Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha

h3rd4 napsal:
.....po te co pripojim lokomotivu k vagonum v bratislave, tak se rozjedu pri max. vykonu tak na max. 10 Km/h jen co dorazim k tunelu tak se vlak zastavi uplne(jako kdyby celou tu dobu brzdil) pak uz ho nerozjedu....

Nerozjížděj se hned na max výkon a tak zabráníš prokluzu!
Jinak si můžeš pomoct i pískováním ("pod klávesou X")...

ocelot24 napsal:
h3rd4 napsal:
.....po te co pripojim lokomotivu k vagonum v bratislave, tak se rozjedu pri max. vykonu tak na max. 10 Km/h jen co dorazim k tunelu tak se vlak zastavi uplne(jako kdyby celou tu dobu brzdil) pak uz ho nerozjedu....

Nerozjížděj se hned na max výkon a tak zabráníš prokluzu!
Jinak si můžeš pomoct i pískováním ("pod klávesou X")...

jo diiky moc uz sem zase "zelezničářsky" o neco chytřejší :cool:

V reále sedí na lokomotivě strojvedoucí, který má zácvik a prošel psychotesty. Takže jedná podle nejlepšího vědomí a svědomí. Cituji odpověď cvičného (strojvedoucí instruktor) jak je to, když klouže 363.
Citace:
Na 363 a 362 jsou dva druhy skluzové ochrany, takže mašinka je skutečně schopna hodně uhlídat a jet na mezi adheze. Je zajímavé se dívat na ručičky A metrů, jak běhají proudy na motorech nahoru a dolů a rozjezd je pořád svižný a plynulý. Toto samozřejmě platí jen do určité míry. Jsou-li adhezní poměry špatné - mrholení, námrazy, napadané listí a podobně, z mašinky se stane tanečnice a mnohdy je nutné jí pomoct velmi výrazným snížením poměrného tahu a nebo i vypnutím automatiky a přejítím na ruční řízení, kdy rozjezd hlídá strojvedoucí sám, jede na velmi nízké proudy, pomáhá si pískem -téměř zakázáno a nebo i přídavnou brzdou- úplně zakázáno.

V MSTS jezdíme "na ruku", žádná automatika nás nehlídá, tak při rozjezdu musíme sledovat ampérmetr. Nadproudy zatím nefungují jak mají, proto při překročení hodnot mašinka alespoň proklouzne. Jinak nasimulovat proměnné prostředí jako v reále, kdy někdy dřív zasáhne nadproud jindy prokluz, je v MSTS nemožné. To by se musela simulovat místa s napadaným listím, náhodná zapršení během jízdy, atd. To asi až někdy v budoucnu v novém simulátoru, pokud vznikne.

Dobrý večer.Mám problém v aktivitě Den blbec.Prijedu včas do Hradce Kralove, zastavim, objevi se hláška o mimořádném zastavení a o odjezdu v 9:03 a v 8:58 to všechno zamrzne, funguje jenom staniční rozhlas.Zkoušel sem znovunačtení hry, ale problém se opakuje.Mam instalovano BP82.1 a k tomu priložený trainset.Poradte prosím co stím.

Asi nebude zapsán parametr do zástupce pro spuštění MSTS:
"D:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512
Je to v návodech.

To se mi stávalo u slabšího kompu taky. Jak jsem vystrčil hlavu z mašiny (klávesy 2,3,4), tak taky zatuhlo a spadlo. Může to být jedna z příčin...:roll:

Zdravím, poradil by mi někdo co mám udělat v Praze na Masarykáči ? Přijedu se 151 k té druhé lokomotivě u depa a poté mi naskočí v úkolu, že mám přelést do druhé lokomotivy ?? Jak se to dělá ??

Děkuji

Najedu na lokomotivu, stáhnu sběrače, slezu po schůdkách, popojdu k druhé lokomotivě, chytnu se madel a vylezu nahoru. Otevřu dveře a jsem na druhé lokomotivě.
Nebo F9 a klávesa 1. Vše je popsáno i s obrázky v manuálech k MSTS BIN. Na DVD BP je to ve složce "Manuály".

Děkuji, tak mám další problém, zapřáhnu obě lokomotivy k sobě potom přejdu do té druhé a odtáhnu tu 151 na ten "vozíček" nevím jak se to jmenuje, odpřáhnu je popojedu s až těm zařážkám a nic. Couvnu zpět jak je to popsáno v ukolu jestli sej to tedy pochopil dobře, ale to se mi zase lokomotivy spojí, tak je znovu odpřáhnu a znovu popojedu dopředu a nic. A úkolu je konec ..
Co mám prosím vás udělat ??

Děkuji

V mých aktivitách, pokud není poznamenáno jinak, se jezdí vždy tak daleko, až se objeví zpráva, že mám zastavit a změnit směr jízdy. Jinak je nepostradatelná pomůcka monitor pod F4. Tam vždy vidím šipečku reverzního bodu. Takže obecně platí, změnit směr mohu, pokud tato šipečka na monitoru zmizí.
Ale abych se vyhnul dalšímu dotazu, pokud jsi nezastavil při příjezdu ze stanice do depa vedle boudy před velkou přesuvnou u toho panáčka, další snažení je zbytečné, protože topírenský je nekompromisní a je na takové frajírky alergický a na odjezdu z depa Tě vyhodí. Právě na tom vjezdu do depa po zastavení se dozvím, co mám vlastně dělat. :-)))). Hodně lidí se tady nachytalo. A bacha na jízdy proti stůj. Pokud není rozkaz k takové jízdě, jen tabelátor nestačí. Také na tom skončilo hodně hráčů. :wink:

Uf. Doufám, že jsem si udělal náskok a budu mít od dotazů alespoň půl dne pokoj.:D

Dobrý den,
Mám par dotazů a pokud je to možné, byl bych rád za jejich zodpovězení :). Předem děkuji.
1. Vím že to už je asi známý problém ale vážně nemám moc času se probírat 40ceti stránkami tohoto téma abych zde našel odpověď (snad mi to prominete) na můj problém s aktivitou topírna. Kdysi mi fungovala bez problémů a dojel jsem až na smícháč ale potom reinstal PC a aktivita nefungovala. hra spadla po asi 10ti sekundách od zobrazení první hlášky. Nedávno jsem si MSTS nainstaloval komplet znova + zaktualizoval si BP přesně podle návodů (před každou aktualizací jsem si vše potřebné stáhl) a těšil se že už mi topírna bude zase fungovat a ono to je ještě horší :D. Teď už mi hra spadne jen co začnu aktivitu.
Abych předešel dotazům, mám MSTS BIN Patch 1.7.081920 (ačkoliv se v uinstalu zobrazuje jako Patch 1.7.081919, nainstaloval jsem ho ještě před BPčkem (společně s patchem 1.4) a při instalaci jsem je tedy nezaškrtl. Zkoušel jsem všechny biny ale ani s jedním to nefungovalo.
Můžete mi s tím poradit?
2. ostatní aktivity mi nejspíš fungují (nevim, zatim jedu jen den blbec který jsem už jednou projel ale chci si ho oživit) a narazil jsem při jízdě na pár zajímavostí. Je normální že před některými rychlostníky ukazující maximální rychlost není předvěst? (tedy ten trojúhelník s desetinou maximální rychlosti co bude následovat)
Že není předvěst když jedu z 85 na 80 bych ještě pochopil (o těch 5 km se to dá zabrzdit hned) ale že chybí předvěsti i třeba před 80 (když jedu 90) už je trošku zarážející. Ještě horší je rychlostník 100 když jedu 120. To už je vůbec sranda. samozřejmě, fíra s poznáním by to měl vše znát nazpaměť ale stejně, jde o ten princip je to tak schválně nebo je to omyl?
3. U 350 jsem přišel na zajímavou věc. EDB mi brzdila i při staženém sběrači na stahovačce když jsem omylem s ní začal brzdit. To je ale přece blbost ne?

Ad 2)
Podle předpisu ČD/SŽDC D1 (u ŽSR nějaký obdobný předpis) se předvěstníky nemusí osazovat, pokud se jedná o snížení rychlosti do 10 km.h-1 včetně. ;)

Aktivity padají z jediného důvodu. V zástupci pro MSTS musí být parametr

Jinak bohužel.
Ale to vše je v návodech.

Zbyněk Šemora napsal:

Jinak bohužel.

I když hru spouštím přes trainstore?
masox napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Jinak bohužel.

I když hru spouštím přes trainstore?
edit > pardon. už to asi mám. Jak říkáte, je to v návodu který jsem si tentokrát z důvodu časové tísně už nepřečetl (minule čas byl a tak vše fungovalo)
Jdu to otestovat. Díky moc :)

Naposled editoval moderátor:

Mám takový dotaz ohledně aktivity Den blbec.
Jaký je název consistu pro tu solo 380 co stojí na masaryčce v depu a do které potom nastoupím?
Chtěl jsem si tam zkušebně šoupnout jinou loko protože s 380 jsem už Den Blbec dřív odjel a chtěl jsem to zkustit z taurusem, ale i když jsem ve všech consistech kde byla 380 dal ten taurus, pořád mi na masaryčce stála ta 380

masox napsal:
Mám takový dotaz ohledně aktivity Den blbec.
Jaký je název consistu pro tu solo 380 co stojí na masaryčce v depu a do které potom nastoupím?
Chtěl jsem si tam zkušebně šoupnout jinou loko protože s 380 jsem už Den Blbec dřív odjel a chtěl jsem to zkustit z taurusem, ale i když jsem ve všech consistech kde byla 380 dal ten taurus, pořád mi na masaryčce stála ta 380
Ahoj, jestli je ta 380 jako loose consists, tak ji ani v consists najít nemůžeš.;) Otevři si AE a zvětši si to na tu Masaryčku. Lokomotivu vyměníš tak, že na ní co by čtvereček klikneš pravým myšítkem, vlastnosti no a pak už jen vyměníš a dáš uložit.
S pozdravem Dan.

Teoreticky by se to dalo i v conbuilderu (můj oblíbený ;) ) tam je taky editor loose consist...

Jako autor aktivity tuto výměnu nedoporučuji.
Ladění Tauruse je zatím v testovací verzi a bude vydáno i s lokomotivou v update T8.
Kabina Tauruse má malou chybičku. Není tam dodán návěstní opakovač a tím je tato mašinka pro rychlosti nad 120km/h nepoužitelná. Snad se najde nějaký Mistr kabinář, který nám tam výstřižek NO vlepí a aktivuje. Orientační fotku z 1216 s umístěním mám.
Povolení k zařazení od autora diplomat ŽSR vyjednal.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře