Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha

No samozřejmě na hráče člověk musí bejt tvrdej... Náklad na normu do toho OPéčka někde nějaká mimořádnost. Jízda po nesprávný. Zastavení u klacku. jízda na blok a myslím si , že hráč toho bude mít plný brejle než dojede do konce protože neustále dokola rozjíždět a brdit těžkej nákladní vlak není sranda dokonce ani v MSTS ne. Jenom by to chtělo nějakou pořádnou dieselovou trať. 180 se už dost ojezdila. Chtělo by to na ni pořádnou zápletku a pořádnej provoz jako za dob totality. Např.: trať na Cheb- Schirnding je neprůjezdná z důvodů podemletého náspu vodou z podzimního tání (letos nic neobvyklého) a tak vyjímečně povezete nákladní vlak(norma 1600T z Domažlic postrk tranzistor) se zapůjčeným dvojčetem brejlovců z PJ Nymburk z Plzně do Furthu a zpátky. Do toho nějakej ten mezinárodní zpožděnej rychlíček, osobáček, manipuláček, Počasí zima a nehorázná váníce(myslím, že je to podzim - sněžení v nastavení MSTS) + tma. A je o zábavu vystaráno. přeji dobrou chuť...

Čouda napsal:
No samozřejmě na hráče člověk musí bejt tvrdej... Náklad na normu do toho OPéčka někde nějaká mimořádnost. Jízda po nesprávný. Zastavení u klacku. jízda na blok a myslím si , že hráč toho bude mít plný brejle než dojede do konce protože neustále dokola rozjíždět a brdit těžkej nákladní vlak není sranda dokonce ani v MSTS ne. Jenom by to chtělo nějakou pořádnou dieselovou trať. 180 se už dost ojezdila. Chtělo by to na ni pořádnou zápletku a pořádnej provoz jako za dob totality. Např.: trať na Cheb- Schirnding je neprůjezdná z důvodů podemletého náspu vodou z podzimního tání (letos nic neobvyklého) a tak vyjímečně povezete nákladní vlak(norma 1600T z Domažlic postrk tranzistor) se zapůjčeným dvojčetem brejlovců z PJ Nymburk z Plzně do Furthu a zpátky. Do toho nějakej ten mezinárodní zpožděnej rychlíček, osobáček, manipuláček, Počasí zima a nehorázná váníce(myslím, že je to podzim - sněžení v nastavení MSTS) + tma. A je o zábavu vystaráno. přeji dobrou chuť...

Mňam, to by bylo žrádlo... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Miran napsal:
Čouda napsal:

Mňam, to by bylo žrádlo... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Souhlas, diesely jsou zajímavější než píp, píp, bzzzzzz....... :)

Chlapi, chlapi, co mám s Váma dělat. tak k Novýmu roku snad něco bude, ale neslibuju to (trať Cheb Plzeń je vedena dost vysoko nad hladinou vodních toků, takže záplava nehrozí. budeme muset udělat nehodu)

TAk jsem se konečně dokopal k tomu rozjet Den Blbec, vše bylo OK, ale teď jsem se zasekl, po odjezdu z Nymburka mne zastaví hnedle druhé návěstidlo, je na Stůj a v dálce vidím zaseknutou soupravu, na stejné koleji, ve stejném směru, bez známky pohybu.. Zkoušel jsem nahrát z dřívějších uložení, ale je tam pořád a nemohu se přes ní hnout. Udělal jsem i oobrázek, vlak vzadu jsem já, střecha dole je ten seknutý vlak..

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.ski-austria.wz.cz/Download/vlak.jpg

Tady to vypadá na vynechanou aktualizaci.
22.10.2007 - Důležitá oprava. Po aktualizaci přestaly fungovat aktivity, kde se křižují vlaky ( sp1903 i Den blbec, atd), stáhněte si zde opravu a nakopírujte do složky Breclav - Praha a nechte přepsat. Uložené rozehrané aktivity lze o po opravě loadnout. Původní soubor si preventivně zálohujte. To už je osud každé nové aktualizace, že po vydání a rozšíření mezi lidi se najdou nějaké chybičky.
Jenomže od 22.10. už uplynuly 2 měsíce a byly další aktualizace, které tuto záplatu obsahují.
Ale pokud je rozehraná aktivita, je možné doplnit jen tuto záplatu, jinak není možný load aktivity z uložené pozice.

Tak jsem otestoval ten nový soubor, díky dalším aktualizacím jsem jen přepsal dva stejné soubory, jak jsi říkal, mám ho již z jiné aktualizace, a panťák tam zatvrzele stojí furt a dál mě nepustí :-(

Borek napsal:
Tak jsem otestoval ten nový soubor, díky dalším aktualizacím jsem jen přepsal dva stejné soubory, jak jsi říkal, mám ho již z jiné aktualizace, a panťák tam zatvrzele stojí furt a dál mě nepustí :-(
Ono dost záleží na uložené pozici. Pokud těsně před Nymburkem, tak se opravdu nic nezmění. Ale přesto doporučuji trať aktualizovat včetně této aktivity a jet znovu i s doporučeným BIN.
Ale ještě lepší možná bude počkat na další aktualizaci, kde už bude dokončené depo v Bratislavě. Současně se přijede do rozestavěného a částečně levitující rotundy. Také jsem v nové verzi Den Blbec změnil rychlost posunu na 40 km/h a ukončení aktivity po překročení rychlosti jsem změnil už dříve. Takže po té bude víc času vše stíhat. To už je dost změn včetně opravy Paths v Bratislavě, tak aktivitu budu muset opět projet. O svátcích i na to by měl být čas.

Teda v tý Břeclavi je to horor, když se vracím strojově z Hohenau, povolí mi to vjez proti Stůj na obsazenou na soupravu EC 75 a v okamžiku, kdy najedu na vozy,mě to vyhodí, že prý jsem projel stůj. Už fakt nevím, co s tím.Že bych si špatně zastavil, když jsem s tím přijel od Prahy? Nezdá se, zastavil jsem čumákem přímo před klackem a pak odpojoval dva vozy, takže místa tam musí být dost.

pes38 napsal:
Teda v tý Břeclavi je to horor, když se vracím strojově z Hohenau, povolí mi to vjez proti Stůj na obsazenou na soupravu EC 75 a v okamžiku, kdy najedu na vozy,mě to vyhodí, že prý jsem projel stůj. Už fakt nevím, co s tím.Že bych si špatně zastavil, když jsem s tím přijel od Prahy? Nezdá se, zastavil jsem čumákem přímo před klackem a pak odpojoval dva vozy, takže místa tam musí být dost.
Tak tohle se mi také jednou stalo a obávám se, že budeš muset najít load příjezdu EC od Brna a v Břeclavi lépe zastavit tak, aby poslední vůz nebyl těsně u odjezdového návěstidla. Proto to projetí po najetí na soupravu. Ale nezkoušel jsem nacouvat. Třeba by to pomohlo. Ono totiž po stisku klávesy 1 a přechodu stanoviště se změní bod, který vybavuje traťové značky, jako jsou návěstidla i reverzní body včetné zpráv.

Právě jsem dohrál opravenou aktivitu Den blbec. Byl to trochu horror. V Březové se mi po ukončení posunu vynuloval rychlostní limit a nešlo s tím nic dělat. Došlo k tomu hned po připojení vozů. Pomohlo posunout místo zastavení ve stanici tak, aby konec soupravy nestál na vyhýbce. Tato stanice je totálně přepracovaná a také jsem trochu přesunul trasu hráče tak, aby se posunovalo vždy na bílou.
Za další. Ve většině případů jsem zrušil násilné ukončení hry při pozdním příjezdu. Je to nahrazeno pouze hlášením, že se po té aktivita může chovat nekorektně. Současně jsem tohle otestoval a jel jsem klídek piánko. Pokud vlak má zastavit mimořádně bez odbavení cestujících, pominou li dopravní důvody, je možné dát rozkaz k odjezdu, aniž by vlak musel zastavit. Ale ponechal jsem Hradec králové a Prahu, tam by jen největší loudal nedojel včas. Zpět se mi to hodilo, protože jsem omylem změnil trasu hráče na kolej, kde odjížděl osobní vlak. Před Českým Brodem jsem proto stál přes minutu a tím nabral 5 minut zpoždění. V Kolíně jsem pak zastavil ze 115 na vidle a měl jsem na odjezdu už jen minutu. Kupodivu rozkaz k odjezdu jsem po zastavení dostal. A v Pardubicích jsem už byl včas. Ale nemilé překvapení mne čekalo za Lanžhotem. Normálně selhala technika a já se ve 120 řítil na vozy. Neměl jsem šanci to ubrzdit. Druhý pokus jsem už jel opatrně. Červená na autobloku naskočila až jsem byl pár metrů před návěstidlem.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/neh1.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/neh2.jpg
Raději jsem to ošetřil zprávou.

A je tohle normální chování simulátoru ? Kde je chyba ?
Normálně mne to nechce pustit na obsazenou kolej a tady takové zvěrstvo.
Není ten trf nasazen příliš pozdě a simulátor to nestíhá přepočítat před příjezdem hráče ???

Nejedná se o traffic, ale LC, tedy to tam stojí od začátku hry. Další věc, v době vzniku aktivity se tohle chovalo korektně. Po rekonstrukcích se v tomto úseku s ničím nehýbalo. Pak už zbývá jen verze BIN, to je jediná změna proti původnímu testování. Možná únava simulátoru. Protože například po prvním přiblížení k návěstidlu ve stovce, kdy naskočila červená, tak jsem měl současně hlášení, že jsem překročil rychlost 30km/h. Z toho vyplývá, že simulátor se začal korektně chovat, až jsem najel na bod místní události. Podruhé, když jsem zastavil před červenou a couval zpět, tak se mi neaktivovalo hlášení, že jsem překročil rychlost max30. (v původní verzi při vzniku aktivity ano, tehdy se aktivita rovnou ukončila) Už jsem si to všiml i jinde, aktuálně použitá verze bin, při couvání neaktivuje omezování rychlosti.
Poslední věc, co mne vyděsila, v Bratislavě za tunelem mi nesvítilo cestové návěstidlo a naskočilo až když jsem byl těsně před ním.

Zbyněk Šemora napsal:
Nejedná se o traffic, ale LC, tedy to tam stojí od začátku hry.
No a nebylo by lepší tam místo LC, který zatěžuje paměť, tam dát v dostatečném předstihu trf ? Druhý trf servis v protisměru proti němu, aby jej fixoval na místě.
Těch zlobivých míst v binu je ještě pořád dost. Pokud jedu z primárního stanoviště, tak fungují i monitory, jakmile ale přestoupím do zadní kabiny nebo přesedlám na druhou loko, přestane fungovat OverspeedMonitor a celé nastavení je tím v pytli.

overspeed monitor by tam ani nemusel bejt. Uveď řadu, kde při překročení traťové rychlosti zaúčinkuje rychlobrzda. Žádná taková neexistuje

Čouda napsal:
overspeed monitor by tam ani nemusel bejt. Uveď řadu, kde při překročení traťové rychlosti zaúčinkuje rychlobrzda. Žádná taková neexistuje
Zase jsi totálně mimo mísu. V téhle sekci hlídáme nadproudy.
Hlídání rychlosti si můžeme nadefinovat klidně do některé ze zbylých tří sekcí. Ona každá sekce jde totiž definovat sama.
Pro aktivity není důležité hlídat traťovou rychlost, ale rychlost návěštěnou, aby nějaký Čouda nevlítnul do 40kových vexlí 100. Jenže v MSTS jsou tyto položky provázané, takže to zase nese nějaký mínus na jiném místě. Absolutní real prostě udělat nejde.

No to beru nelítnout do 40cítkových vexlí 100, ale v reále ti taky zaúčinkuje rychlobrzda i když tam těch 100 pojedeš? Ne. Daleko pravděpodobněji vykolejíš viz Brodek u přerova.

Čouda napsal:
No to beru nelítnout do 40cítkových vexlí 100, ale v reále ti taky zaúčinkuje rychlobrzda i když tam těch 100 pojedeš? Ne. Daleko pravděpodobněji vykolejíš viz Brodek u přerova.
Nebo taky ne. Košičan ve Velimi projel celý odbočkou na 40kových vexlích rovnou 100vkou a nevypadlo ani kolo. :D
V msts s binem máš 2 možnosti: ctrl+4 zapnutý nebo vypnutý. To můžeš díky skvělé práci Džordže v aktivitě i ve volné. Tak si to vypni a nech ostaní jezdit, jak jim to vyhovuje.

bob57_cz napsal:
Čouda napsal:
Nebo taky ne. Košičan ve Velimi projel celý odbočkou na 40kových vexlích rovnou 100vkou a nevypadlo ani kolo. :D
V msts s binem máš 2 možnosti: ctrl+4 zapnutý nebo vypnutý. To můžeš díky skvělé práci Džordže v aktivitě i ve volné. Tak si to vypni a nech ostaní jezdit, jak jim to vyhovuje.
Ano to se taky stalo tak jak píšeš Bobe,ale já jsem byl ve druhém voze.Rozdíl byl v tom že to bylo na druhém zhlaví ve Velimi,byl to R "VSACAN"lok. řady 163 bylo to dosti nepříjemné,ale jak jsem mluvil z fírou rychlobrzdu nepoužil a to taky bylo možná štěstí že nechal soupravu volně projet než aby to tam "šponoval"přitom na vjezdu bylo volno,to jsem viděl na vlastní oči!!!!Ale lidi tam měli pár oděrek jako fíra,popadaný kufry a zmatek!!!Moc dobře si na to vzpomínám.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře