Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha

Tak to samé co tu píše Zbyněk jsem ti chtěl včera napsat taky. Při výměně lokomotivy hráče v aktivitách, hlavně těch velkých s přestupy, šibováním a tak, riskuješ, že aktivitu nedohraješ. To se týká i souprav odstavených vozů jako traffic vedených servisem 1. Pokud dáš například delší vozy, může se ti stát, že traffic naskočí a zmizí (v nejlepším případě), takže budeš mít např. prázdné stanice. I já v read me u svých aktivit píšu, že po zásahu do vozů neručím za výsledek a přímo doporučuji, které vozy měnit.;) Jinak to že CB umí i loose consists jsem tu někde četl, ale já jsem zvyklý na Activity Analysis, který ti i vypíše, když consists úplně chybí.
S pozdravem Dan

No, mě se jedná o to že 380, dělaná v MSTS se mi zrovna dvakrát nelíbí a chtěl jsem si tam dát ňákou jinou mašinku :D
Jinými slovy, dá se ta 380 vyměnit za jinou loko schopnou 200 km/h bez toho, abych ňákým způsobem narušil aktivitu, že by pak nefungovaly "sejvy" ?

Ne nejde. Cokoliv změníš během hry se po uložení a znovu nahrání nezmění. Všechny sejvy jsou pak nefunkční. Jo a 380 je jediná co může jet 200 a nemá takovej odpich jako Taurus. Te ten hlavní problém. Všude budeš přijíždět dříve. Jinak Pikku upravil model 380. Tak si počkej. Na ten se koukat dá.

Poslední týden před aktualizací testuji své aktivity, jestli vše funguje jak má.
Možná potěším majitele Windows Vista, že už Topírna noc napadá po najetí na traktor v Kutné Hoře. Stačilo jen traktor otočit obráceně.
Hlavně mi zajímalo, jak bude hratelné nové ladění od ŽSR. Doposud se nikdo neozval, ale v aktualizaci, která od ledna běží, končí patem právě Topírna noc (teď už to mohu vyzradit, protože náprava je za dveřmi:D), kdy 163 s nákladem z Libně do Horních Počernic uvázne ve stoupání. Proto jsem nedávno udělal revizi v tomto traťovém úseku a srovnal sklony plus poprosil ŽSRho, aby u peršingů nastavil omezení proudu výš. Aktuálně se dá jet až téměř 60 na odbočku Skály a na vrcholu je rychlost nad 40 (dříve 27). Den blbec jede bez problému, jen jsem zpočátku nestíhal a v Týništi dostal i žlutou kartu, že jedu pozdě. Hold už to tolik neumím nebo hodiny běží trochu rychleji. Ale spíš mám horší FPS.

Zbyněk Šemora napsal:
...kdy 163 s nákladem z Libně do Horních Počernic uvázne ve stoupání. Proto jsem nedávno udělal revizi v tomto traťovém úseku a srovnal sklony ...

Paráda.
Keby bola celá trať postavená na rovine tak máme vyhrané.

Kebarko napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
...kdy 163 s nákladem z Libně do Horních Počernic uvázne ve stoupání. Proto jsem nedávno udělal revizi v tomto traťovém úseku a srovnal sklony ...

Paráda.
Keby bola celá trať postavená na rovine tak máme vyhrané.
Kebarko, nevím, co tím chtěl básník říct, ale slovo revize nemá ve významu dělat ze sklonů roviny. Takže abych Ti to vysvětlil. Když se dělá revize, vezmou se přesné plány trati a porovná se postavený úsek a hledají se odchylky. Když jsem stavěl trať přes Lysou, pamatuji si, že to bohužel jaksi nevycházelo a ve jmenovaném úseku mám místy 15 nebo i 17? promile. Ale zde je dle podkladů max 11promile. Teoreticky se s tím už nedá nic dělat, protože výška v bodě A a v bodě B je neměnná. Jenomže dříve jsem neuměl stavět stanice ve sklonu, nebo se mi prostě jen nechtělo a tak mne potěšilo, že z Vysočan jde trať do stoupání už za odjezdovým návěstidlem. Tím jsem se dostal oproti původní pokládce na trati asi do výšky nad sloupy TV. Srovnalo se to právě v původním nereálném sklonu za odbočkou Skály, kde právě hrozilo uváznutí vlaku. Dále byl opraven i sklon do Počernic, kde začíná 2.5 promile, ale deset je až za vjezdovým návěstidlem do Počernic. Díky i naklopení celé stanice se to pak přesně srovnalo.
Ale o tom všem jsem už dávno psal ve vláknu o své trati. Jinak dříve jsem stavěl hodně podle skloníků na trati, jiné podklady nebyly, ale to není správně, protože například 0,01promile je značeno jako 2.5promile nebo 10.5 jako 15, atd. Ale díky tomu mám rezervy a mohu postupně naklápět stanice, které mají být ve sklonu. Příklad je stanice Dlouhá Třebová. Když po aktualizaci pojedete tudy 160, už vám nesklapnou zuby přechodem klesání rovina jako dříve po vjezdu do stanice, ale žádné rázy se už konat nebudou.
:D:D:D

Zbyněk Šemora má pěkné aktivity,ale má jich zatím málo (chápu,že staví a na tvorbu aktivit mu nezbývá mnoho času :-D )
Všechny aktivity jsem od Zbyňka Šemory projel a myslím si, že nemají chybu,ale já spíše vítám aktivity , které jesou udělány podle reálu ;-)

ano pan Šemora má pěkné aktivity, akorát jich je málo jak jsi psal, a proto jsem si stáhnul z webu http://aktivity-msts.ic.cz/ čtyři aktivity do tratě, a bohužel nedaří se mi to spustit, nakopíraval jsem trainset z tratě 090 do trainsetu BP ale stejnak mi to nejde. Při spuštění v train store mi to vyhodí tyto chyby:

Zpráva/Chyba/Seznam varování:

Chyba - číslo položky. 1
Následující soubor nebyl nalezen!
Soubor: 'cd_749\cd749011.ENG'

Chyba - číslo položky. 2
Soubor: 'cd_Eas-u\CD_Eas-u_dpo_LIKO_k.WAG'

Chyba - číslo položky. 3
Soubor: 'cd_Eas-u\CD_Eas-u_dpr_LIKO_ko.WAG'

Chyba - číslo položky. 4
Soubor: 'cd_Eas-u\CDvagEas-drevo.WAG'

Chyba - číslo položky. 5
Soubor: 'cd_Eas-u\CDvagEas-u.WAG'

Chyba - číslo položky. 6
Soubor: 'cd_Gags\Gagslgr.WAG'

Chyba - číslo položky. 7
Soubor: 'cd_Res\CDvagRes.WAG'

Chyba - číslo položky. 8
Soubor: 'Cd_Scmms\Cd_Scmms.WAG'

Chyba - číslo položky. 9
Soubor: 'cd_Tdgns\cd_Tdgns_e.WAG'

Rozbor chybové položky:

Zpráva - kde použito:

cd_749\cd749011.ENG

Aktivity:
rs_R613 (Routes\Breclav - Praha\ACTIVITIES\rs_r613.act)
rs_Sp1856 (Routes\Breclav - Praha\ACTIVITIES\rs_sp1856.act)

cd_Eas-u\CD_Eas-u_dpo_LIKO_k.WAG

Aktivity:

cd_Eas-u\CD_Eas-u_dpr_LIKO_ko.WAG

Aktivity:

cd_Eas-u\CDvagEas-drevo.WAG

Aktivity:
rs_EC173_2cast (Routes\Breclav - Praha\ACTIVITIES\rs_ec173_2cast.act)

cd_Eas-u\CDvagEas-u.WAG

Aktivity:

cd_Gags\Gagslgr.WAG

Aktivity:

cd_Res\CDvagRes.WAG

Aktivity:

Cd_Scmms\Cd_Scmms.WAG

Aktivity:
rs_R626 (Routes\Breclav - Praha\ACTIVITIES\rs_r626.act)

cd_Tdgns\cd_Tdgns_e.WAG

Aktivity:

dříve to psalo více chyb tak jsem upravil jednotlivé vlakové soustavy a už to píše jenom toto a stím si nevím rady..

Předem díky az nějaké rady jak to dát dohromady

To je tak, když autorům aktivit jaksi "nestačí" už tak rozsáhlý Trainset BP. Jedná se o Loose Consisty. Musíš je upravit v editoru úkolu a pak přepočítat a uložit. Ale nejlíp uděláš, když si ty vozidla postahuješ a dáš do Trainsetu.

ono jde o to že se to sand ani nikde nedá stáhnout.. To je právě to co jsem nikde na netu nenašel

peršink napsal:
ono jde o to že se to sand ani nikde nedá stáhnout.. To je právě to co jsem nikde na netu nenašel
A zkoušel jsi tuto stránku?? http://msts.sinus.cz/
Když mi chybí v aktivitě vozidlo, tak na 75% ho najdu zde.

no to jsem zkoušel, ale to cd_eas-u tam nikde není, respoektive je, ale nejsou v tom ty soubory co to hledá.. Byl by někdo tady ochotný a upnul by někam těch pár složek ?
Předem děkuji.. MYslím tím tyto :
Zpráva/Chyba/Seznam varování:

Chyba - číslo položky. 1
Soubor: 'cd_749\cd749011.ENG'

Chyba - číslo položky. 2
Soubor: 'cd_Eas-u\CD_Eas-u_dpo_LIKO_k.WAG'

Chyba - číslo položky. 3
Soubor: 'cd_Eas-u\CD_Eas-u_dpr_LIKO_ko.WAG'

Chyba - číslo položky. 4
Soubor: 'cd_Eas-u\CDvagEas-drevo.WAG'

Chyba - číslo položky. 5
Soubor: 'cd_Eas-u\CDvagEas-u.WAG'

Chyba - číslo položky. 6
Soubor: 'cd_Gags\Gagslgr.WAG'

Chyba - číslo položky. 7
Soubor: 'cd_Res\CDvagRes.WAG'

Chyba - číslo položky. 8
Soubor: 'cd_Tdgns\cd_Tdgns_e.WAG'

Díky
hmm a ted jsem narazil na chybu

Chyba - číslo položky. 1
Soubor: 'CD_MVTV_2\MVTV2046.ENG'

a tady na foru jsem se dočetl, že ty soubory nejsou ke stažení...
Tak to je paráda

Naposled editoval moderátor:

A co kdybys alespoň napsal, co je to za aktivitu a od jakého je autora? Toho autora se pak můžeme zeptat, proč dává do aktivity vozy, které nejsou nikde ke stažení.

Balík cd_Eas-u je u Kanka na http://eldar.cz/kank/

Další vozy jsou ke stažení zde: http://cd090msts.ic.cz/download.html

Zdravim
Mel bych dotaz. V aktivite Vysocina pred stanici Modrice je do odbocky 100km/h pak volno. 100 projedu ok na opdjezdovem navestidle volno a za nim navestnik 120km/h. Ale problem ma v tom ze uz nemuzu zvysit na vic ja 110km/h az do Prahy. Ma to tak byt? I kdyz mezi Kolinem a Prahou bych moch 140km/h.
Dik

Situace je v Modřicich takova. Viz obrazek.
09540baa39a49d2f859ca5704947d968.jpg

Bod 8 zapíná omezení na 100km/h (zvýšení aktivace o 1) a bod 9 je otevřený přímo na obrázku, tohle omezení se ruší. Takže vysvětlení je, že hráč tento bod musel přeskočit. Podobný problém už měl někdo po vydání této aktivity na vánoce. Já jsem tuto jel minimálně desetkrát, než se vše naskládalo a otestovalo, ale problém s rychlostí jsem nezaznamenal. Nebo, že by konec vlaku znovu aktivoval bod 8? To je myslím nesmysl.
Ostatním to funguje?

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře