Zatím pohoda.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře