Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha

JJ uz mi to ide, ale teraz mam takyto problem prisiel som do depo Masarykovo a tam som nabehol na 380 no neviem co dalej?

Ahoj!

odjel jsem aktivitu Topírna noc. Celkem se mi líbila. Můžu ji hodnotit jako lepší průměr. Vše šlapalo jak mělo, jenom se mi zdálo, že někde se mi nezobrazila některá hlášení a také rychlostní limit pro vlak se měnil špatně - vůbec ne dle přiloženého JŘ. Naštěstí při překročení limitu hran nespadla. Dále co se mi nelíbilo a nad čím sem si rval vlasy kuli zas....ný rychlobrzdě. Nymburk město - vjezd do Nymburka znenadání speedlimit 30 to samí při vjezdu do Smíchova a na odjezdu už bylo upozornění, ale track monitor neukazoval nic. Kvůli těmdle chybám mi 3x padla rychlobrzda. 2 minut ymi trvalo než em dofoukal soupravu. Ta rychlobrzda tam prostě nemá co dělat. To byl veliký omyl někoho z dřívějška. A jako zdůvodnění, že po překročení musí přijít trest neberu. Stačila by přece jenom hláška jako to bylo ošetřeno u nákladů a ne hned rychlobrzda, ale jinak hezká aktivita a pokud bude podobných počinů více, tak budu jedině rád.

P.S. pane Šemoro opravte tam ty 30tky (pokud jedu proti stůj tak taky jedu 30 - na posun už ne! Nešlo by tuto v aktualizaci taky srovnat na 40?)

Čouda napsal:
Ahoj!

jenom se mi zdálo, že někde se mi nezobrazila některá hlášení a také rychlostní limit pro vlak se měnil špatně - vůbec ne dle přiloženého JŘ. Naštěstí při překročení limitu hran nespadla.
Hlášení se zobrazují všechna, pokud se jede správným směrem. S tímto nic nenaděláme, v binu to tak funguje. Jen je nutné číst, pokyny. Zásadně platí, pokud jedu se solo lokomotivou, vždy přecházím na druhé stanoviště (necouvám). Pokud posunuji s vozy, tak zde zase stanoviště neměním a couvám. Pokud je tomu jinak, napíšu to do hlášení. V Topírně je na začátku nutné přejít na druhé stanoviště a odtut dojezdit všechny posuny v depu, jinak se skutečně mnohá hlášení nezobrazí. V Uhřiněvsi když sunu kontejnery do stanice, tak naopak je nutné jet na stanovišti ve směru sunutí, jinak ve stanici nedostanu hlášení. A pokud nedostanu nějaké hlášení, které má víc funkcí, tak se mi nepřepnou stanovené rychlostní limity. Tak asi tolik k Čoudovu problému.
Jinak do Nymburka od Města je odjakživa pod stahovačkou rychlost 30km/h a na Smíchov severní nástupiště je také 30km/h.

Dobře ale proč tam není rychlostník nebo není ta 30tka návěstěná? pokud jedu na smíchov od vyšehradu, tak tam potom je 30 za mostem. Tam to beru ale z druhé strany už nic není. ještě je v hlášení napsáno, že je to neoznačené. V nymburku jsem také 30tkový rychlostník neviděl. tak nevím. Možná by stálo za to tento problém objasnit více ho hloubky + podložit fotkama a screenama. Ale jinak dobrá práce to zase jo.

Aha, tak to už jsme doma. 30tka ráno, když se odjíždí poslední souprava do Brodu. Tam normálně 30 není, ale díky kombinaci cesty to chytá 30 ze sousední koleje. Proto jsem to řešil jako pomalou jízdu na rozkaze. Pokud pojedu jinou aktivitu, tak tam 30 nebude, proto to nelze označit. Jinak je úplně normální, všechny pomalé nemusí být značeny, na některé stačí rozkaz.

Hezký den.
Děkuji panu Šemorovi za jeho aktivitu Den Blbec. Dojel jsem ji ve verzi BP 80 tu s většími, tu s menšími obtížemi až do Hodonína, kde jsem se totálně zasekl při posunu a přesunu lokomotiv. Nevím, zda nemohu správně najít body obratu nebo dělám nějakou jinou chybu. Nakonec mi zůstane vlak s oběma lokomotivami na koncích, objeví se hláška "odjezd", ale není kam odjet, protože obě strany koleje jsou uzavřeny návěstí "stůj", kterou nelze přemluvit Tabem. Prosím zdatnější a úspěšnější o nápovědu. Díky.

Harajen napsal:
Hezký den.
Děkuji panu Šemorovi za jeho aktivitu Den Blbec. Dojel jsem ji ve verzi BP 80 tu s většími, tu s menšími obtížemi až do Hodonína, kde jsem se totálně zasekl při posunu a přesunu lokomotiv. Nevím, zda nemohu správně najít body obratu nebo dělám nějakou jinou chybu. Nakonec mi zůstane vlak s oběma lokomotivami na koncích, objeví se hláška "odjezd", ale není kam odjet, protože obě strany koleje jsou uzavřeny návěstí "stůj", kterou nelze přemluvit Tabem. Prosím zdatnější a úspěšnější o nápovědu. Díky.
Doporučuji si pro velký úspěch zopakovat příjezd do Hodonína a zastavit na konci peronu dle pokynů. Celý problém asi je, že hráč zastavil s vozy moc vzadu a po objetí soupravy se nemůže vybavit reverzní bod. To je asi vše. Možná tam klame ta bílá na cestovém návěstidle. Jenomže pokud mi nikdo nedal souhlas k posunu a neřekne kam pojedeme, tak se odpojit nesmím. Dokud správně nezastavím, tak žádné pokyny nedostanu. A to už je důvod k přemýšlení, že něco není správně.

Nechci být nějak urejpanej, ale u motoráku do Lanškrouna píšete Vmax 90 Km/h. Myslím že souprava 830+2x010 by měla mít Vmax 80 Km/h

Marin2 napsal:
Nechci být nějak urejpanej, ale u motoráku do Lanškrouna píšete Vmax 90 Km/h. Myslím že souprava 830+2x010 by měla mít Vmax 80 Km/h
No jo, ale ty vozy 010 co táhne ta 830 jsou po rekonstrukci :lol: a mají povolenu stovku, aby se stíhaly jízdní doby :lol: . S tou 90tkou to vychází dle jízdního řádu i tak dost ostře. Zpět peršingovou jízdní dobu už motor nestíhá ani s tou devadesátkou.
Pointa aktivity je, projet si nový úsek. Kolik mají 010 opravdu nevím, ale jestli to vadí, tak tam dáme balmy. Ty 90 snad mohou.

Zbyněk Šemora napsal:
Marin2 napsal:
No jo, ale ty vozy 010 co táhne ta 830 jsou po rekonstrukci :lol: a mají povolenu stovku, aby se stíhaly jízdní doby :lol: . S tou 90tkou to vychází dle jízdního řádu i tak dost ostře. Zpět peršingovou jízdní dobu už motor nestíhá ani s tou devadesátkou.
Pointa aktivity je, projet si nový úsek. Kolik mají 010 opravdu nevím, ale jestli to vadí, tak tam dáme balmy. Ty 90 snad mohou.
Dobrá v tomto případě je mi vše jasný :salut: :D

Přeji pěkný den , tímto bych Vás chtěl požádat o radu , po všech aktualizacích a updatech BP na verzi 81 , jsem se dostal konečně k aktivitě ,,Topírna,, ( ve verzích 80 ani 79 jsem ji nejel) , kupodivu jsem neměl žádné problémy se spojováním loko na Mas. n. , ale při výjezdu z Prahy na H.Počernice ten kopec nemohu vyjet . Při výjezdu z Vysočan mám na tachometru 44,5 km/h dám 100% výkonu , vlak se rozjede na max v 55km/h , ale pak už jen zpomaluje , minu předzvěst rychlostí 23km/h , na 24km už jen 11km/h a před návěstidlem u třetí cedule co oznamuje návěstidlo se vlak úplně zastaví ( stále 100% výkonu) a začne couvat - samozřejmě se po zabrždění již dopředu nerozjedu . Dělám něco špatně? Vím že nejčastější problém je v obsluze , ale já jel pětkrát a pětkrát jsem zastavil na stejném místě (+- nějaký metr ) i přesto , že jsem ( snad) dodržel instrukce ( 40 na výjezdu z Vysočan a 100% výkonu) . Ve fóru jsem našel pouze problémy s padáním msts , ale tento ne . Pokud přesto již je toto probráno na jiném místě tohoto fóra , pokud znáte pošlete prosím link , já včera hledal snad dvě hodiny a nic. Děkuji

012 napsal:
Přeji pěkný den , tímto bych Vás chtěl požádat o radu , po všech aktualizacích a updatech BP na verzi 81 , jsem se dostal konečně k aktivitě ,,Topírna,, ( ve verzích 80 ani 79 jsem ji nejel) , kupodivu jsem neměl žádné problémy se spojováním loko na Mas. n. , ale při výjezdu z Prahy na H.Počernice ten kopec nemohu vyjet . Při výjezdu z Vysočan mám na tachometru 44,5 km/h dám 100% výkonu , vlak se rozjede na max v 55km/h , ale pak už jen zpomaluje , minu předzvěst rychlostí 23km/h , na 24km už jen 11km/h a před návěstidlem u třetí cedule co oznamuje návěstidlo se vlak úplně zastaví ( stále 100% výkonu) a začne couvat - samozřejmě se po zabrždění již dopředu nerozjedu . Dělám něco špatně? Vím že nejčastější problém je v obsluze , ale já jel pětkrát a pětkrát jsem zastavil na stejném místě (+- nějaký metr ) i přesto , že jsem ( snad) dodržel instrukce ( 40 na výjezdu z Vysočan a 100% výkonu) . Ve fóru jsem našel pouze problémy s padáním msts , ale tento ne . Pokud přesto již je toto probráno na jiném místě tohoto fóra , pokud znáte pošlete prosím link , já včera hledal snad dvě hodiny a nic. Děkuji
Neprokluzuje ti třeba mašina ?

Ondra.H napsal:
012 napsal:
Neprokluzuje ti třeba mašina ?
Ne , alespoň si to myslím , ale v okamžiku kdy snížím výkon začne vlak zpomalovat ještě více .

Verze BIN by neměla vadit, ale například pozměněný eng lokomotivy. V každém případě na vrcholu stoupání je rychlost vlaku asi 27km/h. Miran to ale zvládnul rychleji, protože pískoval. Tak zkus písek. :D

Zbyňku, pokud se nemýlím, tak zrovna v tomto případě verze Binu roli hrála. Když jsi v počátcích rozesílal aktivitu na testování, tak jsi psal, že s nějakou verzí Binu se ten kopec nevyjede.

Michal napsal:
Zbyňku, pokud se nemýlím, tak zrovna v tomto případě verze Binu roli hrála. Když jsi v počátcích rozesílal aktivitu na testování, tak jsi psal, že s nějakou verzí Binu se ten kopec nevyjede.

Ha!!!!! Asi máš pravdu. Ale já předpokládal, že se pojede verze BIn doporučená nebo alespoň první 4 hodiny se dají jet i ve verzi poslední. Starší verze nedoporučuji, protože i kdyby kopec šel vyjet, tak se skončí v KH při změně den na noc. Mimo jiné by byla potřeba slepecká húl na zhaslá návěstidla.
:x

Obecně. Než se začnete na cokoli ptát ohledně mých aktivit, přesvěčte se, že hrajete v doporučené verzi Bin Patch 1.7.081920 a používáte nepozměněný trainset BP. Každá změna může mít vliv na správný chod aktivity. Všechny verze Bin jsem testoval na aktivitě Topírna noc a vyhověla pouze jmenovaná.
Tato verze má jen jeden problém. Zcela náhodně někdy po 5 hodinách hry, jindy nikdy se nenačtou všechny objekty nebo selže nahrání souboru sms. Ale save/load vše napraví a dá se jet dál. Starší verze mají problém s přechodem den/noc a nesvítí všechna návěstidla. Nejnovější verze zase má problém s některými reverzními body, kdy se vynuluje stanovená rychlost a už není možné dál jet.

Děkuji za rady , teď jsem dojel do K.Hory. Stačilo pískovat a kopec jsem ,, přeletěl,, padesátkou. Ani jsem nevěděl že tlačítko X pro pískování má nějaký vliv na jízdu vlaku . Je prokluz ve 163 nějak signalizován ( v msts) ?
Ve skutečnosti je reálné , aby došlo k prokluzu v takto dlouhém časovém úseku? Popř . je reálné celé dva kilometry pískovat ?
.. , při prokluzu ve skutečné loko nezareaguje náhodou nějaká ochrana?
A při pískování se zvětšuje valivý odpor a tedy by se mělo jet lokomonivě do kopce hůře takže pokud se nedostává výkonu a já budu pískovat ještě loko zpomalím , ne ? Viděl jsem pískovat při rozjezdu , při brždění , vždy na mokrých kolejích , používá se ve skutečnosti pískování i za příznivějších podmínek ?
Děkuji .
( for admin - já vím že tento dotaz patří do jiného tématu , ale zde je kontinuita s předchozím dotazem a následnou radou ...)

012 napsal:
Děkuji za rady , teď jsem dojel do K.Hory. Stačilo pískovat a kopec jsem ,, přeletěl,, padesátkou. Ani jsem nevěděl že tlačítko X pro pískování má nějaký vliv na jízdu vlaku . Je prokluz ve 163 nějak signalizován ( v msts) ?
Ve skutečnosti je reálné , aby došlo k prokluzu v takto dlouhém časovém úseku? Popř . je reálné celé dva kilometry pískovat ?
.. , při prokluzu ve skutečné loko nezareaguje náhodou nějaká ochrana?
A při pískování se zvětšuje valivý odpor a tedy by se mělo jet lokomonivě do kopce hůře takže pokud se nedostává výkonu a já budu pískovat ještě loko zpomalím , ne ? Viděl jsem pískovat při rozjezdu , při brždění , vždy na mokrých kolejích , používá se ve skutečnosti pískování i za příznivějších podmínek ?
Děkuji .
( for admin - já vím že tento dotaz patří do jiného tématu , ale zde je kontinuita s předchozím dotazem a následnou radou ...)
Na všechny otázky lze odpovědět stejně - ANO.
Signalizace je v reálu určitě spolu s automatickým omezením tažné síly, v msts buď v kabině je nebo není, ale určitě je signalizace na obrazovce F5.
Pískovat lze kdykoliv, kdy strojvedoucí toto uzná za vhodné pro zvýšení adheze a tedy i na suché čisté koleji.
Ochrana je několikastupňová -
1. signalizace malého skluzu ( světelná, akustická, obojí ) + případně doplnění zásahu do řízení výkonu ( snížení ).
2. velký skluz vypne hlavní vypínač jako ochranu proti roztočení motoru do vysokých otáček a tím jeho možnému poškození.
Valivý odpor se sice pískováním malinko zvýší, ale oproti síle, která je na obvodu kol, se prakticky neuplatní. Lokomotiva se za jízdy nebrodí závějemi písku.

zdravím
v aktivite zs_05_topirna_noc_BP8 ma v Nymburku (20:00) po skuske brzd ma poslu na nejaku kolaj kde ked dojdem a nazad trocha cuvnem (vsetko prikazom cez hlasky) vybehne mi prikaz "zde odpojit loko. na 4. koleji caka vlak Pn 63299. posun do sturcu dovolen". Lenze ja ostanem zasprajcnuty medzi slepou kolajou a privezenou supravou....robim nieco zle, co dalej???
(dufam ze to z mojho chabeho opisu pochopite o co mi ide...ale velmo by som scel pokracovat :D )

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře