Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ahoj, mě se podařilo koupit nové železo, takže už zase si můžu zkusit Zbyňkovo aktivity pro trať BP :-)

Protože mám DVD z března 2007, zajel jsem si tehdejší Den blbec nebo jak se to jmenuje.

Aktivita je úchvatně zpracovaná, bez potíží a nastavování.
Přesto bych měl pár nepodstatných drobných připomínek:
1) Při posunu vyjma sunutí je 40 km/h, opakuji 40 km/h. Asi desetkrát jsem obnovoval pro překročení rychlosti při posunu.
2) Z 200 km/h na 120 km/h na jednom bloku prostě zabrzdit nejde. Navíc na Výstrahu jezdit jen 120 km/h platí pouze pro jednu skupinu vlaků (ty které nebrzdí), což nebyl tento případ. Navrhuji vypnout u návěsti Výstraha omezení na 120 km/h, protože zrovna tento vlak tam směl 160 km/h a dalo se to zvládnout normálním návěštěním s LVZ.
3) Celkově jsou hodně ostré časy. Dost často jsem musel flinkat předpisy (rychlé běhání z jenoho stanoviště na druhé nebo couvání, rychlé svěšování, odvěšování, jízda na hraně rychlostí, spíše kousek za hranou). Chtělo by to trošku rozvolnit, přeci jen to nejezdí jen nadlidi.
4) Hlášky se mi líbily, má to šťávu, i když někde bych text volil jinak. Sebekriticky však přiznávám, že mi aktivita byla poslána k posouzení a já na ní neměl čas, protože na mém PC to spustit nešlo a jinde jsem tolik času neměl.
5) Jinak to všechno ostatní bylo dobré, dobře se to jezdí, protože to odsejpá, člověk zbytečně nečumí, maximálně pár minut po manipulaci a jede dál.

Zbyňku jen tak dál

Naposled editoval moderátor:
ZS:
praveze ja som nejazdil podla track monitoru, ale zastavoval som podla hlaseni. v tych miloviciach by som to videl tak, ze suprava bola v poriadku, ale zastavil som okamzite po hlaseni, lebo som isiel velmi pomaly a tym padom mi vzadu chybal meter, dva. ono to nevyzeralo tak ze posledny vagon bol niekde vo vyhybke, on uz bol na kolaji, akurat hrana trosku vytrcala do jazdneho profilu sergeja. to bolo naozaj len malicky kusok. na druhy pokus som to potiahol mozno o dva tri metre dalej, hranu vagona som skoro lizol, ale uz to bolo bez dotyku a vykolajenia.
pokial ide o tie celakovice a rychlost 85 km/h na cesky brod, nemohlo by to suvisiet s prestupovanim z jedneho stanovista na druhe? napr. na smichove som mal v hlaske, ze si mam po pripojeni k suprave Sv 29603/611nsl prejst na druhe stanoviste, ale ja uz som bol na tom spravnom, cize som prestupil uz niekde pred tym.

zaujima ma to len preto, aby som vedel kde som urobil chybu. nazvat tieto drobnosti problemom v aktivite je nezmysel. zatial najlepsia aktivita, ktoru som kedy isiel.

PŠ. Díky za recenzi. U mě je problém, že aktivity vznikají několik měsíců a za tu dobu vyjde několik verzí MSTS BIN. DB začínal na verzi 1.57. Pak přicházely verze nové a měly jeden vedlejší účinek, nestíhaly se časy jízdního řádu a vzhledem k rozsáhlosti nebylo možně tyto nějak zásadně měnit. Spíš došlo jen k drobným časovým posunům. Rychlost posunu byl omyl i ve scriptech, ale tohle už je opraveno. V této aktivitě to už moc měnit nešlo.
Moje nová aktivita Topírna, tam jsem už vycházel z ohlasů a časy jsou ve stylu klídek a pohoda. Zjistil jsem, že to má i praktivkou výhodu, pokud někdo hraje nonstop, tak ve vratných stanicích má chvilku si odskočit nebo uvařit kafe. Nebo hru uložit a pokračovat v jiný den.

ramelow: Právě tady je důležité, ze kterého stanoviště se jede. Pokud jedu z jiného než mám, tak se nevybaví některá hlášení nebo i reverzy.
Já aktivitu testoval, že při solo mašině vždy přecházím, vyjímka je posun s Puklíkem (zde je při jízdě z výchozího stanoviště problém). Pokud sunu vozy, tak zůstávám na čelním stanovišti. Vyjímka je Uhříněves, tam pokud nejsem na stanovišti ve směru sunutí, tak se ve stanici nevybaví reverz. Dějí se to věci mezi nebem a zemí.

ZS:
aha. takze tak. ja som prechadzal zo stanovista na stanoviste takmer iba vtedy ked som na to dostal prikaz. cize aj pri solo masine som zvacsa cuval (o to to bolo tazsie). kazdopadne je to nejak upravene v nejakych predpisoch, kedy sa prachadza zo stanovista na druhe stanoviste? alebo je nejaka zauzivana prax?

Při změně směru jízdy se musí stanoviště měnit vždy. Vyjímkou je sunutí. V praxi to chodí ale trošku jinak.

Čouda napsal:
Při změně směru jízdy se musí stanoviště měnit vždy. Vyjímkou je sunutí. V praxi to chodí ale trošku jinak.
Nepamatuji si, že by to v praxi chodilo někdy jinak. Couvání se solo mašinou si nikdo nelajznul. Když byli mechanici, to bylo jednodušší. Mechanik si vlezl na druhé stanoviště a šlo couvat. Legálně to bylo tak, že mechanik dával telefonem návěsti (451). Nelegalně, že si mechanik přebral brzdu a fíra to zezadu rozjel. Nebo pomocí 14tky klíče si navolil i řízení. Dle dohody s fírou. (dnes už mechanici nejsou, tak to mohu vykecat :lol: )
Ale na solo mašinách si nepamatuji, že by jakýkoli fíra nepřecházel. Za riziko, že někoho přejedu to opravdu nestálo.

Je pravdou, že jsem mnohokrát viděl, jak fíra couval se solo strojem a nebyl na stanovišti ve směru jízdy. Vždycky byl ale vykloněnej z okna ruku asi na brzdě.
Sakra už by to chtělo topírnu II :) moc se mi líbilo.

Zbyněk Šemora napsal:
Čouda napsal:
Nepamatuji si, že by to v praxi chodilo někdy jinak. Couvání se solo mašinou si nikdo nelajznul. Když byli mechanici, to bylo jednodušší. Mechanik si vlezl na druhé stanoviště a šlo couvat. Legálně to bylo tak, že mechanik dával telefonem návěsti (451). Nelegalně, že si mechanik přebral brzdu a fíra to zezadu rozjel. Nebo pomocí 14tky klíče si navolil i řízení. Dle dohody s fírou. (dnes už mechanici nejsou, tak to mohu vykecat :lol: )
Ale na solo mašinách si nepamatuji, že by jakýkoli fíra nepřecházel. Za riziko, že někoho přejedu to opravdu nestálo.

Vy jste v tý Praze byli nějaký hodný a poctivý :-)

Petr Šimral napsal:
[

Vy jste v tý Praze byli nějaký hodný a poctivý :-)

Zase tak moc hodní jsme nebyli.
Kolikrát jsme si to hnali, mlha, noc......kur***, tady je zastávka. Rychlobrzda a couvačka a na autobloku. Ale legenda, co se vyprávěla po depu byla. Zastávka Světice, přijíždí panťák, lidi zvedli svá zavazadla, aby popošli blíže k nástupišti, vlak prosvištěl 80. Cestující opět kufry položili na peron a s vyvalenýma očima poslouchali výkřik mechanika:
"Lidi nebojte se, my se vrátíme".
Pak zpátečka a vše dobře dopadlo.
Ale byly i případy, že se přijede od Berouna na Smíchov, na okno zabuší naštvaný cestující, že vlak nezastavil v Chuchli. To je těžké. Celý den se tam pendluje, všechny vlaky Chuchli projížděly, až na ten poslední. Tenkrát dal fíra cestujícímu na taxika a vyšlo ho to levněji, naž kdyby si cestující stěžoval výš. Tohle mi dotyčný vyprávěl, když si na pult u posledního vlaku dával obrovský nápis "Stavím v Chuchli" :lol:

problem !

Mam v aktivite topirna problem - vse jedu na cas, vsechny ukoly jsem splnil a vybavil vsechny hlasky. Jedina divna vec je, ze v KutneHore jak mi to rekne, at jedu s Persingem za ranžrku, tak po prelezeni na druhe stanoviste mam limitni rychlost 0 a asi 3x se aktivuje zachranna brzda, nez doskacu za tu ranzirku a je tam limit 40.

Hlavni problem je zde ::::

Kdyz jedu s R z KutneHory do Kolína, tak pred kolínem je strelnice a tam mam porad STUJ, uz asi 15 minut a pochybuju, ze se to zmeni ...

Delalo vam to nekomu ? ..

diky za radu

Re: problem !

Jedle napsal:
Mam v aktivite topirna problem - vse jedu na cas, vsechny ukoly jsem splnil a vybavil vsechny hlasky. Jedina divna vec je, ze v KutneHore jak mi to rekne, at jedu s Persingem za ranžrku, tak po prelezeni na druhe stanoviste mam limitni rychlost 0 a asi 3x se aktivuje zachranna brzda, nez doskacu za tu ranzirku a je tam limit 40.

Hlavni problem je zde ::::

Kdyz jedu s R z KutneHory do Kolína, tak pred kolínem je strelnice a tam mam porad STUJ, uz asi 15 minut a pochybuju, ze se to zmeni ...

Delalo vam to nekomu ? ..

diky za radu
Oou......
Stahni si na Zbynkovych strankach update topirny a zajed si to cele znovu

Jedle napsal:

Zkus si nainstalovat novější MSTS Bin. Případně tento "nulový" úsek projeď s vypnutým alerterem (Ctrl+Numpad4).

Kank napsal:
Jedle napsal:

Zkus si nainstalovat novější MSTS Bin. Případně tento "nulový" úsek projeď s vypnutým alerterem (Ctrl+Numpad4).
Kanku špatně. Ne novější ale starší, 3. od konce. Ten , který je přiložen v balíku aktivity.exe. (balík si instalujte ale bokem, vše maže a nejsou tam opravené chyby v aktivitách.Nejsou lidi na opravu :cry: )

Na svých stránkách jsem opravil balík mých a vybraných uživatelských aktivit. (není tam nic nového, jen je to už v souladu s dříve opravenými aktivitami)
Chci jen reagovat na stížnost jednoho uživatele, který při instalaci nečte pokyny.
Je tam napsáno, že instalátor nejprve vyčistí všechny složky, kam se rozbalují aktivity. Tohle je z důvodu, že po některých aktualizacích se většina starších aktivit znefunkční a pokud si je uživatel neopraví, tak to má za následek padání MSTS při startu a při spouštění přes Trainstore šedá políčka, kterými se má dát MSTS spustit.
Takže komu tohle vadí, tak ať si balík aktualizací instaluje nejprve někam bokem.

Tak se dneska dojel aktivitu Topírna noc.Je to opravdu moc povedená aktivita!Jen tak dál Zbyňku!Už se těším na další aktivitu od tebe!!

Zbyňku nebudeš dělat nějakou podobnou aktivitu Den Blbec? Mě se hodně zamlouvala ... Extra přesun v Praze ...

Jsem rád, že si někdo zahraje a aktivity se i líbí. Já spíš několikrát denně řeším odpovědi na emaily, že něco někomu nefunguje a to mi sežere veškerý čas.
Nejčastější příčinou je, že někdo si nainstaluje MSTS BIN a ani o tom neví, Pak si pořídí mé DVD a slepecky nechá zatržená všechna zatržítka a instaluje. Po spuštění MSTS se pak diví, že mu vyskočí u většiny vozidel chyba na řádku......
Nevíte někdo, jak udělat instalačku MSTS Update (na 1.4), aby uměla očuchat train.exe a pokud by měl uživatel verzi novější, tak by se tato instalace nespustila s patřičným oznámením.
Další věc, měl jsem už hodně případů, chybových hlášení:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/instalacia.JPG
Problém se vyřešil, když uživatel instaloval z nouzového režimu.
Také se jedná o častý dotaz. Uživatel se dušuje, že nemá zapnutý žádný firewall a nic , co by mu mohlo bránit soubor instalovat. Přesto mu tam něco běží co brání instalaci. Není možné, že by si uživatel nastavil vyšší zabezpečení IE?

Takže místo tvorby aktivit a stavby trati řeším takové ptákoviny.
Potřebuji víc blbuvzdornou instalačku. (respektive blbuvzdorně dopsaná scripta instalačky)

Zbyněk Šemora napsal:
Jsem rád, že si někdo zahraje a aktivity se i líbí. Já spíš několikrát denně řeším odpovědi na emaily, že něco někomu nefunguje a to mi sežere veškerý čas....
A já si myslel, že tolik bláznů co se zeptají neexistuje ... Tož začít číst co a jak. Hledat a potom psát ? Co vy na to? No vlastně je tu spousta lenochů co by nejraději vše přímo před nos, bez hnutí zadnicí ... Proč se divím ..

phptt napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Jsem rád, že si někdo zahraje a aktivity se i líbí. Já spíš několikrát denně řeším odpovědi na emaily, že něco někomu nefunguje a to mi sežere veškerý čas....
A já si myslel, že tolik bláznů co se zeptají neexistuje ... Tož začít číst co a jak. Hledat a potom psát ? Co vy na to? No vlastně je tu spousta lenochů co by nejraději vše přímo před nos, bez hnutí zadnicí ... Proč se divím ..

No anžto jsme v Česku, tak se ani nedivím. Jinak aktivitu topírna mám rozjetou a tváři se sympaticky, člověk se nenudí. Žel mám teď méně času, takže ji hraji po troškách, ale velmi se mi líbí.

Zbyňku,paráda.Dojel jsem Topírnu noc a moc se mi to líbilo.Mám pár postřehů: posun v depu na Masaryčce paráda až na mačkání VZ u puklíka,nepamatuji si že by puklíky měli VZ,takže jsem zjistil že mám xxx cyb"Odpojení trakčních motorů",pak vše super i když jsem měl menší zpoždění.Až do KH cca 5-10 minut.Z KH s 1 min. na odjezdu.Protože mám slbší PC tak jsem bohužel odnesl zemětřesení na Hlaváku.Na odjezdu jsem měl 10 minut a už jsem nestíhal časy až do Krče.Z Krče opět s 1 min na ojezdu.Přelejzání na 130 na hlavním jsem zkoušel na 5x vždy jsem vykolejil a to i při najíždění 0,01 km.Vyřešil jsem to bohužel nepředpisově (vzpomínka na problém u aktivity test Praha v Nymburce při přelejzání z 814).Zastavil jsem před tou 130 přešel na 2.stanoviště a opatrně nacouval.Pak to bylo v pohodě a přešel jsem na tu 130.Další poznatek:jízda se sergejem byla parádní,jen bych asi udělal další přelejzání.Tu 60470 bych už vezl sergejem a zpět 85043 do Lysé,tam přepřah třeba na 742 která by dělala výkon až do Libně.Kvůli přechodnosti,nejsem si jistý jestli sergej měl přechodnost do Milovic a na vlečkách do Prahy.Z Milovic bych vlak vedl pouze do Libně,tam bych přelezl na 751 (S 13) a Lv do Uhříněvse pro ty kontejnéry.Ale to je jen takový návrh pro zpestření.Již už zmiňovanou hlášku "o překročení rychlosti 50".Také mě otravovala od Lyse až do konce aktivity.Do konce zmezi Malešicemi a Běchovicemi u soupravy hlasilo i "překročení 60".Z Krče jsem zjistil že tyto hlášky nemají vliv na ukončení,takže jsem je jen potvrdil a ignoroval.A dojel aktivitu dle předepsané rychlosti JŘ.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem kdo se podílel na tvorbě.Fakt pěkné poježdění a člověk si zavzpomínal na věci které už jsou bohužel dávno pryč.
Těším se na další aktivity.Už jsem na ně nadrženej.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře