Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Hlášení se zobrazují všechna, pokud se jede správným směrem. S tímto nic nenaděláme, v binu to tak funguje. Jen je nutné číst, pokyny. Zásadně platí, pokud jedu se solo lokomotivou, vždy přecházím na druhé stanoviště (necouvám). Pokud posunuji s vozy, tak zde zase stanoviště neměním a couvám. Pokud je tomu jinak, napíšu to do hlášení. V Topírně je na začátku nutné přejít na druhé stanoviště a odtut dojezdit všechny posuny v depu, jinak se skutečně mnohá hlášení nezobrazí. V Uhřiněvsi když sunu kontejnery do stanice, tak naopak je nutné jet na stanovišti ve směru sunutí, jinak ve stanici nedostanu hlášení. A pokud nedostanu nějaké hlášení, které má víc funkcí, tak se mi nepřepnou stanovené rychlostní limity. Tak asi tolik k Čoudovu problému.Čouda napsal:Ahoj!
jenom se mi zdálo, že někde se mi nezobrazila některá hlášení a také rychlostní limit pro vlak se měnil špatně - vůbec ne dle přiloženého JŘ. Naštěstí při překročení limitu hran nespadla.
Doporučuji si pro velký úspěch zopakovat příjezd do Hodonína a zastavit na konci peronu dle pokynů. Celý problém asi je, že hráč zastavil s vozy moc vzadu a po objetí soupravy se nemůže vybavit reverzní bod. To je asi vše. Možná tam klame ta bílá na cestovém návěstidle. Jenomže pokud mi nikdo nedal souhlas k posunu a neřekne kam pojedeme, tak se odpojit nesmím. Dokud správně nezastavím, tak žádné pokyny nedostanu. A to už je důvod k přemýšlení, že něco není správně.Harajen napsal:Hezký den.
Děkuji panu Šemorovi za jeho aktivitu Den Blbec. Dojel jsem ji ve verzi BP 80 tu s většími, tu s menšími obtížemi až do Hodonína, kde jsem se totálně zasekl při posunu a přesunu lokomotiv. Nevím, zda nemohu správně najít body obratu nebo dělám nějakou jinou chybu. Nakonec mi zůstane vlak s oběma lokomotivami na koncích, objeví se hláška "odjezd", ale není kam odjet, protože obě strany koleje jsou uzavřeny návěstí "stůj", kterou nelze přemluvit Tabem. Prosím zdatnější a úspěšnější o nápovědu. Díky.
No jo, ale ty vozy 010 co táhne ta 830 jsou po rekonstrukciMarin2 napsal:Nechci být nějak urejpanej, ale u motoráku do Lanškrouna píšete Vmax 90 Km/h. Myslím že souprava 830+2x010 by měla mít Vmax 80 Km/h
Dobrá v tomto případě je mi vše jasný :salut:Zbyněk Šemora napsal:No jo, ale ty vozy 010 co táhne ta 830 jsou po rekonstrukciMarin2 napsal:Nechci být nějak urejpanej, ale u motoráku do Lanškrouna píšete Vmax 90 Km/h. Myslím že souprava 830+2x010 by měla mít Vmax 80 Km/ha mají povolenu stovku, aby se stíhaly jízdní doby
. S tou 90tkou to vychází dle jízdního řádu i tak dost ostře. Zpět peršingovou jízdní dobu už motor nestíhá ani s tou devadesátkou.
Pointa aktivity je, projet si nový úsek. Kolik mají 010 opravdu nevím, ale jestli to vadí, tak tam dáme balmy. Ty 90 snad mohou.
Neprokluzuje ti třeba mašina ?012 napsal:Přeji pěkný den , tímto bych Vás chtěl požádat o radu , po všech aktualizacích a updatech BP na verzi 81 , jsem se dostal konečně k aktivitě ,,Topírna,, ( ve verzích 80 ani 79 jsem ji nejel) , kupodivu jsem neměl žádné problémy se spojováním loko na Mas. n. , ale při výjezdu z Prahy na H.Počernice ten kopec nemohu vyjet . Při výjezdu z Vysočan mám na tachometru 44,5 km/h dám 100% výkonu , vlak se rozjede na max v 55km/h , ale pak už jen zpomaluje , minu předzvěst rychlostí 23km/h , na 24km už jen 11km/h a před návěstidlem u třetí cedule co oznamuje návěstidlo se vlak úplně zastaví ( stále 100% výkonu) a začne couvat - samozřejmě se po zabrždění již dopředu nerozjedu . Dělám něco špatně? Vím že nejčastější problém je v obsluze , ale já jel pětkrát a pětkrát jsem zastavil na stejném místě (+- nějaký metr ) i přesto , že jsem ( snad) dodržel instrukce ( 40 na výjezdu z Vysočan a 100% výkonu) . Ve fóru jsem našel pouze problémy s padáním msts , ale tento ne . Pokud přesto již je toto probráno na jiném místě tohoto fóra , pokud znáte pošlete prosím link , já včera hledal snad dvě hodiny a nic. Děkuji
Ne , alespoň si to myslím , ale v okamžiku kdy snížím výkon začne vlak zpomalovat ještě více .Ondra.H napsal:Neprokluzuje ti třeba mašina ?012 napsal:Přeji pěkný den , tímto bych Vás chtěl požádat o radu , po všech aktualizacích a updatech BP na verzi 81 , jsem se dostal konečně k aktivitě ,,Topírna,, ( ve verzích 80 ani 79 jsem ji nejel) , kupodivu jsem neměl žádné problémy se spojováním loko na Mas. n. , ale při výjezdu z Prahy na H.Počernice ten kopec nemohu vyjet . Při výjezdu z Vysočan mám na tachometru 44,5 km/h dám 100% výkonu , vlak se rozjede na max v 55km/h , ale pak už jen zpomaluje , minu předzvěst rychlostí 23km/h , na 24km už jen 11km/h a před návěstidlem u třetí cedule co oznamuje návěstidlo se vlak úplně zastaví ( stále 100% výkonu) a začne couvat - samozřejmě se po zabrždění již dopředu nerozjedu . Dělám něco špatně? Vím že nejčastější problém je v obsluze , ale já jel pětkrát a pětkrát jsem zastavil na stejném místě (+- nějaký metr ) i přesto , že jsem ( snad) dodržel instrukce ( 40 na výjezdu z Vysočan a 100% výkonu) . Ve fóru jsem našel pouze problémy s padáním msts , ale tento ne . Pokud přesto již je toto probráno na jiném místě tohoto fóra , pokud znáte pošlete prosím link , já včera hledal snad dvě hodiny a nic. Děkuji
Michal napsal:Zbyňku, pokud se nemýlím, tak zrovna v tomto případě verze Binu roli hrála. Když jsi v počátcích rozesílal aktivitu na testování, tak jsi psal, že s nějakou verzí Binu se ten kopec nevyjede.
Na všechny otázky lze odpovědět stejně - ANO.012 napsal:Děkuji za rady , teď jsem dojel do K.Hory. Stačilo pískovat a kopec jsem ,, přeletěl,, padesátkou. Ani jsem nevěděl že tlačítko X pro pískování má nějaký vliv na jízdu vlaku . Je prokluz ve 163 nějak signalizován ( v msts) ?
Ve skutečnosti je reálné , aby došlo k prokluzu v takto dlouhém časovém úseku? Popř . je reálné celé dva kilometry pískovat ?
.. , při prokluzu ve skutečné loko nezareaguje náhodou nějaká ochrana?
A při pískování se zvětšuje valivý odpor a tedy by se mělo jet lokomonivě do kopce hůře takže pokud se nedostává výkonu a já budu pískovat ještě loko zpomalím , ne ? Viděl jsem pískovat při rozjezdu , při brždění , vždy na mokrých kolejích , používá se ve skutečnosti pískování i za příznivějších podmínek ?
Děkuji .
( for admin - já vím že tento dotaz patří do jiného tématu , ale zde je kontinuita s předchozím dotazem a následnou radou ...)